Přejít na obsah


Fotka

Heatmap - kde lze nastavit?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
21 odpovědí na toto téma

#21 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 169 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2023 - 17:29

Já ti nevim, ale ty tvé obrázky podle mne naopak ukazují, že ta heatmapa dělá velmi krásnou představu o tom, kde ty keše asi tak jsou, aniž by byla mapa pokryta neprostupnou clonou ikonek, přes kterou bys ani neviděl, jestli ještě v čechách, nebo na Kamčatce. (Už teď místo Brna vidíš prd.)

 

A porovnávat situaci těsně před limitem a těsně za ním, to fér není. Proč ta hranice není o 500 jinde? proč ne o 1000, když to stíhá? Někam se ta hranice dát musela, aby to právě na všech rozumných počítačích běželo dobře. A ono to tak krásně stíhá právě proto, protože je tam spousta takovýhle opatření.

 

Omezení na měřítka - právě proto, aby se to nedělalo zbytečně i tam, kde je keší méně, tak se to dělá podle skutečných počtů. Vypínat to fakt nebudu.

 

Ahoj, nerozumíme si - nechci, abys ji vypínal. Zajímalo mě, jestli by bylo možné někam dát nastavení (0/1), kterým by si ji mohl vypnout uživatel. Nebo jako druhá varianta - aby si mohl nastavit, od kterých měřítek se bude heatmapa aktivovat.

 

Ale nejvíc mi chybí nastavení, kterým bych mohl zapnout, aby heat mapa respektovala filtrování. Protože nejčastěji ji zobrazuju s neodlovenýma kešema. Ať si člověk aktivuje jakýkoliv filtr omezující počet keší, tak při oddálení se heat mapa renderuje podle všech keší, co jsou v databázi - i těch odlovených, i archivovaných. A to už nedává tu "velmi krásnou představu". S přibývajícími kešemi v databázi se to bude jen zhoršovat.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 25 únor 2023 - 19:00

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

 
 

 

 


#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2023 - 19:45

Nešlo! Místo toho, aby se ukázalo "nic", jako u jiných map, tak se ti místo toho ukazuje heatmapa symbolizující obsah celé databáze.

 

Heatmapa nemá informace o druhu bodu, ani další atributy. Funguje ti třeba nad celou Evropou s miliony keší v databázi (fakt, vyzkoušeno!), to bys neměl šanci z databáze fyzicky načíst a ufiltrovat.

 

Smiř se s tím,


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama