Přejít na obsah


Fotka

Leto 2015 - z Mnichova do Benatek [GC1FPN1]


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
19 odpovědí na toto téma

#1 BakaGaijin

BakaGaijin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 15:52

Dej Pambu dobrej den vespolek!

 

Vono to asi bude na pytel, pac pred rokem tu Ctyrhranka taky nikoho nesehnala, ale proc to nezkusit, zejo?

 

Jestli mi neprizen osudu nejak nepredvidane nezkrizi plany, hodlam jit v lete z Mnichova do Benatek (prip. viz "Ctyrhranne zapisky"). V zasade nemam nic proti tomu jit sam, nebyl bych prvni, ale ve dvou je to holt asi prece jen vetsi sranda a nadto to jednak znamena, ze clovek muze mit o neco min v ruksaku, druhak eventuelne levnejsi bydleni. Toz se s dovolenim chci zeptat, jestli by se jeste nekdo jinej nechtel projit.

 

Casove bych to videl na vystartovani nekdy v druhy polovine cervence a pocitat holt tech zhruba 28 dni a nejakou tu rezervu az do cile, takze se obracim na lidi, ktery maj prazdniny nebo pet nedel dovoleny. -- Financne pocitala Ctyrhranka s tisicovkou (a Citecka namital, ze to je skoro moc), ja bych radsi kalkuloval s vyssim rozpoctem, pac nehodlam vlacet ani stan, ani veci na vareni, z toho uz jsem vyrost, ale hezky pohodlne spat v posteli (s vlastni koupelnou), kde to jen pude, a jidlo kupovat prednostne na taliri. Co takhle ctu v logach, po webu nebo v pruvodcich, tak to znamena si pripravit tech plus minus 50 Euro na den.

 

Co se my osoby tejce, pokud vim, se se mnou lidsky da docela vyjit, aspon kdyz protejsek nejni vylozene nejakej pitomec. Nevadi mi hodiny mlcet nebo jen poslouchat, naopak, ale stejne tak muzu nekonecne dlouho zvanit o vsem moznem nebo vypravet ze sveho relativne zajimaveho zivota, hehe. V lete mi bude 57, to asi pusobi na vetsinu lidi jako "pomalu jednou nohou v hrobe", coz si ja samozrejme nemyslim, a z kondice/vydrze potrebny ke zdolani Alp me hlava opravdu neboli. Nemecky mluvim, jsa v podstate Rakusak, docela slusne, dokonce trochu rozumim tyrolskymu dialektu, italsky se ucim a krom toho bydlej v severni Italii nejaky my pribuzny, ktery muzu eventualne zaprahnout do rezervaci nebo nedej Boze pripadnejch zachranejch akci.

 

Kdybych si mohl vybirat, tak bych dal prednost muzskymu, ale nijak na tom netrvam, a vek je mi vicemene burt. Kazdopadne muzu s nejlepsim svedomim obe pohlavi ujistit, ze jsem sexualne naprosto neskodnej. Loni jsem sel s kamaradkou jen o par let starsi nez je moje dcera pet dni ze Styrskyho Hradce do Mariazellu, spali jsme celou dobu v manzelskejch postelich, a ani ve snu by me nebylo bejvalo napadlo ji nejak obtezovat. (Nebo mozna ve snu jo, ale v zadnym pripade nehodlam kvuliva nejakymu kratkodobymu poblouzneni riskovat dlouholety a stastny manzelstvi, hehe.)


  • 5

#2 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 16:38

Tak si to užij :)


  • 1

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#3 BakaGaijin

BakaGaijin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 17:34

Budu se smazit, pane kolego, dekuju. ;)

 

Ale kdyz uz jsme v tom, smel bych se prosim zeptat - aniz bych se ptal na konkretni vysledek - na ty dve stage, kde si clovek ma davat pozor, jak jsi psal? Laicky bych myslel, ze muzes myslet tu ceduli z treti stage, ktera je momentalne odstranena (ale da se jednak v cely svy krase najit vyfocena na webu, druhak byla na svym miste, kdyz jsi to sel Ty, takze ji spis nemyslis), a pak ten ukazatel ze stage 8, pac ten prej prehlidlo vic lidi (ten se ale taky da urcit, aniz by clovek zvedl zadek od pocitace). Je to tak nebo podcenuju jeste nejakou jinou stage?

 

V zasade se ale stejne chci jeste nez vyrazim spojit s ownerem, abych to mel jo pojisteny. (Psali jsme si uz loni, coz bylo docela trapny, pac se ozval Kai mne a ja netusil, ze si pisu s ownerem Mnichova-Benatek, a ptal jsem se ho, jestli by to nahodou nechtel jit se mnou... :rolleyes:)


  • 0

#4 joey59

joey59

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 17:46

Díky za znovu připomenutí této kešky, znova jsem si rád přečetl pěkně napsaný článek a prohlédl fotky. Člověk má chuť hned vyrazit. Ale pak se vrátí zpátky do reality... Kde vzít v kuse 5 týdnů volna... A kdyby pořád lilo, morálka by asi taky šla dost dolů. Vždy mě to nadchne, ale říkám si, že to bude nesplněný cíl, ale nikdy neříkej nikdy...

 

Každopádně přeji pevnou morálku a dobré počasí!


  • 2

#5 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 17:59

V Alpě prší furt a vždycky. nejmíň snad začátkem srpna...

 

Ty stage: jdu se kouknout do keše... on už leccos opravil, já to prorážel vlastně málem jako betatest :)

 

den osmý, to sluníčkový znamení: jak už tam i píše, nesmíš sejít z cesty... já šel jinou silničkou o pár metrů níž a byl jsem v loji... a značka je tam DOST mizerná. Po vystoupání od městečka se nedržet na okresce, ale zahnout doleva mezi domky. Pak jdeš vlastně rovnoběžně s okreskou. U mne vznikla chyba a) neměl jsem toho knižního průvodce s mapkama b ) od městečka jsem šel po turistické cestičce krleš po lesní křížové cestě a domnívám se, že ta mne vyvedla na okresku kousíček ZA tou provšivenou odbočkou

 

den dvanáctý, Gluderscharte - naprosto nejpodstatnější stage. Bez ní vůbec nemá cenu pokračovat dál. Podle mě to tady owner posral... (ona je s ním vůbec řeč jak rozprávka). Nejdřív musíš najít NĚCO vpravo od sedla, asi na stěně, já sám nevim; už jsem tam byl třikrát a nikdy to nenašel. A to ti poradí, [bacha spoiler] že máš jít NA DRUHOU STRANU sedla (asi o 100 metrů) a tam pod kamennou lavicí ve štěrbině najít krabici s dalším postupem... [/konec spoileru]. V Gluderscharte to fouká jak na pólu a nechytneš tam kromě sřipky naprosto nic, natož signál...


  • 2

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#6 BakaGaijin

BakaGaijin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 18:44

Citecka:

 

Tisicery dik, zejmena za ten dvanactej den! -- Jak rikam, osmej den jsem (tusim) nasel. Kai pise v hintu explicitne, ze se ma clovek drzet "puvodni cesty". V popisu kese odkazuje na pruvodce od nakladatelstvi Bruckmann a v nem je cesta pres Wattenberg popsana skoro krok za krokem, s cislama domu. Kdyz clovek srovna tenhle presnej popis a fotku toho baraku z popisu kese s proklate podrobnou Freizeitkarte - Alpy (nekde v pulce stranky) a satelitem plus treba jeste touhle fotkou, tak je jen jedno jediny misto, ktery to muze bejt.

 

Jo, na pocasi jsem zvedavej. Ale celou cestu, sakra, snad hnusne nebude.

 

Joey59:

 

Jo, pet nedel v kuse je brutalni, to mas recht, skoro cela dovolena. Nastesti mi to sefka uz jednou slibila dovolit, takze mi to snad v praci projde. Hehe, pomalu vetsi starost mi dela, ze tam pet nedel nebudu a nekdo si vsimne, ze to tam docela dobre funguje i beze mne. :D

 

A co se chuti vyrazit a "zpatky k realite" dotejka, ja si s myslenkou na tuhle cestu hraju - asi jako vetsina tech skoro 800, co maj tu kes na watchlist - uz dlouho. Vsak se to taky jmenuje "Traumpfad", zejo. A cim dyl o tom budu snit, aniz bych zvednul zadek a vydal se na cestu, tim min pravdepodobny to bude. Abych lezl na Everest, na to uz jsem opravdu starej, tohle je ale furt jeste v mezich moznosti, je to v podstate za rohem a i kdyz to bude stat pekny prachy, ktery bych nutne potreboval jinde, je to zaplatitelny. Nadto ocekavam zazitek, kterej bude stejne v relaci k vydany sume primo za hubicku. To doufam/pocitam Citecka muze potvrdit. Na tritisicovkach jsem byl naposled, kdyz bylo dceri asi dvanact, a to uz je pomalu dvacet let. Z Ctyrhrancinejch fotek si pomalu uchcavam do kalhot, jak se tesim.

 

Pred par tejdnama jsem zacal tvorit ve Wienerwaldu "vandrmultinu" na trase 220 km (jeste nejni hotova) a jak jsem se zase rozchodil, holt se mi honily hlavou ruzny plany, kam bych mohl jeste vyrazit. Az vyplul na povrch taky tenhle starej sen. Dva dny jsem si nad tim mudroval sam a zvazoval vsechna pro a proti, treti den jsem to prodiskutoval s manzelkou a dostal od ni to vubec nejdulezitejsi povoleni, hehe, a od ty doby planuju na ostro. Ted anebo nikdy.  :) 


  • 1

#7 Čtyřhranka

Čtyřhranka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2015 - 22:45

Ahoj,

trochu Ti s hledáním parťáka pomůžu a UPnu Ti vlákno, abys byl zase chvilku vidět. :) 

Jinak Ti poradím, že Vymítač hledá na tuto akci parťáka, a zdá se, že to myslí vážně, tak se spolu kontaktujte, třeba si padnete do noty. Také Ofollprecht se vyjádřil, že by do toho možná šel, ale ten o tom hovořil spíše v rovině úvahy. V každém případě to stojí alespoň za pokus.

Jsem ráda, že se Ti článek a fotky líbily, s tím "uchcáváním" jsi mě fakt pobavil :D :D :D

 

Pro ostatní, kteří ještě nečetli, článek je k nahlédnutí na tomto odkazu. Třeba se najdou ještě další odvážlivci ;) 

Jak jsme přešli Alpy z Mnichova do Benátek

 

Hezký večer všem!


  • 2

#8 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 10:22

Letos, když to vyjde, plánuju okruh z Lince přes Triglav do Salzburgu... co já vim, třeba by tam šla položit i krabice :)

 

Takže asi tak 10.7. vyrážim. Kdyby chtěl někdo, kdo už München-Venedig má, prošlapat další boty, je vítán...


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#9 Vymitac

Vymitac

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 22:16

Ahoj,

prvně bych chtěl poděkovat Čtyřhrance za odkaz na toto vlákno.

 

Bohužel ale musím odmítnou nabídku.

a) Jsem chudý student a opravdu bych nešel od chaty k chatě. Rád bych jel se stanem, spacákem a hezky spát na divoko.

B) Asi ani s minimálními náklady bych na to letos neměl.

c) A ani čas mi nevychází. Posledních čtrnáct dní v srpnu musím být na letním táboře s dětmi.

Tak třeba mi to vyjde jiný rok....

 

Termín Citecky by mi vyhovoval. Můžeš mi prosím napsat, co by to obsahovalo? Na kolik dní to plánuješ a cca plán trasy...

 

Díky 

Vymítač


  • 0

#10 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 22:32

Komplet by to vyšlo asi na 40 dní... původně jsem chtěl vyrazit o 14 dní dřív, ale vlezlo mji do toho cosi. Spát chci tentokrát HLAVNĚ venku, neb to cosi mě finančně vycucá.

V Alpě jsou páteřní cesty. Via Alpina. Kompletně jsou na 365 etap a 8 zemí :) Letos bych šel jen 4 země. ;) Trasa - něco znám - třeba kus začátku, většina vede po Via Alpina - takže se podívej na stránky http://www.via-alpina.org/ - v mapě jsou jednotlivé barevné páteře, ty lze rozkliknout a prohlížet po "denních etapách" - ty ale dodržovat nelze, některé jsou příliš krátké a vůbec, lépe spát venku, jde-li to :) Navíc budu mít turistické mapy celé cesty a kde to třeba povede zbytečně údolím a bude varianta horem, možno použít, stejně jako úprava trasy pro ono pětidenní nakupování.

Začátek z Lince - jako velkého města, ale ve skutečnosti to bude spíš Steyr. Odsud přes KalkAlpen, protože to je výjimečně nádherný kus země, přes Laussy na Steir-Oberosterreich hranici a tam napojení na tu fialovou ViaAlpinu (z hlavy nevím přesně, ale mám za to, že to je někde kolem půlky 25 etapy, u Spitalu na Pyrnu, jestlisenepletu, messures...). Ty etapy si jde promítnout i v protisměru, teda v našem směru.

Fialová vede až pod Triglav. Po sestupu z Triglavu přesun na červenou, po ní až do Spitalu nad Drávou, resp asi na konec 17 etapy, do Egger Almu, odsud na sever, Spital nechat po pravé ruce. Odtud taky páteří (ale ta není ViaAlpina) přes Ankogel Taury - to už mám prošlé - na HochKonig a Berchtesgaden (tam ještě trochu bloudím, v obou jsem byl, ale nevím přesně kudy z jednoho do druhého, resp. vím, ale nevím, jak ta cesta vypadá v reálu). Vpodstatě je to ta navrhovaná chystaná průvodcová trasa Salzburg-Terst, ale v protisměru a přes Taury hezčí, byť těžší trasou.

 

Sebou potáhnu minimum věcí, jako obvykle - nejtěžší je spaní a jídlo. A cajk. Cepín (mačky ne), sedák, feratovej set, neb feratám se fakt vyhejbat nechci :) a zlatej hřeb bude Konigsjodler na HochKonig.

 

Kdokoli by se chtěl přidat, je vítán, i kdyby jen na kousek cesty. Třeba od Triglavu je to 3-5 dní do Terstu k moři a odsud je spojení domů... pak by to byla vlastně obdoba Mnichov-Benátky. První část - Linz-Triglav - je terénně méně náročná, nižší. Druhá část vede Dolomity a pak přes Taury, divočejší a vyšší hory.


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#11 Vymitac

Vymitac

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2015 - 11:44

Ahoj,

tak sice bych na Triglav moc rád, ale nakonec nepůjdu. Na Slovensku mám dopravu jako student zadarmo, tak si to procestuji tam... Dokud to Fico nezruší  :)


  • 0

#12 Joe Tramp

Joe Tramp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2015 - 13:06

Tolik času bohužel nebude, ale na Triglav bych se určitě mrknul (zatím jsem se motal jen "dole" u Bledu) - skoro mě to láká obráceně, ze Salzburgu. Doufám, že nebude vadit, když se ozvu "na poslední chvíli" - pokud by byl nějaký úsek společný, rád bych se připojil.


  • 0

#13 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2015 - 13:38

Ze Salzburgu tam po/vede podobná trasa jako Mnichov-Benátky, našel jsem na netu web o přípravě, nějakej dobrovolník to prošel a teď někdy by měl vyjít průvodce. Ovšem... mám k tomu (jak jinak ;) ) výhrady...

 

- protože půlku těchle kopců, co jsou po cestě, jsem už prošel:

 

vede to ze Salcburgu kolem silnic, přitom lze prakticky za městem vystoupat na zalesněné pohoří, co vede mírně stranou západně až ke Kaisersee.

-kolem Kaisersee se táhne podle vody, přitom by mohl vylézt nahoru na HochGöll moc pěknou mírně zajištěnou cestou a přejít hřebínkem na HochBrett, odsud jen přes sedlo znovu nahoru a dál po hraně HagenGebirge na HochKönig (on tam vystupuje až za jezerem). Tím míjí jak lokální ikonu HochGöll (tam měl nejmenovatelný ;) tyran své Orlí hnízdo a kdo tam vyleze, nosí pak kšiltovku s kozlem a patří do party - teda ne hitlerovo party, ale lokální horský party :D - všechny cesty nahoru jsou zajištěný, tak stupeň A-B ) a další salzburgské poutní místo HochBrett. No a také další postupovou mnou nejmenovanou horu, na které téměř zaručeně potkáte kozorožce (a nejdrzejší hejno kavčat na světě a okolí).

- prakticky nejhezčí část celé tůry, cestu pod Ankogelem a Hochalmspitze skze Taury míjí Malnitzkým údolím.

 

No a výtka číslo dvě - jde to "proti" směru obtížnosti. Nejtěžší (technicky i silově) je část skrze Taury a masiv HochKonigu. Když půjdu po směru ručiček, tedy z jihu na sever, bude obtížnost postupně stoupat a HLAVNĚ!!! nádherná ferrata na HochKönig vede od jihu a sestupovat se po ní nedá.

 

------------ já to půjdu tak jak tak, pokud mi na hlavu nespadne záchodový prkýnko z vesmírný stanice... je mi naprosto fuk, kdo se ke mně a kde přidá, neb to je další nádherná věc na toulání: koho kde potkáš. Když jdeš s partou/ťákem, většinou se držíte spolu, kecáte a náhodné spolujdoucí jen pozdravíte. Při sólo cestě se často zakecáš, na den, dva, tři se spojíš, zase rozpojíš... jazyky procvičíš...


Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 26 březen 2015 - 13:40

  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#14 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2015 - 13:47

A sem se kouk a tady jsou odkazy na toho toulavce:

 

v tomto článku je rozcestník

 

a tady krásný fotky


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#15 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2015 - 14:26

Letos, když to vyjde, plánuju okruh z Lince přes Triglav do Salzburgu... co já vim, třeba by tam šla položit i krabice :)

 

Takže asi tak 10.7. vyrážim. Kdyby chtěl někdo, kdo už München-Venedig má, prošlapat další boty, je vítán...

Toz hodne stesti. Doufam ze tentokrat to klapne lip nez ty Benatky. Preci jen bylo by blby jit 40 dni do Salzburgu a pak nenajit Salzburg ;)


  • 1

#16 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2015 - 14:32

Vooole :D

Benátky sem našel. Finální krabici jsem ovšem našel až o rok později...

 

A Salzburg najdu. To je to město uvnitř hory, jak podle něj vymysleli Mordor, přece.


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#17 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2015 - 18:32

Facebook, skupina "Toulání po Alpách".


  • 1

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#18 Olii05

Olii05

    Olii05

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2015 - 3:53

je to vyzva na kterou uz trenuju, jen tu dovolenou mi zamestnavatel tak dlouhou neda.
ale kdyby nekdo podnikl neco kratsiho sem s tim .)
  • 0

#19 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2015 - 5:15

Šel bych to rád, ale letos jsem již měsíc dovolené na jeden podobný vandr dal :(
Naštěstí Alpy neutečou a je to relativně blízko.
  • 1

#20 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2015 - 9:22

Šel bych to rád, ale letos jsem již měsíc dovolené na jeden podobný vandr dal :(...

 

Povídej...


  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama