Přejít na obsah


Fotka

OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
91 odpovědí na toto téma

#21 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:49

Ano, souhlas F=240 E=1 vyhodí nutnost obnovy po 240 zápisech a proti tomu E vynuluje počítadlo po enable. Jenže enable vždy neznamená obnovu a tedy není rovno maintenance. Tady v Praze se běžně stává, že někdo zahlásí že keš je pryč, nebo se nahromadí dnf nebo je prostě doba bezdomáčů, tak se dá Disabled a po nějaký době zase enable. Keš je na svém místě, je v ní částečně popsaný logbook atd.
  • 0

#22 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 660 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:55

sobikovi napsal/a:
Hele, proč E=1 default? Já už mám všechno nastavený a mám víc založených než Kolombo a musím to teď všechno opravovat na E=0 :D Kolombo, grrrrr :@


Taky si myslím, že výchozí stav by měl být Enable != Maintenance tj. E=0
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#23 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 22:05

Musím se přiznat, že největší problém je odhadnout, kolik zápisu se tak cca vejde do běžného logbooku... U těch mikro je to jasný, ale klasický bloček je oříšek :D
  • 0

#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 6:37

sobikovi napsal/a:
Hele, proč E=1 default? Já už mám všechno nastavený a mám víc založených než Kolombo a musím to teď všechno opravovat na E=0 :D Kolombo, grrrrr :@


No, pochopil jsem to, jako ze to bude pro vas vyhodnejsi :). Implicitni hodnota bude nastavitelna v Configu, at si to kazdy nastavi jak uzna za vhodne.

sobikovi napsal/a:
Myslel jsem zvýraznění, že tam bylo Enable bez Maintenance.. tedy upozornění, že bych měl vložit lot Maintenance. Disablej zvýraznění je OK.


Jako ze keska, ktera ma log Enable po poslednim logu Owner Maintenance ma byt zvyraznena (pokud uz neni zvyraznena varovanim)? Treba tucny modry ramecek? Zase abychom z toho nemeli kanarka ;)

EDIT: spis udelam novy sloupecek mezi 'Poslednimi logy' s priznakem Enable. To bude prehlednejsi a da se podle toho radit.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 660 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 8:31

gord napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Hele, proč E=1 default? Já už mám všechno nastavený a mám víc založených než Kolombo a musím to teď všechno opravovat na E=0 :D Kolombo, grrrrr :@


No, pochopil jsem to, jako ze to bude pro vas vyhodnejsi :). Implicitni hodnota bude nastavitelna v Configu, at si to kazdy nastavi jak uzna za vhodne.

sobikovi napsal/a:
Myslel jsem zvýraznění, že tam bylo Enable bez Maintenance.. tedy upozornění, že bych měl vložit lot Maintenance. Disablej zvýraznění je OK.


Jako ze keska, ktera ma log Enable po poslednim logu Owner Maintenance ma byt zvyraznena (pokud uz neni zvyraznena varovanim)? Treba tucny modry ramecek? Zase abychom z toho nemeli kanarka ;)

EDIT: spis udelam novy sloupecek mezi 'Poslednimi logy' s priznakem Enable. To bude prehlednejsi a da se podle toho radit.


Zase to tak moc nekomplikuj, to Enable jsem navrhoval proto, že není zvykem dávat při obnově keše log Enable a za něj ještě Maintenance.

Já za sebe říkám, že mi to takhle stačí a dá se podle toho plánovat, jen si je potřeba správně odhadnout počty možných logů podle použitých logbooků a zeditovat vždy správně volné místo v keši.

Asi by se hodil drobný popis jednotlivých počítaných sloupců a bude to prakticky hotové.

Veliké díky :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#26 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 8:55

jj, za mne je to taky prakticky vyhovující... Velké díky i od Sobíků :-) Je někde na stažení ta verze 1.3? Když si stáhnu to z tvého podpisu, tak uvnitř mi to hlasí 1.1...
  • 0

#27 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 9:27

Verze 0.1.3 je dostupna na araratu (ted jsem ji tam dal), odkaz je v mem podpisu. Nova verze obsahuje - parametr E - implicitni hodnota parametru je v config souboru - doplneny popis
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#28 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 9:34

gord napsal/a:
Verze 0.1.3 je dostupna na araratu (ted jsem ji tam dal), odkaz je v mem podpisu. Nova verze obsahuje
- parametr E
- implicitni hodnota parametru je v config souboru
- doplneny popis

Ukazuje to na soubor xxxxxxxxx.0.1.zip a když porovnám soubory, jsou stejné jako verze 1.1. Někde bude asi chyba.
  • 0

#29 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 660 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 10:10

sobikovi napsal/a:

gord napsal/a:
Verze 0.1.3 je dostupna na araratu (ted jsem ji tam dal), odkaz je v mem podpisu. Nova verze obsahuje
- parametr E
- implicitni hodnota parametru je v config souboru
- doplneny popis

Ukazuje to na soubor xxxxxxxxx.0.1.zip a když porovnám soubory, jsou stejné jako verze 1.1. Někde bude asi chyba.


Tohle mi to dělalo už včera ve FF a vyřešil jsem to stažením v IE.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 10:15

Urcite je to tam spravne, kontroloval jsem to potom, co jsem to tam dal a ted znovu. Jmeno souboru zustalo, je jiny jeho obsah.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 10:15

kolombo napsal/a:
Tohle mi to dělalo už včera ve FF a vyřešil jsem to stažením v IE.

nj, máš pravdu. V chrome to stáhlo už novou verzi. díky za radu. Vyzkouším..
  • 0

#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 195 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 10:22

Nemohu si pomoci, ale IE to vidi uplne stejne jako FF. Na serveru totiz skutecne bydli jen ta verze oznacena jako 0.1
  • 0

#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 195 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 10:23

gord napsal/a:
Urcite je to tam spravne, kontroloval jsem to potom, co jsem to tam dal a ted znovu. Jmeno souboru zustalo, je jiny jeho obsah.


Aha, v tom pripade si to asi drzi nejaka cache...
  • 0

#34 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 10:24

HaLuMa napsal/a:
Nemohu si pomoci, ale IE to vidi uplne stejne jako FF. Na serveru totiz skutecne bydli jen ta verze oznacena jako 0.1

Nevím, zdá se, že je to nějak nakešovaný ve FF. Když dám FF, tak to stáhne tu původní verzi, když dám Chrome, tak tu novou... Hlavně že je tady :-)
  • 0

#35 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 660 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 13:49

Po přehrání původní verze 1.0 makra se mi nové 1.3 makro odmítalo zobrazit v menu a zabralo až vymazání původního konfiguračního souboru.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#36 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 14:03

Jiste, protoze pokud tam byl puvodni konfiguracni soubor, chybela makru definice implicitni hodnoty parametru E. Psal jsem to jako jednu ze zmen verze 0.1.3. Pokud je chyba syntaxe, makro nemuze pracovat a tedy pri restartu GG se ani nezobrazi jeho ikona v toolbaru.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#37 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 14:43

kolombo napsal/a:
Po přehrání původní verze 1.0 makra se mi nové 1.3 makro odmítalo zobrazit v menu a zabralo až vymazání původního konfiguračního souboru.

jj, na to jsem už taky přišel :D Ale fachá to a je to dobrý
  • 0

#38 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 660 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 16:01

gord napsal/a:
Jiste, protoze pokud tam byl puvodni konfiguracni soubor, chybela makru definice implicitni hodnoty parametru E. Psal jsem to jako jednu ze zmen verze 0.1.3. Pokud je chyba syntaxe, makro nemuze pracovat a tedy pri restartu GG se ani nezobrazi jeho ikona v toolbaru.


Nojo, ale to víš ty. Já spekuloval nad tím, kde hledat problém, protože mne nenapadlo, že si to tu hodnotu nedoplní samo, když jinak si ten konfigurák umí vytvořit.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#39 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 17:14

Umi, ale jen pokud jeste neexistuje. Ale to vytvari GG, resp. jeho nastroj pro nastaveni makra. Pokud existuje, tak nic nevytvari.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#40 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 660 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 17:50

gord napsal/a:
Umi, ale jen pokud jeste neexistuje. Ale to vytvari GG, resp. jeho nastroj pro nastaveni makra. Pokud existuje, tak nic nevytvari.


No, dobře.

Ještě by asi nebylo od věci, kdyby se soubor s verzí 1.0 a soubor s verzí 1.3 nejmenoval stejně, protože většina prohlížečů si vezme ten původní z keše a je problém :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama