Přejít na obsah


Fotka

Programování v Geogetu

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
30 odpovědí na toto téma

#1 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 346 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2014 - 8:57

Ještě více OT: V PSPadu mám nastaven externí kompilátor pascalu - mám tam geoget. Tím mi na CtrlF9 proběhne kontrola syntaxe. Ovšem nefunguje to pro moduly Statoru. Tam mi to padá na neexistenci funkce LOG a asi i dalších. Předpokládám, že moduly Statoru nejsou plnohodnotné zdrojáky, ale includují se někam výše, používají funkce definované jinde. V normálním zdrojáku bych to našel v sekci USES. Předpokládám, že autoři Statoru používají něco jiného pro ladění zdrojáků, zdá se mi, že asi samotný Stator v debug módu. Ale tak hluboko jsem se do toho nekoukal. Ale vypozoroval jsem, že při chybě (v mém případě překlep, který jsem hledal dlouho) potichu spadne celý Stator a naběhne náhled minulé statistiky, takže jakoby k žádné změně nedojde a na první pohled se to pozná jen podle toho, že to proběhne velmi rychle.


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2014 - 9:21

Ale jo, ja to presne tak delam  :) Jenze musis mit projekt a jako hlavni soubor projektu oznacit prislusny StatorGen.ggp.pas (v tvem profilu). Preklada se pak vzdy cely projekt, tedy i ten modul.

 

 

On je to jediny mozny zpusob jak prekladat kody, ktere jsou slozeny z vice souboru (totez pochopitelne plati i pro pluginy typu Combine, GPXGarmin a mnohe dalsi). Neni mozne prekladat jen samostatne nejaky vnitrni soubor, protoze jam budou chybet definice/deklarace promennych/funkci, ..


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 listopad 2014 - 9:32

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 375 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2014 - 9:24

Toto vlákno slouží na obecné diskuze kolem programování pluginů pro Geoget.


  • 0

#4 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2014 - 9:30

Ale vypozoroval jsem, že při chybě (v mém případě překlep, který jsem hledal dlouho) potichu spadne celý Stator a naběhne náhled minulé statistiky, takže jakoby k žádné změně nedojde a na první pohled se to pozná jen podle toho, že to proběhne velmi rychle.

 

Ano, pokud uděláš náhled a máš v obsahu zařazen (vlastní) modul s chybou, skončí na ní generování náhledu a následně se zobrazí soubor s náhledem, který nebyl změněn. Snadno se to pozná podle toho rychlého průběhu, jak píšeš. Na stavové liště GG ti ale pak svítí žlutý trojúhelník a pod ním se dozvíš, o jakou chybu jde...


  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 346 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2014 - 11:47

Vidím, že jste mi to přehodili do samostatného vlákna, což je dobře. Vidím tady dvě dobré rady - v PSPadu projekt a pak ten žlutý trojúhelník. To mě nenapadlo. Sice si teď budu doma hrát asi s něčím jiným, než je geoget, ale hodí se to.


  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 375 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2014 - 11:49

Zluty trojuhelnik je obecna vec v geogetu. Kdykoliv se geogeti skriptovaci engine pokusi spustit jakykoliv skript, a nepovede se to, nabonzuje to tim zlutym trojuhelnikem.


  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 375 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2014 - 11:54

Prispevky ke GGZgenu jsem presunul do samostatneho vlakna.


  • 0

#8 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2014 - 20:52

Prosím na stránce http://geoget.ararat...r:skripty:forms zdůrazňěte, že je třeba změnit vlastnost name i přímo u formuláře (toto se použije jako prefix v názvu jednotlivých prvků). Dvakrát jsem to zjišťoval dosti krlolomě (Jsem skleróza a nemohl jsem si vzpomenout, kde byl zakopán pes.).

 

Díky Vašek

P.S.: Registrace se mi nepodařila. vždy jsem pohořel na CAPTCHA 

 


  • 0

#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2014 - 21:01

Zmenit? Jmeno formulare ze musi zmenit aby fungovalo co? Pokud mas ve scriptu jediny formuklar, nemusis menit nic. Pokud jich mas vic, je to naprosto logicke, ze nemuzes mit 2 objekty se stejnym jmenem. Nebo jsem spatne pochopil co chces?

 

EDIT: Schvalne se podivej do adresare script, kolik pluginu pouziva formular s preddefinovanym jmenem GGForm.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 01 prosinec 2014 - 21:05

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2015 - 15:51

gord: Bohužel jsem se asi špatně vyjádřil. Když vytvořím formulář a uložím jej pod jménem, které se mi hodí do makra, tak jej chci o tímto jménem automaticky použít. (GGForm ve vlastnostech velkoryse přehlídnu.)

Asi by v dokumentaci stačila zmínka, že výchozí vnitřní název formuláře je defaultně GGForm a dá se změnit ve vlastnostech formuláře. Teď tam není o GGForm ani čárka.

Díky Vašek

P.S.: Píšu až teď, protože jsem toto fórum míjel. už si jej dám do sledovaných


  • 0

#11 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 11:51

tak se snažím nějak získat čtyři znaky z řetězce zprava a pomocí copy se mi to stále nedaří. Dokáže mi někdo poradit jak na to?


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 18 červenec 2018 - 11:51

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#12 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 12:02

A druhá věc - jak převedu datum ve formátu "2018-04-20 07:25:26" na typ TDateTime
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#13 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 12:05

A poslední věc jaký je rozdíl mezi procedurami u TGeo UpdateFound - UpdateFoundDate - UpdateLastFound
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#14 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 12:18

A poslední věc jaký je rozdíl mezi procedurami u TGeo UpdateFound - UpdateFoundDate - UpdateLastFound

Tohle nestaci? https://www.geoget.c...tml#UpdateFound


  • 0

#15 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 12:28

no na to právě koukám a žádný dobrý popis to nemá - co je třeba to UpdateLastFound, vždyť na found je tam jen jedno políčko v databázi, tak pak přeci mezi UpdateFound a UpdateLastFound by neměl být žádný rozdíl.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#16 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 12:41

LastFound je ale posledni nalez KOHOKOLIV na ty kesi, prote posledni log pod listingem. Found je datum a cas tvyho logu. FoundDate bere v potaz jenom datum (jako GS).

 

Nebo se pletu?


  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 375 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 13:10

tak se snažím nějak získat čtyři znaky z řetězce zprava a pomocí copy se mi to stále nedaří. Dokáže mi někdo poradit jak na to?

Funkce copy potřebuje tri parametry:

 

- z jakeho retezce kopirujes

- od jakeho znaku (bacha, je to cislovane od 1!)

- delku kopirovaneho useku

 

Pokud chces kopirovat ctyri znaky zprava, tedy od konce, musis si zjistit delku retezce length(s) a od ni odecist 4. A delka kopirovaneho useku bude 4.

 

Takze pokud mas retezec v promenne s, bude to copy(s, length(s)-4, 4)


  • 1

#18 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 13:51

Díky za radu, já jsme zvyklý, že dám -4 a mám to zprava a to mi zde nefungovalo. A jak na to datum?
  • -1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 19:50

Díky za radu, já jsme zvyklý, že dám -4 a mám to zprava a to mi zde nefungovalo. A jak na to datum?

 

Kazdy programovaci jazyk ma sva pravidla. I kdyz by bylo pekne, aby stejne pojmenovane procedury ruznych jazyku mely stejne parametry se stejnym vyznamem, neni tomu tak a ani byt nemuze. Stejne jako pouzivas urcite dokumentaci k PHP, pouzivej i dokumentaci k Pascalu resp. Delphi. Funkce Copy() treba zde.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2018 - 19:52

A druhá věc - jak převedu datum ve formátu "2018-04-20 07:25:26" na typ TDateTime

 

Tamtez je funkce StrToDateTime.

 

Ale moznosti je pochopitelne vice. Treba pouzit funkci IntToDate(Value: string): TDateTime; Tim ziskas celou cast a zlomkovou cast ziskas HH/24+MM/(24*60) a prictes to k hodnote ziskane volanim te predchozi funkce a vysledek ulozis do promenne TDateTime.

 

Ani to pochopitelne neni posledni moznost :)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 18 červenec 2018 - 19:59

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama