Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3528 odpovědí na toto téma

#21 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2011 - 7:31

1. protože odeslání na gc.com musí předcházet přihlášení k účtu a až pak lze odeslat data a takovéhle hackování v Locusu dělat nebudu. kromě toho že to porušuje licenci groundspeaku, odporuje to i offline provedení gc v locusu. Pokud groundspeak letos uvolní API pro programátory a bude obsahovat i odesílání fieldnotes, dodělám, jinak ale ne. 2. import PQ - bug to není. tohle není udělané záměrně. Možná ještě udělám nějaký dotaz na přepsání, jinak ale data před importem vždy smažte!
  • 0

#22 pendialek

pendialek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2011 - 10:03

Fakt skvělá aplikace. Asi si k vůli ní koupím vlastní androidí telefon. Nejvíc mě dostala podpora bluetooth modulu, takže šetřím baterku telefonu a je to i přesnější (jen mi párkrát vypadlo spojení). Ještě do toho dostat turistické mapy seznamu a je to dokonalé. Klidně by jsi za ni mohl chtít i nějakou tu kačku.
  • 0

#23 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 07 únor 2011 - 22:21

menion napsal/a:
2. import PQ - bug to není. tohle není udělané záměrně. Možná ještě udělám nějaký dotaz na přepsání, jinak ale data před importem vždy smažte!


Když spousta PQ se dělá jako radius kolem bodu, takže se může stát, že se i do prázdné kategorie zduplikují keše, pokud se mi budou 2 PQ překrývat ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#24 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 07 únor 2011 - 22:23

Jinak pro správnou funkci si z GSAKu dělejte import ala originální PQ. 1/ Filtr keší 2/ Export pouze keší: jmeno.gpx 3/ Export pouze bodů keší: jmeno-wpts.gpx 4/ Zazipovat oba soubory: jmeno.zip A ten podstrcit Locusu :)
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#25 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2011 - 13:26

tak verze na marketu se mění jak ... mno rychle :) aktuální teda již podporuje přepsání bodů při importu! Zkuste, mělo by to šlapat ...
  • 0

#26 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 14:30

Dneska jsem smazal c:geo a fičím jen na Locus. Jen by mě zajímalo kolik keší můžu nahrát do Locusu, jestli to má nějaké omezení a jestli pak nedojde k nějakému zpomalení. ... šlo by nějak zobrazit fieldnotes v locusu ?
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#27 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 15:12

no to bych měl být polichocen :) nezapomeň ale že se ti někdy může hodit získat keš i v terénu ... jinak omezení žádné není, data se ukládají do databáze ale na SD kartu takže dokud máš místo na kartě není problém ... ke zpomalení ale dojít může v podobě delšího startování aplikace. Takového načítání při startu které ti zamezí přístup k datům a při kterém načítám zobrazené věci z minulého startu, tak to může trvat déle ... o cca půl hodiny déle ... tak jsem dělal testování a je to tak. naiportovaných cca 20tisíc bodů a start se vyšplhal na ne tak pěkných 20 sec :), hmm s tím budu muset něco udělat ...
  • 0

#28 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 18:17

Ahoj. Já naimportoval gpx s necelými 6 tisíci kešek a Locus reaguje neúnosně pomalu ::'( (Alespoň na mém Wildfire). S.
  • 0

#29 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 18:20

jakým způsobem pomalu? pohyb mapy? kliknutí? trošku prosím popiš ... pokud máš ale zobrazneo 6tis bodů na mapě a mapa se ti hýbe pomalu tak to se nediv :) ne moc výkoný hardware a mračno bodů na vykreslení ... k tomu je systém filtrace a další vychytávky (aby jsi si zobrazil jen co potřebuješ) ...
  • 0

#30 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 19:04

Samotná aplikace nabehne hned, reaguje normálně, zatímco se načítají body (cca 45sec indikováno krouticim se ukazatelem uprostřed horní listy). Po načtení zpomali vše-posun mapy, klikání... A např. na zobrazení seznamu POI čekám minutu. Ale jak říkám-Wildfire. Pro zajimavost dodám, že GeOrg běží se stejnými daty normálně.
  • 0

#31 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 09 únor 2011 - 19:28

Locus je mapový program. Nelze srovnávat s c:geo nebo ofiko app od GS. Když budeš mít v Locusu import starý týden, tak se může stát, že keš bude během toho disable nebo tam vznikne poblíž další. A na to jsou právě ty dva programy, které jsou schopné pracovat s aktuálními daty i v terénu. Takže určitě nemazat. Jinak pro inspiraci. Dělám exporty keše tradiční, keše vyluštěné a keše ostatní. Když chci jen tak rychle vyrazit, zapnu jen tradiční a vyluštěné. Fantazii se meze nekladou :) Ale pouštět na mapu opravdu úplně vše ... ? Možná letos, až budou dvouprocesorové mobily ... :D
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#32 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 19:44

no já mám taky Wildu (wildfire) a cca 2000 bodů a to celkem šlape , a nešlo by to udělat tak, aby se zobrazovaly jen body co jsou na obrazovce (podle měřítka) a ty další body by průběžně načítal a opouštěl s tím jak se pohubuje s mapou ? podobně jak to funguje v mapě s keškama na Geocaching com .Tak by pracoval jen s malým počtem bodů a mohlo by to být celkem svižné a na množství bodů by to nemělo vliv (asi) a získat keš online ? myslím, že toho nikdy nevyužiju, na FTF kašlu a databázi si aktualizuju 1xtýdně přes GG a to mi stačí. :D ... a je nějaký způsob jak si zobrazím fieldnotes v mobilu ? nějak nemůžu ten txt soubor najít ...
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#33 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2011 - 19:47

no když si mapku přiblížíš tak by jsi měl cítít značné zrychlení (pokud se tedy sníží množství bodů aktuálně na obrazovce). Nejhorší na výkon je amotné vykreslování takže pokud ta ikona na obrazovce není, mělo by to být svižnější ... jinak já to dělám stejně, cca 1x týdně aktualizace a myslím že to bohatě stačí a field notes je tuším přímo v adresáři Locus a soubor "gcFieldNotes.txt". Jinak field noty na konkrétní keši jsou vidět v popisu keše hned pod jménem a ikonou ...
  • 0

#34 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 9:14

aha, tak si nerozumíme :-), sem se blbě vyjádřil ... já myslel , že v Locusu existuje jeden txt soubor,do kterého se zapisuje název keše, datum a čas nálezu a poznámka krátký text (in/out) nalezených v daný den a ten, že bych si pak zobrazil a logoval si pak doma v klidu na PC , pakliže tomu tak není ,šlo by to udělat ? prosím ... prosím ... a když už jsem u toho škemrání ...:P šlo by přidat volbu nebo jednoduché přepínání mezi navádět a kompasem ? když už jsem dost blízko , abych se mohl jedním klepnutím přepnout do kompasu ? děkuji B)
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#35 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 9:22

ale rozumíme, oboje tam je! field notes si nastavuješ u každé keše zvlášť samozřejmě přímo v obrazovce keše ale hromadně se zapisují do toho textáku! který pak použiješ k logování na gc.com na kompas se dostaneš buď na obrazovce keše, nebo když klikneš na konkrétní keš, nebo si to nastav přes menu->nástroje->nastavit pravý panel, do pravého panelu ať to máš po ruce ...
  • 0

#36 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 9:58

áha už jsem to našel, a to nastavení pravé lišty už taky mám, beru psa a jdu to testnout do terénu ... díky, někdy hledám soubory na divných místech :D
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#37 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 11:52

test dopadl výborně, jsem nadšen, další kešule padla , vše v jednom, skvělá práce a jak je mojím zvykem malý dotaz , když se zaznamenává stopa a dojde mi baterie,mobil "umře" tak si ji vyměním, spustím opět Locus , bude stopa dál pokračovat nebo to bude jako další stopa ? nebo je možnost jak se napojit na přerušenou stopu ? dík.:o
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#38 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 11:54

zatím to bude další stopa. V testovací verzi je možnost stopu pauznout. V plánu je určitě možnost pokračovat v již jednou uložené stopě ale zatím to není :) jinak jsem rád že test dopadl dobře. No nic jiného jsem nečekal ;)
  • 0

#39 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 17:50

Díky moc za tento program a nedá mi to , fakt neuděláš podporu pro GGII databázi ? musel jsem se ještě jednou zeptat ikdyž vím co mi odpovíš, protože to by určitě zrychlilo práci Locusu a hlavně ta rychlost aktualizace ... Takhle musím smaznout všechny body a pak znova je naimportovat což u 1500 kešek + waipointy hodí 3000 bodů a to pak nějaký čásek trvá než se to naláduje ... už aby bylo bláto vyschlé .... :D:D:D
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#40 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 20:13

co je GGII? nějaký popis, dokumentace ... jinak ano, na 99% byla tvá odpověď správná :)
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama