Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Google Play


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
18 odpovědí na toto téma

#1 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 21:36

Dnes jsem chtěl nainstalovat svůj oblíbený a:Drake na nové zařízení.

Ale na Google Play není k nalezení.

Ani odkaz z mobilu (u dříve instalovaného a:Drake Plus), který by měl zobrazit podrobnosti na Google nefunguje.

 

Doufám že se jedná jen o nějakou chybu v Google.

 

 


  • 0

#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 476 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2021 - 5:11

http://www.geocachin...bonifác/page-19

Prostě google. Nechápe, proč aplikace na geocaching vyžaduje zapnutí GPS.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 28 červen 2021 - 5:12

  • 0

#3 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2021 - 20:41

Díky za odkaz, příspěvku jsem si nevšiml.

Stáhnu si tedy z mobilu apk a naistaluji z něj.


  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 735 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2021 - 15:26

Ted jsem koukal, pres google se da najit spousta mist, kde jsou instalacky a:drake k dispozici (shodou okolnosti potrebuju instalace na cisty telefon).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 351 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2021 - 8:35

Ted jsem koukal, pres google se da najit spousta mist, kde jsou instalacky a:drake k dispozici (shodou okolnosti potrebuju instalace na cisty telefon).

 Sice nejsem expert, nekdo me urcite rad doplni, ale tady bych nabadal k obezretnosti a pouzival jen ty zname zdroje. Clovek by mohl lehce dostat do telefonu neco, co ani nechce. 


  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 476 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2021 - 8:51

Pokud vím, instalaci z neznámého zdroje je nutno povolit, alespoň dřív to tak určitě bylo. A kdo to povolí a nevrátí zpátky, nemůže se pak divit. A i u té jedné apky nemá jistotu. Právě proto, že se všechno instaluje ze Store a z jiných zdrojů jen to, co do Storu neprošlo. Je opravdu tak těžké Google přesvědčit aby to pustil (zvl. když už to tam bylo), nebo je to jen nedostatek času na komunikaci? A nemyslím to špatně, vím jak je to někdy s časem a domluvou náročné.


  • 3

#7 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2021 - 9:46

Hoj.

Zkusil jsem svuj a:drake plus ze starého a rootnutého telefonu vyextrahovat.

Jenže smolíček pacholíček,protože při instalaci do nového,ho google neověří.

Do cracknutého se mi moc nechce a obyčejný a:drake nikde nemám.

Starý telefon má v pytli baterku,což je u keškování dost podstatný problém.

Chystám se na dovolenou a rád bych po cestě sbíral krabičky.

UaaaaaaaaaaaGrrrrrrrr.

Jako by nestačilo to čínský svinstvo ve vzduchu,ještě google bude prudit.


  • 0
Medvidek

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 735 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2021 - 10:41

Kdyby se nasel nekdo duveryhodny, kdo by poskytl apk posledni verze, bylo by to fajn a nebylo by nutne hledat po webu. Ale nic takoveho se tu zatim neobjevilo.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 104 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2021 - 16:13

Tak jsem doufal, že do pořízení nového mobilu se problém vyřeší a vypadá to, že stále je stejný problém, že na google play A:Drake stále není k dispozici.

Na google jsem sice pár míst na stažení sice našel, ale bohužel ani jedno místo, kde bych si byl jistý, že se jedná o tu pravou verzi... Na stránkách A:Drake bohužel ke stažení není.

Nemáte někdo ověřenou kopii?


  • 0

#10 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2021 - 10:13

Je zajímavé, že to dosud Luďkovi nepovolili. Člověk by řekl, že odůvodnění, že jde o aplikaci pro Geocaching + doložení, že a:Drake je autorizovaný partner Groundspeaku (což je americká společnost), by mělo zabrat prakticky ihned.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#11 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2021 - 12:07

Ahoj

koupil jsem nový telefon a na Google Play aplikace pořád není. Protože přenos aplikace ze starého telefonu mi nepřišel úplně triviální, tak připojuji malý návod.

 

Návod je vytvořen na verzi a:Drake Plus verze 6.08

 

Pro úspěšné dokončení budeš potřebovat:

 

 

 

Připoj starý telefon kabelem, a v adresáři, kde máš adb.exe spusť příkazový řádek.

 

adb devices 

 

musí vypsat připojené zařízení, jinak máš něco špatně nastavené.

 

Najdi název balíčku

 

adb shell pm list packages

hledej cz.adrake...., v mém telefonu je název balíčku "cz.adrake.plus"

 

Najdi cestu k balíčku / balíčkům, název balíčku nahraď nalezeným

 

adb shell pm path cz.adrake.plus

 

v mém telefonu vypíše tři balíčky:

package:/data/app/cz.adrake.plus-HE0sLMntVxEpcCvXoQ3jRw==/base.apk
package:/data/app/cz.adrake.plus-HE0sLMntVxEpcCvXoQ3jRw==/split_config.cs.apk
package:/data/app/cz.adrake.plus-HE0sLMntVxEpcCvXoQ3jRw==/split_config.xxhdpi.apk

 

jednotlivě je stáhni do počítače, soubor s cestou nahraď svým

 

adb pull /data/app/cz.adrake.plus-HE0sLMntVxEpcCvXoQ3jRw==/base.apk

....

adb pull /data/app/cz.adrake.plus-HE0sLMntVxEpcCvXoQ3jRw==/split_config.xxhdpi.apk

 

všechny tři balíčky (nevím kolik jich je u verze bez Plus) najdeš v adresáři kde je adb. Zkopíruj si je někam do prázdného adresáře například do c:\a\adrake\

 

 

Instalace vychází z návodu - https://raccoon.onyx...-split-apk-adb/

 

Odpoj starý telefon, připoj nový. Zkontroluj připojení:

adb devices

 

Vytvoř  v telefonu adresář pro balíčky

adb shell mkdir /data/local/tmp/adb

 

Zkopíruj balíčky do nového telefonu

adb push c:\a\adrake\ /data/local/tmp/apk

 

Spusť shell telefonu

adb shell

 

zjisti přesnou velikost balíčků a sečti si ji dohromady (v mém telefonu je velikost souborů dohromady 3673576)

cd /data/local/tmp/apk

ls -l

 

Otevři instalační session a zapiš si její ID

3673576 nahraď svojí velikostí všech balíčků dohromady

pm install-create -S 3673576

 

V mém případě je ID 1888073466, v následujících příkazech ho nahraď svým
Parametr za -S je velikost aktuálního souboru, nahraď ho velikostí zjištěnou dříve

 

pm install-write -S 3489776 1888073466 0 /data/local/tmp/apk/base.apk

pm install-write -S 61849 1888073466 1 /data/local/tmp/apk/split_config.cs.apk
pm install-write -S 121951 1888073466 2 /data/local/tmp/apk/split_config.xxhdpi.apk
 
Potvrď instalaci, opět nahraď ID
pm install-commit 1888073466

  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2021 - 13:14

Já spustil TotalCommander v telefonu a zkopiroval jsem si adrake z "nainstalovanych aplikaci" na kartu. To mi vyrobilo ty tri sobory.

 

Pak jsem TotalCommanderemv pocitaci ty soubory stahl do pocitace a zase zpet do noveho mobilu.

 

A v novem mobilu jsem opet pomoci TotalCommanderu otevřel to APK... system si rekl o prava a pak to nainstaloval.


  • 2

#13 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2021 - 13:47

Udělal jsem to samé, ale v TotalCommanderu šel nainstalovat jen jeden z těch souborů.

A pak nešlo například nastavení.


  • 0

#14 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 055 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2021 - 18:20

Ja tedy nechápu, proč vám autor aplikace nepošle apk soubor. Bylo by to tak moc složité mu napsat a on poslal? Jasně, jsou nějaké problémy s Google, nikdo nevíme jaké, autor celkem mlží, ale takto by to vyřešil alespoň pro vás, kteří jste aktivní i tady na gc.cz, což si myslim, že je jakýsi ukazatel aktivity nejen v terénu.
  • 1

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2021 - 10:10

Udělal jsem to samé, ale v TotalCommanderu šel nainstalovat jen jeden z těch souborů.

A pak nešlo například nastavení.

Importoval jsem jen ten hlavni APK. Ty zbyvajici dva kdyz tam nebyly, tak se instalace nepovedla. Kdyz jsem je tam pridal, tak se ten jeden hlavni APK normalne nainstaloval a funguje. Tedy, ty dalsi dva tam musi byt, ale rucne se neimportují! (Android 11)


  • 0

#16 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2021 - 18:25

Nejde to jednoduše exportovat pomocí aplikace APK EXTRAKTOR? Občas používám...
  • 0

#17 dehtak

dehtak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2021 - 21:54

Importoval jsem jen ten hlavni APK. Ty zbyvajici dva kdyz tam nebyly, tak se instalace nepovedla. Kdyz jsem je tam pridal, tak se ten jeden hlavni APK normalne nainstaloval a funguje. Tedy, ty dalsi dva tam musi byt, ale rucne se neimportují! (Android 11)

 

Už si nechci ničit instalaci na novém telefonu (taky Android 11, XIAOMI POCO 3), tak jsem tvůj postup vyzkoušel v emulátoru - Android 11. A dopadlo to přesně jako na mém telefonu. Tedy aplikace se spustí, něco funguje, ale nastavení vždy padne.

To co jsem popsal byla nejjednodušší instalace aplikace, která je rozdělená na více apk balíčků. Pokud to někomu funguje i jinak a jednodušeji, tak SUPEEER. Ale mě to prostě nešlo.

 

Nejhorší by ovšem bylo, kdyby se Luděk vykašlal na další vývoj aplikace. Za ty roky (ještě jako PocketDrake na WIN CE) jsem si na ni zvykl a nechci měnit. Garmin je sice lepší na výdrž a s určením polohy v lese, ale mobil je mobil. Ten mám furt u sebe. A jiné aplikace mi nesedí.

Video je k vidění tady:  https://disk.dehtak....FDapXpfHwyXHcCP


  • 2

#18 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2021 - 20:06


Nejhorší by ovšem bylo, kdyby se Luděk vykašlal na další vývoj aplikace.

No, mně přijde, že už k tomu došlo...


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#19 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 476 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2021 - 9:12

Tak doufám, že mi telefon dlouho vydrží, nebo že se někde objeví fungující apka. Extraktor jsem zkoušel, vyrobí jeden soubor APK, instalovat jsem ho nezkoušel, abych si to neponičil.

Nebo budu muset přejít na Locus, nějak se mi to nelíbí, ale asi bych si zvykl a databáze z geogetu tam funguje.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama