Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.20 - Martin


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
207 odpovědí na toto téma

#21 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2018 - 9:37

Nevím jak, ale mě se v začátku práce s Adrakem podařilo použít obě. Měl jsem vše na externím, ale v interním něco zbylo. Zbytek po přesunu na SD kartu? Nevím. Přišel jsem na to až když mi synchr. plugin v GG nabízel, ke kterému úložišti se má připojit.


  • 0

#22 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 363 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2018 - 10:08

Já mám problém, že ve verzi Plus, když si chci vybrat databázi, tak nevidím žádné soubory, vidím jen adresáře, že jsem ve správném adresáři na SD kartě jsem si ověřil tím, že jsem si tam vytvořil adresář OK a ten vidím, ale soubory nikoliv a že tam těch databázových souborů mám docela hodně.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#23 mar-si-ci

mar-si-ci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2018 - 10:42

Já mám problém, že ve verzi Plus, když si chci vybrat databázi, tak nevidím žádné soubory, vidím jen adresáře, že jsem ve správném adresáři na SD kartě jsem si ověřil tím, že jsem si tam vytvořil adresář OK a ten vidím, ale soubory nikoliv a že tam těch databázových souborů mám docela hodně.

 

Mám stejný problém, databáze mám na interním úložišti v adresáři \Android\data\cz.adrake.plus\files. Co funguje, tak je napsat název konkrétní DB (geoget.db3, spain.db3...). Díky


Tento příspěvek byl upraven od mar-si-ci: 12 listopad 2018 - 10:44

  • 0

#24 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 434 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2018 - 14:52

Talčítko s lupou funguje, ale jen ve free verzi, v plus jsem zapomněl při převodu do Android Studia poupravit kousek konfigurace, takže to tam nejde. Opravím ASAP.

A já mačkám to tlačítko a vono furt nic, ach jo. Abych pravdu řekl, tak toho tlačítka jsem si všiml až dnes, když se o něm začalo mluvit a tak jsem ho začal hned zkoušet. Tak počkám.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#25 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 7:55

Já mám nastavené umístění úložiště na "jiné", databázi mám v rootu ve vnitřní paměti ve složce Geoget a vše funguje. Cestu nastavuji "/storage/emulated/0/Geoget". Výhodou takového umístění je pohodlí při nahrávání souborů, map, atd. Člověk se po připojení nemusí proklikávat přes množství složek a hlavně pak nemusí hledat tu správnou mezi stovkami com.xxx.xxx a cz.xxx.xxx


  • 0

#26 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 8:11

Nevyhodou tohoto nastaveni je, ze standardne nema AD do tohoto adresare prava zapisu, takze vlastne ani nenacte data z databaze (protoze pri otevreni neco kontroluje a pri prvnim otevreni do ni bude i psat). Takze toto nastaveni rozhodne nelze doporucit (jak ostatne Ludek psal o neco vyse).


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#27 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 256 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 8:18

Já mám nastavené umístění úložiště na "jiné", databázi mám v rootu ve vnitřní paměti ve složce Geoget a vše funguje. Cestu nastavuji "/storage/emulated/0/Geoget". Výhodou takového umístění je pohodlí při nahrávání souborů, map, atd. Člověk se po připojení nemusí proklikávat přes množství složek a hlavně pak nemusí hledat tu správnou mezi stovkami com.xxx.xxx a cz.xxx.xxx

Tohle nastavení jsem také dlouho používal - ovšem z historické doby An 4.4, kdy to s právy nebylo tak horké. Postupné upgrady na vyšší verze tato práva zachovaly. Ale po restartu do firemního nastavení už je to pryč.

 

Mimochodem, jak to dělá Locus, že má adresář v rootu ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 12:40

Jak to dela Locus a nektere dalsi aplikace, ktere maji nebo si ziskaji pristup do "cizich" adresaru ... to by mohlo byt zajimave pro AD i pro spolupraci s GgDrake. Pak by se rada veci dala delat vzdy pres WiFi (i kdyz pomaleji) a nebyl by potreba kabel pro MTP pripojeni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 14:38

Android nechápu. Když si chci nastavit nějaké mp3 jako vyzvánění, nabídne to všechny mp3, i když vyzvánění jsem si stáhnul do zvláštní složky. Najít je v té spoustě...už jsem si je začal přejmenovávat na 0000xxx.mp3, aby byly na začátku.

A Adrake může jen do své vlastní složky. Whereyougo může i do složky Adraka pro mapy. Atd.

 

Co se týče wifi, ocenil bych, kdyby šlo připojit k synchr. pluginu i bez wifi, zapínám ji vlastně jen kvůli němu. A pak kvůli aktualizaci map od Seznamu - 2GB, jinak mám dat dost. Ke kabelu připojuju dost často, protože to z USB nabíjím. Ale někdo bude mít preference jiné. Chápu taky, že přenášet jen hlavní databázi lze i bez pluginu, dělal jsem to než byl. Asi zkusím znovu tu funkci MtpPutFile, ve WinXP mi nefungovala, v desítkách bych to zprovoznit mohl. A pak by to bylo na jeden klik v kombajnu.


  • 0

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 418 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 14:45

Na to, abys zahral zvuk, staci soubor cist. Na to, abys nakreslil mapu, staci soubor cist. Na to, abys mohl pracovat s databazi, potrebujes nejen cist, ale i zapisovat. Uz chapes ten rozdil?


  • 1

#31 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 15:10

No jasně, přístupová práva. To mě mohlo napadnout.


  • 0

#32 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 122 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 16:05

Co se týče wifi, ocenil bych, kdyby šlo připojit k synchr. pluginu i bez wifi, zapínám ji vlastně jen kvůli němu. A pak kvůli aktualizaci map od Seznamu - 2GB, jinak mám dat dost.

 

Jde o to, že pokud jdeš před data, jdeš přes veřejnou síť a tvoje PC s GeoGetem jaksi není vidět. Pokud jsi na stejné síti jako PC, není problém. Tunely, firewally, VPN a podobné legrácky řešit nechceme.

Pokud se nepletu, připojit jen kabelem lze, ale přes MTP je funkčnost omezená. Komunikace přes soubory, a navíc v MTP, je velmi nespolehlivá. Proto wifi a http.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 13 listopad 2018 - 16:05

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#33 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 16:50

Ve spojeni AD s GgDrake mame problemu nekolik:

 

  1. potrebujeme prenaset velke soubory (typicky databazi), na to se hodi MTP, protoze je rychlejsi
  2. potrebujeme vykonavat nejake prikazy z GgDrake na AD (napr. dej mi seznam zmenenych kesi) - to nejde snadno pres soubory, proto pouzivame WiFi a https protokol

Nektere cinnosti je mozne delat jak pomoci souboru, tak pomoci prikazu, pak je lze delat pres WiFi i pres MTP, ale oba pristupy nemuseji mit stejnou uroven podrobnosti (napr. prace se stopama).

 

Bylo by pekne, kdyby se vsechno dalo delat pres MTP a nebo naopak vsecho pres WiFi. Kazdy z pristupu ma vsak take svoje omezeni. Napr.

 

MTP je svehlavy protokol, nekdy je nevyzpytatelny - treba proc smazani souboru trva klidne 2 minuty? Proc neni mozne soubor prejmenovat a musi se zkopirovat do noveho jmena a pak puvodni smazat? A mohl bych pokracovat.

 

WiFi je pomalejsi a pri posilani souboru je prace s nimi omezena na to, co system umozni delat aplikaci - tedy napr. neni mozne (s vyhradami) zapsat do adresare, ktery aplikaci nepatri. Takze prenest mapovy soubor do adresare na SD karte mimo AD, kde je dostupny treba pro Locus a pro Wigo dost dobre zatim nelze. Take neni v tuto chvili mozne zapsat databazovy soubor pres WiFi jinam nez do datoveho adresare AD v telefonu.

 

Verim, ze nektera omezeni se podari casem umravnit, ale obavam se, ze nam google zase dalsi prida.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#34 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 797 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 18:33

Co člověk, to názor. Já jsem zas z těch, kdo by pro celou synchronizaci preferovali wi-fi. Mně těch 10 MB/s stačí. MTP je nepříliš povedená záležitost...  Naprosto mi nevadí respektovat Android, mám vše v cz.adrake.plus/files, tamní mapy sdílím i třeba pro WhereYouGo...


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 18:38

Ja bych take sel jen pres WiFi, kdyby to bylo mozne. Ale kdyz neni dost mista v ulozisti telefonu, je treba pouzit kartu a s kopirovanim souboru na kartu na dnes AD problem. Navic pri kopirovani souboru pres AD je potreba mit v tom telefonu 2x vic volneho mista nez je velikost souboru a ne vzdy se uvolneni mista v ulozisti projevi zvetsenim dostupneho prostoru. Obcas az se to projevi az po restartu telefonu. Ale to trochu odbocuju od tematu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 702 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 19:04

Talčítko s lupou funguje, ale jen ve free verzi, v plus jsem zapomněl při převodu do Android Studia poupravit kousek konfigurace, takže to tam nejde. Opravím ASAP.

 

Luďku, já bych se přimlouval za co nejdřívější opravu. Já tohle tlačítko používám poměrně často, je dost šikovné.


  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#37 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 363 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 19:43

Taky bych ho potřeboval zprovoznit, já například jinak než přes tohle tlačítko kešky nehledám - doma si připravím seznam kešek, které chci odlovit a třeba ještě několik km od kešky si už chci prohlížet listing multiny, ke které jedeme, takže přes mapu je to zdlouhavé zatímco tohle tlačítko mi kešku najde okamžitě
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#38 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 418 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 8:50

Tak aktualizuj. ;-) Dnešní ranní verze je už funkční.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 14 listopad 2018 - 8:51

  • 0

#39 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 702 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 9:54

Super, funguje, děkuji moc za „rychlou opravu rychlého hledání“.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#40 cobra 11

cobra 11

    cobra 11

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 17:52

Já mám problém, že ve verzi Plus, když si chci vybrat databázi, tak nevidím žádné soubory, vidím jen adresáře, že jsem ve správném adresáři na SD kartě jsem si ověřil tím, že jsem si tam vytvořil adresář OK a ten vidím, ale soubory nikoliv a že tam těch databázových souborů mám docela hodně.

 

Tento problém mám s novou verzí i ve verzi ne Plus. Datový adresář mám na SD kartě. Dříve to fungovalo bez problému.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama