Přejít na obsah


Fotka

Makra GSAK


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
535 odpovědí na toto téma

#1 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 11:20

Doufam, ze nikoho neurazim, ze se tu zminim o nekolika podle me uzitecnych (a ne zcela znamych) maker pro GSAK:

1.Email Log Reader
http://gsak.net/boar...?showtopic=7604
Velmi pekne makro a copak umi.. Jedna se o "stahovac" notifikacnich a jinych mailu do GSAKu ze schranky.
Jak ho pouzivam:
Mam na gmailu zrizeny ucet, kam mi chodi veskere maily (notifikace, watchlisty, bookmarky, owner, atd). Toto makro se mi pripoji na schranku a tyto informace zapracuje do GSAKu. Napr. Nova kes - zapise do databaze a stahne GPX (ve spolupraci s makrem RefreshGPX), prijde notifikace update coordinates, makro upravi souradnice v GSAKu, log enabled - keska je enablovana.
POZOR: Verze 1.6 ma chybku, nestahuje GPX (musite si najit MACRO File=$GpxDlMacro a odstarnit #pred radkem)

Pred pouzitim makra je treba si pripravit dva dialogy pro zpracovani [GEO] Notify a [LOG], podle uvodniho prispevku na strankach GSAKu.
A pote si nastavit moznosti v makru (hlavne cestu k macru RefreshGPX).

Makro ve verzi 1.6, a nenahrazuje makro Addlogs.

2. GenUploadStats
http://gsak.net/boar...t=0
Toto makro je urcene k tomu, aby automaticky nahralo vytvorenou statistiku na GC.com do profilu.
Ja jsem si makro upravil, nebot mam v profilu i neco jineho, takze na web se mi nahrava jednak hlavicka (uvodni informace), logy za poslednich 30 dni od Miona a nakonec FindStatsGen....

3. Nastav kraje
http://gsak.mioncz.n...Kraje/index.htm
Makro, ktere do polozky UserData2 vlozi kraj kde je kes. Nastaveni viz. link

4. FullMapyCZ
http://gsak.mioncz.n...apyCZ/index.htm
Diskuse a komentare k programu je take tady:
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0

5. ExportTomTomITN
http://gsak.net/boar...t=0
Tak tohle male udelatko se da vyuzit pro planovani itenerare software TomTom. Jak na to:
1. nejprve si srovnate kese podle nejakeho pole, tak je chcete navstivit (ja vyuzivam pole UserData)
2. spustite makro, zvolite si nazev bodu v TT, vyberete zda se ma pouzit Parkoviste jako cilovy bod u kese (pokud ho kes obsahuje, autor ho definoval, ja si pri planovani obcas pridavam vlastni parkoviste podle OZIho a Ortomap)
3. a uz zbyva jen spustit a pote soubor ITN nakopirovat do adresare ITN v TomTomu...

6. Create FiledNotes
http://gsak.net/boar...indpost&p=49345
Jelikoz si chci casem poridit Colorado a vyuzivat jeho ficuru s FieldNotes, tak jsem ted v nedeli vyzkousel toto makro, ktere vytvori txt soubor pro dalsi nahrani na GC.com. Toto makro vam tuto funkci vyuzit s
i bez Colorada.
Pred spustenim makra si oznacte found zaznam v GSAKu a makro pustite, makro najde kes se zaskrtnutym Found, ale bez found logu, otevre dialogove okno na text logu, a to se opakuje az do posledni kese... Pote jiz hotovy TXT soubor muzete nahrat na GC.com.
Prakticky je to ale nanic, je to spis jen na vyzkouseni, protoze pokud pouzivate LOG section v User note, tak kes muzete zalogovat pres tlacitko Log Cache, akorat musite dat CTRL+V do textu logu a zaskrtnout found log, coz u logovani pres field notes nemusite......
Pro "Coloradisty" je vyhoda tvorby souboru v terenu a pokud jde psat i text logu primo v terenu (i pres kostrbate ovladani), tak potom maji Field Notes vyznam. Mozna by stalo za to zkusit dodelat import TXT do GSAKU, ktery by zaskrtnul found a doplnil text logu, to by bylo asi zajimavejsi. No Colorado nemam tak se do toho zatim poustet nebudu....

7. GarminCsvPoiExport
http://gsak.net/boar...t=0
Toto makro pouzivam na generovani POI pro mou 60CSx a nahrani POILOaderem do pristroje. Makro vytvari pro kazdou kes jednak informacni POI s nazvem, autorem, obtiznosti, terenm, poslednich 5 logu a dalsim bodem, ktery obsahuje dekodovany HINT (pokud je hint dlouhy, je pridano vice bodu s hintem). Makro vytvori v urcenem adresari sadu CSV souboru, ktere pote mohou byt nahrany POILOaderem do pristroje.

8. TomTomPoiExport
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0
Toto makro jsem udelal predelanim predchoziho makra. Makro vygeneruje OV2 soubory (pro rypaly s pouzitim GPSBabelu) sadu ov2 souboru, ktere pote muzete uploadnout do TomToma.

9. Wide View Split-Screen Display Macro
http://gsak.net/boar...t=0
Tohle makro mi pripadne jako jedno z nejlepsich moznych maker na "split screen". Uvazuju o doplneni tohoto makra o zobrazeni kesi. Dale toto makro obsahuje zajimave resenou konfiguracni obrazovku, spusti se tak, ze stisknete SHIFT a zvolite nejaky waypoint....

Toto makro jsem upravil, ze zobrazuje stazene minimapy z MapyCZ...

10. WideMapyCZ
http://gsak.mioncz.net/WideMapyCZ/
Popis viz Wide View Split-Screen Display Macro
Pridal jsem moznost zobrazovat minimapy (jednu nebo dve vedle sebe).


(postupne zde budu doplnovat dalsi makra, klidne pridejte i svoje postrehy)
  • 0

#2 PeSt

PeSt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 11:54

Zkoušel jsem to macro na upload, ale pořád mi to píše login incorrect. I když to mám nastavený správně. Nevíte co s tím?
  • 0

#3 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 12:27

Je treba nastavit jmeno a heslo: V makru najdete toto a do uvozovek napiste svuj user name a pod nej heslo... a melo by to fungovat... ########################################### # Set you username and password below # ########################################### $strUserName = "" $strPassword = "" ############################################# # Set which "setting group" you want to use # ############################################# $intSettings = 1 #############################################
  • 0

#4 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 12:28

suplere napsal/a:

2. GenUploadStats
http://gsak.net/boar...t=0
Toto makro je urcene k tomu, aby automaticky nahralo vytvorenou statistiku na GC.com do profilu.
Ja jsem si makro upravil, nebot mam v profilu i neco jineho, takze na web se mi nahrava jednak hlavicka (uvodni informace), logy za poslednich 30 dni od Miona a nakonec FindStatsGen....


Mohl bys poskytnout to upravene makro? Taky mam v profilu krome statistik neco jineho. Diky.
  • 0

#5 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 12:43

Skvele vlakno. Zrovna vcera jsem si registroval GSAK a trcel u toho do pul treti v noci, jak jsem vsechno nastavoval a tridil. To uploudovaci makro je super. Jenze jak jsem ted spechal to vyzkouset, tak jak jsem mel v profilu par jinych veci nez jen statistku a tim makrem jsem to prepsal. Tak to budu muset vybudovat znova, protoze zalohu nemam. To jsem ale truhlik. Ach jo. :( Aspon jsem vyzkousel, ze to funguje.:D
  • 0

#6 PeSt

PeSt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 12:52

suplere napsal/a:
Je treba nastavit jmeno a heslo:
V makru najdete toto a do uvozovek napiste svuj user name a pod nej heslo... a melo by to fungovat...
###########################################
# Set you username and password below #
###########################################
$strUserName = ""
$strPassword = ""
#############################################
# Set which "setting group" you want to use #
#############################################
$intSettings = 1
#############################################



To jsem si nastavil, ale přesto nefunguje ...
  • 0

#7 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 13:04

No a ja to tak nastavil a hned jsem mel v profilu jen statistiku. Proc to nejede to ti asi povi Suplere. Me to bohuzel jelo hned.
  • 0

#8 PeSt

PeSt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 13:14

bertlak napsal/a:
No a ja to tak nastavil a hned jsem mel v profilu jen statistiku. Proc to nejede to ti asi povi Suplere. Me to bohuzel jelo hned.



Snad bohudík, ne? :)
  • 0

#9 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 13:50

PLAJ family napsal/a:

suplere napsal/a:

2. GenUploadStats
http://gsak.net/boar...t=0
Toto makro je urcene k tomu, aby automaticky nahralo vytvorenou statistiku na GC.com do profilu.
Ja jsem si makro upravil, nebot mam v profilu i neco jineho, takze na web se mi nahrava jednak hlavicka (uvodni informace), logy za poslednich 30 dni od Miona a nakonec FindStatsGen....


Mohl bys poskytnout to upravene makro? Taky mam v profilu krome statistik neco jineho. Diky.


Mohl..... viz prilozeny soubor, udelal jsem to trosku uzivatelsky privetivy...
###########################################
# Set you username and password below #
###########################################
$strUserName = ""
$strPassword = ""
$PouzitLogy=True
$PouzitHlavicku=True
#############################################

Pouzit logy.... True/False...mate v profilu Mionovo Macro
PouzitHlavicku.... pokud mate neco pred statistikou..tak co tam mate dejte do zaloha.htm a tento soubor mejte v \Macros\zaloha.htm.

No a snad to bude fungovat....

MALA CHYBKA STAHNETE SI TO ZNOVU...
Posledni verzi si stahnete nize....
  • 0

#10 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 13:51

PeSt napsal/a:
Zkoušel jsem to macro na upload, ale pořád mi to píše login incorrect. I když to mám nastavený správně. Nevíte co s tím?


A co firewall? nemuze to blokovat on?

Dále jsem upravil ten uvodni prispevek.....
  • 0

#11 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 14:27

Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz mam neco za statistikou, jak mam prepsat macro, aby mi to tam po uploadu zustalo?
  • 0

#12 VladiczeK

VladiczeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 14:31

Ja bych rozhodne doporucil TomTomExport makro od Suplere viz http://www.geocachin...ort=&rowstart=0, ktere se bohuzel rozhodlo prestat fungovat pred nedavnem a nedari se mi ho zprovoznit, Vam ale urcite bude fungovat bez problemu... Vyzkousejte!
  • 0

#13 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 15:04

bertlak napsal/a:
Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz mam neco za statistikou, jak mam prepsat macro, aby mi to tam po uploadu zustalo?


V makru je toto:

$CoDoProfilu = $Uvod + "<BR>" + $Logy + $_NewLine+ "<BR><!-- Statistiky --><BR>" + $_NewLine + $status

V $Uvod je uvod ;) (takze ho klidne muzes hodit dozadu)
v $Logy jsou logy
v $status je statistika, takze treba to takto prehod:

$CoDoProfilu = "<BR><!-- Statistiky --><BR>" + $_NewLine + $status + $_NewLine+ $Uvod

Ja mozna do budoucna tomu pridam nejaky formular, ale nebude to hned......

Jinak Makro FindStatsGen ma jeste polozku Notes a tam se pripadne da taky neco hodit.....
  • 0

#14 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 15:13

Diky moc. Profil na GCCOM jsem prave znovu vybudoval, zazalohoval, tak ted budu moci zkouset. To macro je skvely nastroj, mnohem lepsi, nez to rucne uploadovat.
  • 0

#15 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 15:29

To jo, ale moc se o nem nevi....
  • 0

#16 PeSt

PeSt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 16:53

Mě to prostě nefunguje. Firewall vypnutej username i password mám dobře... Nechápu ...
  • 0

#17 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 17:22

A co to napise, dela nebo nedela???
  • 0

#18 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 17:58

Napis co to to presne dela (to co je zobrazeny v tom okne) a mas opravdu spravny jmeno a heslo?
  • 0

#19 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 18:41

Takze nova verze: do profilu jiz jde ladovat i zapati ########################################### # Set you username and password below # ########################################### $strUserName = "" $strPassword = "" $PouzitLogy=True $PouzitHlavicku=True $PouzitZapati=True ############################################# Pokud nechcete neco pouzit napiste misto True, False. Statistika se nahrava vzdy. vydrzte chvilku, pracuju na novem uzivatelskem rozhrani....
  • 0

#20 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 20:11

Hmm. Kdo umi, umi. Ja jen cumim, jak to funguje. Spocital jsem to presne. V GSAK staci trikrat kliknout a na GCCOM mam statistiky up to date, a vsechno co bylo okolo zustane tak jak ma. Perfektni nastroj. Jeste jednou diky.:|:):D
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama