Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
162 odpovědí na toto téma

#1 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 14:00

Přátelé,
dávám do placu doplněk do Locusu, který vychází  z předchozího doplňku Locus – addon GeoGet database a umožňuje pracovat s databází GeoGetu v Locusu. Prozatím jen přes import. Livemapu zkusím přivést k životu následně.
 
Děkuji tímto oběma autorům předchozího doplňku, hlavně za zdroják na gitu a licenci WTFPL, aspoň jsem nemusel znovu vymýšlet SQL dotazy atd.
 
Doplněk najdete v Google Play: https://play.google....oget.locusaddon
 
 
01-t.png 02-t.png 03-t.png
 
Co aktuálně doplněk umí:

  • umí všechny typy keší (Lab keše apod.);
  • funguje na Android 10;
  • pracuje s nejnovějším API Locusu (to moc asi nepoznáte, ale menion bude mít radost);
  • podporuje SD karty;
  • umí pracovat s více databázemi ve složce – pokud necháte jen jednu, rovnou z ní načítá, pokud tam nahrajete více, doplněk nabídne, kterou z nich použít.

Co aktuálně neumí:

  • Livemapu – zkusím ji vzkřísit;
  • trochu nešikovně funguje nastavení – když jste ve výběru filtru třeba typů keší a dáte zpět, skočí to na hlavní obrazovku, vím o tom, je to chyba AndroidX, zkusím vymyslet něco lepšího;
  • limit keší je nastaven natvrdo na max 2500 (i když nastavíte víc), je to z paměťových důvodů, viz dále.

Tak a nyní otázka do pléna:
 
Potřebujete importovat velké databáze (2500 keší a více)? Myslím to tak, jestli potřebujete nacpat všechny keše najednou do Locusu, nebo stačí import jen dle aktuálního filtru (třeba 10 km radius). Jde o to, že pár uživatelů tuto potřebu má, ale narážíme na paměťový limit, který má Locus na vstupu. Ano, dnešní telefony mají operačku 6GB apod., ale taky jsou telefony s podstatně nižší, a navíc plnou, proto tam ten limit je.
 
Pokud vás tedy napadá situace, kdy potřebujete importovat 2500 a více keší najednou, podělte se o váš scénář, ať můžeme s menionem zvážit úpravy.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 15 leden 2020 - 21:40

  • 7

#2 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 14:44

Veliké díky, večer vyzkouším. Já kešky přes plugin jen zobrazuji v Locusu, import do Locusu mám vypnutý. Živou mapu taky.
Si nastavím mapu někam, kliknu na ikonu pluginu a načte se mi okolí místa. Když se posunu, opakuji stejný postup a vyhovuje mi, ze vidím jen kešky z posledního načtení, ty předtím zmizí.
Mám nastavený limit na 200 keší a okruh 5 km a nepociťuji potřebu vyšších hodnot.
  • 1

#3 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 14:53

Aha, tak už chápu k čemu byla ta možnost neimportovat. Tahle varianta použití mě nenapadla. Ok, večer tam tuhle možnost přidám.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 15 leden 2020 - 14:53

  • 1

#4 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 459 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 15:10

Díky za tvůj čas a doplněk.

 

Takže nefunguje jen pro Android 10, ale i pro nižší verze? Také jsem u svého skončila u nastavení databáze, vybrat už konkrétní spoubor nešlo ( celá cesta Locus, data, database šla odklikat, ale konkrétní soubor s dtb už ne ) - proto jsem došla k závěru, že je jen pro 10 a já mám Android jen 9, konkrétně:

 

9 PKQ1 a MIUI 11.0.3

 

Začínám mít obavy, jestli zase nebude problém se XIAOMI.....


Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 15 leden 2020 - 16:40

  • 0

#5 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 16:16

Pokud dam nastavit složky s databázemi, plugin zahyne. Android 6.0.1, MIUI 8.1.1.
Padá to na NullPointerException v Activity_Settings.onActivityResult, číslo řádku 67. Kdyby bylo třeba, zkusím vyrubat vic info
  • 0

#6 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 16:22

Díky moc, dobrá práce! Doplněk jsem v rychlosti vyzkoušel (android 7.0, takže ohledně androidu 10 pomoci nemůžu) a labkeše se zobrazují se správnou ikonkou. Importoval jsem z SD karty, takže i toto potvrzuji, že funguje.

Import tisíců keší nepotřebuji, zpravidla vystačím s limitem 10 km od poloměru (ve městě) nebo 1000 keší (na výletech mimo město), v případě potřeby import zopakuji se středem o něco dále podle směru výletu...


  • 0

#7 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 16:22

Nahodím emulator Androidu 6 a vyzkouším.


  • 0

#8 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 17:17

Dobra práce, také děkuji. Už jsem mohl zkoušet doplněk na Androidu 8 a 10. Vse chodí i na SD kartě v pohodě a docela i rychle. Patřím k té malé skupině kačerů, kteří si tahají velkou databazi s sebou.  Odlovené s poznámkami o luštění nebo nějakem figlu atd. Ono se mi to hodněkrát vyplatilo to mít s sebou.  Tak jsem dal pryč ten původní doplněk a jedu na tento a naplno. Ještě jednou díky za něj.


  • 0

#9 Geomatik z FAV

Geomatik z FAV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 18:25

Zatím spokojeně používám původní doplněk i na Androidu 10, protože lab cache nelovím a SD kartu nemám, přesto jsem rád, že se vývoje nového někdo ujal. I já si tahám celou velkou databázi s sebou, ale importovat mi bohatě stačí jen keše v okolí místa, kde se zrovna nacházím. Co znamená, že neumí livemapu? Nějaké zobrazení na mapě rovnou z DB bez importu? A umí to starý doplněk? S Androidem lovím teprve měsíc (což znamená 2 geovýlety), tak jsem ještě nestihl vyzkoušet všechny možnosti Locusu a starého doplňku.


  • 0
Mám rád přírodu a nemám rád její "ochránce".

#10 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 752 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 19:14

Zdravím,

doplněk jsem vyzkoušel a musím konstatovat že u mne to nevachá (android 9, samsung 9). Nainstaluji, nastavím filtry a cestu k databázi, spustím locus, v mape podržím prst, vyberu bod a ve spodním menu položka "Načíst keše z geogetu" se vůbec neobjevuje.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#11 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 19:35

Zdravím,

doplněk jsem vyzkoušel a musím konstatovat že u mne to nevachá (android 9, samsung 9). Nainstaluji, nastavím filtry a cestu k databázi, spustím locus, v mape podržím prst, vyberu bod a ve spodním menu položka "Načíst keše z geogetu" se vůbec neobjevuje.

Ahoj, tam to totiž bylo v předchozím doplňku. V tuhle chvíli běž do bočního menu Další funkce > Geocaching - Importovat keše z GeoGetu. Nebo si můžeš přidat přímo odkaz do postraního panelu.


  • 0

#12 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 20:53

Takže nefunguje jen pro Android 10, ale i pro nižší verze? Také jsem u svého skončila u nastavení databáze, vybrat už konkrétní spoubor nešlo ( celá cesta Locus, data, database šla odklikat, ale konkrétní soubor s dtb už ne ) - proto jsem došla k závěru, že je jen pro 10 a já mám Android jen 9, konkrétně:

Tam právě nejde vybrat jedna db, ale musíš vybrat jen složku. Takže třeba na SD kartě si vytvoř složku GeoGet, kam si budeš ukládat databáze (databázi) a tuhle složku nastav v doplňku.


  • 0

#13 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 140 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 20:55

Ahoj, tam to totiž bylo v předchozím doplňku. V tuhle chvíli běž do bočního menu Další funkce > Geocaching - Importovat keše z GeoGetu. Nebo si můžeš přidat přímo odkaz do postraního panelu.

Taky vyzkoušeno - importuje po chvilkovém boji :)

Zádrhel jsem měl v Práglu při definici okruhu 10 km to načítalo 2275 keší a tak to nedopadlo...
Když jsem zmenšil na 5km  ta už ok ale zase v řidším terénu by se těch 10 km hodilo :)

ale jinak to vypadá dobře ikonka LABky parádní..

to, že se to musí IMPORTNOUT na to si asi zvyknu je to jen o jiném stylu práce což je OK


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#14 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 21:00

Tak to zkouším, ale asi se mi to boxuje s původním doplňkem. Když dám načíst kešky z databáze načítá původní doplněk a nenabízí mi to vybrat databázi.
  • 0

#15 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 140 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 21:09

Android 9 na tabletu Lenovo taky funguje...

Android 10 nemám

Takže zatím jen těch hodně keší je trochu problém testováno i na Tabletu stejný výsledek 1000 keší OK 2000 už ne


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#16 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 459 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 21:21

Tam právě nejde vybrat jedna db, ale musíš vybrat jen složku. Takže třeba na SD kartě si vytvoř složku GeoGet, kam si budeš ukládat databáze (databázi) a tuhle složku nastav v doplňku.


Díky, už jsem si přesedla a je to po tvém vysvětlení jasné.
Navic jsem minuly pátek ocenila v terénu tvé podrobné mapy.
  • 0

#17 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 140 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 21:21

Praha 1500 keší importováno 1700 už ne :) jen dopřesňuju...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#18 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 21:43

Tak to zkouším, ale asi se mi to boxuje s původním doplňkem. Když dám načíst kešky z databáze načítá původní doplněk a nenabízí mi to vybrat databázi.

Oba doplňky mohou (zatím) existovat vedle sebe. V budoucnu bude možná problém s tou LiveMapou. Podívej se na můj uvodní příspěvek, přidal jsem tam obrázky, tam uvidíš jak se to spouští. Ten předchozí způsob přes bod v obrazovce (přes asi 5 kliknutí) mi přijde strašně kostrbatý.

 

 

Co znamená, že neumí livemapu? Nějaké zobrazení na mapě rovnou z DB bez importu? A umí to starý doplněk? S Androidem lovím teprve měsíc (což znamená 2 geovýlety), tak jsem ještě nestihl vyzkoušet všechny možnosti Locusu a starého doplňku.

Já to popravdě nikdy neviděl v provozu, ale předpokládám, že tak jak to popisuješ. Prostě to zobrazí keše okolo kurzoru, ale neimportuje to. Až to oživím, uvidíme.


  • 0

#19 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2020 - 21:44

Tak už se mi to povedlo dostat keše do Locusu přes doplněk, ale osobně by mi víc vyhovovalo keše jen zobrazit bez importu (jak jsem psal, používal jsem živou mapu a kešky jsem stahoval jednotlivě podle potřeby.) Ale každopádně dobrá práce a děkuji za to.
  • 1

#20 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 480 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2020 - 7:34

Zatim je pro me docela zasadni to omezeni poctem kesi. Normalne se starym doplnkem funguju tak, ze dam naimportovat kese v okruhu 40 km a dal se uz nestaram. Nemam sice LABky, ale ty se daji naimportit zvlast.....

Samozrejme si clovek zvykne, ale kdyz je to stara konzerva, tak to zvykani je trochu slozitejsi :-)


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama