Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3469 odpovědí na toto téma

#41 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 21:20

takže testnu to jedno procento :D , geoget offline databáze keší ... s velkými možnostmi .... http://geoget.ararat...ku.php/download autoři jsou hodně vstřícní a určitě je potěší , že by byla další aplikace která jej dokáže využít, byla by to velká síla, škoda , že neumím programovat ... myslím , že pracovat s databázi bude rychlejší než importované body , aspoň mám tu zkušenost s Pocketdrake na win mobilu .... paráda, databáze má kolem 100 mega a je tam celá republika.... běhá to neskutečně svižně.... ale bohužel Winmobil odešel do elektronického nebe ....
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#42 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 22:43

Také bych se přimlouval, za napojení Locusu na Geogetí databázi, jak již bylo napsáno, PocketDrake na WM s ní funguje skvěle (na pomalých PDA, s 80000 kešemi), nově i s mapami v SQLite databázi-stejnými jako Locus...

Myslím si, že jako základ synchronizačního doplňku do Geogetu by šel využít PocketDrakeSync...

EDIT: I když tohle je vlastně ta zavrhovaná GC šílenost... Ale za optání člověk nic nedá, hlavně když WM zařízení nás pomalu, ale jistě opouštějí a i nejlevnější mobily s Androidem mají elektromagnetický kompas a tak se krásně hodí na kešování...
  • 0

#43 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2011 - 16:43

A já se zeptám hodně hloupě: Lze udělat, aby se mapa natáčela ve směru jízdy/chůze? (Alespoň po 90° skocích, jako to umí OziExplorerCE - pokud se od přímého směru pohybu vzhledem k mapě odchýlím o 45°, Ozi mapu mrskne o 90° zpět, takže tak nějak stále postupuji podle displeje "nahoru", nebo max 45° na obě strany). Hrozně mě frustruje, když jedu po cestě a šipka postupuje směrem dolů....a pak samozřejmě odbočím jako správný disgrafik na opačnou stranu, protože je vše obráceně :)
  • 0

#44 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 581 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2011 - 16:48

pekná otázka ... zkoumal jsi tlačítka ve spodní řadě? ;)
  • 0

#45 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2011 - 17:03

zdravím autora,
dnes jsem chtěl vymazat z databáze nějaké body zájmu, na mapě jsem měl jasno co chci vymazat, ale když na bod tapnu, vyskočí pouze volba skrýt, nešlo by tam ještě přidat "smazat"? Ono potom to hledání po použití pravého menu je obtížnější, některé body mají podobný název a konkrétní bod se hůře hledá.

Vložený obrázek
  • 0

#46 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2011 - 23:29

menion napsal/a:
pekná otázka ... zkoumal jsi tlačítka ve spodní řadě? ;)


Ano, samozřejmě zkoumal... Bohužel nemohu ničím docílit kýženého efektu. Mapa se kroutí jinak. Též prováděny pokusy se zadáváním stupňů v nastavení... Nic.
Je mi divné, že zahýbám doprava a mapa také - tudíž opačným směrem, než bych čekal..
  • 0

#47 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2011 - 8:15

já natáčení nepoužívám, mám potom písmenka vzhuru nohama, raději si otočim mobilem :D , když jsem tu funkci zkoušel tak mi fungovala ale poslední dobou ji nepoužívám ...
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#48 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2011 - 9:21

Když už jdu terénem, tak si taky mobil natočím.
Zmiňovanou funkci otáčení VE SMĚRU POSTUPU - tzn. směr kam jdu je nahoře - podobně jako u navigace do auta používám právě v autě při přibližování např. na vhodné místo k zaparkování. Zatímco Locus si mapu orientuje k severu (zřejmě, protože občas se to chová i jinak, přestože nemám nastavený další stupeň přídavného otočení v Menu > Nastavení > Mapa > Modifikátor rotace).
  • 0

#49 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 14:58

tak jsem testnul to natáčení a funguje mi normálně, sice to není plynule ale učel to splňuje a docela dobře. Pak jsem se díval do nastavení otáčení ale to se týká orientace na svisle a vodorovně, čili s natáčením mapy to nemá nic společného a mám tam 0. Už se těším (sice 1% naděje) na databázi z GGII .... B)
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#50 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 581 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 15:01

mě taky funguje dobře, kdyžtak si zkus zkalibrovat kompas (tak 10sec toč telefonem v osmičce ...) to nastavení se týká rotace mapy ale především pro lidi na jižní polokouli nebo pro telefony kde se otáčí displej jinak, prostě takový hack pokud má někdo rotaci posunutou o cca 90, 180, .. stupňů ... jinak napojení na GC2 teda opravdu dělat nebudu. Mam dost práce a plánů s mapama a tohle mi přijde celkem vyhozený čas, takže bohužel. Pokud o to tak stojíte, zkuste uhnat vývojáře specializovaného softu na GC ...
  • 0

#51 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 15:52

Takže...záhada natáčení ala "driving direction up" vyřešena!
Celá kauza vznikla tím, že jsem měl v nastavení "Gps Vyp." (třetí ikona zprava na horní liště) tlačítko "Kompas" zapnuté. Nevím, kdy jsem to zapnul, nebo zda to tak bylo od začátku. Pokud je tlačítko vypnuté, mapy se natáčejí přesně tak, jak jsem to měl na mysli. Pokud je zapnuté, mapa se vrtí jak pitomá...
Takže se omlouvám za zmaty, nyní vidím, že to v online manuálu je uvedeno, ovšem ten strohý popisek tlačítka >"Kompas"< mě zmátl.

Takže teď už jen zrychlit aplikaci při zobrazení miliónu bodů a je to dokonalé (joke;))

Přece jen ještě dotaz: Pokud mám v jedné kategorii nadloubané kešky všech typů, mají body na mapě různé ikonky - podle typu kešky (kde se ty ikonky berou nevím, protože v nabídce k výběru pro kategorii nejsou). Pokud vyfiltruji např. jen tradicionálky, ikonky jsou pak všechny totožné s ikonou, jakou jsem vybral pro kategorii. Máte to také tak, nebo jen já jsem zase udělal něco špatně?
  • 0

#52 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 581 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2011 - 8:25

no pokud je tlačítko kompas zapnuté, mapa se otáčí podle interního kompasu telefonu, tzn. pokud se ti vrtí jak splašená, je nutno zkalibrovat. pokud je kompas tlačítko vypnuté, mapa se vrtí podle gps azimutu, tzn. není ideální pro pomalé pohyby (např. na geocaching!) pokud ti tohle dělá při filtraci, tak je něco špatně, tohle to rozhodně dělat nemá! pokud si vyfiltruješ a označíš jen tradičky, měly by mít samozřejmě korektní ikonu!
  • 0

#53 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 9:14

Včera jsem při jedné kešuli zkusil použít volbu navádění "radar" protože šipka v tom místě trochu "řádila" snad vlivem stromů a vysoké budovy. Skvělá věc ve spojení s elektronickým kompasem, jsem byl u microkešule v okamžiku. No a pak jsem si nastavil jako výchozí navádění na kompas ( abych nemusel stále vybírat mezi radarem a kompasem) a teď nějak nemůžu se dostat na volbu radar, respektive, nelze zrušit to výchozí nastavení ....:( A další taková drobnost, když si zvolím kešuli po které jdu tak navádění je OK ale když ji najdu a chci udělat poznámku, tak musím znovu ťukat do mapy a "dolovat " kešuli přes mapu. Nešlo by dát jednu volbu navíc (třeba na pravý panel) kde bude aktuální cíl (kešule) a k betaprkování - fajn funkce , chtěl jsem ji využít k zaměření nového místa pro kešuli, ale nějak jsem nebyl schopen vydolovat souřadnice toho uloženého místa, jen tam byl čas a vzdálenost :( , ještě, že jsem si to napsal na papírek :D mohlo by se to uložit třeba jako Waipoint, takže pak by se i dalo podle toho najít auto v lese .... :D
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#54 crowak

crowak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 9:18

Zdravim, Stane sa ze ked bez pripojenia na satelity nacitam offline mapu napr. Bratislavy a predtym som pozeral napr. mapu Ziliny tak sa mi strati z obrazovky. (Logicky Zilina sa nezobrazuje a o 200km sa mi nacita mapa Bratislavy). Mam potom problem dostat sa "zo Ziliny" "do Bratislavy" pretoze "odzoomovat" nejde, tlacidlo "aktualna pozicia" nie je funkcne pretoze som bez satelitneho spojenia. Je zabudova nejaka funkcia "na stred mapy" v programe? Alebo sa to riesi nejako inak? Dakujem.
  • 0

#55 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 13:00

zkus použít tohle .... menu -nástroje - posuň mapu a zkus třeba souřadnice
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#56 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 13:22

už mám zase i radar :-) restart telefonu a aktualizace , ale nevím která z těchto dvou možností to udělala B)
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#57 hexteam

hexteam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 352 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 14:20

Pavelmidi upne nevim co myslis radarem - ja tedy hledam tak ze se nejprve necham Navadet na mape - a posledni stovky metru prepnu na kompas ktery me dovede ke kesce - je dobre kompas zapnout z obrazovky kde jsou podrobnosti o kesce protze pak kdyz se vracis zpet z kompasu po nalezu tak se vratis do teto obrazovky kde muzes treba hned zapsat field note add zamereni nove kesky - delam takto - obrazovka spravce dat - body zajmu - vyber kategroie - pridat pluskem a vybrat volbu GPS - vytvori se bod s tvoji keskou vcetne souradnic pripadne popisu - muzes tak rovnou zkusit odejit kus stranou a nechat se na bod dovest zda je to sparvne zamereno ajko kdybys ji hledal.
  • 0

#58 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 581 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 14:24

Pavelmidi napsal/a:
Včera jsem při jedné kešuli zkusil použít volbu navádění "radar" protože šipka v tom místě trochu "řádila" snad vlivem stromů a vysoké budovy. Skvělá věc ve spojení s elektronickým kompasem, jsem byl u microkešule v okamžiku. No a pak jsem si nastavil jako výchozí navádění na kompas ( abych nemusel stále vybírat mezi radarem a kompasem) a teď nějak nemůžu se dostat na volbu radar, respektive, nelze zrušit to výchozí nastavení ....:(

A další taková drobnost, když si zvolím kešuli po které jdu tak navádění je OK ale když ji najdu a chci udělat poznámku, tak musím znovu ťukat do mapy a "dolovat " kešuli přes mapu. Nešlo by dát jednu volbu navíc (třeba na pravý panel) kde bude aktuální cíl (kešule)

a k betaprkování - fajn funkce , chtěl jsem ji využít k zaměření nového místa pro kešuli, ale nějak jsem nebyl schopen vydolovat souřadnice toho uloženého místa, jen tam byl čas a vzdálenost :( , ještě, že jsem si to napsal na papírek :D
mohlo by se to uložit třeba jako Waipoint, takže pak by se i dalo podle toho najít auto v lese .... :D


netuším co je podle tebe kompas a radar. Jinak jak psal výše hexteam, na kompas jít z obrazovky keše, pak se tlačítkem zpět vrátíš na keš.

parkování ... stačí kliknout na ikonu na mapě, tam najdeš souřadnice ;)
  • 0

#59 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 15:10

aha takže radar je dalšímnou nainstalovaná aplikace a locus mi dává na výběr mezi locus kompasem a radarem takže moje volba .. co se týká betaparkování, zkusil jsem to na svoji keši, vytvořila se značka v místě kde jsem stál, potud vše OK, pak jsem vyrazil na jiné keše a při cestě domů jsem ukončil Locus a když jsem doma chtěl zjistit souřadnice, tak tam už ikonka parkingu v nebyla, ale visel mi "odkaz ve spuštěných aplikacích"( úplně nahoře na obrazovce ve stahovací liště) , a když jsem na to kliknul tak se otevřel Locus v místě s mojí současnou pozicí a informacemi o vzdálenosti a čase ale souřadnice nikde .... :-) něco dělám asi blbě a tlačítkem zpět se vrátím na mapu a ne di listingu keše ikdyž jdu na kompas z keše :( ten parking jdu ještě vyzkoušet a pak popíšu přesněji co to dělá
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#60 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 15:36

jinak taky se nachávám navádět na mapě, je to naprosto skvělá vychytávka a když přijdu blíž tak přepnu na kompas (locus) nebo pokud to moc lítá tak se hodím do navádění radaru - aplikace ... .... z listingu na kompas a když dám zpět tak mě to hodí do navádění na mapě a ne zpátky do listingu... nemůžu mít něco blbě nastaveno ?
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama