Přejít na obsah


Fotka

Degree360 - testování challenge v geogetu

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
75 odpovědí na toto téma

#1 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 14:38

Přidal jsem malý plugin pro GeoGet na testování 360° challenge přímo do geogetu. Projede to stupně a k těm co nemáte to dohodí i keše, které by se hodili pro získání dané challenge. Má to i filtraci na vzdálenost od středu. Pak možnost to vztáhnout na konkrétní zemi. (360° challenges je vícero pokud vím v různých zemích)... No a do budoucna to pomůže i s jedním připravovaným odznáčkem v BadgeGenu :)

Funguje to od zvoleného refernčního bodu... takže najet na keš (nebo cokoliv) a dát přes pravé tlačítko nastavit jako referenční bod a pak pustit plugin :) snad se to bude hodit někomu...

ZDE

jo v adresáři TMP v pluginu je pak uložen výstup ve třech tvarech (GGT pro GeoGet, TXT prostě texťák a CSV malinko podrobnější tabulka pro excel)


  • 2

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#2 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 183 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 16:25

Tak tohle rad brzy vyzkousim, protoze ted to dohledavame ne uplne snadnym zpusobem. Na novy odznacek se uz moc tesime!
  • 0

#3 Gelda

Gelda

    Gelda

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 16:31

Skvela prace! Neuvazujes do budoucna i zapis hodnoty stupnu jako tagu? Dost by to usnadnilo praci s hledanim kesi v databazi (hlavne tedy v a:drake).


  • 1

GPS: Garmin Oregon 450, Nexus 7 2013 3G, HTC Desire X

Blog: manuály pro a:Drake


#4 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 16:39

Jen ejste upozornim (Drak na to asi zapomnel), ze to pracuje pouze s kesema, ktery MATE V DATABAZI. Takze se muze treba stat, ze dana kes uz neexistuje nebo ji treba ani plugin nevyplivne, protoze o ni nevi :)


  • 0

#5 zdeziz

zdeziz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 17:48

Dobrá práce, bezvadný, díky!


  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 18:03

par pripominek:

  1. Stare verze pluginu na webu zase smazej, pokud nemaji nejaky smysl. Jen zabiraji misto a zneprehlednuji tabulku s downloady.
  2. V popisu pluginu je preklep "memalezene"
  3. Vime, jak se stavi majitele challenge kesi k trochu odlisnemu vypoctu? (project-gc pouziva great-circle, zatimco geoget ma presnejsiho Vincentyho.) Alespon tak si vysvetluji rozdil, ze p-gc mi vraci 353, zatimco plugin 359.
  4. v mem pripade mi to reklo, ze mam 359 z 360, chybi jeden stupen. Zmacknu "najdi", a napise mi to zelene: "Chybejici sek.: 0" Nerozumim! Nicmene kdyz dam "zobrazit vysledky", ukaze mi to pozadovanych 27 kesi v chybejici vyseci.

Jinak u mne dobry! :)


  • 0

#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 18:29

Skvela prace! Neuvazujes do budoucna i zapis hodnoty stupnu jako tagu? Dost by to usnadnilo praci s hledanim kesi v databazi (hlavne tedy v a:drake).

 

Nebylo by rozumnejsi si ty vybrane kese zobrazit a pridat jim nejaky tag, podle ktereho to budes v aDrake vyhledavt? Pridavat ke kesim tag s azimutem od nejakych souradnic mi pripada podivne.(Nevim, zda to Drak pocita od HC nebo to pocita od referencniho bodu, pak by ten uhel v tagu byl uplny nesmysl.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 19:07

Pocita se to od referencniho bodu, aby si to prave mohl kazdy spocitat odkud chce. To by byl v tagach binec! nene, soucasny stav mi vyhovuje.


  • 0

#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 19:15

Od referencniho bodu je to logicke a jsem rad, ze to tak udelal. Uz jsem mu toho povytykal dost :-D

 

Takze opravdu je rozumne si ty kese najit a najednou jim pridat tag, podle ktereho pak budes vyhledavat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 22:47

Od referencniho bodu je to logicke a jsem rad, ze to tak udelal. Uz jsem mu toho povytykal dost :-D

 

Takze opravdu je rozumne si ty kese najit a najednou jim pridat tag, podle ktereho pak budes vyhledavat.

chicht no taky sem to řádně překopal :)

jinak je to od referenčního bodu takže TAGy jsou blbost pro každý ref. je to jinak...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#11 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 22:53

par pripominek:

  1. Stare verze pluginu na webu zase smazej, pokud nemaji nejaky smysl. Jen zabiraji misto a zneprehlednuji tabulku s downloady.
  2. V popisu pluginu je preklep "memalezene"
  3. Vime, jak se stavi majitele challenge kesi k trochu odlisnemu vypoctu? (project-gc pouziva great-circle, zatimco geoget ma presnejsiho Vincentyho.) Alespon tak si vysvetluji rozdil, ze p-gc mi vraci 353, zatimco plugin 359.
  4. v mem pripade mi to reklo, ze mam 359 z 360, chybi jeden stupen. Zmacknu "najdi", a napise mi to zelene: "Chybejici sek.: 0" Nerozumim! Nicmene kdyz dam "zobrazit vysledky", ukaze mi to pozadovanych 27 kesi v chybejici vyseci.

Jinak u mne dobry! :)

ad 1. jo uklidím tam :)

ad 2 dík to sem někde v zápalu boje přehlíd...

ad 3. no tady nezbývá než říct, že jsme malinko přesnější a tím pádem to +/- fousek oscilovat ale tak snad to nebude zase o tolik

ad 4. no to CHYBĚJÍCÍ: 0 je vlastně správně - znamená to, že zaplnil vše co bylo potřeba v seznamu to pak vyjede ty kterýma to zaplnil co chybí aby to ta NULA byla skutečně ... možná to není úplně logický ale předělal sem to asi třikrát :))) a takhle mi to přišlo jako srozumitelný...

v TMP pluginu je to pak ještě jako texťák a CSV :)


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#12 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2014 - 22:56

Jen ejste upozornim (Drak na to asi zapomnel), ze to pracuje pouze s kesema, ktery MATE V DATABAZI. Takze se muze treba stat, ze dana kes uz neexistuje nebo ji treba ani plugin nevyplivne, protoze o ni nevi :)

je to popsaný v popisu :) samozřejmě pokud bude v databázi málo keší tak to nedá 100% výsledek je dobrý si pak kolem challenge stáhnout kešky tak do 80-100 km - odhad :) a znovu spustit


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 5:22

4. Takze tovlastne znamena ne pocetchybejicich sektoru, ale spise pocet nesplnitelnych sektoru? To mi z toho vubec nedoslo.
  • 0

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 6:25

4. ...nesplnitelnych sektoru za danych podminek hledani. Tak bych to rekl ja stoural.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 6:47

4. ...nesplnitelnych sektoru za danych podminek hledani. Tak bych to rekl ja stoural.

přesně :) páč když si dáš mnší okruh v km tak to určitě zčervená a napíše to že ještě něco chybí :) ty kilometry jsou tam pro omezení výstupu aby to netahalo keše až někde z paty :)


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#16 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 6:50

vpodstatě jsou tam dva panely ten spodní s velkejma číslama ukazuje kolik máš z 360

240 z 360 (+20) a kolik potřebuješ +20 na dorovnání

 

no a ten horní mezi tlačítky ten reaguje na filtr a vyhledávání a kýženým výsledkem je zezelenání a 0

když si dáš např najít do 1km kolem středu tak to s velkou pravděpodobností dá těch +20 co chybí... jen pro příklad...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#17 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 8:05

je to popsaný v popisu :) samozřejmě pokud bude v databázi málo keší tak to nedá 100% výsledek je dobrý si pak kolem challenge stáhnout kešky tak do 80-100 km - odhad :) a znovu spustit

Uz vidim, jak vsichni nadsene ten popis ctou ;)


  • 0

#18 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 8:12

Uz vidim, jak vsichni nadsene ten popis ctou ;)

no co k tomu dodat... původně mi vyskakovala na konci hláška která to říkala po překopávkách vypadla ale můžu ji tam vrátit v případě, že se ani po 1000 km od středu nedosoudí člověk nuly :) a zobrazila by se jen v tomto případě, že by nebyla na konci hledání NUDLA - výsledky jsou ale mohou být ovlivněny buď polohou (obecný nedostatek keší v sektorech - ne všechny státy mají hafo keší). Nebo tím, že prostě v DB GeoGetu není dost keší aby to našlo rozumný výsledek...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#19 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 8:14

já díky blízkosti Rakouska a poměrně malé hustotě keší směrem na jih např ten odznáček novej pro BadgeGen bez Rakouskejch keší nedám...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#20 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2014 - 8:22

jen k tomu vypoctu... Stator pouziva Vincentyho (protoze pouziva hodnoty z GG funkci), ale project-gc.com checkery pouzivaji great circle, ktery vypocetne mnohem mene narocnejsi. Pokud se chces ochranit pred smeckou rvoucich uzivatelu, kterym to nebude sedet (tvuj plužin an project-gc.com) doporucuju udelat alternativni vypocet (vyber mezi Vincentym a great circlem)....uz jsem tohle resil s uzivatelem, kteremu nesedel vysledek meho SQL dotazu do GG databaze a toho co ukazuje Stator. Rozdily jsou patrne uz i na Ceske republice. Pokud bys potreboval hotovy vzorecek tak se vali u me na gc.cz blogu 


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama