Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
224 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 18:46

Po nemalém úsilí 4 lidí (abecedně: georabbits.cz, gord, Jazzlinka, martin_tulak) se podařilo dát dohromady nový web s GPX soubory sérií Adventure Lab keší: https://labgpx.cz.

 

Webová stránka umožňuje vyhledávat a stahovat podle rozmanitých kritérií.

 

V odkazu je tam Keškomapa (autorem je Norbert_g) pro zobrazení všech sérií v systému na mapě. Prozatím nejde z keškomapy sérii stáhnout, ale to se časem upraví.

 

Jako bonus pro uživatele GeoGetu je tu plugin pro přístup k tomu serveru https://www.geoget.c...skript:labforgg. Plugin umožňuje totéž, co vyhledávací webové rozhraní, ale v "labkách" navíc snadno udržovat aktuální databázi geogetu. (Autorům gpx souborů pak plugin usnadňuje jejich práci ve vytváření a zveřejnění těchto souborů.)

 


  • 12

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#2 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 503 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 20:16

Panove, smekam!

 

Nahral jsem okamzite plugin do GeoGetu a FUNGUJE!

 

Diky.


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 20:34

Plugin funguje, ale dokonce toho najde víc, než je na keškomapě. Konkrétně najde i dvě nové série v Krumlově, keškomapě je jen ta třetí, z prosince. Ty dvě jsou novinky, tak tam asi ještě nejsou.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 02 březen 2020 - 20:43

  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 21:05

Chtel jsem to co nejdriv dostat mezi vas, tak je keskomapa takovy polotovar, co se tyka aktualizace serii. Ta je zatim na rucni pohon, takze kdyz nekdo prida dalsi gpx soubor, automaticky se to v keskomape neprojevi a musim to tam doplnit rucne. Ale pracuju na tom, urcite se to bude aktualizovat automaticky, pocitam s tim.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 503 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 21:30

Mozna bych privital tlacitko "Vybrat vse", pripadne kdyby fungovalo u vybranych serii Ctrl+A.

 

Ale to je takova blbina, jinak si chrochtam blahem :-)


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#6 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 21:52

Myslíš v seznamu vyhledaných ? Tam ale takové tlačítko zrovna je.


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#7 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 22:02

Myslíš v seznamu vyhledaných ? Tam ale takové tlačítko zrovna je.

 

Ale je nahoře, já ho napřed taky přehlédl (čekal bych je všechny pohromadě).

 

A námět - pokud to má bonusovou keš (nebo ME/GE), tak by mohl být GC kód v prvním sloupci klikací (s odkazem na ní)


  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 22:10

Mas ted vsechna tlacitka nahore i dole :-)

Namet si pisu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 22:25

A námět - pokud to má bonusovou keš (nebo ME/GE), tak by mohl být GC kód v prvním sloupci klikací (s odkazem na ní)

 

Provedeno.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 503 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2020 - 22:40

Myslíš v seznamu vyhledaných ? Tam ale takové tlačítko zrovna je.

 

Spatne jsem se asi vyjadril. Nebavim se o webove verzi, ale o pluginu do Geogetu. Tam moznost vybrani vsech vyhledanych LAB serii nevidim.


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#11 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 0:15

Chtěl bych se zeptat, jak se chová případná aktualizace LAB keší přes plugin? Jde mi o to, že jsem si ručně u odlovených LABek doplnil owner_id a zároveň (SQL dotazem) u všech změnil D/T na minimálně 1,5 (kvůli statistikám). To druhé umím opravit jedním kliknutím, to první ne (ne, že by to nešlo taky nějak vyřešit).

 

Tudíž mě zajímá, co se stane, pokud LABky aktualizuji? Předpokládám, že o tyto úpravy přijdu?


  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#12 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 372 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 6:19

Super! Kdyby se šlo z keškomapy prokliknout přímo na gpx soubor, bylo by to dokonalý.

Možná by taky nebylo špatný, kdyby se v mapě neukazovala jen výchozí pozice, ale rovnou všechna zastavení, aby člověk věděl, kudy ho to potáhne. Ale chápu, že kde je labek víc pohromadě, byl by to asi stejně zmatek. Muselo by se to nějak barevně odlišit.

 

Ale každopádně máte palec nahoru...


  • 1

Google Pixel 3 / Android 10 / c:geo


#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 6:41

Právě to se mi líbí, že je vidět jen série, ne jednotlivé. Na té Georabbití keškomapě jsou všechny zastávky a v zaplněnější oblasti pak ztrácím přehled, kolik sérií tu je. Na detailní prohlížení mám geoget. Jenomže když naimportuju několik sérií z jednoho místa, stejně je pak vidím zamotané a musím si v GG zobrazit jen jednu, abych viděl, kde je. Někdo ale zase radši vidí všechno v chumlu a přepíná si apku mezi jednotlivými sériemi. Ještě tak, kdyby šlo přímo z A:drake odpovědět na otázku... Kupodivu lze labku logovat, to jsem nezkoušel a asi by to neudělalo nic, nebo nějakou chybu.


  • 0

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 7:05

Spatne jsem se asi vyjadril. Nebavim se o webove verzi, ale o pluginu do Geogetu. Tam moznost vybrani vsech vyhledanych LAB serii nevidim.

 

Tam bude fungovat klasicke CTRL+A. To mam na ToDo listu.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 7:09

Chtěl bych se zeptat, jak se chová případná aktualizace LAB keší přes plugin? Jde mi o to, že jsem si ručně u odlovených LABek doplnil owner_id a zároveň (SQL dotazem) u všech změnil D/T na minimálně 1,5 (kvůli statistikám). To druhé umím opravit jedním kliknutím, to první ne (ne, že by to nešlo taky nějak vyřešit).

 

Tudíž mě zajímá, co se stane, pokud LABky aktualizuji? Předpokládám, že o tyto úpravy přijdu?

 

Aktualizace se chova stejne jako import jakychkoli jinych kesi. GPX se importuje do databaze a hodnoty, ktere v nem jsou prepisuji hodnoty, ktere byly v databazi dosud.

 

owner_id je soucasti vsech GPX stazenych ze serveru, bez teto hodnoty server GPX soubor neprijme.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 7:11

Super! Kdyby se šlo z keškomapy prokliknout přímo na gpx soubor, bylo by to dokonalý.

Možná by taky nebylo špatný, kdyby se v mapě neukazovala jen výchozí pozice, ale rovnou všechna zastavení, aby člověk věděl, kudy ho to potáhne. Ale chápu, že kde je labek víc pohromadě, byl by to asi stejně zmatek. Muselo by se to nějak barevně odlišit.

 

Ale každopádně máte palec nahoru...

 

Stahnout z keskomapy gpx se planuje.

 

Urcite neplanuju davat do mapy kazdou kes serie samostatne. Byl by to sileny zmatek. To spis nejake dalsi udelatko, ktere by tu serii zobrazilo samostatne. Ale na to ame GeoGet  :D


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 7:15

Labku z AD podle meho spravne nezalogujes. Mozna AD na server gc.com odesle pres API log, ale tim to skonci. Neni tam spravny GC kod (protoze skutecna labka jej nema) a posila to na spatny server, protoze labky jsou samostane. A protoze k labkam neexistuje API, ale jen mobilni aplikace, tezko muze AD zjistovat otazky a odesilat odpovedi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 7:37

Jasně, že to nejde, to jsem předpokládal.Spíš by se (výhledově) u labky ani nemělo logování nabízet. Ale to je jednak do jiného vlákna a za druhé to není zrovna důležité.


  • 0

#19 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 15:49

Labku z AD podle meho spravne nezalogujes. Mozna AD na server gc.com odesle pres API log, ale tim to skonci. Neni tam spravny GC kod (protoze skutecna labka jej nema) a posila to na spatny server, protoze labky jsou samostane. A protoze k labkam neexistuje API, ale jen mobilni aplikace, tezko muze AD zjistovat otazky a odesilat odpovedi.

 

Zbezne jsem se dival na provoz na wifi a komunikuje s https://labs-api.geocaching.com/, kde jsou relativne popsane json zpravy, ktere posilaji. Podle me je otazkou casu, nez se nejaky neformalni popis dostane ven a vyroji se alternativni aplikace.


  • 0

#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 053 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2020 - 17:52

Jo, zajimavy odkaz. To je asi mozny zdroj uniku dat a falesnych logovacu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama