Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

statistiky přes stator


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
176 odpovědí na toto téma

#1 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 8:20

Hezké ráno všem!
Tak jsem překonal svou nepředstavitelnou lennost spojenou s odmítáním pokroku a přešel jsem na generování statistik statorem (v 1.3.2.11), ale měl bych pár dotazů, které bych potřeboval vysvětlit, upravit atd.
Budu-li to brát po záložkách, tak:
 
1 - O mně - počet slov v lozích = 0 - jak nastavím aktuální hodnotu?
2 - FTF, milníky - nesedí počty. Dle starého profilu jsem byl na hodnotách 25/2/4 ale stator ukazuje 25/1/0 (FTF/STF/TTF)
 - dále: dá se nějak změnit skoky u milníků? Např. každá stá keš nehledě na to, jestli to bude za první tisícovkou atd.
3 - Odznáčky - tady mi úplně vypadl odznak night owl, i když podle gc-projektu bych jich měl mít 24 odlovených. Dále mi chybí odznak author, ale to předpokládám, že se vyřeší s počtem slov v záložce O mně.
 
Taky bych rád záložky série a geopuzzle, ale na to (snad) nějak přijdu.
A nakonec: rád bych si vygeneroval záložku T5 koutek, kde jsem měl seznam všech nalezených T5 + jsem si postupně vybarvoval mapu okresů ČR T5kama (viz obrázek). Půjde to nějak i tady?
 
Díky za všechny typy

Přiložené miniatury

  • T5 koutek.jpg

Tento příspěvek byl upraven od burg: 09 únor 2016 - 8:21

  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 700 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 11:43

1: spust plugin Logator. Počet slov v logách se zapisuje do bookmarku, aby se nemusel počítat pokaždé znovu.

2. Máš to v logách uvedeno tak, aby to Stator poznal? Project-GC vyžaduje nějaký tvar zápisu, plugin v GG to bere snad podle tagu a výskytu slova v něm, takže mě do FTF počítá i FTFTY, skoroFTF, apod. A nějak jsem tam dostal i bramborovou, musel bych se podívat, jak.

 

Série si definuješ použitím modulu BookmarkComposer, pro každou sérii zvlášť. Série se poznají podle tagu Bookmark, kterou si ale můžeš vyplnit i ručně, já to tak dělám. A protože si definuješ každou sérii zvlášť můžeš si také každou nastavit jinak. Sbalenou, rozbalenou, vše, jen odlovené, atd. Prostě každá série je jeden blok Bookmark composer.

 

T5 koutek - jestli to máš v tagách, použij vlastní tabulku. Pokud ne, nauč se SQL a udělej to jako SQL table. Tam si můžeš udělat tabulku jakou chceš, co dokáže SQLite vypočítat.

 

A prosím s rezervou, píšu tohle na PC, kde GG nemám.


  • 0

#3 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 12:18

Doplním:

  1. Jak píše mpik - slova počítá Logator, jen je ukládá do tagu, ne bookmarku...  :)
  2. Jak píše mpik. Musíš mít tag kategorie FTF s hodnotami podle xTF nálezu. Stator bere každou hodnotu, která obsahuje text FTF jako příznak FTF nálezu. Tedy i "co-FTF", "moje nejkrásnější FTF" apod. Stejně to platí i pro STF a TTF.
  3. Night Owl nevím, ale odznak Author se napraví tím Logátorem.

Záložky a moduly do nich si snadno přidáš sám. Koukni na Ararat  do dokumentace. Statistika, co ti vznikne po instalaci je opravdu jen vzorová, aby se začátečnící neděsili prázdnoty...  ;)

 

T5 seznamy uděláš pomocí modulu CustomizedTable. Mapy T5 zatím nejdou, ale už se na tom pracuje...


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 09 únor 2016 - 12:20

  • 0

#4 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 12:34

 

3 - Odznáčky - tady mi úplně vypadl odznak night owl, i když podle gc-projektu bych jich měl mít 24 odlovených. Dále mi chybí odznak author, ale to předpokládám, že se vyřeší s počtem slov v záložce O mně.
 

 

Night  Owl se generuje podle atributu night cache, takže je třeba mít v GeoGetu stažené i atributy.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#5 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 8:34

Tak ju, včera jsem si trochu hrál, ale pár věcí ještě vázne:
 
- slova jsem srovnal, ale odznak Author stále chybí...
 
- nightowl stále kravne. Dle návodu na netu jsem zprovoznil zobrazení Tagů v Ggetu (nástroje/editor sloupců...), ale tagy mám stažené "jen" u 450 keší z 2201 celkových. Dá se to nějak dotáhnout? Zkusil jsem to ještě jiným způsobem - najít nějakou night keš bez staženého tagu, ručně přidat tag a hodnotu a funguje to. Jenže dělat to u 24 keší, zvlášť když si už za ty roky nepamatuju kde všude jsem byl...
 
- xTF - dle řečeného by to mělo být vše OK, ale např. hned první keš, kterou jsem kontroloval (ztratila Andulka kačenku, GC3M5VX) - atribut xTF, hodnota TTF, v logu dokonce zmiňuji TTF hned jako první slovo, ale v seznamu není... Bechyňská ferrata, Rybník kosin atd. - všechny jsou na tom stejně :-(
 
Milníky - asi zapadlo, ale dá se nastavit "krokování" milníků? místo toho, abych viděl jen 1000. a 2000. nalezenou, tak bych rád měl seznam 1000/1100/1200 atd.
 
 
T5 koutek a Série snad časem...
 
Jo a poslední věc: když jsem si udělal novou záložku (např. Geopuzzle) a snažil se nastavit obrázek záložky, tak... nic. Předpokládám, že dělám někde chybu? Viz obr.

Přiložené miniatury

  • puzzle.png

Tento příspěvek byl upraven od burg: 10 únor 2016 - 9:33

  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#6 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 8:46

Tak odznak Author  - mea culpa, mea maxima culpa...


Tento příspěvek byl upraven od burg: 10 únor 2016 - 9:33

  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 700 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 8:55

Krokování milníků se nastavit dá. Klidně přeba prvních 100 po 25, další po stovce a posledních 100 po 10. Mám to tak.Sice teď z hlavy nenapíšu, jak se to dělá, ale je to v tom pluginu dost nápovědné.

A ještě jsem si ho tam dal podruhé, krokování po 10000 (takže žádné) a zobrazení určitých pevně zadaných kódů. Čili výpis pro mě zajímavých keší.


  • 0

#8 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 9:05

nightowl  - na to treba mat cas nalezu. Ak logujes cez PC tak nemas , treba nastavit rucne.

Kliknes na kes pravym tlacitkom - nastavit nalez.Okrem datumu je tam aj cas nalezu


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#9 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 9:36

nightowl  - na to treba mat cas nalezu. Ak logujes cez PC tak nemas , treba nastavit rucne.

Kliknes na kes pravym tlacitkom - nastavit nalez.Okrem datumu je tam aj cas nalezu

 

To není pravda. Čas nálezu je třeba na odznak Night Cacher, pro Night Owl je třeba atribut night cache. A dá se to stáhnout např. když budeš stahovat v GeoGetu plný listing.

 

Milníky - v nastavení milníků parametr Step

 

FTF - ten atribut by se měl podle mě jmenovat FTF a ne xTF. Já ho mám pojmenovaný FTF a nabývá hodnot FTF, STF a TTF a funguje to.


Tento příspěvek byl upraven od Zagloba: 10 únor 2016 - 9:37

  • 1
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#10 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 9:43

aha, tak chyba na mojej strane.

Aktualizovat kese nie je taky problem.


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#11 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 11:21

Pokud jde o ten obrázek na záložce. Nestačí jen vybrat ten obrázek. Máš tam řádek ShowText, pokud tam máš Text only uvidíš pořád jen text. Musíš tam nastavit třeba Text pod obrázkem


  • 1

#12 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 14:42

FTF - ten atribut by se měl podle mě jmenovat FTF a ne xTF. Já ho mám pojmenovaný FTF a nabývá hodnot FTF, STF a TTF a funguje to.

 

Ba ba, tag se musí jmenovat FTF (správněji tedy kategorie tagů). Je to tak už od pradávna...


  • 0

#13 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2016 - 10:20

Tak zdá se, že už vypadají statistiky tak, jak jsem si je představoval - velké díky všem, co napsali pár řádek a nasměrovali správným směrem :-)

 

Poslední (snad) dotaz: existuje nějaká fíčura pracující s 360°challenge (ať už Ggetovská, projekt-gc apod.), která by mi ukázala, které keše konkrétně bych si měl v prázdných výsečích odlovit?

O challengi a ověřováku na GC4PCQB vím, ale ta řeší úhly jen okolo konkrétního bodu a ne okolo domovských souřadnic - ověřovák na challengi mi říká, že mám odlovenou polovinu toho, co říká statistika profilu ;-)


  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#14 Geronimo62.cz

Geronimo62.cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2016 - 10:40

http://geoget.ararat...kript:degree360


  • 0

#15 didius.falco

didius.falco

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2016 - 17:25

Salve. Prosím nevíte jak přes Stator rozhejbat geotrophy. Geopuzzle tam dostanu ale odznačky ne. Díky 

 
  • 0

#16 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2016 - 20:16

Pomocí modulu CmdHtmlFile vlož do statistiky výstup vytvořený pluginem GeoTrophy...
  • 0

#17 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2016 - 7:55

Ahojte!
Tak jsem se v tom zase vrtal a zajímaly by mě tři věci:
 
1 - jde nastavit velikost zobrazovaných záložek dejme tomu v procentuálním poměru? Vím, že u samotných statistik to asi nějak fungovat bude, ale jen u samotné záložky? Tím bych se dostal na to, že všechny záložky budou v jedné lajně.
2 - záložka FP v mém profilu - rád bych si přidal sloupeček kolik že to jednotlivé keše těch FP mají. Koukal jsem, že v geogetu existuje tag favorites s hodnotou. Jde to tedy nějak?
3 - zmizel mi obrázek s velikostí odlovených keší a hodnotou Unknown (hned první záložka, zhruba začátek druhé poloviny, vpravo)
 
Díky za pomoc

Tento příspěvek byl upraven od burg: 05 květen 2016 - 8:00

  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#18 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2016 - 9:05

1 - jde nastavit velikost zobrazovaných záložek dejme tomu v procentuálním poměru? Vím, že u samotných statistik to asi nějak fungovat bude, ale jen u samotné záložky? Tím bych se dostal na to, že všechny záložky budou v jedné lajně.


Velikost záložky je vždy přizpůsobena jejímu obsahu. Ono to ani moc jinak nejde. Proto je dobré vkládat do záložek obrázky stejné výšky, aby i výšky záložek zůstaly nastejno. Šířka je většinou dána textem, který si na ní uvedeš. Krom toho šířku ovlivní i velikost písma na záložce. Ta je dána použitým stylem/grafickým tématem. Celkem snadno si to můžeš ve stylu upravit (editací Styles.ini).
 
Pokud chceš jednu lajnu, zkrať popisy. Teoreticky můžeš vynutit zalomení textu vložením tagu <br> do popisu záložky. Měl bys to pak ale udělat u všech, aby zůstala stejná výška. Jak tak koukám do tvého profilu, tak už moc možností jak se s velkými ikonami vejít na jeden řádek nemáš. Doporučil bych použít jiné grafické téma, kde jsou záložky jako tlačítka a rozdělení na více řádků není na škodu estetice...
 

2 - záložka FP v mém profilu - rád bych si přidal sloupeček kolik že to jednotlivé keše těch FP mají. Koukal jsem, že v geogetu existuje tag favorites s hodnotou. Jde to tedy nějak?


Přesně tak - přidáš do tabulky sloupeček s tímto tagem...
 

3 - zmizel mi obrázek s velikostí odlovených keší a hodnotou Unknown (hned první záložka, zhruba začátek druhé poloviny, vpravo)


Koukám, že zřejmě Groundspeak změnil označení velikosti keší. Nyní je jako "Unknown". To jsou teda specialisti...  :huh: Vlez do adresáře Stator/Common a v souboru IconsCacheSize.ini doplň řádek:
 

Unknown=http://www.geocaching.com/images/icons/container/other.gif

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 05 květen 2016 - 9:10

  • 0

#19 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2016 - 9:30

 

Přesně tak - přidáš do tabulky sloupeček s tímto tagem...

 

 

A to se dělá přesně jak?

 

 

Jinak body 1 a 3 už jsou OK :-)


  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#20 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2016 - 9:35

Máš tam použitý modul CustomizedTable. V jeho nastavení najdeš v dostupných polích "tag-favorites" a přidáš ho jako sloupeček do svojí tabulky - viz http://geoget.ararat...or-customtables


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama