Přejít na obsah


Fotka

GeoGet v cestine?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
59 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 21:56

Slovo do pranice - jaky je vas nazor na lokalizovanou verzi GeoGetu? Problem je v tom, ze zatimco dosud jsem pridaval do GeoGetu ruzne funkce, ktere vetsinou sam pouzivam, lokalizace je neco, co vlastne ja sam vubec nepotrebuji. Ale vyrabet lokalizovane verze da take dost prace! Otazka je, jestli ma cenu se do toho poustet? Vyplati se to vubec? Dost premyslim, jak tuto vec vlastne pojmout, nebo jestli se na ni nevykaslat. Jaky mate na to nazor?
  • 0

#2 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 21:59

Za sebe davám jeden hlas - čeština není potřeba.
  • 0

#3 Sumak.cz

Sumak.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:06

Za seba taky cestinu nepotrebuji, Ale na druhou stranu geocaching hrojou i deti , a mnohdy anglicky moc neumej, na treti stranu iconky by byly uz moc:) to by potom vzladly i moc male deticky a hrabyly by se v keskach :)
  • 0

#4 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:06

Ja hlasuju rozhodne pro pridavani funkci nez pro lokalizaci.
  • 0

#5 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:12

Taky hlasuju spíše pro další funkce. Jinak pokud je čeština moc práce a jde v zásadě jen o překlad hlášek v dlouhém kódu, klidně bych se toho ujal (pokud by se tu za pár dní třeba ukázal nějaký pozitivní názor na lokalizaci...)
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#6 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:14

Nad lokalizací jsem také přemýšlel, škoda, že se autor nevydal cestou opačnou, tj. českou verzí, kterou by nakonec poangličtil. Teď chápu, že už by to asi byla docela pakárna ... ale případně rád nějak pomůžu ;)
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:21

Opacny postup by nebyl stastny, protoze by branil pripadnemu rozsireni za hranice nasi vlasti. A to by byla skoda, ne? respektive, kdyby pak mela vzniknout anglicka lokalizace, tak bych stal pred stejnym rozhodnutim jako ted, akorat to rozhodnuti by bylo mnohem tezsi. Program sam o sobe je pripraven na lokalizaci, nastroje na to jsou. V tom problem neni, problem je v tom, ze nez by se ta lokalizace odladila, stalo by to hromady prace. (nejde jen o to prelozit hromady textu, ale take zkouset to tak, aby ruzne delku textu nekde nepretekaly, atd.). A pak hlavne s kazdou dalsi verzi generovat i dalsi verzi lokalizace, hlidat zmeny, atd.
  • 0

#8 Joska65

Joska65

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:24

Mně by se ta čeština moc hodila.
  • 0

#9 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:25

HaLuMa: ukecal jsi mě, ty nové verze jasně, to je potíž. Prostě si na to Edit Custom Reference Point zvyknu:) Hlavně, že to funguje k mé (naší) spokojenosti.
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#10 LiborH

LiborH

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:46

Než jsi se zeptal, tak jsem si ani nevšiml, že to není česky, takže mě čeština taky nechybí :) Češtinu mohou postrádat starší kačeři kteří se ještě anglicky neučili, ale stejně musí logovat na GC.COM v angličtině a tak těch pár slovíček kolem keší holt našprtaj. Ale pokud je to připravené a lze to počeštit formou externího souboru, tak toho se může ujmout v podstatě kdokoliv a ty se můžeš věnovat dalšímu vývoji. Ladění jazyka je na překladateli. Navíc by si to takto mohli zájemci lokalizovat i do jiných jazyků.
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2007 - 22:58

Vsechny texty pro lokalizaci jsou volne dostupne v resourcech, s cimz by mohly umet pracovat ruzne lokalizacni nastroje. Ja sam pouzivam nastroj, ktery pro kazdy lokalizovany jazyk vyrobi specielni DLL knihovnu, ktera pak program lokalizuje, aniz by bylo potreba jakkoliv modifikovat puvodni EXE.
  • 0

#12 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 354 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 7:02

Po přečtení otázky jsem musel spustit GeoGet abych se podíval v jakém jazyce že to menu je. A ono je to anglicky! Takže pro mne osobně to není nutné ale někomu to zase může dělat problémy (ale zase se naučit těch pár slov která se v menu různých programů opakují není zase takový problém).
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#13 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 7:10

Sam problemy nevidim, ale vim o nekolika starsich kacerech, kteri jsou vdecni za jakykoliv program v cestine. Ty pravdepodobne asi nelezou na diskuze :), takze se priklanim za lokalizaci.
  • 0

#14 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 7:33

HaLuMa napsal/a:
Slovo do pranice - jaky je vas nazor na lokalizovanou verzi GeoGetu?
.....


A co takhle udělat raději český návod a popis základních postupů ???

Jestli se ikonka jmenuje Open nebo Otevřít, to je asi fuk ...
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#15 Joska65

Joska65

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 8:12

Ano, když ne lokalizace, tak alespoň dobrý český návod :)
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 8:38

Obavam se, ze napsat dobry cesky navod, to je take hodne prace...
  • 0

#17 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 11:17

HaLuMa napsal/a:
Obavam se, ze napsat dobry cesky navod, to je take hodne prace...

No on by stačil jen velice stručný... obvykle nemám problém se s nějakým programem skamarádit, ale v případě Geogetu si připadám jako tupoun Stoupa. Nemůžu nikde najít vůbec jak začít a pokusy něco naimportovat zatím selhávají.
Takže návod možná ne, ale třeba v deseti stručných bodech co a jak provést. (Jsem v geocachingu nový a je pro mne nové vše včetně třeba formátů souborů)
Až to rozlousknu a naučím se to používat tak klidně sepíšu jednoduchý tutoriál nebo stručný manuál, nebyl by v mém životě první ;)
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 11:20

Uz jsi zkousel cist strabnku 'jak zacit' na webu GeoGetu? Pochopitelne se to tam da asi obohatit, ale nejlepsi by bylo nejdriv vedet, na cem se lide neznali zasekavaji.
  • 0

#19 javla

javla

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 11:28

dokola napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Obavam se, ze napsat dobry cesky navod, to je take hodne prace...

No on by stačil jen velice stručný... obvykle nemám problém se s nějakým programem skamarádit, ale v případě Geogetu si připadám jako tupoun Stoupa. Nemůžu nikde najít vůbec jak začít a pokusy něco naimportovat zatím selhávají.
Takže návod možná ne, ale třeba v deseti stručných bodech co a jak provést. (Jsem v geocachingu nový a je pro mne nové vše včetně třeba formátů souborů)
Až to rozlousknu a naučím se to používat tak klidně sepíšu jednoduchý tutoriál nebo stručný manuál, nebyl by v mém životě první ;)


Ideálně to psát v Docbooku (v programu XMLMind - pro nekomerční použití zdarma) a pak pomocí Docbook XSLT a FOPu (vše GNU) pravidelně generovat (dá se to samozřejmě automatizovat) jak část webových stránek, tak PDF a Help soubor přímo do programu. Dá se to přiohnout i tak, že se z toho generuje i přímo kód do wiki. B)
  • 0
Jana a Vlasta (JaVla) (PDA FS Loox N560)

#20 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 12:21

Ne, opravdu nebudu mit cas na to, abych delal nejaky pravoverny help, takze tato navrhovana cesta je zcela zbytecne komplikovana. Mnohem jednodusi je proste napsat tutorialek rovnou na soucasnem webu GeoGetu, coz je Wiki system, takze kdyz na to prijde a bude ochota, muze tam ten tutorial vytvaret i veci lidi najednou.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka