Přejít na obsah


Fotka

Autacek a jeho prohresky - zadost na kacery hlavne z Brna


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
194 odpovědí na toto téma

#101 Mudlodcera

Mudlodcera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 2:20

... pisi z mudlodcerina uctu, neb mi prijde zbytecne se tu registrovat kvuli jednomu vlaknu. ale na tuto diskusi bych rad zareagoval. ti co me trosku znaji, vi, ze reaguji jen minimalne a jen tehdy, kdyz me neco opravdu nastve.

1) puvodni otazka byla ohledne PMO kesi.

co jsem vyrozumel, tak podle pravidel, pokud ji najdu a zapisu se, tak si ji muzu i zalogovat. pokud mi to autor smazne, ze nejsem PM clen, tak si muzu jit stezovat reviewrovi a vydupat si znovuobnoveni sveho logu.

chapu smysl PMO kesi, pokud se jedna o frekventovane misto a nezkuseni lovci pokladu by mohli svym neopatrnym odlovem prozradit misto ukryti mudlum (nebo pokud autor chce, aby kes lovilo malo lidi). na druhou stranu clenstvi si muze koupit kazdy (jak tu bylo psano uz za 2 koruny denne) a nic nezabrani cerstvemu nezkusenemu PM kacerovi v odlovu a prozrazeni ukrytu. takovych je nastesti malo a tak plne chapu PMO kese. to, ze si je najde i BM a zaloguje muze byt zpusobeno i tim, ze BM lovi s PM, tak proc si ji nezalogovat? autora to nastve, muze se klidne stavet na hlavu, ale to je tak jedine co s tim muze delat - aspon za soucasneho stavu. tudiz jsou tito autori na novem pravidle biti.

2) diskuse kolem autacka.

nesmirne si autaka vazim za jeho usili pri tvorbe kesi. ma je moc pekne a propracovane. osobne mam BRUNN odloveny - presneji jsem zapsany v papirovem logbooku, zatim vsak nemam podminku logu, takze ho nemam zalogovany. doufam, ze se autacek nenecha zvyklat k archivaci kese, ale pokud ano a nestihnu si ho zalogovat s podminkou, tak mi aspon zustanou pekne vzpominky na hledani danych mist k foceni. a o to mi pri hledani kesi jde - o pekne vzpominky.

je slusnosti dodat podminku logu, pokud je kes na te podmince postavena. bohuzel diky zmene pravidel vetsina takovych kesi zanikne, protoze autor zvykl na logy typu: "moc pekna a povedena kes" nyni si bude moci precist: "diky za bod" nebo hure dostane vyslovene vysmesny log jaky napsala cherubin. vubec se nedivim autackovi, ze takto zareagoval. i ten afekt chapu, byt se tim v mych ocich hodne shodil, protoze to se opravdu nedela. zas na druhou stranu aspon vim, ze je to jen normalni clovek, kteremu obcas ujedou nervy a co dela kesky druhym pro radost, da si s tim praci a ma o ne starost a ne jen tak nejaky kacer, co dela kese pro bodik, nebo hure pro sebe. takze na tomto pravidle jsou autori podminkovych kesi take biti.

3) diskuse okolo pravidel

je zbytecna, pravidla jsou dana, s tim nic nenadelame. to, ze toto nove pravidlo degradovalo spoustu moc peknych kesi, je skoda. je skoda, ze vetsina autoru takovych kesi po precteni logu typu: "podle novych pravidel nemusim..." kes archivuje. osobne bych rad videl to, ze kese zalozene pred 4.4. budou na doziti za puvodnich podminek.

nove pravidlo je totiz dost nefer vuci lovcum, co kes odlovili s nutnou podminkou. to, co by museli pracne delat, tak se na to vykaslou. ale co, geocaching je uzasny prave v tom, ze si v nem kazdy muze najit co chce. pokud chci kombajnit a jde mi jen o body - mam tu moznost, pokud chci pekne zazitky, mam tu moznost take. atd. (toto moudro neni ode me - ta cest patri niximorovi). nove pravidlo jen nahrava vice kombajnistum a lenochum typu kuratkooo, onovy a cherubin, a ubira skvele zazitky jinym, co nejdou po bodech. kombajnisti na tomto pravidle vydelaji.

narovinu o cem je treba kes eden, nazca ci autackuv bruun bez nutne podminky logu? o nicem. je to jen nudny bod do statistiky, kes na kterou se zapomene. obdobne jako jsem ja zapomel na cherubin-onovyho kes v pardubicich - nejake namesti, ci co. byla po ceste, tak jsem ji odlovil, ale ze bych na ni mel nejake extra vzpominky? ani heverem - netusim ani, kde byla. jiste ne kazda kes muze byt stejne vyjimecna jako lost, james bond, styx atd. mnohdy ale prave podminka logu vtiskla kesi nezapomenutelnost - byt to byla otavna podminka logu jako napr. na konecne vystupovat.

4) zasah reviewera

byl z meho uhlu pohledu prehnany, napred si zjistim vse potrebne, pak resim. osobne davam prednost domluve pres osobni zpravu, nez to resit takto, ale je jen na reviewrovi, jak se k tomuto problemu postavi. kamenovat ho nema cenu, je to jen clovek, co dela svou praci tak dobre, jak jen muze (aspon doufam). muzeme zasah odsoudit jako prehnany, nebo jako jediny mozny - dle toho, kdo je nam vice sympaticky. to je vse co muzeme.

5) flame

StanB99: tvoje reakce na autackuv vyrok:

Přemýšlel jsem, jestli zde reagovat, či nikoliv.

me prijde uboha. ja sam reaguji jen obcas a to si to jeste rozmyslim - proto zcela chapu autackuv uvod. doporucuji obcas pouzit to, co mas v hlave (tedy pokud jsi to jiz nepouzil jako podestylku pro krecky, nebo morcata)

onovy:

tywe ja stale nechapu, muzete mi prosim nekdo vysvetlit, JAK kazi hru? Jak nici kes?
To tam hodila sirku a spalila logbook nebo jako co? Tim ze tam je o log navic tak ostatni maji po zabave? lol.

drive jsem si tebe a cherubin vazil diky vasemu odlovenemu poctu kesi, nez jsem vas poznal trosku blize - svym zpusobem jste pro me byli vzor. naivne jsem si myslel, ze musite byt opravdu dobri. a pro nove kacery, co vas neznaji jste dozajista vzor. obdobne jako treba Vulpo, Fotřík, Sinuhet, niximor, GeoBenedikt a spousta jinych s poctem kesi kolem 1000 a vice. vase chovani vuci kesim budou nasledovat. pokud vynechate podminku, tak to budou delat taky, proc ji prece dodrzovat? je to snadnejsi a rychlejsi bez ni. tudiz dobrovolna podminka = zadna podminka, alespon u takovych, co nasleduji vas vzor. proto by bylo dobre byt jim dobrym vzorem, protoze je tim, ze vas nasleduji, pripravujete o zazitky. jiste namitnes, ze to nemusi delat, ale jak nekdo pozna, ze nemusi? ty mas prece xy kesi za mesic, tolik Vulpo nema, takze ty musis byt lepsi! jste svym zpusobem vzor a to staci. kvalita kesi bude upadat, protoze autory nebude neustale bavit vymyslet nejake pekne kese tak, aby byly pekne i bez podminky - ono to konec koncu vsude ani nejde. takovych kesi je opravdu malo. a kdyz das podminku, tak se stejne log odbude slovy diky za bod a podminka nikde...

cherubin: zde na diskuzi jsi napsala:

Na zacatek bych chtela nektere lidi tady upozornit ze jsem TA. To je pro poradek.

O co mi slo: o zmenu kese na tradicni, protoze nova pravidla mame jiz cca 14 dni a Autacek o nich moc dobre vedel. Slo mi tedy o princip a ne o bod, jak si asi mnozi z vas mysli.


na irc sis napsala:

[21:25] * cherubin chce bod


co z toho si mam vybrat? princip, nebo bod? podle tveho chovani na irc bod, takze prosim nic nepovidej o principech, neb jsi stejna jako kuratkoo, jen s tim rozdilem, ze on to narozdil od tebe verejne tvrdi a priznava, za coz ma moje uznani.

od te doby, co jste se na irc zachovali s onovym k mudlodceri si o vas nic moc nemyslim (nadavat ji do deb.lu dokonce i do ku..v, p.ci a podobne), presto vas (naivne) prosim, chovejte se trosku ohleduplne k autorum (a tim ted nemyslim jen autacka) jejiz kese maji nyni jiz dobrovolnou podminku.

diky

z41capricornus
  • 0

#102 Mudlodcera

Mudlodcera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 3:04

jeste dodatek smerem k Verenae...

Verenae napsala:

Jinak tohle všechno sleduju od začátku a můj názor na věc je, že pravidla gc se mají dodržovat, ne si tvořit svoje. Cherubin je v tomhle opravdu v právu a obdivuju ji, že takhle statečně odolává všem urážkám jen kvůli tomu že nesklopila uši a nemlčela když byla v právu.

ano mas pravdu, pravidla by se mela dodrzovat a cherubin byla v pravu.

nicmene tvuj obdiv k cherubin me prijde prehnany, podle me zas kopala kolem sebe jak male decko. sledujes vse na irc kanale, a nezlob se na me, tam rika svuj nazor onovy, cherubin (par drzi pri sobe), honny a kuratkoo. jejich nazor je stejny. procital jsem si historii na irc a kdokoliv se zastal byt jen trochu autacka, tak byl rozcupovan na kusy. rict tam svuj nazor svobodne je takrka nemozne, zvlaste kdyz cokoliv napises, je uz jen z duvodu, ze to pises ty, odsouzeno jako spatne. zaroven se tam porad vyzvedava cherubinina statecnost. kdyz te nekdo takto "masiruje" je tezke se ubranit tomu nazvat cherubin statecnou. obdobny princip vymyvani mozku je znam po cela staleti - vrcholem toho je reklama. zkus si sednout pred televizi a koukej se porad na reklamu na nejaky vyrobek a skoro na 100% si ho koupis... takove chovani proste nesnasim.

nezastavam se autacka. to co udelal bylo spatne, ale byl jsem zvykly v gc na jistou slusnost - tu cherubin neprojevila. bohuzel slusnost neni zakotvena v pravidlech a neda se vynutit narozdil od uznani logu. proto autacka chapu. chapu, ale neomlouvam.

z41capricornus
  • 0

#103 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 6:23

Po přečtení reakcí Auťáčka a Cherubin mám čím dál větší pocit, že se jedná o srážku dvou tvrdohlavých mezků z nichž ani jeden nehodlá ustoupit ani o píď. Auťáček: Mne změna pravidel nezajímá, jedeme po starém, kdo nesplní moje podmínky má smůlu. Šmytec. Cherubin: Trhni si nohou, žádné podmínky podle nových pravidel plnit nemusím a tudíž je plnit nebudu. Šmytec. Není mi sympatický přístup ani jednoho z nich. Ani Auťáčka který (ne poprvé) dává najevo že si pravidla bude určovat sám a nějaký Groundspeak ho nezajímá, ani Cherubin která je schopná se do krve porvat protože tady jde prostě o princip (ve skutečnosti jde o houby, přesněji o jediný pitomý bodík do statistiky).
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#104 miroslav_urban

miroslav_urban

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 6:27

Uf to je zas prispevku.. muj nazor -pravidla se zmenila, muzeme si o tom kazdy myslet svoje, ale tak to proste je, GC je dobrovolna hra, nikdo na do ni nenuti, nikdo za ni po nas nechce platit. Jedine co se pozaduje je dodrzovani pravidel. Komu se nelibi, nemusi se GC venovat. - U kese je (dnes uz nepovinnou) podminkou dodani fotografie. Cherubin ji nedodala, muzeme si o ni myslet, ze je darebak, ze tenhle "ukol" nesplnila, ale to je asi tak vse co muzeme. Pravidla neporusila, cili objektivne ji neni naprosto co vytknout Autacek zacal na truc mazat logy. Muzeme si myslet, ze ho k tomu vede ferovost vuci ostatnim kacerum, kteri splnili i jeho privatni podminku logu. Bohuzel (pro nej) podminka je to nepovinna, takze jakkoliv to je ferove ci neferove vuci ostatnim, kteri fotili, tak zadne zastani v pravidlech pro toto jednani nema. Sam se priklanim k nazoru, ze jistou zmenu pravidla potrebovala, protoze me pomerne rozcilovalo, ze kdyz jsem nekde jel, tak jsem od sebe na mape dle ikony nerozeznal kes s umistenim dle souradnic a podminkou pro log a kes, ktera je fyzicky umistena uplne jinde a souradnice je treba dopocist. A zaroven zacalo byt pomerne hodne premysterkovano, protoze se stala moda ke kazde druhe kesi cpat nejakou blbost ala otocte se trikrat na jedne noze a uznam vam, ze jste tam byli...
  • 0

#105 Kac.a

Kac.a

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 7:49

z41capricornus napsal/a:
jeste dodatek smerem k Verenae...

Snad jsme dospělí a máme všichni svoje názory, ne? Kdybych si tohle opravdu nemyslela od začátku a jen ten nároz od někoho převzala, tak to sem asi nepíšu :-D
Navíc uznáváš že to tak je (pravidla), takže je dost bezpředmětný se tady hádat o nějaké reklamě a působení okolí :-D
  • 0

#106 b7

b7

    b7

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:04

mudlodcera napsal/a:
... pisi z mudlodcerina uctu, neb mi prijde zbytecne se tu registrovat kvuli jednomu vlaknu. ale na tuto diskusi bych rad zareagoval. ti co me trosku znaji, vi, ze reaguji jen minimalne a jen tehdy, kdyz me neco opravdu nastve.

......

diky

z41capricornus


Tak pod tohle bych se podepsal, lepe to snad zformulovat neslo. presne podle me vystizena situace. naprosty souhlas...
  • 0

#107 LeMon Team

LeMon Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:08

tenhle spor, tak přemýšlím o tom, jak je to vlastně s těmi pravidly? To se někdo z groundspeaku může kdykoli rozhodnout, že takovou změnu provede, a kačeři do toho nemají co mluvit? Já vím, že na jednu stranu lex dura, sed lex, ale na druhou stranu mi tahle změna vůbec nepřipadá šťastná. Viz třeba už zmiňovaná Eden cache, jejíž nápad se mi moc líbí, přestože ji pravděpodobně nikdy lovit nepůjdu, protože mám (možná iracionální) zábrany proti vlastním fotkám na internetu. Ale odlovit ji bez fotky, i když teď "se to už smí" by mi přišlo dost nefér vůči těm, co ji odlovili podle starých pravidel a šli doslova "s kůží na trh" ;) Když už si owner dá práci s vymýšlením "špeků" pro ostatní, tak by měl mít IMHO plné právo stanovit si jakoukoli podmínku, která není životu a zdraví nebezpečná. Na nás ostatních pak je buď ji splnit, nebo se vzdát bodu za keš. Vždyť i v tom spočívá část kouzla GC, ne? Navíc z toho může vzniknout i dokumentace s mnohem větším dosahem (viz třeba právě ten Brunn). Opravdu nemá GC komunita možnost nějak se vyjádřit k tomu, zda jí změna pravidel vyhovuje či nikoli?
  • 0

#108 Kulíkovi

Kulíkovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:14

Stojim za cherubin... (a neni to tim, ze ji mam rad..)
  • 0

#109 b7

b7

    b7

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:20

LeMon Team napsal/a:
tenhle spor, tak přemýšlím o tom, jak je to vlastně s těmi pravidly? To se někdo z groundspeaku může kdykoli rozhodnout, že takovou změnu provede, a kačeři do toho nemají co mluvit?

Já vím, že na jednu stranu lex dura, sed lex, ale na druhou stranu mi tahle změna vůbec nepřipadá šťastná. Viz třeba už zmiňovaná Eden cache, jejíž nápad se mi moc líbí, přestože ji pravděpodobně nikdy lovit nepůjdu, protože mám (možná iracionální) zábrany proti vlastním fotkám na internetu. Ale odlovit ji bez fotky, i když teď "se to už smí" by mi přišlo dost nefér vůči těm, co ji odlovili podle starých pravidel a šli doslova "s kůží na trh" ;)

Když už si owner dá práci s vymýšlením "špeků" pro ostatní, tak by měl mít IMHO plné právo stanovit si jakoukoli podmínku, která není životu a zdraví nebezpečná. Na nás ostatních pak je buď ji splnit, nebo se vzdát bodu za keš. Vždyť i v tom spočívá část kouzla GC, ne? Navíc z toho může vzniknout i dokumentace s mnohem větším dosahem (viz třeba právě ten Brunn).

Opravdu nemá GC komunita možnost nějak se vyjádřit k tomu, zda jí změna pravidel vyhovuje či nikoli?


pry ta diskuze na urovni kaceru - revieweru - groundspeaku probehla. vysledek je, ze autori kesi se musi prizpusobit, tedy ti, co pro hru neco delaji, zakladaji krabky. Takze ac s tim nesouhlasime, uz plati nova pravidla a podobne super kese speji k archivaci nebo uprave pravidel, kdy to nekdy znehodnoti kompletni kes...

no a techto novych pravidel se uz uz dozaduji nekteri kaceri, kterym bylo proti srsti napsat basnicku nebo dodat fotku. Proste voda na jejich mlyn a oni ted muzou kricet, jak jsou v pravu.
  • 0

#110 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:20

Nechtěl jsem to komentovat, ale nedá mi to ;) Auťáčkovy kešky se mi líbí a jeho Brünn jsem zařadil dokonce mezi Best of. Nicméně jsem docela zklamán jeho chováním a jeho příspěvkem. Celý mi přijde hodně subjektivní a většina tvrzení překroucených k obrazu svému, jen kvůli tomu, aby se dostal do pozice ukřivděného. Pravidla jsou naprosto jasná, a ne jak tvrdí ve svém příspěvku. Jakmile se člověk jednou zaloguje, je to konečná a nejede přes to vlak, žádné mazání logů. Samozřejumě neschvaluji jednání Cherubin, protože toto je jedna z mála kešek, kde má podmínka opravdu smysl, je zábavná a dokonce má ke GC i vztah. Takových by se dalo napočítat v Brně na prstech jedné ruky (Brünn, Nazca, Geodashing, Kdo se bojí ... víc mě nenapadá). Ale bohužel je v právu a bylo by od Auťáčka hráčské, kdyby to konečně uznal. Nerozumím tomu, proč se všichni oháníte tím, že tato změna je nefér k těm, co to odlovili. Změní to nějak jejich zážitky ? Proč nenecháte každému, nechť si loví způsobem, který ho baví - někdo pro body a podmínky ho obtěžují, někdo pro zážitek a podmínky jsou pro něj to pravé. Vždyť tím nikdo nikoho neomezuje, nic nekazí. Mám za to, že většina si zábavu z dobré podmínky ujít nenechá, a ta menšina ať se loguje "TFTC". I z toho důvodu se mi nelíbí Haauskovo vyhrožování archivací keši při jediném nesplnění. Vždyť to vůbec není důležité - většina si podmínku splní a budou spokojení, stejně tak těch pár, co si přijde pro bod, bude jásat nad dalším bodem. Keška bude plnit svůj úkol - dělat každému radost. Vždyť nikdo nikoho tímto neomezuje, tak proč pořád tolik povyku a proč někteří owneři musí vyvolávat takové hloupé aféry či gesta, když se někdo opováží nesplnit jejich podmínky ...
  • 0

#111 Unkas

Unkas

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:30

LeMon Team napsal/a:
Opravdu nemá GC komunita možnost nějak se vyjádřit k tomu, zda jí změna pravidel vyhovuje či nikoli?


Vyjadrit se muzes. Vyvolat diskuzi, podepisovat petice a cekat jestli se tvuj napad uchyti. Je to jako jinde v zivote. Chodim do prace? Musim se ridit pravidly zamestnavatele. Ziji v tomto state? Mam se ridit jejimi zakony. Hraji tuto hru? Ridim se jejimi pravidly. Nevyhovuje mi neco? Zmenim zamestnavatele, nebo se pokusim zmenit jeho nazor v diskuzi. Odstehuji se do jineho statu, nebo se pokusim proniknout mezi politiky a ukazat jim lepsi cestu. Zacnu hrat jinou hru, treba Opencaching, nebo vyvolam diskuzi a pomoci vetsiny se budu snazit presvedcit GS, ze existuje lepsi cesta. Moznosti je spousta. Staci si vybrat.
  • 0

#112 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:30

Taky mám založenou jednu keš s podmínkou. Změnu pravidel nevítám, ale akceptuji. Rozhodl jsem se, že až nález zaloguje "found it" logem nějaký vychcánek, který nepřiloží fotku uvedu jeho nick do listingu na věčnou památku, velkým písmem a červeně. Dle přísloví "Na hrubý pytel hrubá záplata". Pravidla to neporuší, a když někdo bude chtít bod za takovouhle cenu, ať ho má. (Write note od těch, kteří nechtějí/nemohou splnit podmínku mi nevadí).
  • 0

#113 rodinka veverek

rodinka veverek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:34

PaWcz napsal/a:

MaFa napsal/a:
CO MA OWNER Z TOHO, ZE NEKDO TU PODMINKU SPLNI?


Radost, že s ním lidi hrají hru tak, jak si přál. Je na tom něco špatného?

A jako owner budu mít větší radost, když lidi podmínku budou plnit dobrovolně než když ji budou plnit otrávneně ze strachu před smazáním logu.
  • 0

#114 b7

b7

    b7

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:39

rodinka veverek napsal/a:

PaWcz napsal/a:

MaFa napsal/a:
CO MA OWNER Z TOHO, ZE NEKDO TU PODMINKU SPLNI?


Radost, že s ním lidi hrají hru tak, jak si přál. Je na tom něco špatného?

A jako owner budu mít větší radost, když lidi podmínku budou plnit dobrovolně než když ji budou plnit otrávneně ze strachu před smazáním logu.


dobrovolne pridavani fotek je vyzkouseno. z 50 logu 2 fotky...
  • 0

#115 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:44

b7 napsal/a:
dobrovolne pridavani fotek je vyzkouseno. z 50 logu 2 fotky...


... a o tom to je : jestli to je fotka typu "vyfoť rozestavěný bezén", tak je jasné, že většinu lidí to bavit nebude. Podmínka musí být zábavná !
  • 0

#116 ZdenalCZE

ZdenalCZE

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:47

mysakf napsal/a:
Taky mám založenou jednu keš s podmínkou. Změnu pravidel nevítám, ale akceptuji. Rozhodl jsem se, že až nález zaloguje "found it" logem nějaký vychcánek, který nepřiloží fotku uvedu jeho nick do listingu na věčnou památku, velkým písmem a červeně. Dle přísloví "Na hrubý pytel hrubá záplata". Pravidla to neporuší, a když někdo bude chtít bod za takovouhle cenu, ať ho má. (Write note od těch, kteří nechtějí/nemohou splnit podmínku mi nevadí).


Jo, mam v planu taky jednu dve kesky s nejakou podminkou a zmenu pravidel nevitam. Stejne jako Ty jsem dosel k zaveru, ze toto bude pro pripad nesplneni podminky asi nejelegantnejsi zpusob. Nicmene je jasne, ze Ty (jakozto clovek ktery vymysli a zalozi treba nejakou hodne hezkou kesku pro ostatni kacery) pak budes v ocich nekterych jedincu (kteri Tvoji kesku s jiste hezkym napadem degraduji na "diky za bod") prave tim "spatnym", ktery si dovolil po nich chtit neco navic a po nesplneni je dal na "nastenku hanby" - viz par logu zpet.
  • 0

#117 RudaRaptor

RudaRaptor

    RudaRaptor

  • Members
  • PipPipPip
  • 264 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:49

Plne souhlasim s Medomysakem a rodinou Veverek. Hausko, pokud archyvujes Nazcu, pak prijdes o tu nejlepsi kes co jsi kdy zalozil a podle me nejlepsi kes s podminkou v Brne. Ale nekdo z Brna se jiste najde kdo ji obnovi :) Klidne tam pujdu podruhe poskladat obrazek nebo polozit krabku. A kdo neposklada obrazek si proste rad nehraje s kameny a neznamena to, ze si to tam neuzije. A pokud si to neuzije, tak je to jeho problem. Cekam, ze posles link k adopci :) pri prvnim logu bez obrazku ;)
  • 0

#118 zLOST

zLOST

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:51

Kuratkoo napsal/a:
Stojim za cherubin... (a neni to tim, ze ji mam rad..)


astar seran ma rad vsechny.. navic za cherubinkou stoji onovy, takze abys z toho neco mel, musel bys stat pred ni, ne?

jak tak na to koukam, pomalu se to tu zvrhava do pubertalniho dohadovani, ktery nikdy nikam nevede.

odlovit PM kes jako BM mi prijde jako sebrat zebrakovi klobouk s prachama jen proto, ze se zrovna nediva.

co se tyce autacka vs. cherubinky, tak proste jak dve trucovity decka (vim o cem mluvim, mam dve:). Pravidla jsou holt od toho, aby se dodrzovaly. a my NEJSME ti, kteri je urcuji. takze bud se s nima muzeme smirit, nebo si jit hrat na jinej pisecek. vseobecna anarchie a neuznavani pravidel asi nejsou nejlepsi cestou ke stastnym zitrkum. Zaroven ale chapu autacka, ze by rad, kdyby lidi dal dodrzovali "podminku", byt je ted dobrovolna, ale je na ni proste postavenej smysl te kesky (do brna se dostanu tak jednou rocne, takze by mi to mohlo byt vcelku ukradeny, ale dyz s tim lidi na ircu tak prudej... :).
Kdyby se radej oba hlavni akteri sesli nekde v hospode u piva, vyrikali si to (bejt morbidka chlap, tak by si treba dali par facek) a do hodinky to smetli ze stolu.. jenze to neeee, voni to musej hnat vejs :)

u zmeny mysterka->tradicka bych nevidel az takovej problem v posoupnuti uvodnich souradnic kousek vedle a pridani ukolu typu "prictete k minutam pocet snehurcinych trpajzliku a mate finale". holt fotopodminka bude dobrovolna a kdo ji splni, udela to treba uz jen pro ten pocit. harvester to bude mit na haku, prdne do logu TFTC a jde dal..

no nic, just my two cents (su jen lama s par krabickama, takze tydle vejsplechty nikdo nemusi brat vazne)

zLOST
  • 0

#119 Autacek

Autacek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:52

MedoMys napsal/a:
Ale bohužel je v právu a bylo by od Auťáčka hráčské, kdyby to konečně uznal.


Ano, zapomněl jsem to zmínit, uznávám, kdybych byl v roli obhájce na straně Cherubin, nepochyboval bych ani minutu, že je v právu.

Protože jsem však na straně druhé, hledám tisíc důvodů proč by tomu tak nemuselo být, s vědomím, že patrně horší výsledek -než prohra- už být nemůže :-)

A mám-li si rýpnout, pravidla jsem si přečetl několikrát, krom nedostatečnému vysvětlení rozdílu pojmu challange keší (splnit před odlovem) <> keše s ALR (splnit po odlovu),

mě napadá, a teď to bude zase hodně kacířská myšlenka, proti které bylo smazání elektronických logů v afektu jen slabým odvarem, tedy pouze jen teoreticky, s přihlédnutím k druhu času použitému v originále anglických pravidel (no angličtinu zatím jen příležitostně studuji) , fyzický log v logbooku nejen, že musí být zapsán, ale musí i trvat, tedy pokud bude takový log fyzicky odstraněn.... hm.. co by bylo asi pak ? ;-)
  • 0

#120 fotrik

fotrik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 8:57

Nemel jsem silu cist toto vlakno cele, ale to podstatne jsem pochopil. Na jednu stranu nova pravidla vitam, protoze (bohuzel!) na vetsine kesi jsou dodatecne logovaci podminky velice hloupe, pritom nekdy jejich navsteva stoji za to. A pak jsou skvosty jako Brunn, ktere bez logovaci podminky ztraci smysl a pritom by jich byla velka skoda. Nesouhlasim s tim, ze Autacek cherubince smazal log. Souhlasim s tim, ze minarjo zasahl a zasadil se o dodrzovani pravidel. Byt podle me spatnych. Ale soucasne jeste vice nesouhlasim s tim, co udelala cherubinka. Kdyz ji ta kes nestala za splneni podminky, mela se ji vyhnout. At si ten bod vydupany u Minarja zaramuje a strci... Ano tam!
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama