Přejít na obsah

Fotka

Geocaching Challenges

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
567 odpovědí na toto téma

#161 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 9:40

Do-bby napsal/a:

Maxinoha napsal/a:
Vlastně ne, ten co si dá tu lajnu 1000 tradiček si bude pamatovat jen tu asfaltku po které jel a zastavoval každých 160 metrů a ten druhý si bude pamatovat spoustu různých míst které navštívil z fotoaparátem.

spis 1000 nalezenych stranek na googlu. a 1000 prosezenych hodin doma. ten kdo si chce nahnat body, proc by chodil ven si fotit nejaka mista. vyjede si ty tuni kravin typu zaba, screen plochy a nemusi hnout brvou.

za 1000 odlovenych kesek v powertrailu alespon zaplatil treba potem. a co je na tom. holt si jel cestu buh vi kolik km a nahonil si u toho kesky.

uvidime kolik plnohodnotnych ch bude. zatim jsem nasel jen par a vetsinu z nich uz archivovali :)

edit: a fotky z challanges se stejne nezobrazuji v tve galerii, tak je to jedno co si tam das...

takze mi prijde cestnejsi potit pot na 50km pro powertrail nez tohle :)

Naprostý souhlas, jen mi stále nejde do hlavy, proč tedy u nejsou možné nové virtuálky, když toto je asi tak 100x horší. A virtualky nikomu nevadí, sami jsme jich našli dost... a to jsme nachodili spoustu km lesem ... žádná nebyla jen tak ... protože fotka je nutná jak všichni víme.

Prosím udělwej foto na souřadnicích.. jak máš v ruce tvé gps zařízeníčko:ú
  • 0

#162 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 9:41

Tak jsem na zkousku jednu akceptovala, nez jsem dala splneno byla archivovana a ted mi tam bude asi na veky veku viset jako akceptovana ale nesplnena....no baaaajo.
  • 0

#163 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 9:50

Ale jo aj si taky myslim, ze vetsina reakci je zybtecne prehnana. Vim kolik revu tu bylo po redesignu gc.cpom a dneska si skoro nikdo nevzpomene jak to vypadalo predtim :) Ja myslim, ze Challanges je dobry napad a najde si to plno priznivcu. Co vadi me, je ze uz je to podle me trochu jina hra a neni nutne to svazovat s geocachingem. Nejsem ani priznivce navratu virtualek, ale je zas plno mist kam stoji za to lidi privest a nelze krabicku zalozit, stejna situace je s earthcache. To ze vznikaji i tam kde by klidne krabka byt mohla je vec druha. Ty Challenges se vytribi, ted vznika plno blbosti je proto ze to lidi chteji vyzkouset. casem vznikne plno challenges ktere budou mit parametry puvodnich virtualek. ale celkove to bude spise samostatna hra. Jen doufam ze tam nebude plno veci jako vylez do zakazaneho prostoru a vyfot se nahore na nejvyssim komine, prebehni dalnici atd protoze plno lidem to prijde jako super napad a adrenalin apalec nahoru :) Vyfotit se nekde v kostymu na miste nataceni filmu je dobry napad, ale osobne o to proste zajem nemam. Pokud GS striktne challanges oddeli od foundit tak to budu ignorovat :)
  • 0

#164 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 9:52

1. Stále s tady operuje s nějakými palci dolů a nahoru. Ale IMHO palec dolů neznamená, že se chalenge archivuje. Ale je tam možno oflagovat chalenge jedním z: Prohibited, Offensive, Spam, Unplayable a když to udělá více kačerů, tak se výzva archivuje. Chybí tak možnost "kravina", ale možná jde místo toho použít "Spam".
  • 0

#165 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 9:52

no ono to funguje 24 hodin a pak se asi archivuje zrovna se tím prokousávám a když do 24 hodin nikdo nic je po ní ale když jsou logy tak to jede :-D což zase není špatný vydržej jen ty smysluplný... (a nebo ty co jsou hodně šílený)
sem si jednu zkusil upéct co to udělá lol (english je hrozná B) tak nekritizovat...)
http://www.geocachin...w.aspx?cx=CX75C
třeba se to bude líbit kdo ví

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#166 Do-bby

Do-bby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 307 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 9:58

Aichah napsal/a:
Tak jsem na zkousku jednu akceptovala, nez jsem dala splneno byla archivovana a ted mi tam bude asi na veky veku viset jako akceptovana ale nesplnena....no baaaajo.

take tam mam jednu...
  • 0

#167 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:05

DrakMrak napsal/a:
no ono to funguje 24 hodin a pak se asi archivuje zrovna se tím prokousávám a když do 24 hodin nikdo nic je po ní ale když jsou logy tak to jede :-D což zase není špatný vydržej jen ty smysluplný... (a nebo ty co jsou hodně šílený)
sem si jednu zkusil upéct co to udělá lol (english je hrozná B) tak nekritizovat...)

tak těch 24 hodin je možnost to editovat sem to přehlídl nebo do doby pokud to někdo neakceptuje :-) no OK praxe ukáže... B)
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#168 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:20

Problém chalenge a bývalých virtuálek je v jednoduchosti jejich vytváření a jejich neomezené životnosti. Když zakládám keš, musím udělat krabičku a starat se o ni, když se o ni nestarám, časem zmizí, což je jakási regulace. Pokud vyrobím chalku, tak ať je jaká chce, je tam na věky věků, nikdo ji nesmaže. U earthky je to jiné, je tam dost složité schvalování.

Výsledkem tedy bude, že vznikne nepřeberné množství nesmyslných chalek, mezi kterými bude obtížné najít těch několik rozumných, chybí totiž i možnost chalku ignorovat a dělat si tak ve svém okolí pořádek.

Ze všeho nejhorší je však to, že se sčítají hrušky s jabkama, bod za políbení papíru s obrázkem žáby se nedá srovnávat s bodem za založení keše.

Celkem by to mohla být dobrá hra, ale chtělo by to tyto změny:

1. Nezapočítávat chalky mezi keše.
2. Schvalovat chalky reviewerem.
3. Zůstat vlastníkem a mít povinnost kontrolovat splnění podmínky a mít povinnost schvalovat logy.
4. Mít možnost ignorovat chalky, které se mi nelíbí a nebo ty, které nedokážu splnit, protože na ně fyzicky nemám. Čili více možností, jak je označit než "akcepted", abych mohl protřiďovat chalky, které budou v mém okolí vznikat.
5. Pokud žádnou chalku nemám, tak mít možnost vypnout zájem o chalky, aby se mně v profilu nezobrazovalo 0 completed.
6. V lozích zvlášť zobrazovat počet odlovených, založených, trackablu, chalek a waymarků založených a navštívených, ale jen v případě, kdy kačer danou hru hraje, zbytečné nuly nezobrazovat.

Ostatně, nebylo by špatné tímto způsobem slouřit GC a Waymarknig, vše bylo na jedné stránce, ale odděleno.
  • 0

#169 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:21

DrakMrak napsal/a:

Myslím, že se to samo nearchivuje, ale po 24 hodinách už na to nemůžeš sáhnout.
  • 0

#170 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:28

Pár kačerů tady má odkaz na své challenge, ale nějak se mi Geocaching Challenges nerobrazují. Jak teda funguje jejich zobrazování?
  • 0

#171 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:28

rodinka veverek napsal/a:

DrakMrak napsal/a:

Myslím, že se to samo nearchivuje, ale po 24 hodinách už na to nemůžeš sáhnout.

jo už sem to zjistil :-) po 24 hoďkávh se to nedá měnit nebo když to někdo aktivuje tak už taky ne lol takže tu čengliš už nezměním :-D
  • 0

#172 Ruuzha

Ruuzha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:31

Souhlasím s veverkama. Vlastník musí mít možnost mazat špatně splněné logy, jinak to nemá cenu. A CH by měla být schválená někým odpovědným.
  • 0

#173 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:40

rodinka veverek napsal/a:
1. Nezapočítávat chalky mezi keše.
2. Schvalovat chalky reviewerem.
3. Zůstat vlastníkem a mít povinnost kontrolovat splnění podmínky a mít povinnost schvalovat logy.
4. Mít možnost ignorovat chalky, které se mi nelíbí a nebo ty, které nedokážu splnit, protože na ně fyzicky nemám. Čili více možností, jak je označit než "akcepted", abych mohl protřiďovat chalky, které budou v mém okolí vznikat.
5. Pokud žádnou chalku nemám, tak mít možnost vypnout zájem o chalky, aby se mně v profilu nezobrazovalo 0 completed.
6. V lozích zvlášť zobrazovat počet odlovených, založených, trackablu, chalek a waymarků založených a navštívených, ale jen v případě, kdy kačer danou hru hraje, zbytečné nuly nezobrazovat.

Ostatně, nebylo by špatné tímto způsobem slouřit GC a Waymarknig, vše bylo na jedné stránce, ale odděleno.

ad 1) ANO
ad 2) Nejsem si jistý jestli je to nutné nicméně byl by v tom větší pořádek
ad 3) ANO určitě
ad 4) určitě dopracovat filtrování a označování zajímavých a nezajímavých
ad 5) nevím nevidím nutnost něco úplně vypínat, to bych to třeba mohl chtít vypnou i po ztrátě zájmu když už něco mít budu ... je to o diskusi, můžu to ignorovat a je to
ad 6) může být nebo spíše ANO

Waymarking... no je to takové nechtěné dítě :-D potřeboval by celý překopat a zesmysluplnit... občas to hraju když mě to popadne ale není to preference a je to jiná stránka a tím pádem ne tolik navštěvovaná... B)
  • 0

#174 kozo.roh

kozo.roh

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:41

Do status baru se to právě počítá! Mně je vcelku jedno, že Challenges přidávají body jiným, pokud to někoho těší, je to čistě jeho věc, ale naštvalo mě, že mi to úplně pokazilo moje statistiky. Ve status baru místo 752 nalezených bylo najednou 753 keší, přestože jsme byli jen na 752 místech a to pokládám za velmi znehodnocující!

Tedy malý návod pro ty, co chtějí z Challenges vycouvat. Nejprve se mi podařilo vymazat logy completed i accepted kliknutím na tlačítko Delete u logů, ale ouha, výzva stále zůstávala jako splněná. Musel jsem tedy kliknout vpravo nejprve na tlačítko Mark Incomplete a nasledně Leave this Challenge. Zda je to možné vymazat i u archivované výzvy bohužel nevím.
  • 0

#175 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:43

Celkem by to mohla být dobrá hra, ale chtělo by to tyto změny: ano a prave proto v teto forme je to jina hra a podle me to takto i zustane a to je taky duvod proc je protestu tolik :)
  • 0

#176 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 11:00

ted jsem si vsimnul toto "supermana" v ikonce CH. Co je super a cool libat zabu na monitoru?! Btw. co bude ted s cachemi, ktere jsou oznaceny jako Challenge (viz treba Brdy etc...), ktere jsou opravdovou vyzvou a nejsou easy?
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#177 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 11:01

Aichah napsal/a:
Pokud se ty hloupacaty vyeliminujou a zustanou ty virtualkam podobny, tak mi ani spolecny bodovani vadit nebude.

souhlas

btw dnes se nestacim divit :o
koukam do gc.com a teda zmeny a zmeny
doctu se ze nejaky blb likviduje v mem okoli PM kese protoze si mysli ze tim bojuje za rovnopravnost kaceru

mam pocit ze jeste spim a todle je divnej sen ...

a ted ty chalenge - chalky - nebo co to je ... ja si mozna lognu akorat ty co se musi ven, rada si dojdu na Karluv most a dam foto, ale zadny zaby a podobny ....

to by uz mohli napojit waymarking a pathtagy ... jabka hrusky broskve rajcata ..hlavne ze bodiky rostou co ? (ironie a smutek)
  • 0

#178 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 11:10

Mohl by nejaky PM zalozit nasledujici CH: Prijmutim teto vyzvy se jedinec pokusi po co nejdelsi dobu nesplnit zadnou dalsi CH !!! :D:D:D
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#179 Demkes3

Demkes3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 11:16

nosferatu XIII. napsal/a:
ted jsem si vsimnul toto "supermana" v ikonce CH.
Co je super a cool libat zabu na monitoru?!

Btw. co bude ted s cachemi, ktere jsou oznaceny jako Challenge (viz treba Brdy etc...), ktere jsou opravdovou vyzvou a nejsou easy?

Hodnota dobrých CH je silně snížena kvalitou "monitorovek".
Podle mě je hlavní problém v absenci jakékoliv kontroly před publikováním.

A to ještě GS pustí takovou blbost jako žábu. Vždyť to je jen locationess cache. A ty jsou přece zrušené. Někdo na GS by si měl po každém nápadu sednout do kouta a přemýšlet.
  • 0

#180 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 11:19

Nějak jsem nepochopil princip archivace. Ale pokud se to bude samo archivovat po určité době bez akce, tak to povede jen ke strašným kravinám. Protože skutečnou Výzvu (typu Vyfoť se na Mont Blanku) by nikdo v krátké době nesplnil.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama