Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

ZAČÁTEČNÍK - uplná lama kačer


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
54 odpovědí na toto téma

#41 lednacek72

lednacek72

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 12:18

Tak tenhle adresář je prázdný a stále jsou v navigaci. Ješte jsem zapomněl že jsem je generoval jako pocketqvery a nahrál ze stránek geocaching.com přímo do navigace.


  • 0

#42 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 12:29

spíš jde o to, zda do navigace šly (nahrály se) kešky jako jeden GPX soubor nebo jako POI (třeba přes BaseCamp)


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#43 lednacek72

lednacek72

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 13:00

Tak to netuším je to přím ze stránek pomocí garmin expres. Nejvtipnejší na tom je že ani tvrdý restart nepomohl, keše stále visí v navigaci...


  • 0

#44 lednacek72

lednacek72

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 13:01

ale asi jako jeden soubor vygeneroval jsem ho na geocaching.com a pomocí garmin expres nahrál


  • 0

#45 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 077 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 14:06

Tak tenhle adresář je prázdný a stále jsou v navigaci. Ješte jsem zapomněl že jsem je generoval jako pocketqvery a nahrál ze stránek geocaching.com přímo do navigace.

ten adresář tam může být dvakrát, jednou na vnitřní paměti a jednou na externí SD kartě, nutno promazat oba...ale kam to dává ten Expres netuším


  • 2

#46 lednacek72

lednacek72

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 14:25

Díval jsem se a je jen jednou ve vnitřní paměti přístroje tam smazáno na kartě není. je to jakési podivné ta GPS....


  • 0

#47 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2019 - 18:17

Na webu Garminu píšou, že se keše dají smazat z navigace aplikací Basecamp, viz https://www.garmin.c...ftware/basecamp
  • 0

#48 lednacek72

lednacek72

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 19:34

Tak jsem to zkoušel a v Basecamp se keše ani nezobrazí, prostě nikde nejsou jen v GPS a vypadá to že na věčné časy a nikdy jinak. Servis Garmin kam jsem napsal o radu ani netuší že program Garmin express dokáže nahrát něco do navigace. Opravdu dobře placení odborníci a zástupci Garmin. Přivítáme jakejkoliv nápad co stim a děkuji za ochotu pomoct.
  • 0

#49 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 20:11

Myslím, že v BaseCamp se nezobrazí POIky (viz příspěvek). Prohledal jsi přes počítač, průzkumníkem, zda v GPS není soubor s příponou ".gpi"?


  • 0

#50 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 20:44

POI by to vysvětlovaly, ale pokud vím, tak ty dovede udělat jen jejich  POIloader nebo jeden z prográmků z geogetu. A musí se nejdřív vyrobit nebo získat příslušné gpx a to přes to prohnat. Že by to uměl i Garmin expres samostatně? Bylo by to asi v adresáři POI, alespoň to tak mám na Oregonu, ale už nevím, jestli jsem si to tam neudělal sám.

 

Na vysvětlení, autor dotazu asi nebude vědět, o co jde - POI jsou Point of interest, body zájmu, je to zřejmě nativnější formát Garminu, než gpx, není tam limit na počet (zjednodušeno, aby mě někdo nebral za slovo), dají se tam dělat i jiné věci, třeba upozornění na přiblížení nebo na rychlost - typické POI jsou dopravní značky Omezená rychlost. A jako POI se dají dávat i keše, s tím, že se pak musí vyhledávat jako POI (v české verzi Oregona přeloženo krásně jako Doplňky) a ne jako keše (v Oregonu Poklady). Někdo to tak dělá, někdo radši GPX, já kombinuju oboje.

A nevím, jak je to s eTrexem. Starý eTrex legend vůbec GPX přímo nahrát neuměl, muselo se přes Mapsource (dnes basecamp), novější se snad už chovají standardně. Pokud je do něj vidět jako do flešky, tak asi jo.


  • 0

#51 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 20:47

Ještě jeden nápad, opět nevím, jestli eTrex, ale novější navigace uměly i soubory ggz. Nejsou tam?


  • 0

#52 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 139 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2019 - 21:04

No, zkusil bych vyndat SD kartu, připojit k počítači, smazat v GPSce v adresari garmin podadresare GPX, případně i POI a GGZ pokud by tam byly, (a pak je po vyřešení problému nezapomenout znovu  vytvořit na stejném místě) prohledat, jestli v GPSce zůstaly soubory s příponou .gpx, .gpi nebo .ggz a smazat je, GPS odpojit, vypnout a zapnout....

 

edit: a pak už snad zkusit jen hard reset : https://support.garm...vUk3EPjXZgpN8k9


Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 23 říjen 2019 - 21:33

  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#53 lednacek72

lednacek72

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2019 - 7:51

Dámy a pánové,

všem Vám děkuji za ochotu řešit tenhle problém. Nakonec je to opravdu složka GGZ ve které se nacházely soubory a po jejich vymazaní jsou keše pryč. Opravdu moc díky už jsem  s toho začínal být celkem nešťastnéj. Ještě jednou všem moc dík.


  • 2

#54 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2019 - 8:38

Takže ten Garmin express to GPX přežvejkal na GGZ. On je to asi vhodnější formát. Pro příště už víš, co hledat.


  • 0

#55 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2019 - 20:23

Jen ještě pozor na Garminovsku chybuVLASTNOST, že když máš jednu keš v několika GPX, tak ukazuje tu PRVNÍ nahranou, tj. nahráním nové se neaktualizuje. Je nutno tu první smazat. Je to problém třeba při generování překrývajících se oblastí. Už jsem takto šel na keš, kterou jsem aktualizoval, ale viděl jsem její půl roku starou verzi. Nevím, jak v GGZ, ale v GPX to dělají snad všechny Garminy. Řešení - buď každá keš ve vlastním GPX, nebo naopak, všechny v jednom (já generuju z Geogetu) a příště znova vše v jednom GPX. Jen první spuštění po nahrátí je pomalé, Garmin si to asi přežvejkává do svého formátu. Další už jdou rychle.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama