Přejít na obsah


Fotka

GeoGet v cestine?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
59 odpovědí na toto téma

#21 I & T

I & T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 17:37

Je ja bych byl taky pro češtinu!anglicky moc neumím.tak by čeština pomohla
  • 0

#22 Celestyn

Celestyn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 18:15

Ani jsem si nevsim, ze to neni cesky. Je to asi zbytecne, pokud uz od zacatku tedy nemas treba nejaky lokalizacni soubor, ktery by proste nekdo prelozil. Ale sam za sebe vim, jak prekvapive obrovske mnostvi slov se vyskytuje byt v sebemensim programku.
  • 0

#23 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 18:21

HaLuMa napsal/a:
Uz jsi zkousel cist strabnku 'jak zacit' na webu GeoGetu?

Pochopitelne se to tam da asi obohatit, ale nejlepsi by bylo nejdriv vedet, na cem se lide neznali zasekavaji.


myslíš tohle?

Stahnete a nainstalujte program.
#
Po spusteni v menu tools-settings nastavte vse potrebne.
#
Nyni mate pogram pripraveny, nicmene zcela bez dat! Data je treba naimpotovat z GPX, PocketQuery, ci z ulozenych HTML stranek.


víc jsem tam na webu nenašel a přes tohle se nedostal. Anglicky umím, s tím problém nemám. Takže nevím co je to vše potřebné :)
...třeba konkrétně: getting data...netuším jaký je správný název serveru ze kterého stahovat...jen geocaching.com? to asi ne co?

nebo zkusil jsem naimportovat nějaké *.loc nebo *.gpx, které jsem si stáhnul z GC anic se nestalo, nic nepřibylo, nic se nezměnilo

a nic... atd...jsem fakt tak omezenej nebo dělám nějakou kardinální chybu??

Tak tohle třeba trápí začátečníka, stručně - nevím opravdu začátek, když tam budu mít nějaká data, tak už si s tím můžu hrát a zjišťovat dále, ale takhle mi to nic nedělá :))
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 18:30

skoda zes prestal cist tesne pred ctvrtym bodem, ktery jsi zde z nepochopitelneho duvodu neocitoval. Tam mas totiz odpoved na to, proc se ti zdanlive nic nestalo, nepribylo a neukazalo. V kazdem pripade, naimportujes-li GPX z geocaching.com, pak ti urcite neco pribylo, a v tom ctvrtem bodu kapitoly 'jak zacit' mas napsano, jak to zobrazit.
  • 0

#25 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 21:54

EDIT: Já jsem se zase nějak rozkecal. A to jsem si říkal, že už tady nebudu nic komentovat. Ach jo. Ale je to tak.
  • 0

#26 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 22:13

HaLuMa napsal/a:
skoda zes prestal cist tesne pred ctvrtym bodem, ktery jsi zde z nepochopitelneho duvodu neocitoval. Tam mas totiz odpoved na to, proc se ti zdanlive nic nestalo, nepribylo a neukazalo.

V kazdem pripade, naimportujes-li GPX z geocaching.com, pak ti urcite neco pribylo, a v tom ctvrtem bodu kapitoly 'jak zacit' mas napsano, jak to zobrazit.


No tak teď si připadám ještě blběji....neocitoval jsem to(protože mi to připadlo jako moc textu) ale pochopitelně jsem to zkoušel, ve filtru zapnout vše...
a z GC jsem stáhl soubor *.loc, dal jsem import a nepřibylo mi nic, stáhl jsem *.gpx a import a zase nic.... připadám si jako naprostej kretén, který neumí ovládat vůbec nic... a list load by filter... to bylo první co jsem zkoušel...

ale nebijte mne :D
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2007 - 22:24

'load by filter' ma byt to druhe, co zkousis.. prvni je import. ;) Zkus znova to GPX. Z toho se tam spolehlive natahne nejvic. (viz stranka o importu na webu GG) ve stavovem radku ti takove to trojciselne pocitadlo v druhem okenku zleva stale ukazuje 0/0/0?
  • 0

#28 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 0:23

njn...píšu zmateně...nejdřív jsem z GC stáhnul nějaké cache ve formátu *.loc a naimportoval...nic, pak jsem natahal nějaké soubory *.gpx a nic jsem neviděl. Pak jsem se pustil do filtrů a pozapínal vše co šlo a pořád jsem nic neviděl. Nakonec jsem zjistil, že ve stavovém okně se něco hnulo a je tam 5/0/0 a tak jsem předpokládal, že jsem něco importnul, ale zobrazit to nedokážu... nechte mne svému osudu, jsem beznadějný případ :D povedu si to v Excelu, ten zvládám suprově a jak jsem si ověřil není problém tam souřadnice dostat a dál s nimi pracovat....
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#29 psmolda

psmolda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 10:45

Pro Dokola: Jak já s Tebou soucítím!!!
Stáhl jsem si soubor "Add to queue" - všechny kešky, které jsem objevil - naimportoval jako "File" a pomocí filtru snažil zobrazit. Jediné co spolehlivě funguje je když ve filtru zaškrtnu archived tak se mi zobrazí hafo kešek, (na spodní liště je info 5331/5/25) všechny archivované - i když na gc.com samozřejmě archivované nejsou! Zkusil jsem moje vlastní a ty se zobrazily........
Jakýkoliv jiný filtr vyplivne veliké nic.:o
Máš ale pravdu, kdybychom to uměli, tak by to asi bylo fajn, ale musíme se asi naučit bez toho žít..........
Zdraví průměrný klasický počítačový konzument
  • 0

#30 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 11:39

psmolda napsal/a:
Pro Dokola: Jak já s Tebou soucítím!!!
Stáhl jsem si soubor "Add to queue" - všechny kešky, které jsem objevil - naimportoval jako "File" a pomocí filtru snažil zobrazit. Jediné co spolehlivě funguje je když ve filtru zaškrtnu archived tak se mi zobrazí hafo kešek, (na spodní liště je info 5331/5/25) všechny archivované - i když na gc.com samozřejmě archivované nejsou! Zkusil jsem moje vlastní a ty se zobrazily........
Jakýkoliv jiný filtr vyplivne veliké nic.:o
Máš ale pravdu, kdybychom to uměli, tak by to asi bylo fajn, ale musíme se asi naučit bez toho žít..........
Zdraví průměrný klasický počítačový konzument


Asi by nebylo od věci, kdyby se u filtru dalo zaškrtnout Ihned zobrazit a ubyl tak krok Load by filter.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#31 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 12:40

No tak to bylo v tom, že musí být na filtru zaškrtnuté Archivované (Cache state archived) jinak zkrátka nic nenačte ale proč to tedy není defaultně zaškrtlé to nechápu. (a proč jsou archivivané to taky ne) Tohle jsou přesně věci, které ten kdo program zná bere jako samozřejmé a začátečníka nechutně trápí, protože v tom nevidí logiku...je tam nějaká? Standardní chování by bylo, kdyby po načtení nového bodu se zobrazil a já bych filtrem některé vyhazoval a schovával. A nebo minimálně defaultní nastavení filtru aby bylo pro všechny druhy a člověk by si pak nastavoval filtr podle toho co by chtěl načíst.
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#32 polnjumen

polnjumen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 15:06

Já to obvykle dělám takto:
Vyhledám cache v okolí nějakého bodu (třeba tvoje home souřadnice) - např. http://www.geocachin...n=14.459967&f=1
a tuto stránku uložím jako "Webová stránka - pouze html" - nearest.aspx.htm
Potom na téže stránce zaškrtnu všechno ("Check all" ) a uložím ("Download Waypoints" ) - geocaching.loc
Když načteš tyto dva soubory, tak už pak po načtení filtru budeš mít seznam i se správným stavem, tj. nebudou všechny archivované.
No a když budeš chtít i listing, tak si otevřeš detail příslušné cache, třeba http://www.geocachin...d7-4494449e69dc Tu si zase uložíš, třeba jako GCYXJZ.htm a naimportuješ. Po otevření cache v GeoGetu se ještě dotahnou mapy (pokud to máš v nastavení zaškrtnuté) a to je vlastně všechno.
Snad jsem to popsal dost srozumitelně.
  • 0

#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 19:26

psmolda napsal/a:
Stáhl jsem si soubor "Add to queue" - všechny kešky, které jsem objevil - naimportoval jako "File" a pomocí filtru snažil zobrazit. Jediné co spolehlivě funguje je když ve filtru zaškrtnu archived tak se mi zobrazí hafo kešek, (na spodní liště je info 5331/5/25) všechny archivované - i když na gc.com samozřejmě archivované nejsou! Zkusil jsem moje vlastní a ty se zobrazily........


Stav 'archivovana' je implicitni stav. Ten se nastavi tehdy, kdyz v databazi vnikla keska (nejakym importem), ale nebyl importovany i jeji stav.

Na webu geogetu je docela velke povidani o importech, vcetne prehledne tabulky toho, co se jednotlivymi importy aktualizuje. Tam je take videt, co se musi importovat, aby se do databaze dostal stav jkesky, co se mus importovat, aby se natahly souradnice, atd, atd.

Takze staci naimportovat ten druh souboru, ktery umi aktualizovat i stav kesky, a uz se to jako archivovane ukazovat nebude. Napriklad LOC soubor zadnou informaci o stavu kesky nema, tak jej nemuze aktualizovat. Listing kese tu informaci sice ma, ale jeste jsem se nedokopal k tomu, aby se z tohoto formatu tato informace cetla. To se jiste case zlepsi. ;) Vse je ale videt v te tabulce na webu!
  • 0

#34 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 19:26

kolombo napsal/a:
Asi by nebylo od věci, kdyby se u filtru dalo zaškrtnout Ihned zobrazit a ubyl tak krok Load by filter.


Neboj, to mam uz poznamenane.
  • 0

#35 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 19:32

dokola napsal/a:
No tak to bylo v tom, že musí být na filtru zaškrtnuté Archivované (Cache state archived) jinak zkrátka nic nenačte ale proč to tedy není defaultně zaškrtlé to nechápu. (a proč jsou archivivané to taky ne)


Archivovane je vidis z toho duvodu, ze jsi nenaimportoval nic, co by ten stav aktualizovalo. proto to zustalo jako archivovane.

Za normalnich okolnosti tam mas jako archivovane jen to co je skutecne archivovane, coz vetsinou fakt nechces zrovna videt, proto je to zobrazovani archivovanych defaultni vypnute.

dokola napsal/a:
Standardní chování by bylo, kdyby po načtení nového bodu se zobrazil a já bych filtrem některé vyhazoval a schovával.


V tom ovsem zase ja nevidim logiku. Logicke by to bylo, kdybych treba nejaky datovy soubor s mnoha kesemi oteviral. Jenze to se tady nedeje. Tady importem aktualizujes nektere udaje ve velke databazi. veskere filtry se vztahuj ke vsem datum v databazi, ne jen k tomu, co jsi pred chvili importoval.
  • 0

#36 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 19:54

jediny polnjumen pochopil zoufalost zacatecnika a jednoduse a strucne mne privedl k veci...diky filmova hvezdo!!!!! Pro ostatni: Diky za snahu, ale pokuste se nekdy myslet jako clovek, ktery podobny typ programu nikdy nevidel. Znam minimalne jednoho cloveka, ktery Geoget odlozil, protoze netusil jak na to. Mne to nedalo a zacal jsem se jak hlupacek ptat a prece jen jsem se neco dozvedel. Trochu mi to pripada jak situace kolem Linuxu. Je dobrej, ale uzivatelsky nepratelskej a kdo v nem neco umi, tak informace bud neumi predat a nebo spis nechce. Kazdy si to prece ma najit sam. Nic ve zlem, nechci nikoho nastvat, jsem rad, ze clovek se nakonec neco dozvi. Jestli se s tim nekdy naucim zachazet, tak napisu tutorial z pohledu zacatecnika.
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 20:27

Uprimne receno, pokud bys tam importovat PQ GPX, zadny z tvojich problemu by neexistoval a vse by ti chodilo napoprve. Ty jsi tam importoval neco jineho, aniz by sis na webu precetl, co vsechno z tebou pouzitych souboru vubec lze importovat. Zrovna toto je dokumentovano vcelku podrobne!
  • 0

#38 dokola

dokola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 21:05

Ale četl...uznávám, asi jsem hloupější než průměrná populace, ale i takoví lidé jako já existují... PocketQuery je pokud vím jen pro platící diváky...možná se k tomu časem dopracuju, ale jak jsem psal začínám a jsem rád, že mám GPS :)
  • 0
Carpe Diem...a tak pořád dokola

#39 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 21:22

Rozhodne to neber, jako ze bych te peskoval. Rikam to jen proto, ze jsem si byl tehle zmatku vedom, a proto jsem tu stranku o importech udelal. Ale asi to chce jeste trosku vice okecat, protoze nejsi prvni, koho to zmatlo. kazdopadne, pokud by ses kdykoliv dopracoval k napsani jakehokoliv tutorialku, budu za nej vdecny!
  • 0

#40 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2007 - 23:32

HaLuMa napsal/a:
Uprimne receno, pokud bys tam importovat PQ GPX ....


No, musíš počítat s tím, že normální uživatel počítače je nechápavé pako :-)

Takže nečekej, že mu něco bude jasné bez vysvětlení ....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama