Přejít na obsah


Fotka
* - - - - 1 Hlasů

Logování labek doma


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
49 odpovědí na toto téma

#21 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 11:02

GS podle mě vůbec nechápe, proč pro určitou skupinu lidí je datum logu tak důležité....

:D On Groundspeak vůbec asi nechápe spoustu věcí :D :D :D...

 

Tak si tak říkám, když teda situace prozatím nasvědčuje tomu, že nebude tak snadný ten Zeměplk úplně zrušit, tak co kdybysme ho místo toho prostě anektovali? :D Netušíte někdo, kdy jde Jeremy do důchodu, že bysme tam prostě nastoupili a převzali veslo? :D Konec konců, kdo jinej by to měl dělat, než nejšikovnější, nejkreativnější, nejinteligentnější a v GC nejaktivnější národ na světě, ne? :D


  • 2

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 11:04

Tak to je jasne, ze se labky vetsine lidem libi - lidem se bude libit cokoliv, co je lehce privede k dalsim bodum.


  • 3

#23 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 452 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 13:08

Technicky jde samozřejmě udělat skoro cokoliv. Otázka je, jestli se tím GS bude chtít zabývat. Já myslím, že ne:

  1. Momentálně neexistuje v systému žádná vazba mezi labkami a souvisejícím ME. Navíc labky můžou být otevřené řadu dní, před i po ME, a pak by si lidi zase stěžovali, že nechtějí mít datum logu stejné jako je datum ME. Technicky by to šlo určitě ošetřit, ale není to triviální záležitost.
  2. GS podle mě vůbec nechápe, proč pro určitou skupinu lidí je datum logu tak důležité. A pokud by to i pochopil, tak řekne, že když ti tak záleží na správném datu, tak musíš logovat ve správný den.

Že by se labky přestaly lovit asi nehrozí. Body jsou body. Navíc data ukazují, že lidem se labky líbí – i když z reakcí tady na fóru by mohl vzniknout jiný dojem.

No, celá naše pětičlenná výprava labky ignorovala. Po loňských zkušenostech...proč si dělat zbytečně bordel v datech, to těch pár (bodů) s klidem vynechám. Minule se to stejně lovilo hlavně kvůli unikátní ikonce, a tu už mám.

GS se poučit nechce. Stejný princip Lab forever? S tím ať jde do háje.


  • 2

#24 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 13:16

Já zalogoval na místě dvě labky, pak už se to ani nehnulo. Když se naráz připojují stovky lidí, navíc na stejném místě, není se co divit. Takže jsem si je obešel, hesla napsal na papír a pak jsem se na ně doma stejně nemohl bez pomoci Jacky dostat.

 

Přitom nápad to špatný není. Spousta kačerů při konání větších eventů kešky disabluje, aby zabránili jejich poškození, prozrazení nebo aby nebyl hned popsaný logbook.

 

Docela by mě zajímalo, čím tráví všichni v GS svou pracovní dobu...


  • 2

#25 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 13:21

Docela by mě zajímalo, čím tráví všichni v GS svou pracovní dobu...

Šéfe, nikdo by to líp neřek´ :D !


  • 0

#26 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 14:49

Samozřejmě. Většina se spokojí s bodem. Ze zdvořilosti pochválí keš.

Řekl bych, že při hodnocení většina lidí moc nepíše moc navíc. Často to člověka ani v té chvíli nenapadne. Kdyby byly kolonky, které by se zaškrtávaly, určitě by je vyplnilo více lidí. Alespoň já mám zkušenosti, že odpovím na nějaký dotazník, čtu pak něčí názor tak si říkám, že jsem zapomněl něco napsat.

 

Osobně jsem si hned říkal, nebudu logovat z terénu, ale až z domu - abych logoval popořadě s normálními kešemi, abych něco napsal do logů, aby se mi POHODLNĚJI logovalo...

A jak vidím, je to naopak :-( Logoval jsem v jiný den, protože nešlo změnit datum, nešlo zapsat log, kde jsem chtěl něco sdělit autorům (pochválit, napsat připomínku), a dokonce se ode mne prý očekávalo, že budu logovat přímo z mobilu...

Jinak na megaeventu jsem nějak nenašel to správné místo, kde se vydávaly papírky, takže jsem všechno musel ťukat do GPSky z mobilu (vzhledem k malé výdrži mobilu při provozu GPSky). Raději bych si to včas mohl i vytisknout.

 

Osobně si myslím, že to jsou takové díkyzabodovky, kterým by svědčilo mnoho dotáhnout. Ne, že by byly špatně provedeny v reálu, ale přijde mi, že by GS udělal lépe, kdyby neexperimentoval podobným způsobem a raději podpořil rozvoj keší, které vydrží na místě déle.

 

Za mě:

+ Pár bodů navíc

+ Nová ikonka do statistik

+ Zajímavá zkušenost

+ Některé zajímavě provedené (ovšem nevím, co ještě bylo součástí keše a co už bylo součástí vánoční výzdoby)

+ Odvede to pozornost od lovu ostatních keší okolo ME a GE, které nejsou tolik zatěžované, ovšem většinu si stejně kolemjdoucí odloví, takže jen nestihnou ty vzdálenější...

- Nemožnost napsat své dojmy z lovení keší

- Nemožnost si vytisknout listing předem (ovšem zde to chápu, protože by pak byly davy už před skořápkami, na druhou stranu by zde alespoň nevznikaly takové fronty)

- Logování s datem logu, ne se skutečným datem

- Nutnost logovat se na jiný server než GC.com, nemožnost logovat přes FN.

- Absence info o D/T, i když na hledání to moc vliv nemělo, ale třeba pro přístup někoho na vozíku?

- Pěkný nával, místním nemůže uniknout, nikdo už se nechová "nenápadně"

 

Připadá mi, že spousta připomínek, které by se daly snadno zakomponovat končí pod stolem se slovy: "vždyť to nikdo nechce" jen kvůli tomu, že se pár lidí ozve a mlčící většina mlčí, i když by s těmi připomínkami souhlasila, jen třeba zrovna nenapíšou, protože buď neví, jak to udělat, nebo se jim nechce psát někam za moře anglicky připomínky (stejně jako mně).


  • 5

#27 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 21:54

Já si labky prostě chtěla vyzkoušet, bylo to pro mne něco nového, díky společnosti a davům kačerů jsem si je užila, body jsou vedlejší produkt, ALE začínám přemýšlet, jestli GS netrpí schízou ? Na jednu stranu zakáže eventy spojené s odlovem keší ( např.Otava ) a na druhou sám nabádá při megaeventech k témuž v podobě labek....tak já nevím :rolleyes:. Chápu, že majitelé jsou dva, ale držet jednu linii a filozofii by snad neměl být až takový problém? :huh: A za takovou dobu od prvních labek by snad neměl být problém pár much vychytat. 

Naopak českému realizačnímu týmu bych ráda poděkovala, výběr trasy i spojení tématem se mi líbilo. U stromu jsme logbook také nenašli, měli jsme podezření, že ho zabavil bezdomovec s hudební produkcí - vypadal naštvaně, že se na jeho místě hromadí davy a něco hučel.

PS: Už jen pohled na servírku, která se vyšla podívat na dlouhou frontu pošuků, co stojí u telefonní budky a přitom drží v rukou mobily, stál za to :D ...vypadala, že váhá jestli volat PČR nebo Bohnice.  B)


  • 4

#28 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 22:33

Už jen pohled na servírku, která se vyšla podívat na dlouhou frontu pošuků, co stojí u telefonní budky a přitom drží v rukou mobily, stál za to :D ...vypadala, že váhá jestli volat PČR nebo Bohnice.  B)

 

Mne pobavilo, jak už tu myslím i někdo zmínil, že v době kdy máme skoro každej v kapse chytrej telefon, stojíme frontu u jediný telefonní budky v ulici :D


  • 3

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#29 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2014 - 23:58

 

 

To není vina systému, ale toho, kdo tyhle labky vytvářel. Letos v létě jsem labky lovil v Mnichově a Bratislavě a v obou případech byly listingy labek zveřejněny několik dní předem (včetně GPX). To jsem uvítal hlavně u Mnichova, protože tam ani v Bratislavě se nehledaly autorem napsané kódy, ale zjišťovalo se něco na místě (slovenskému zadání jsem rozumněl, u německo/anglického jsem byl hodně rád, že si to můžu přeložit dopředu doma). Možným problémem pak ale je, že se některé kódy dají zjistit přímo z domova a ani se nemusí na místo...

 

Skořápkové labky jsem zkusil logovat přímo na místě a šlo to celkem bez problémů, ale v případě zahraničí mám zablokované datové přenosy, takže jsem za možnost logování z domova rád.
 

V této souvislosti se mi ale vůbec nelíbí to, že i teď je jediný odkaz na stránku se skořápkovými labkami v Announcement logu z pondělí. Když už si s nimi autoři dali tu práci (včetně výroby CWG), tak bych odkaz čekal přímo v listingu (když už je v něm uvedeno, že labky budou) a to nejpozději v den konání. Takhle bylo opravdu nutné si vyzvednout leták na místě skořápek (na kterém jsou ale narozdíl od loňska uvedeny jen souřadnice labek, ale už ne informace o tom, co na místě hledat (a občas to opravdu nebyl text ve stylu heslo: xxx)) a pak se z nějakého zařízení připojit na internet a zjišťovat, jak to heslo na místě vlastně může vypadat. V reálu sice stačilo zajít na místo, najít chumel lidí a na heslo se zeptat, ale tohle je spíš fungování navzdory systému než díky němu...

 

 

PS: i přes tuhle kritiku se mi skořápky a labky moc líbily, ale příště by to chtělo trochu doladit (což v tomto případě znamená dát odkaz na labky včas přímo do listingu a ne aby se objevil až o den později mezi logy, kde rychle zapadne)...


  • 3

#30 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 0:32

......, že i teď je jediný odkaz na stránku se skořápkovými labkami v Announcement logu z pondělí. Když už si s nimi autoři dali tu práci (včetně výroby CWG), tak bych odkaz čekal přímo v listingu (když už je v něm uvedeno, že labky budou) a to nejpozději v den konání. Takhle bylo opravdu nutné si vyzvednout leták na místě skořápek (na kterém jsou ale narozdíl od loňska uvedeny jen souřadnice labek, ale už ne informace o tom, co na místě hledat (a občas to opravdu nebyl text ve stylu heslo: xxx)) a pak se z nějakého zařízení připojit na internet a zjišťovat, jak to heslo na místě vlastně může vypadat. V reálu sice stačilo zajít na místo, najít chumel lidí a na heslo se zeptat, ale tohle je spíš fungování navzdory systému než díky němu...

 

Odkaz na stránku Lab keší včetně informací byl uveden už v Announcement logu ve čtvrtek před eventem, takže se ke každému přihlášenému dostal. Je ale pravda, že na letáku moc informací o labkách nebylo a základní popis by tam měl být. Zvlášť v anglickém překladě neměli ani přeložený název, takže nevěděli vůbec co hledat...0

 

Ale jinak se mi Labkeše celkem líbily a s logováním přímo na místě nebyl problém.


  • 0

#31 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 0:49

Odkaz na stránku Lab keší včetně informací byl uveden už v Announcement logu ve čtvrtek před eventem, takže se ke každému přihlášenému dostal.

To sice byl, ale pokračovalo to: spustí se v neděli v 16:00. Takže o nějaké přípravě předem mohli uvažovat jen ti, co bydlí na dohled. Těžko třeba cizinci, co v tu dobu už byli v Praze a bez netu.


  • 2

#32 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 0:55

Odkaz na stránku Lab keší včetně informací byl uveden už v Announcement logu ve čtvrtek před eventem, takže se ke každému přihlášenému dostal. Je ale pravda, že na letáku moc informací o labkách nebylo a základní popis by tam měl být. Zvlášť v anglickém překladě neměli ani přeložený název, takže nevěděli vůbec co hledat...0

 

Ale jinak se mi Labkeše celkem líbily a s logováním přímo na místě nebyl problém.

 

 

V tom případě se (částečně) omlouvám. Do kalendáře jsem si skořápky zapsal zřejmě ještě před jejich publikací a pak jsem se zapomněl zalogovat, takže mi žádný z Announcement logů bohužel nemohl dorazit  :(. I kvůli takovýmhle lidem by to ale chtělo ten odkaz přímo v listingu...


  • 0

#33 jonathane1

jonathane1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 205 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 8:23

Zvědavko, já a naše banda byla svědkem asi té samé servírky jak říká kolegovi co tam stál s ní, že: už jí to ser.......a že nebudou mít žádné kšefty, co prý je to tady za bandu debilů........inu což, blondýna to byla tuším a ještě k tomu z Práglu. Opověděl jsem jí, že my vám taky paní :angry:


Tento příspěvek byl upraven od jonathane1: 18 prosinec 2014 - 8:23

  • 0

#34 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 9:14

V tom případě se (částečně) omlouvám. Do kalendáře jsem si skořápky zapsal zřejmě ještě před jejich publikací a pak jsem se zapomněl zalogovat, takže mi žádný z Announcement logů bohužel nemohl dorazit  :(. I kvůli takovýmhle lidem by to ale chtělo ten odkaz přímo v listingu...

 

V pohodě, to nebylo myšleno nějak špatně, jen že tam informace o tom byla už před eventem. Každopádně souhlasím, že informace včetně odkazu to chtělo více zvýraznit (odkaz do listingu by byl nejlepší, v logu to jde také blbě dohledat).

 

Jinak to, že byly info o labkách dostupné až od 16h, tak trochu chápu.


  • 0

#35 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 9:50

Mě tam spíš chybělo na tom letáčku nějakej náznak mapy kde laky přibližně jsou, aby si to člověk mohl trošku zorganizovat, loni tam ten plánek byl a bylo to fajn


  • 1

#36 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 10:06

Mě tam spíš chybělo na tom letáčku nějakej náznak mapy kde laky přibližně jsou, aby si to člověk mohl trošku zorganizovat, loni tam ten plánek byl a bylo to fajn

 

Tak plánek by tam zrovna ani moc být nemusel, přeci jen hledáš podle GPS, ne? Ale nějaký popis tam dát měli (alespoň hint). Zvlášť cizinci tam měli jen souřadnice a český název.


  • 0

#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 10:09

Ten planek by se tam prave presne hodil, protoze na to hledani bys pak GPS vubec nepotreboval, a nemusel by kazdy travit cas opisovanim souradnic do GPSky.


  • 2

#38 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 10:22

stačilo by jen přibližnej, abych věděl ano tahle keš je na Malostranském náměstí, takhle je na Újezdě a tahle až na Petříně, takže nejlepší to bude v tomhle pořadí


  • 0

#39 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 11:39

Ten planek by se tam prave presne hodil, protoze na to hledani bys pak GPS vubec nepotreboval, a nemusel by kazdy travit cas opisovanim souradnic do GPSky.

 

To je sice pravda, ale na tom letáku chyběly především jakékoli další informace (kromě souřadnic tam nic jiného ve výsledku nebylo), takže i případná mapka by to nezachránila.

Bohužel se asi počítá s tím, že bude každý používat tu jejich "aplikaci" na uvedeném odkaze (navigace včetně popisu a logování) a online připojení má podle nich v dnešní době každý.


Tento příspěvek byl upraven od Stepan_M: 18 prosinec 2014 - 11:40

  • 0

#40 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2014 - 11:49

Na stránkách labek umístění bylo. Leták už na mě bohužel po páté hodině žádný nezbyl, tak jsem bloudil mezi lidmi, kdo by mi dal ten QR kód.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama