Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.6.818

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 183 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2021 - 17:34

Vydáno hlavně kvůli stahování SRTM výškových dat. K tomu pár drobností a novinek, jako třeba že Geoget při zapsání GGT uchová i předchozí verzi jako *.ggt.bak.

 


  • 0

#2 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2021 - 20:59

Jak jsi to stahování vyřešil? Jiné úložiště?


  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 183 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2021 - 6:59

Jojo, našel jsem jeden mirror, ale těžko říct, jak dlouho nám to vydrží.


  • 3

#4 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2021 - 10:58

Poslední dobou (v řádech měsíců) mám velmi pomalý export pluginem Geoget GPX v2. Pro porovnání přikládám video s exportem do Garminu. Tak nějak (plus mínus) byl rychlý i export do Geoget GPX v2. Stejná db, stejné PC (SSD disk). Provedl jsem všechny nabízené opravy databáze které Geoget nabízí, ale výsledek je stále stejný. 

Databáze je poměrně velká: 128 000 bodů, 968 MB. To by snad ale na rychlost exportu nemělo mít vliv.

Díky za jakoukoliv radu.

 


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 676 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2021 - 11:42

To mas najednou pusteny 2x GG, pokazde s jinym exportem? Tam by mohl byt problem s pristupem k databazi - co si ktera verze GG nacita, cachuje, ...

(Ale predpokladam, ze tohle jsi udelal jen jako ukazku pro porovnani.)

 

Ja bych cekal, ze bude pomalejsi ten export pro Garminy, protoze tam se zpracovava nejaka sablona a je tam spousta regularnich vyrazu, ktere nepracuji prilis efektivne. Ten export v2 jen prochazi body z databaze, ale zase k nim nacita a exportuje uplne vsechny hodnoty. Nezmenil (nenavysil) jsi treba pocet uchovavanych logu v databazi nebo nepridal nejake tagy? Jinak me nic moc nenapada.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 16 květen 2021 - 11:43

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 183 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2021 - 18:16

kdyz jsem si ted zkusil na notebooku export cele podobne velke databaze (tohle fakt neni nic obřího!), tak mi ten GPX2 jede od pohledu minimalne desetkrat rychleji nez u tebe ten GPX Garmin. :huh:

Jinak bych asi napsal totez co Gord. Jen dodam, nebezela ti jeste zaloha databaze na pozadi? Poustel jsi to po sobe a ne soucasne? Pokud po sobe, tak pozor na to, ze prvni pristupy jsou pomalejsi, druhe rychlejsi, protoze se vyuzije mezipamet databaze i systemu.

GPX v2 je nejnarocnejsi export na data, tedy na diskove pristupy, protoze proste exportuje vsechno. U GPXGarmin zalezi na pouzite sablone, a navic je narocnejsi na CPU.

 

Nejnarocnejsi tabulka je na logy protoze tech je nejvic, a casto se meni.Tagy jsou zase narocne tim, ze generuji mnoho pristupu do databaze.

 

A pochopitelne zavisi i na tom, co ten pocitac dela jineho, i treba na pozadi. jestli do toho nekeca nejaky antivirak, zalohovani, historie souboru, synchronizace, atd. Zkus pomoci spravce uloh pri exportovani zjistit, jak vypada procesor a disk v prubehu exportu. A jestli v te dobe nemaka nejaky jiny proces...


  • 0

#7 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2021 - 18:27

Ano, to video je jen pro porovnání. Každý export byl proveden samostatně.

Počet uchovávaných logů, které mám nastavené je 5. Plus vlastní a poslední "důležité" logy. Počet kategorií tagů jsem napočítal 72 (je to moc ?)

Antivir mám jen ten z Win10. Využití procesoru kolem 50%.

Zálohování db mám v GG vypnuté. Zálohuji přes vlastní NAS (QNAP). To spouštím ručně z webového rozhraní NASu.

Zkoušel jsem ještě export do "Original PocketQuery GPX" a je to snad ještě pomalejší. Tam se snad s žádnými tagy nepočítá. (?)


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama