Přejít na obsah


Fotka

Stator 2.3


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
613 odpovědí na toto téma

#561 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2023 - 12:50

Mapgen to asi nebude můj problém
Badges se podle něčeho dělají kurnik už si to nepamatuju ale opravil jsem všechno u sebe :ph34r: a už nevím.... bádám
Kontinenty jsem opravil to bylo jednoduché

jo a ten pazgřivej název to bude problém jdu to nějak poladit.... grrrrr to je zase UTF vs. ISO


  • 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#562 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2023 - 18:45

Ahoj, po delší době jsem aktualizoval statistiky a Stator mi vygeneroval špatně první nález ve státě. Některé státy jsou správně, v jiných se mi jako první objevuje nějaká (podle mě náhodná keš). Všechny keše mají vyplněné pole "Stát" správně.

Dá se to nějak opravit? Díky.


  • 0

#563 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2023 - 20:22

Rekl bych, ze bude problem v nastavenem razeni Statoru. https://www.geoget.c...lavni_nastaveni - bod 13. Uz to tu bylo zminovano nekolikrat. Zalezi hlavne na tom, zda mas v logach cas a zda logujes ve spravnem poradi (tak, jak jsi kesky nasel). Proste Stator musi mit podle ceho poznet, v jakem poradi jsi v tom kterem dni kesky nasel.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#564 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2023 - 17:32

Řazení mám správně. Všiml jsem si toho nejdřív u francouzských keší: mám nalezené jen 2 v rozmezí 14 dnů a přesto je jako první nález ve státě uvedena ta druhá. Logoval jsem je postupně a i datum a čas nálezu mají správný. Řazení v Statoru mám podle dokumentace.

Asi 2 měsíce jsem statistiky negeneroval, mezitím byly nějaké aktualizace, a teď se pořadí rozhodilo. Dřív bylo správně.

Kdyby se to stalo jen mně, ale v jiném GG udržuju "jednou za uherský rok" statistiky i pro Angetenar: dřív řazeno správně, teď také špatně. Tak jsem z toho blázen...


  • 0

#565 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2023 - 17:44

Jednoznacne je to zalezitost datova a nastaveni. Jina moznost neni. Muzes zkusit exportovat par spatne serazenych labek i s logy do GPX v2, nahrat to do jine databaze a zkusit to. Nebo mi to GPX posli a ja si to zkusim u sebe.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#566 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2023 - 18:40

Vyexportoval jsem obě francouzské keše do GPX v2, založil v téže instalaci GG novou datázi, GPX zpět naimportoval a spustil statistiku (nastavení Statoru jsem nijak neměnil). První nález ve státě je teď správně. V GPX souboru jsou data i časy nálezů správně.


  • 0

#567 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2023 - 19:10

Vyexportoval jsem obě francouzské keše do GPX v2, založil v téže instalaci GG novou datázi, GPX zpět naimportoval a spustil statistiku (nastavení Statoru jsem nijak neměnil). První nález ve státě je teď správně. V GPX souboru jsou data i časy nálezů správně.

A co z toho vyplývá?
Mám tentýž problém a nechápu, kde dělám chybu/případně kde je ta chyba od začátku. Teď jsem byl "nově" v Rumunsku a našel pár keší. Logoval je postupně, pak si aktualizoval logy a i v databázi je mám ve správném pořadí. Ve statistice bohužel ne. Nechápu, proč bych to měl někam exportovat a pak zase importovat.... 


  • 0

#568 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2023 - 4:49

Vyexportoval jsem obě francouzské keše do GPX v2, založil v téže instalaci GG novou datázi, GPX zpět naimportoval a spustil statistiku (nastavení Statoru jsem nijak neměnil). První nález ve státě je teď správně. V GPX souboru jsou data i časy nálezů správně.

 

Dobre, a kdyz totez udelas se vsemi nalezenymi ve Francii, bude vysledek spravne?

 

EDIT: Aha, ty mas ve Francii jen ty dve nalezene. Tak to, prosim, udelej se vsemi nalezenymi.

 

A co z toho vyplývá?
Mám tentýž problém a nechápu, kde dělám chybu/případně kde je ta chyba od začátku. Teď jsem byl "nově" v Rumunsku a našel pár keší. Logoval je postupně, pak si aktualizoval logy a i v databázi je mám ve správném pořadí. Ve statistice bohužel ne. Nechápu, proč bych to měl někam exportovat a pak zase importovat.... 

 

Ten export a import je myslen pro odhaleni zavady nez jako oprava.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 červenec 2023 - 4:52

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#569 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2023 - 10:53

Všechny nalezené keše jsem vyexportoval z živé databáze do GPX v2. Vytvořil jsem novou, prázdnou databázi a nalezené keše do ní naimportoval. Spustil jsem generování statistik.

Výsledek "První nález ve státě"? Ukazuje se mi u všech zemí POSLEDNÍ nález ve státě. V ČR je to dnes ulovená keš...

 

Znovu podotýkám, že poslední min. rok v GG pouze:

- provádím aktualizace

- stahuju nové nálezy

- generuju statistiky

S nějakým nastavováním pluginů jsem si nehrál už ani nepamatuju.


Tento příspěvek byl upraven od maluston: 23 červenec 2023 - 10:54

  • 0

#570 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2023 - 5:37

Tohle chovani je fakt divne. Opravdu jsi to exportoval do GPX v2 a ne do jineho typu GPX? Prosim, zkontroluj to. Pokud by se to opravdu takto chovalo s tim GPX v2, prosim, posli mi to GPX mailem.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#571 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2023 - 10:49

Díky gordovi za opravu:

 

V souboru content.ini, v sekci [M36] jsem na jeho doporučení nahradil stávající SQL dotaz jiným:

 

SQL=SELECT * FROM (%CRLF%SELECT  country "Country flag", id "GC=Center", cachetype "Type icon", Name, dtfound%CRLF%  ||dttime "Found datetime" %CRLF%FROM(%CRLF%select gc.id, gc.name, gc.cachetype, gc.country,%CRLF% gc.dtfound, substr("0000"||gc.dtfoundtime,-4,4) dttime%CRLF% from geocache gc%CRLF% where gc.dtfound>0%CRLF% order by gc.dtfound || dttime asc%CRLF% )%CRLF%GROUP BY country)%CRLF%ORDER BY "Found datetime"

 

Pak už je řazení v pořádku.

Díky.


Tento příspěvek byl upraven od maluston: 27 červenec 2023 - 10:50

  • 0

#572 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2023 - 5:17

Ona ta sekce [M36] plati jen u tebe. U kazdeho je to jinak. Je potreba tu spravnou sekci najit.

 

Vzpominam si, ze uz jednou jsme toto SQL opravovali a v modulech je podle meho spravne (u aktualizovaneho Statoru). Takze pokud se to nekomu take radi spatne, melo by stacit ten predpripraveny modul znovu pridat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#573 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2023 - 15:17

Ahojte,

tak po mesicni dovolene a prirustku statu hlasim asi drobnosti ve statoru. Pred generovanim jsem otevrel nastaveni a preulozil.

 

14:04:21.692  [MapGenSvgSwitchCountries]  ERR: neznámá zkratka pro "Vestland" (tag:, mapu: NOkraj)
14:04:21.692  [MapGenSvgSwitchCountries]  ERR: neznámá zkratka pro "Agder" (tag:, mapu: NOkraj)

 

---

Toto neni dovolena, ale asi nejaka Location less keska nebo specialka z Giga Eventu. haze mi to uz delsi dobu.
14:04:29.598  [MapGenSvgSwitchCountries]  ERR: neznámá kategorie TAGů "US state ( mapu: USkraj)

 

Jo a nevim proc, ale v tomto modulu nemam vsechny zeme. Co me zarazi chybi tam hlavne Polsko, ktere tam mam pocit kdysi bylo. V Evrope mam 17 zemi a + USA co jsou location less/HQ specialky.

Je to vec Divideru nebo Statoru?


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 14 srpen 2023 - 15:18

  • 0

#574 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 087 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2023 - 8:36

Mám ve své statistice v záložce. zajímavá čísla Kraje po letech a Státy po letech. 
Jen jsem  tam tyto prvky vložil, nic jsem na nich neupravoval.

Že mi nesedí přesně kraje v Čr bych asi nechal tak, asi v tom dělají bordel kešky na hranicích krajů (třeba kolem Pusteven a Radhoště).
Ale vadí mí špatné statistiky ve státech!
DE mám v GG 262, což ale odpovídá Slovensku. Jediné dva státy, které jsou dobře jsou ČR a PL.
Vůbec mi nesedí počty v rocích od 2015. Loni jsem odlovil 762, ale ve statistice je 1037!
Je to jediná tabulka, která dává špatné data.
Mohu poprosit co a jak s tím?


  • 0

#575 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 517 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2023 - 9:04

Mám ve své statistice v záložce. zajímavá čísla Kraje po letech a Státy po letech. 
Jen jsem  tam tyto prvky vložil, nic jsem na nich neupravoval.

Že mi nesedí přesně kraje v Čr bych asi nechal tak, asi v tom dělají bordel kešky na hranicích krajů (třeba kolem Pusteven a Radhoště).
Ale vadí mí špatné statistiky ve státech!
DE mám v GG 262, což ale odpovídá Slovensku. Jediné dva státy, které jsou dobře jsou ČR a PL.
Vůbec mi nesedí počty v rocích od 2015. Loni jsem odlovil 762, ale ve statistice je 1037!
Je to jediná tabulka, která dává špatné data.
Mohu poprosit co a jak s tím?

To jsou moduly, které jsem si vytvářel já do svých statistik. Jak se dostaly k tobě? :)

Tedy ne, že bych neměl radost, že je někdo chce používat, ale nejsou napsány moc univerzálně. 

Státy nesedí proto, že jsou sloupce ve skriptu pro daný modul napsány natvrdo. Je to tedy seznam odpovídající mým nálezům. Pokud chceš, aby ti to sedělo, je třeba tento modul upravit.

U krajů to samozřejmě sedí, protože pokud tam jsou všechny, tak už to jinak být nemůže. A ty drobné rozdíly budou záležitostí divider vs. GC. 


Tento příspěvek byl upraven od Shashlick: 25 srpen 2023 - 9:15

  • 0

Jde se lovit!

Moje statistiky ZDE


#576 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2023 - 9:06

Zrovna jsem psal, že nic takového ve Statoru fakt standardně není, takže dík za upřesnění...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#577 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 087 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2023 - 9:53

To jsou moduly, které jsem si vytvářel já do svých statistik. Jak se dostaly k tobě? :)

Tedy ne, že bych neměl radost, že je někdo chce používat, ale nejsou napsány moc univerzálně. 

Státy nesedí proto, že jsou sloupce ve skriptu pro daný modul napsány natvrdo. Je to tedy seznam odpovídající mým nálezům. Pokud chceš, aby ti to sedělo, je třeba tento modul upravit.

U krajů to samozřejmě sedí, protože pokud tam jsou všechny, tak už to jinak být nemůže. A ty drobné rozdíly budou záležitostí divider vs. GC. 

Ty jsi mi je posílal zde přes SZ, řešili jsme to tady na stránce 27.
A pokud chápu zpětně tu diskuzi, tak Gord jí hodil do Statoru.
Já ji tam totiž standardně vidím - a proto jsem si jí tam i vložil. 


  • 0

#578 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 517 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2023 - 14:18

Ty jsi mi je posílal zde přes SZ, řešili jsme to tady na stránce 27.
A pokud chápu zpětně tu diskuzi, tak Gord jí hodil do Statoru.
Já ji tam totiž standardně vidím - a proto jsem si jí tam i vložil. 

 

No jo vlastně, už si vzpomínám. Sorry :D

 

To, že ji vidíš v seznamu je proto, že jsi ten soubor ode mě zkopíroval do odpovídajícího adresáře. Takže se to sice může tvářit, jako součást Statoru, ale není tomu tak ;) 


  • 1

Jde se lovit!

Moje statistiky ZDE


#579 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2023 - 14:20

Snad ten link půjde je to jedna statistika s kterou jsem si pohrál..
Na hraní pro  hračičky viz moje trochu rozhrabané statisitiky: Statistika
---
nakopírovat ze zipu do adresáře

...\Stator\modules
---
https://drive.google...?usp=drive_link


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#580 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2023 - 14:41

Snad ten link půjde je to jedna statistika s kterou jsem si pohrál..
Na hraní pro  hračičky viz moje trochu rozhrabané statisitiky: Statistika
---
nakopírovat ze zipu do adresáře

...\Stator\modules
---
https://drive.google...?usp=drive_link

Co to umí :)
No je to taková ta TreeMapa - dvou úrovňová (dalo by se i více ale otázkou je jestli to má smysl...)
Umí to:
- Pár předdefinovaných co jsem tam dal (8 variant) + podpora filtrů takže více
- Popřípadě pro zvídavé to umí i zadat vlastní SQL jen část zbytek se pak dělá jednotně...

Skript musí být ve tvaru:
 

WITH treemapdata(level1,level2,cnt) 
AS (
  SELECT gc.cachetype level1, substr(gc.dtfound,1,4) level2, count(gc.id) cnt 
  FROM geocache gc 
  WHERE gc.dtfound > 0 group by gc.cachetype, substr(gc.dtfound,1,4)
)

Přesněji vnitřní SELECT může být cokoliv ale musí to vracet tabulku level1, level2, cnt (počet zgrupovasných "group level1,level2")

z toho se pak sestaví graf

asi vše k tomu

Třeba pro FTF/TTF/STF mám takovéto SQL:
 

WITH treemapdata(level1,level2,cnt)
AS (
  SELECT gtv.value level1, substr(gc.dtfound,1,4) level2, count(gc.id) cnt
  FROM geocache gc
  INNER JOIN geotag gt ON (gc.id = gt.id)
  INNER JOIN geotagcategory gtc ON (gt.ptrkat = gtc.key AND gtc.value = 'FTF')
  INNER JOIN geotagvalue gtv ON(gt.ptrvalue = gtv.key)
  WHERE gc.dtfound > 0
  group by gtv.value, substr(gc.dtfound,1,4)
)

 

 

 

 


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama