Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
189 odpovědí na toto téma

#181 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 21:40

Tak přátelé, děkuji vám za tento brainstorming, díky němu jsem se do Googlu zabral s větší vervou než v minulosti a došel konečně k poznání příčiny. Vzhledem k tomu, že mobil jako server mnozí začnou používat až s aDrakeSync a někteří z nich mohou mít router ASUS, tak těchto pár off-topic příspěvků může být k něčemu užitečných:

 

Zkrátka, je třeba vypnout volbu "Airtime fairness". V administraci mého ASUSu je to ve Wireless, karta Professional. Po vypnutí této volby už jde mobil pingnout kdykoliv, pokud není chvíli s vypnutým displejem (ale to bude souviset s úsporným režimem). Ověřil jsem si taky na FTP, že vypnutím této volby neutrpěla rychlost uploadu.

 

Takže všichni majitelé routerů ASUS, pozor na tuto jejich prasečinku. Ta nespočívá v technologii ATF, ta má své opodstatnění, pokud je na access pointu více různě rychlých zařízení, ale jde spíše o nezvládnutou implementaci u ASUSu. Těch trablů s tím je hodně, bezdrátové tiskárny, kamery...


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 05 květen 2019 - 22:04

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#182 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 365 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 21:42

No za pokus by stálo zrestartovat ten switch a sledovat, jestli při neustálém pinganí z PC na mobil se to po tom restartu nespraví, což by mohlo ukazovat na přeplněnou tabulku v tom switchi no a když tohle nepomůže, tak totéž zkusit udělat při restartování toho routeru.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#183 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 8:37

Tak přátelé, děkuji vám za tento brainstorming, díky němu jsem se do Googlu zabral s větší vervou než v minulosti a došel konečně k poznání příčiny. Vzhledem k tomu, že mobil jako server mnozí začnou používat až s aDrakeSync a někteří z nich mohou mít router ASUS, tak těchto pár off-topic příspěvků může být k něčemu užitečných:

 

Zkrátka, je třeba vypnout volbu "Airtime fairness". V administraci mého ASUSu je to ve Wireless, karta Professional. Po vypnutí této volby už jde mobil pingnout kdykoliv, pokud není chvíli s vypnutým displejem (ale to bude souviset s úsporným režimem). Ověřil jsem si taky na FTP, že vypnutím této volby neutrpěla rychlost uploadu.

 

Takže všichni majitelé routerů ASUS, pozor na tuto jejich prasečinku. Ta nespočívá v technologii ATF, ta má své opodstatnění, pokud je na access pointu více různě rychlých zařízení, ale jde spíše o nezvládnutou implementaci u ASUSu. Těch trablů s tím je hodně, bezdrátové tiskárny, kamery...

 

Doplnil jsem to do dokumentace ... ze neco takoveho je mozne a jak jsi to v tomto konkretnim pripade opravil.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#184 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2019 - 16:40

dnes som skúšal prenos prenos keší cez wifi

vyfiltroval potrebné keše , označil CTRL+A

v GGdrake vybral Vybrané a spustil tlačítkom Keše v okne GeoGetu

vybraných a označených bolo cca 15000 keší. Prenieslo sa 10MB. Keď som pozrel v ADrake mapu tak skutočne sa keše zobrazujú len kde-tu

toto je hlásenie po prenose

 

Ako prenesiem len vybrané keše? Napríklad vyfiltrujem len SK alebo CZ a prenesiem. Netreba celú DB, tá má cez 600MB


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#185 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2019 - 17:19

Do AD se ti vybrane kese prenesly a ptas se, jak prenest vybrane kese?

 

Bez toho hlaseni se nejak ztracim a nevidim v otazce smysl.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#186 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2019 - 17:54

Ja to tam píšem, zobrazujú sa len kde tu. V Bratislave sa zobrazí cca 30 keší a potom až Trenčín. Medzi tým nič. Mal som vyfiltrované celé SK
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#187 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2019 - 18:09

Mne slo o tvuj text: "toto je hlaseni po prenose". Kde je to hlaseni? Co obsahuje?

 

15000 kesi neni uplne malo. Bylo by dobre vedet, jak probehl prevod do GPX (mel by zustat v adresari GgDrake), jak problehl prenos a jak problehl import do AD. O tom informuje zobrazovany protokol. Co v nem je/bylo? To jsem myslel, ze je obsahem "toho hlasenia". Bez toho se tezko muzeme nejak vyjadrit.

 

Muzes zkusit vzit to vytvorene GPX, kouknout do nej, treba ho importovat do nove databaze GG a zkontrolovat, co obsahuje za kese. Pokud je to OK, pak zkusit nahrat GPX do telefonu a pak jej importovat primo funkci AD. Ale nevidim moc duvod, proc by de to melo lisit od importu pres GgDrake, pokud bude GPX obsahovat ocekavane kese.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#188 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2019 - 18:44

prepáč, nevšimol som si, že som nedal obrázok

https://ctrlv.cz/V78L

 

GPX som GGdrake nenašiel, teda iba staré z roku 2018

Adhoc.gpx  GC0 not found


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#189 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2019 - 19:48

Tak tohle je po importu jedine kese. Navic nepripojeny AD. tak to asi nebude to spravne hlaseni po prenosu 15000 kesi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#190 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2019 - 10:57

teraz som skúšal znovu a zdokumentoval obrázkami

vybrané keše Tradičné, SK

 

pripojenie cez wifi

https://ctrlv.cz/eDGE

 

zvolené keše z GeoGetu, zvolím tlačítko Keše v okne geoGetu

https://ctrlv.cz/vJiQ

 

prenos

https://ctrlv.cz/Sjt7

 

adrake

https://ctrlv.cz/yyLQ

 

načítanie na konci

https://ctrlv.cz/mDOr

 

koniec GGdrake

https://ctrlv.cz/XYwM

 

v GGdrake sa popritom vytvorí tmp.gpx a tuším tmp_all.ggt a to sa potom samé zmaže. narýchlo som otvoril tmp.gpx a uložil, viac ako 8kb to tuším nemalo. súbor priložený

teraz bolo exportovaných 11494 bodov, veľkosť DB je po exporte 6.79MB

 

 

 

 

 

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  tmp.gpx   8,25K   7 Počet stažení

  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama