Přejít na obsah


Fotka

Český geocaching v roce 2005


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
97 odpovědí na toto téma

#41 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2006 - 19:58

Souvisí to s počtem geocacherů. Když jsem začínal, byly v Brně dvě cache (Citadel a Snakesss), v Praze o mnoho víc. Když začaly přibývat cache, začali se objevovat i cacheři, kteří začali taky zakládat, je to takové hezké letadlo ;-)

Obávám se, že jde o pouhý truismus, alespoň já v tom nic dalšího nejsem schopen nalézt.

GPS má pro běžného člověka spoustu možných využití (např. pro obchodního zástupce nebo servisního technika), geocaching je příjemný bonus navíc.

Já se nechci hádat, jde konečně jen o interpertaci čísel, a to je vždycky trochu na hraně spekulativních výmyslů, ale že mám teď zrovna čas...

To, že něco využít lze, ještě neznamená, že je to nezbytnost a že využití taky doopravdy něco přináší. Že to na sebe vydělá. Kromě toho obchodních zástupců a servisních techniků není tolik, aby se jejich zkušenosti daly zobecňovat a dělat z nich typickou populaci. Jejich výskyt je omezený velkými městy - v okresním městě obchodní zástupce neví, co to GPS je, protože je to mamina co prodává sousedce kosmetiku a servisní technik zná telefonní čísla všech svých zákazníků zpaměti. Znám jednu takovou "obchodní zástupkyni" a tři takové servisní techniky, takže alespoň potud opravdu vím, o čem mluvím.

Je to dražší, než chodit do hospody? Když dám každý den 4 piva po 15 Kč + krabičku cigaret za 30 Kč, je to 90 Kč. Za rok to je 32.850,- Kč. I takhle dokáží někteří lidé utrácet...

Argument, že GPS je lacinější než cigareta či pivo je polovičatý. Jistěže lze zkonstrovat čísla tak, aby tohle říkala, avšak ochota utratit za něco peníze není ovlivněna pouze cenou, dokonce to není ani hlavní faktor. Tím je cosi jako cena/výkon, subjektivní představa osoby o tom, co mu daná investice přinese. Z toho hlediska proti sobě stojí sice ročně vyšší, avšak dlouhodobě rozložená investice do piva, u kterého je každému jasné, co dostane, a z dlouhodobého hlediska sice nižší, avšak nárazově vysoká investice do věci, o které nikdo nic neví a nemá možnost si to vyzkoušet. Žena se zeptá - takže ty chceš utratit pět tisíc (a to je víc jak týden dovolené v Chorvatsku!) za to, abys měl možnost v okolí padesáti kilometrů nalézt dvacet krabic s figurkami z Kinder vajíček? Ne, takhle to není, odpoví ji Tom Klíčník II - adept. Zároveň se podívám na zajímavá místa, která bych jinak neviděl. Všetečná žena kontruje - a proč bys tam jinak nejel? Můžeš jet třeba hned, copak k tomu potřebuješ iluzorní krabici?

Upřímně řečeno - a teď z pevné půdy statistiky vstupuji na tenký led osobních názorů - ten váš sport opravdu nemá mnoho co nabídnout. Jistě, je tu určitá nepopiratelná romantika, kterou cítím i já. Ale po takových dvaceti krabicích, které jsou s úmornou stereotypností nalezeny stylem "dojdi z nejbližší silnice nejvýš 500 metrů, v okruhu dvou metrů najdi pařez a v tom bude haraburdí k ničemu" ta romantika značně bledne. Je to pěkné pro děti, dokonce velmi pěkné, ale viděl jsem zatím jedinou skrýš, která byla vtipná a náročností alespoň trochu hodná dospělého člověka. Aniž bych chtěl někoho urážet, úpornost, s jakou jsou někteří lidé schopni nalézt těch krabiček ročně celé stovky (!!! - opravdu si nevymýšlejí?) hraničí s patologickou vášní šíleného filatelisty - nebo (jak říká přítelkyně) se zaujetím takových těch nemocných lidí, co si plní barák odpadky.

Pokračování příště...


  • 0

#42 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2006 - 20:28

Nesouhlasím. Nejsem bohatý. Jen jsem si svoje životní priority upravil tak, abych mohl geocaching provozovat. Jde to snadno - nechodím do hospody, neběhám za děvkama apod. O to větší radost z toho mám ;-) Připojení k internetu by snad už dnes neměl být velký problém - kdo se připojit chce, ten se připojí i na Sněžce :-)))
Geocacheři jsou samozřejmě soustředěni kolem velkých měst. Není to ale dané ani tak příjmy, jako hustotou obyvatelstva. Ostravsko je samozřejmě zajímavý úkaz - v regionu žije docela dost lidí, ale keší tam moc není (je to škoda). Na druhou stranu se podívejte, co dokázal Jakr a Čmuchal kolem Břeclavi, Staniol na Vysočině nebo jak přibývají cache kolem Znojma. Fakt to není jenom o penězích, ale hlavně chuti lidí něco udělat pro druhé. Možná by bylo dobré nesledovat statistiku "KDO KDE CO NAŠEL", ale spíš "KDO KDE CO ZALOŽIL".

Proč si vždycky někdo statistiku intepretuje tak, že mu říká, co on sám by měl dělat? V pořádku, pokud vás více baví geocaching než děvky a pivo, je to jen vaše věc. Nicméně se domnívám, že pokud by musel průměrný člověk volit mezi těmito dvěma věcmi, určitě by nehlasoval pro geocaching. Ani já ne. Naštěstí můžu mít obojí, hi. Vy prostě nejste průměrný.

Já jsem z Ostravska, a když jsem viděl anomální nedostatek skrýší kolem Ostravy, nekorelující s hustotou obyvatel, okamžitě se mi vybavilo, jak tam lidé uvažují. Pokud si chcete hrát s geocachingem, musíte mít na to především dost času a sil. Člověk, který je utrmácený z práce, který má dost starostí s vlastní obživou, je "rád, že je rád". Pokud chce kratochvíle, najde si je blíž a jednodušší. Dále musíte mít volných pět tisíc (nebo tak nějak) na GPS a vůli je utratit. Buď jste bohatý a je vám pět táců šumafuk (ovšem pak určitě nejste typický člověk z Ostravska) nebo se musíte rozhodnout. Když koupíte GPS, nemůžete koupit jinou věc. Kolo pro dítě. Přesněji - jsme stále na Ostravsku - dvě kola pro dítě. Novou televizi. Video. Kde asi bude GPS u průměrného člověka v tomhle žebříčku?

Technicky se možná připojíte i na Sněžce, ale k tomu potřebujete notebook (nebo PDA). To jsou drahé věci, ještě dražší než samotná GPS. Rozhodně bych tohle nepovažoval za "lidový" typ připojení.

Nicméně rozhodně je pravda, že korelace mezi výskytem nadprůměrných příjmů a geocaching-aktivitami je jen a pouze domněnka. Musel bych si najít data o příjmech v jednotlivých oblastech, spočítat korelace a pak je ještě nějak vyhodnotit oproti alternativním hypotézám. To je pro mne momentálně příliš mnoho práce - musím se věnovat i pivu a ženám, víte - a tak zůstanu u hypotéz. Ale jestli mne budete dráždit...


  • 0

#43 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2006 - 15:02

[quote]
[quote]
je to pěkné, ale já mám za rok 2005 16 a vůbec se v té statistice nevyskytuji. PROČ?
ENRICO277
[/quote]
Ceho mas 16, FTF?
  • 0

#44 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2006 - 16:43

je to pěkné, ale já mám za rok 2005 16 a vůbec se v té statistice nevyskytuji. PROČ?
ENRICO277


V každém žebříčku je jen první padesátka, víc se sem nevejde. Časem by měly být k dispozici kompletní.
  • 0

#45 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2006 - 17:47

(10 číslic + 26 písmen) ^ 4
Takže u nás zatím nejnovější RV4N je zřejmě už cache číslo
((((27*36)+31)*36+4)*36+23)=1 300 055

Oprava: Myslím že zpočátku se používaly pouze šestnáctkové cifry do písmene F; 22.4.2003 byla přiřazena poslední kombinace FFFF a pak teprve následovala šestatřicítková G000.
Takže RV4N je spíš cache číslo
65536+(((((27-16)*36)+31)*36+4)*36+23)=619 095
(aktivních je jen 224 541)
  • 0

#46 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 19:32

Bú, bú já to řeknu Rychlým Šípům... my jsme nalezli 386 kousků v roce 2005... :) :), ale fakt je že 60 z nich jem mimo ČR. Takže i jiní hledači mají jiné celkové počty nalezených keší - např. Šaman, Haggaeus etc... :). Jinak díky za perfektní a vyčerpávající statistiku!
  • 0

#47 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 19:45

V roce 2000 byla podle mých dat založena GCQGF2.

GCQGF2 je cache Babiccina krabicka/Grandma's box, založena byla 10.9.2005 Howadoorem. Ten nji následně přepsal, možná změnil i datum. Momentálně má tuto cache na Navicache.com tady
  • 0

#48 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 19:56

Pokud za datum uložení beru datum prvního logu, vychází to takto:









20001
20012
200213
200375
2004306
2005750


Celkem se nic nezměnilo, v roce 2000 vznikla GCQGF2. Ono je to dohromady jedno, krabka sem, krabka tam. Důležitý je trend a ten se nemění.

Pořád mi to ale vychází u tebe celkem na 1147 českých keší. Ve skutečnosti jich je ale 1183. 36 ti někde chybí.
  • 0

#49 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 20:47

Jen pro zajimavost. Z kesi mam za rok 2005 9540 fotek v 386 slozkach, celkem 6,9GB.


Nesměle si dovoluji podotknout, že jako dárek k vítězství a titulu by ti měl někdo věnovat lepší foťák - 0,740 MB na fotku je dost hrůza.
  • 0

#50 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2006 - 17:29

Perfektní, hezky se to prohlíží. Jen mi (nám), prosím, řekni jak vypočítáváš obtížnost keší z jejich historie :). Dík.


Každá cache se hodnotí z několika aspektů. Podíl nalezeno/nenalezeno, průměrná doba mezi jednotlivými nálezy, doba od publikování do prvního nálezu. Podle těchto aspektů se sestaví žebříčky. Hodnota prvního místa se bere jako 100%, hodnota poslední jako 0%. V každém žebříčku se tak hodnoty převedou do intervalu 0-100. Pro každou cache se vypočte průměr přes všechny žebříčky a vynásobí deseti (převede do intervalu 0-1000). Nejobtížnější by pak byla cache, která je podle všech aspektů vždy nejhorší (nebo nejlepší, jak se to vezme) - podle současných zkušeností je nejtěžší ji nalézt.

Takovou metodiku je jistě možno kritizovat, ale jak jsem se tak díval co jsou ty nejobtížnější skrýše zač, řekl bych, že výpočet je vcelku rozumný. Rozhodně lepší, než používat obtížnost vloženou autory.

Současné nejobtížnější poklady:





















1GCNHGCPohadka / Rozpravka / Fairy tale457
2GCABDBPlace of doubletree425
3GCGJZCdevil384
4GCR64FViadukt # 1372
5GCK0KJVodnik / Water Sprite357
6GCK4A0Z Lukova do Lukova pres pul republiky349
7GCQ9Q0Sto a sedma333
8GCQ297Zumberk333
9GCK7J4Oskar Schindler314
10GCQ9KKTajvan cache301
11GCHVWDWhite BeaR!300
12GCQT71LOPENIK295
13GCP99NOslava1283
14GC9CD3Ruprechtický špièák270
15GCG8XRSpejchar Cache259
16GCKYBCMont Blankník258
17GCP99KDve reky/Two rivers254
18GCGCZ9Dlouhe udoli / Long valley247
19GCGCGAJeleni hora241
20GCJPCZEU Blaník Cache241

  • 0

#51 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2006 - 16:14

Jezkovy oci, tak to je snad jeste hustsi, nez jsem myslel. neni to uz nuda? cestou do samosky zakopnout o pixlu a rikat si zatracene, zas se tady vali nejaka keska... :) // umi nejaky statistik brilantne spocitat, kolik caches by se vlastne do prahy dalo narvat podle pravidla cg.com o saturaci uzemi.. tedy tak, aby nejmensi vzdalenosti mezi nimi byly aspon tech 160m ... ? obavam se, ze se jich porad jeste vejde hodne novych... :0


Nuda to není... :) Většina keší je pěkných a zajímavých a takový předpracovní či popracovní odlov dokáže zvednout náladu :). A pořád je i v Praze dostatek zajímavých a vhodných míst pro nové kešky....
  • 0

#52 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2006 - 20:46

< Ale po takových dvaceti krabicích, které jsou s úmornou stereotypností nalezeny stylem "dojdi z nejbližší silnice nejvýš 500 metrů, v okruhu dvou metrů najdi pařez a v tom bude haraburdí k ničemu" ta romantika značně bledne. Je to pěkné pro děti, dokonce velmi pěkné, ale viděl jsem zatím jedinou skrýš, která byla vtipná a náročností alespoň trochu hodná dospělého člověka. Aniž bych chtěl někoho urážet, úpornost, s jakou jsou někteří lidé schopni nalézt těch krabiček ročně celé stovky (!!! - opravdu si nevymýšlejí?) hraničí s patologickou vášní šíleného filatelisty - nebo (jak říká přítelkyně) se zaujetím takových těch nemocných lidí, co si plní barák odpadky.

Pokračování příště...

Neda mi to a tak si dovolim otazku.... A ktera to byla, ta jedina hodna dospeleho cloveka? Ja videl cachi, ktere nejsou jen o ujiti 500m od silnice a satrani v okolnich parezech urcite mnohem vic (fyzicky i jen soude podle popisu). Mam ted vlastnich nalezu 99, cachi jsem videl jeste o neco vic a stereotypem rozhodne netrpim. Spis naopak. Je to takove prijemne odragovani ve meste nebo dalsi cil vyletu do prirody a nekdy (casto) fakt sranda. Ale je to vsechno samozrejme o osobnim nazoru a taky o cachich, ktere si vybiras k hledani. Tohle je ten muj (nazor), nikomu ho necpu, jenom chci aby ten tvuj o silenych filatelistech :-))) nezustal osamocen.
Jinak dik za ty statistiky, prijdou mi celkem zajimave. Interpretace uz mene.
Michal
  • 0

#53 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2006 - 14:05

Upřímně řečeno - a teď z pevné půdy statistiky vstupuji na tenký led osobních názorů - ten váš sport opravdu nemá mnoho co nabídnout. Jistě, je tu určitá nepopiratelná romantika, kterou cítím i já. Ale po takových dvaceti krabicích, které jsou s úmornou stereotypností nalezeny stylem "dojdi z nejbližší silnice nejvýš 500 metrů, v okruhu dvou metrů najdi pařez a v tom bude haraburdí k ničemu" ta romantika značně bledne. Je to pěkné pro děti, dokonce velmi pěkné, ale viděl jsem zatím jedinou skrýš, která byla vtipná a náročností alespoň trochu hodná dospělého člověka. Aniž bych chtěl někoho urážet, úpornost, s jakou jsou někteří lidé schopni nalézt těch krabiček ročně celé stovky (!!! - opravdu si nevymýšlejí?) hraničí s patologickou vášní šíleného filatelisty - nebo (jak říká přítelkyně) se zaujetím takových těch nemocných lidí, co si plní barák odpadky.

Pokračování příště...

Kvecko, dle meho nazoru jsi typickym reprezentantem skupiny, ktera se o geocachingu dozvedela teprve nedavno a utvaris si nazory z velmi maleho vzorku nalezenych skrysi, navic pravdepodobne pro geocaching v nejmene vhodnem rocnim obdobi. S podobnym nazorem jsem se jiz nekolikrat setkal a vzdy pramenil z nepochopeni cele "problematiky" geocahingu. Tvrdis-li, ze geocaching nema co nabidnout, hluboce se mylis. Je to jedna z nejsirsich outdoorovych aktivit, ktera je na uzemi CR provozovana a podle meho nazoru muze naopak nabidnout navstevu unikatnich prirodnich zajimavosti, o kterych by ses jinak jen velmi tezko dozvedel, bez znalosti mistniho prostredi. To, ze na miste vyhrabes krabici, do ktere zapises svou navstevu, je jen jakasi tresnicka na dortu a vetsinu (geo)-dobrodruzstvi zazijes se svymi prateli prave na cestach, vyletech a toulkach prirodou "za poklady". Hlavnim prinosem je pak tedy spise onen cas straveny nejruznejsimi zpusoby v prirode, na mistech, o kterych bys jinak nemel ani tuseni. To samozrejme plati pro obdobi hodna vyletu a taboreni. V mene priznivych rocnich obdobich si pak nekteri geocacheri krati chvilku vymyslenim a hledanim nejruznejsich mestskych skrysi, ktere maji na dosah a mohou u nich uplatnit invenci vseho druhu. S ohledem na to, ze geocachingu holduje populace temer kazdeho veku, ekonomicke ci socialni skupiny, nelze se ve vysledku divit, ze se napaditost i provedeni jednotlivych skrysi tolik lisi. Vzdyt prave "prispevek do mlyna" kazdeho z nas je principem cele hry a uroven zakladanych skrysi/pokladu se zpravidla vyviji i s casem a zkusenostmi. A tak namisto prezentace unahlenych nazoru nam radeji ukaz svou invenci a z logu u svych skrysi brzy poznas, jestli jsi byl pochopen a "geonarodem" ocenen... ;)

A jeste takova drobnost, byva tu dobrym zvykem, prezentovat sve nazory v souvislosti s geocachingem. Sam zminujes nalez dvacitky krabic. Myslim, ze nejednoho z nas by zajimal onen "reprezentativni" vzorek, na ktery jsi mel tu cest narazit a vzhledem k vyhranenemu nazoru jiste i tve kometare k vlastnim nalezum. Prozradis nam svuj Nick, pod kterym jsi logoval?



  • 0

#54 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2006 - 16:15

Upřímně řečeno - a teď z pevné půdy statistiky vstupuji na tenký led osobních názorů - ten váš sport opravdu nemá mnoho co nabídnout. Jistě, je tu určitá nepopiratelná romantika, kterou cítím i já. Ale po >


nas sport? tedy tvuj ne? uz jsem si myslel, ze Q je nadseny cacher-statistik, a takhle to vypada, jako by to byl jen nadseny statistik, ktery se rozhodl statisticky vyradit na GC (statistika jako statistika) ... to jsou veci. no to je jedno, na zajimavosti vetsiny techto statistik to nic nemeni :)
  • 0

#55 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2006 - 20:37

Ještě něco - pokusím se vyrobit mapu aktivity, tedy počtu logů v dané oblasti. Ta bude ilustrativnější než pohled na mapu se skrýšemi. Když nějaký nadšenec založí deset krabic, může se to na mapě jevit jako centrum veškerého dění v oblasti, ovšem jinak to bude vypadat, když se ukáže, že je ročně najde jen on sám a jeho kamarád. Nebo třeba taky ne, uvidí se.
  • 0

#56 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2006 - 8:34

Proč si vždycky někdo statistiku intepretuje tak, že mu říká, co on sám by měl dělat?


V mém profilu zjistíte, že jsem založil 29 keší. Tím se nechlubím, to jen konstatuji. Pokud se propaguje honba za body, ok. Já chci poděkovat všem, kteří cache zakládají - bez nich by tyto žebříčky nevznikly.

Pokud si chcete hrát s geocachingem, musíte mít na to především dost času a sil. Člověk, který je utrmácený z práce, který má dost starostí s vlastní obživou, je "rád, že je rád". Pokud chce kratochvíle, najde si je blíž a jednodušší.


Znal jsem jednoho zámečníka, který hrál v amatérském symfonickém orchestru na klarinet. Já možná spadám do podobné skupiny, kterou tu jmenujete, přesto jsem se rozhodl, že svůj život nebudu ubíjet po hospodách.

Dále musíte mít volných pět tisíc (nebo tak nějak) na GPS a vůli je utratit. Buď jste bohatý a je vám pět táců šumafuk (ovšem pak určitě nejste typický člověk z Ostravska)...


Proč si pořád stěžujete? Když se vám v Ostravě nelíbí, můžete se přestěhovat do Prahy. V tom vám nikdo nebrání ;-)

Technicky se možná připojíte i na Sněžce, ale k tomu potřebujete notebook (nebo PDA). To jsou drahé věci, ještě dražší než samotná GPS. Rozhodně bych tohle nepovažoval za "lidový" typ připojení.


K připojení k internetu mi stačí levné PDA a levný mobil, dohromady za 2/3 ceny gps. Mimochodem - k připojení k internetu stačí dnes celkem běžné mobily, se kterými se k internetu připojíte i bez PDA. Takže ono to jde a není to zase tak drahé...
  • 0

#57 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2006 - 18:05

Oprava: Myslím že zpočátku se používaly pouze šestnáctkové cifry do písmene F; 22.4.2003 byla přiřazena poslední kombinace FFFF a pak teprve následovala šestatřicítková G000.
Takže RV4N je spíš cache číslo
65536+(((((27-16)*36)+31)*36+4)*36+23)=619 095
(aktivních je jen 224 541)

Oprava opravy :-)
- není to asi šestatřicítková soustava, protože například písmeno O se nepoužívá pro svou podobnost s číslicí 0; a písmeno S pro podobnost s číslicí 5.
  • 0

#58 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 19:47

GCQGF2 je cache Babiccina krabicka/Grandma's box, založena byla 10.9.2005 Howadoorem. Ten nji následně přepsal, možná změnil i datum. Momentálně má tuto cache na Navicache.com tady


OK, ale já dost dobře nemůžu tyhle případy eliminovat.
  • 0

#59 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 20:00

Pořád mi to ale vychází u tebe celkem na 1147 českých keší. Ve skutečnosti jich je ale 1183. 36 ti někde chybí.


To je pravda, i mně to píše, že vychází z 1147 záznamů. Prozkoumám to.
  • 0

#60 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2006 - 20:03

Pořád mi to ale vychází u tebe celkem na 1147 českých keší. Ve skutečnosti jich je ale 1183. 36 ti někde chybí.


Dnešní GPX soubor z gc.cz obsahuje jen 1151 položek. Jak jsi dospěl k 1183?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama