Přejít na obsah


Fotka

Oregon 300


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
77 odpovědí na toto téma

#61 lukin81

lukin81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2015 - 19:12

Právě že neupadl ani jsem smím nikde neklepl. Družice nevím přesně ale dal jsem si na display ukazatel signálu a všechny čárky jsou zelené.


  • 0

#62 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2015 - 19:40

Právě že neupadl ani jsem smím nikde neklepl. Družice nevím přesně ale dal jsem si na display ukazatel signálu a všechny čárky jsou zelené.

 

To se neumíš podívat na zobrazení družic ?


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#63 lukin81

lukin81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 9:27

No to se umím  ;)


  • 0

#64 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2015 - 21:25

Povedlo se vyresit ? Ve vedlejsim vlakne nekdo resi podobny problem u oreg9na 550 tusim.
  • 0

#65 lukin81

lukin81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 21:29

Zatím ani ne  :huh: které vlákno to je?


Tento příspěvek byl upraven od lukin81: 18 květen 2015 - 21:30

  • 0

#66 kalubr

kalubr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 543 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 21:48

http://www.geocachin...tí/#entry502889

Vlákno je tady, ale tam nebyl skoro žádný signál, byl tam problém u antény.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 18 květen 2015 - 21:51

  • 0

#67 lemrousek

lemrousek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 10:05

ahoj,
​moc prosím o radu. Garmin Oregon 300 mi při zapnutí nenaběhne. Buď se logo "rozproužkuje" nebo se objeví hláška System software missing.
​Se systémem jsem nic nedělala, jen jsem do GPSky přidala gpx (a jiné gpx smazala).

​Zkoušela jsem ji zapnout bez paměťové karty, to nepomáhá.

​K počítači zatím GPSka připojit jde. Stačí pro zazálohování všechny disky zkopírovat?

​A máte nějaké tipy, jak ji oživit?
Možná by to chtělo novější firmware, je asi dlouho neaktualizovaný. 

 

Děkuju!


  • 0

#68 Fukar

Fukar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 16:24

Koukám do 550, ale myslím že 300 má stejnou strukturu adresáře.

Vyndej kartu, připoj garmina k PC.

 

Ve složce Garmin\GPX smaž všechno co tam je mimo složky "Archive".

V archivu máš uložené prošlé trasy, pokud je nepotřebuješ, můžeš archiv smazat taky.

 

Regulérně odpoj navigaci od PC. Zapni ji.

 

Měla by naběhnout. Tímhle postupem jsem jich už oživil asi 10.


Tento příspěvek byl upraven od Fukar: 22 duben 2018 - 16:42

  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.


#69 lemrousek

lemrousek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 20:29

Koukám do 550, ale myslím že 300 má stejnou strukturu adresáře.

Vyndej kartu, připoj garmina k PC.

 

Ve složce Garmin\GPX smaž všechno co tam je mimo složky "Archive".

V archivu máš uložené prošlé trasy, pokud je nepotřebuješ, můžeš archiv smazat taky.

 

Regulérně odpoj navigaci od PC. Zapni ji.

 

Měla by naběhnout. Tímhle postupem jsem jich už oživil asi 10.

 

ahoj Fukare,
​moc děkuju, ale bohužel to nepomohlo.
​Struktura adresáře bude asi stejná, smazala jsem vše podle pokynů, ale chová se to po zapnutí pořád stejně (nápis Garmin začne blednout nebo se rozproužkuje a pak se to sekne)
Napadá Tě ještě něco jinýho?


  • 0

#70 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 122 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 20:51

A takova uplne blba otazka... baterky tam nemas nejake stare, ze ne?

 

To rozprouzkovani je, ze to spadne. Pri nabihani se prudce zvedne odber, a stare baterky to nemusi vydrzet. Pokud pri tom moc poklesne napeti, tak by se to projevovalo uplne stejne.


  • 1

#71 lemrousek

lemrousek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 21:26

Baterky by měly být v pořádku, jsou to Eneloopy, nejsou moc starý a nabíjecí stanice mi ukazuje plný nabití.

Jediná chyba, která se stala před tímhle padáním, bylo, že asi před týdnem při nahrání gpx se zobrazovaly keše, ale když jsem do nich klikla, nezobrazoval se mi listing. Ale myslela jsem si, že to bude vada gpx, už se mi něco podobnýho stalo...


  • 0

#72 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 122 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 21:46

A hardreset jsi zkousela? Kdyz nepomuze ani ten, tak je taky klidne mozne, ze uz odchazi flash pamet. O300 je dedecek, a ta flashpamet nema nekonecnou zivotnost.

 

Nicmene k tem baterkam - i kdyz nabijeci stanice ukazuje plne nabiti, tak to vubec nemusi znamenat, ze jsou baterky v poradku. Tady jde o to, v jakem stavu maji vnitrni odpor. To se takhle nepozna. Pozna se to treba tim, ze GPSka pri nabihani spadne. ;-) (Ale muze to byt mnoha jinyma vecma...)

 

Pro uplnou jistotu, pokud mas dve cerstve obycejne alkalicke tuzkove baterky, zkus GPSku zapnout s nimi.


  • 0

#73 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 10:29

... nápis Garmin začne blednout nebo se rozproužkuje ...

 

Toto správanie sa mi javí, ako stráta napájania, alebo stráta výkonu napájania.
Skus inú sadu akumulátorov ...


  • 0

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#74 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 949 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 10:46

Toto správanie sa mi javí, ako stráta napájania, alebo stráta výkonu napájania.
Skus inú sadu akumulátorov ...

a očistit kontakty


  • 0

#75 Blackp

Blackp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 11:17

Když je navigace připojená k PC, tak na displeji taky nic není?


  • 0

#76 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 12:05

Pokud pristroj pripojis k PC a zobrazis se ti jako disk, nahraj do nej posledni FW. Měl by se pak nahrát software a je sance ze opet navigace nabehne.

K prehrani budes potrebovat https://www.garmin.c...ftware/express/

Pripadne basecamp pokud to nepujde. Tam je moznost i vynutit aktualizaci FW, kdyz je nejnovejsi.


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#77 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 122 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 12:56

Na Garmin Express se fakt vykasli, zbytecny moloch plny blbin. Na Firmware ti bohate staci tohle:

http://www8.garmin.c...ct=999-99999-27


  • 0

#78 lemrousek

lemrousek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 14:41

ahoj, moc děkuju VŠEM za pomoc!!!

Nakonec jsem zazálohovala GPSku, smazala GPX, vyměnila baterky, očistila kontakty, zjistila jestli je něco na displeji když GPS připojím k počítači (nebylo) a přehrála firmware – to konečně pomohlo  :) 
​Moje GPSka též děkuje za "zmrtvýchvstání", je to už opravdu letitá babička:)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama