Přejít na obsah


Fotka

Export z GG do OV2 pres GPSBabel


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
34 odpovědí na toto téma

#1 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2008 - 0:32

Bellows napsal/a:
To Crocky: kdyz ovladas psani maker, nechces zkusit vytvorit neco, co bude umet export WP pro TomToma. Treba za pomoci GPSBabelu.
Dost lidi by ti bylo vdecno.


Zkusil jsem naprogramovat makro, ktery by vyexportovalo gpx (s priponou OV2I) a nasledne spustilo GPSBabel a zkonvertovalo do skutecneho OV2. Pro spravnou funkci makra je potreba mit geogetim datadiru (standardne C:\documents and settings\%username%\application data\geoget) soubory gpsbabel.exe a libexpat.dll.
  • 0

#2 bellows

bellows

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2008 - 19:40

Super, funguje to!!!! Prevelike DIIIKY
  • 0

#3 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2008 - 16:31

trochu jsem vylepsil makro od uzivatele michal_a_jana, nyni exportuje podle typu cache a prida i ikonku, takze v mape rovnou vidite jestli se jedna o tradicni, nebo treba webcam
vice tu: http://www.mikrom.cz...akro-pro-tomtom
  • 0

#4 Snezka

Snezka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 20:32

Prosím o radu, při exportu Tradicionálek se objeví chybová hláška: Out of string range Multi mě to udělalo normálně a vše v TT funguje. V čem dělám chybu?
  • 0

#5 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2008 - 17:18

do makra jsem doplnil možnost exportu všech cachí v jediném souboru (jak to mel vlastne puvodne michal), ale ještě to planuju trochu předělat co se problemu Snezky tyce, tak netusim.. chodí to podle me dobre
  • 0

#6 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2008 - 11:27

usilovne se pracuje na nove verzi makra, ktera vyuziva novych vlastnosti gg2 (oddeleni kesek od waypointu) a exportuje vse jednim kliknutim.
  • 0

#7 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2008 - 10:39

prvni testovaci beta exportniho makra GeoGet -> TomTom, pracuje pouze s GG2.0.7 a vyssim http://temp.mikrom.c...akro-tomtom.zip ohlasy vitany ;)
  • 0

#8 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2008 - 11:09

exportni makro GeoGet2 -> TomTom opet doznalo drobnych zmen
- za se nastavit zda odlizovat nalezene cache, nebo ne
- da se nastavit zda k ov2 souborum generovat i ikonky, nebo ne
- ikonky a la cachemapa na geocaching.com
-> http://temp.mikrom.c...akro-tomtom.zip
  • 0

#9 Hobako

Hobako

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2008 - 20:52

mikrom napsal/a:
exportni makro GeoGet2 -> TomTom opet doznalo drobnych zmen
- za se nastavit zda odlizovat nalezene cache, nebo ne
- da se nastavit zda k ov2 souborum generovat i ikonky, nebo ne
- ikonky a la cachemapa na geocaching.com
-> http://temp.mikrom.c...akro-tomtom.zip


Zkusil jsem makro nainstalovat, ale makro nevidím. Když jsem na ně poslal Syntax Check tak to hlásí:
(Error) (131:28) Unknown identifier 'Geoget_MaxCount);
Co s tím?
  • 0

#10 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2008 - 21:23

Pouzil jsi spravnou verzi makra? Je rozdil mezi geogetem 1 a geogetem 2.
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 477 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2008 - 21:38

Ba co hur, je rozdil mezi jednotlivymi alfami GG2! Napriklad zminena promenna je k dispozici az od verze 2.0.7, coz Mikrom u toho makra take pise!
  • 0

#12 Hobako

Hobako

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2008 - 22:03

HaLuMa napsal/a:
Ba co hur, je rozdil mezi jednotlivymi alfami GG2! Napriklad zminena promenna je k dispozici az od verze 2.0.7, coz Mikrom u toho makra take pise!

V tom to bylo. Měl jsem 2.0.6 a netrklo mne to hned. Každopádně velký dík za promptní reakce a rady!
  • 0

#13 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2008 - 14:15

mikrom: dokonalé, tvorba OV2 mi funguje na první pokus, což jsem nepředpokládal. Dík.
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#14 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2008 - 20:16

tak to mě tesi, ze to sem nepisu zbytecne :)
  • 0

#15 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2008 - 11:35

Makro vypadá fajnově... ale proti makru v GSAKu mi tam schází pár praktických drobností: - nastavení, jaké typy keší chci vůbec exportovat - nastavení neexportování disabled, archived, own, found (každé samostatně) - nastavení "prefixu" např GC- u všech exportovaných souborů. V TT to pak hezky slučuje do kategorií a lépe se s tím pracuje. Jinak jsem si nastavil, že chci exportovat i ikonky a nic se mi nevyexportovalo :-(
  • 0

#16 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2008 - 17:57

no ty vlastni kese apd. by mely jit nastavit na zacatku v konstantach, vicemene.. ten prefix, tam muzu dopsat, v tom problem neni.. a co se ikonek tyce, tak musis mit v datovem adresari slozku /tticons/ s ikonkama "Traditional cache.bmp", atd..

jinak je v planu udelat nejake inteligentnejsi to nastavovani, oknem s nekolika zatrzitky, ale musim se naucit naprogramovat formular a mit na to trochu casu :)

jinak na http://temp.mikrom.c...mpoi.v2.ggp.pas je tu a tam aktualizovana cvicna verze, takovy nightly build :)
  • 0

#17 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2008 - 18:11

mikrom napsal/a:
no ty vlastni kese apd. by mely jit nastavit na zacatku v konstantach, vicemene.. ten prefix, tam muzu dopsat, v tom problem neni.. a co se ikonek tyce, tak musis mit v datovem adresari slozku /tticons/ s ikonkama "Traditional cache.bmp", atd..

jinak je v planu udelat nejake inteligentnejsi to nastavovani, oknem s nekolika zatrzitky, ale musim se naucit naprogramovat formular a mit na to trochu casu :)

jinak na http://temp.mikrom.c...mpoi.v2.ggp.pas je tu a tam aktualizovana cvicna verze, takovy nightly build :)

Používám to už hodně dávno a je to supr fíčurka do TomToma. Osobně by se mi moc líbílo, kdyby bylo možná nastavit si jestli chci nebo nechci exportovat disabled a pokud ano, pak by mely samostanou skupinu a ikonku. Takže např. Tradiční aktivní a tradiční disabled, ale v praxi je nesmysl exportovat si disabled kešky, stejně tak vlastní nebo nalezené..
  • 0

#18 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2008 - 17:27

disabled: no ja pridavam do nazvu DISABLED, tak to dela medwyn v makru pro iGO, protoze davat tomu jeste zvlast ikonku by uz bylo asi neunosny (dvakrat tolik ov2 a uz ted jich je 16 a TomTom ma danej max pocet, nejak 30, 40 taknejak), leda je sdruzit do jedny kategorie, ale to uz je zase jak rikas zbytecny.. ja to proste jednou za cas vygeneruju, a prehraju na karte, pokud je dis tak ji mijim, nebo pokud je cas, tak se mrknu mobilem na net zda tomu tak opravdu je vyber ktere kese chci exportovat: na to mam v planu ten formular, ze pri spusteni makra vyskoci okno se zatrzitkama vsech voleb co se nastavujou v makru, ty si naklikas, a ukladalo by si to nastaveni aby se to prise dalo jen odbouchnout "OK" a jelo to podle posledniho nastaveni prefix "GC-": to neni problem dodelat, myslis jako maji treba na poi.cz ze je CZ-Ambasady atd..? je to drobna uprava makra a prejmenovani vsech ikonek :) --- mel bych se mrknout na ten formular.. :)
  • 0

#19 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 18:42

nova verze exportniho makra do TomToma (v2.16) mela by obsahovat fukkce ktere jste chteli
config napovi
const
  Output = 'C:\Documents and Settings\mikrom\Plocha\TomTomExport\'; //Cesta k uložení výsledných souborů (C:\Documents and Settings\mikrom\Plocha\TomTomExport\)
  ExportFromDatabase = 'yes'; //'yes' projede celou databázi, 'no' jen načtený seznam
  ExportDisabled = 'yes'; //'yes' pro export i disablovaných keší, jinak 'no'
  ExportArchived = 'no'; //'yes' pro export i archivovaných keší, jinak 'no'
  Disabled = 'yes'; //'yes' přidá k názvu disablované keše '-', 'no' ne
  Archived = 'yes'; //'yes' přidá k názvu archivované keše '#', 'no' ne
  CacheIcons = 'yes'; //'yes' bude generovat soubor ov2 + bmp, 'no' jen ov2
  ExportFound = 'yes'; //'yes' pro export nalezených keší, jinak 'no'
  ExportOwn = 'yes'; //'yes' pro export vlastních keší, jinak 'no'
  SilentMode = 'yes'; //'yes' pokud vše funguje jak má, jinak 'no'

changelog
v1.00, 20080315
  v1.01, 20080417, přibyla možnost 'vše'
  v2.00, 20080817, prepsano pro geoget2
  v2.01, 20080822, prepsano jako GGP + masivni zmeny v kodu
  v2.11, 20080827, pridana moznost 'Cache Found' a 'Cache Icons'
  v2.12, 20080906, pridana moznost 'Own Cache'
  v2.13, 20080912, pridana moznost 'Disabled' a 'Archived', takze se pred disablovanymi kesemi ukaze '-' a pred archivovanymi '#'
  v2.14, 20081109, pridana moznost exportu bud seznamu, nebo cele databaze
  v2.15, 20081205, konfigurace v samostatnem souboru, kterou je mozno snadno menit v nastaveni GeoGetu v2.16 a vyssi
  v2.16, 20081225, odstranen problem s carkami/uvozovkami v nazvu

stahujte zde: http://mikrom.cz/ind...hp?docs&file=80
  • 0

#20 posmera

posmera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 0:32

U nové verze exportního makra do TomToma (v2.16) mi nějak nefunguje to nastavování funkcí v configu (nastavuji normálně přímo v GG jako u ostatních pluginů, kde to funguje bez problému).
Např. nezávisle na tom zda nastavím v ExportFound yes nebo no se vždy vyexportují všechny cache včetně nalezených (je i stejná velikost souboru ov2). A třeba i když nastavím SilentMode v configu na no, tak to taky ignoruje a dělá to jako by tam bylo yes.
Není nějaká chyba v tom TomTomPOI.v2.ggp.pas?

Jo a mám poslední verzi GeoGetu (2.0.25)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama