Přejít na obsah


Fotka

Pomozte zachránit Geocaching v Čechach!


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
124 odpovědí na toto téma

#61 Ponik

Ponik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 10:00

Roman_Jaromer napsal/a:
To, co dělá peterconnery je podle mě skvělá věc - dělá osvětu u těch, kteří by si mohli koupit "předražené služby". Ano, starostové by měli mít dostatečný rozum, aby se seznámili s tím, za co dávají peníze


Nevím, mě to přijde jako, že udělají pár kešek á 1000 korun řekněme
5 a dostanou 2 GPS ... počítám, že to nebude nejvybavenější model, ale ani nějaká vykopávka... taže spíš to bude o tom zda to obec potřebuje, né o cenové nevýhodnosti. Nová GPS za 2500korun není špatná nabídka.

Roman_Jaromer napsal/a:
Napadlo mě, že většina z nás kešky stejně dělá zadarmo, co udělat něco jako seznam lidí, kteří by byli ochotni se starat o kešky, které budou na námět nějaké obce a v případě, že by ta chtěla založit nějakou kešku, ale nevyhazovat za to peníze, mohla by oslovit někoho, kdo působí v tom daném regionu, který by jim vysvětlil, jak to chodí, ukázal různé typy a založil kešku, na které by se domluvili s danou obcí s tím, že obec by přispěla třeba na výdaje za výrobu (nákup) kešky či nákup propagačních materiálů uvnitř kešky?


Obec ti v tom rozhodně bránit nebude a když s takovou nabídkou přijdeš rozhodně to uvítá, ale peníze obci neušetříš.
Jednak to obec to musí nějak vyfakturovat a cacher Franta na propagaci turistického ruchu účtenku nedá. Takže je jednodušší zapaltit peníze nějaké reklamce a budou cache, nebo ty peníze utratit za něco jiného, ale k tématu rozpočtové kolonky (např vytiskne brožury o obci, které se pak budou všude válet a nikdo je nečte aj,). Ty peníze se musí spotřebovat, je jen otázka volby, za co k tématu.
Takže tady je to defakto jen o boj za to, aby cache nebyly, či nebyly na na gc.com a spojovány s geocachingem jako takovým.
Argumenty, že když se ten projekt podaří zastavit nebo se to udělá zadarmo a tím se peníze v rozpočtu obcí ušetří je dle mého nesmysl. Podobně to bylo i u té Šumavy, prostě ty peníze musely jít na propagaci turistického ruchu a na nic jiného.
  • 0

#62 Ponik

Ponik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 10:06

honzak83 napsal/a:
V tom příspěvku máš pravdu, navíc různé Správy NP, obce, mikroregiony, sdružení obcí, kraje apod. nejsou v Americe ani u nás brány jako komerční sektor, nýbrž jsou považovány za veřejnou správu.


Díky za zmínění... na to jsem ve svém příspěvku zapoměl. Groundspeak náklonost veřejné správy ke Geocachingu (řekl bych celkem logicky) vítá (nebo alespoň za mého působení jako rev vítal a myslím, že to teď nebude jinak), takže o nějakém zastavení těhto typů projektů z jeho strany myslím nemůže být ani řeč.
  • 0

#63 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 10:38

Problém konečně někdo pojmenoval - že se koordináty těchto keší dostanou i mimo stránky GS.com. na letáky v infocentru třeba. Negativní následek je jeden (a asi jediný - další mě zatím nenapadá) : cestovatelé.

TO ale může bejt dost problém.

Vzhledem k tomu, že situace se vyvíjí jak se vyvíjí a dá se proti tomu dost houby co dělat, určitým řešením, bohužel nevynutitelným :(, je uvádět v krátkém popisu keše unifikovanou větu Keš je přístupna veřejnosti, prosím nevkládejte GC a TB!
samosebou dávat důslednější poučení o kešingu jak do těchto krabiček, tak do Infocenter a dalších míst, kde budou uveřejněny.

Což se dá udělat JENOM tak, že se kačeři SAMI zapojí do činností městských úřadů, nikoli bojkotem. Stejně si je budou angažovaní zastupitelé dělat, tak ať raděj s náma.
Ono totiž když s nějakým takovým nápadem přijde OBEC, znamená to, že někdo tam má alespoň elementární zájem (pokud sám neloví) a takový člověk pomoc a informace dle mých zkušeností uvítá.

Obrátila se na mne pracovnice našeho úřadu s prosbou o radu, kam takové keše dát (jo, i u nás dostali ten bohulibý nápad). Dopadlo to tak, že jsem si s ní dal schůzku, vysvětlil jí záludnostě a nabídl pomoc s listingem, výrobou keší, dal jí typy lokací a teď to stojí na tom, až to nějak "vymyslí" a dá mi vědět. Uděláme je spolu, ale zveřejněny budou pod nickem jí založeným. V nějaké dotaci má peníze na maličkostě do keší, na materiál a na "údržbu".
Jak ta údržba bude probíhat v reálu, se teprve uvidí.

Ovšem v případě společností vzniklých viz první příspěvek, to teda nevím co s tím. Asi nic. Když ty keše budou vyhnívat, jedině NA logy.

Ale zase, ať to není jak "vypalcovávání". Poctivě.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#64 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 10:48

Pokud už je schválená dotace, tak jde spíš o to, kolik si ta která obec nechá nebo nenechá založit vlastních kešek / naučných stezek. Případně jakým způsobem bude schopná "krabky" využít. Pravděpodobně si nebude moct vybírat nic jiného, ani model GPSky, kterou dostanou. Jen počet krabek. Aspoň takto jsem to pochopil z původního příspěvku. Prostě se někdo snaží nabalit na dotaci jako takové. Budiž, o dotace v tomto smyslu se může pokusit zažádat kdokoliv. Předpokládám, že pokud je dotace schválená, tak je to proces nevratný. Takže to není o tom, jestli někoho odrazovat nebo neodrazovat od spolupráce. Spíše informovat o možnostech, případně pomoct s nějakýma dalšíma konzultacema starostům. Jak to pro obec dokoážou nebo nedokážou využít a kolik si nechají založit "svých" krabek je věc další. Neznám případ, že by po schválení dotace někdo akci zastavil a peníze ponechal u zdroje s tím, že od akce ustupuje. Pokud by měl být projekt zapojen do oficiálního geocachingu, měl by samozřejmě odpovídat pravidlům GC, včetně obsahu krabek. Infocentra bývají v některých obcích otevřená i o víkendu, pravda spíše ojediněle. Tam, kde už je turistika nějakým způsobem rozjetá. Např. Ježíškova cesta - Boží Dar. Takže tady by třeba půjčování GPSek bylo reálné, berte prosím jen jako vzor.
  • 0

#65 dostik7

dostik7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 10:49

Ja se docela tesim na krabicky oficialne pripojene k obecnimu majetku. Mohla by to byt docela prizniva zmena co se kvality schranek tyka. Pro tu sirokou verejnost pak bude vystrizlivenim, az najdou nejake realne amaterske krabicky, jelikoz uroven schranek bude pravdepodobne neporovnatelna. Kazdopadne take vitam informaci o tehle aktivite, ktere se urcite nevyhneme a krome verejneho sektoru ji budou pouzivat rafinovane i firmy jako skrytou reklamu. O tom jsem presvedceny. Takze budme ve strehu a snazme se pomoci, aby to ve vysledku kacerum bylo ku prospechu.
  • 0

#66 Vsara

Vsara

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 10:49

Ano, přesně jak píše Citecka. Jediný problém vidím v cestovatelích a ve všeobecné lenosti (mne nevyjímje) číst návody, pokyny. A řešení by snad opravdu mohla být ta zmínka v listingu a v keši též. Protože ne vždy čtu listingy. Někdy si udělám pár kroků od naplánované trasy a projedu co v garminu mám. (v mém jen souřadnice). Jinak mi není moc jasné proč by mi to mělo nějak vadit, či ve mně vzbuzovat obavy o český Geocaching .... spíše naopak.
  • 0

#67 honzak83

honzak83

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 11:02

Citecka napsal/a:

Vzhledem k tomu, že situace se vyvíjí jak se vyvíjí a dá se proti tomu dost houby co dělat, určitým řešením, bohužel nevynutitelným :(, je uvádět v krátkém popisu keše unifikovanou větu Keš je přístupna veřejnosti, prosím nevkládejte GC a TB!
samosebou dávat důslednější poučení o kešingu jak do těchto krabiček, tak

Ale zase, ať to není jak "vypalcovávání". Poctivě.


Nějak nechápu, na veřejně přístupném místě je každá keška. Jediný možný problém vidím v tom, že budou souřadnice zveřejněny i na stránkách daného projektu. Ovšem např. u Moravskoslezského geocachingu je na stránkách projektu pouze listing bez finálních souřadnic.
  • 0

#68 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 11:47

... nebo třeba na propagačním materiálu toho Infocentra.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#69 PRESEKA

PRESEKA

    PŘESEKA

  • Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 14:46

To brojení proti využívání různých dotací (většinou z fondů ROP- tedy EU) ve prospěch Geocachingu naprosto nechápu :o To vám skutečně tak vadí jen to, že se nějaká kačka zatoulá i sem ? Jak už tu bylo mnohokrát řečeno tak regionální dotace mají svá pravidla a tzv. Výzvy z operačních programů jsou prostě každé pololetí vypisovány pro předem určený způsob využití. No a jedním z nich je podpora cestovního ruchu. Obec, podnikatel, firma, ops nebo ve své podstatě kdokoli jiný kdo se rozhodne předložit svůj projekt pak musí splnit jisté (předem dané a známé) podmínky, vložit do toho nějaké své finance a pak čekat zda dostane od hodnotitelů tolik bodů aby na dotaci dosáhl. Body v hodnocení lze "nabrat" např. i tím, že do projektu zapojí dostatečný počet obecních úřadů ... ...v tomto případě by to bylo i ku prospěchu nás kačerů a něco hezkého by se mohlo urodit. Když nepůjdou tyto peníze do takového projetu tak si třeba někdo v regionu za ně postaví pár infotabulí na návsi nebo někde vyasfaltují kus louky na parkoviště u místní zříceniny či koupaliště. Ty možnosti jsou různé, záleží kdo s čím zrovna v danou chvíli přijde a zda bude jeho nápad tak dobrý aby se k dotaci dostal. Pokud se ty peníze z vypsané výzvy nevyčerpají na něco takového tak potom se může stát, že se vrátí zpět do strukturálních fondů EU a u nás za ně nebude nic. Vám je do kapes nikdo nevrátí a jak už tu psal Poník i jiní, plot na školce se za ně taktéž nenatře... Tak to bohužel je a takto to funguje po evropsku. Klidně se postaví silnice odnikud nikam, jen když je to ze správné škatulky a vedle se umístí cedulka s tím, že EU přispělo... Můžete s tím nesouhlasit a kroutit hlavou, ale sotva proti tomu lze bojovat nějakým bojkotováním nebo přímou účastí na maření podobných projektů. Jediné jak je kultivovat je zapojit se do nich nebo něco příště vymyslet sami jako to udělal spolek okolo MSG. Projekt (nebo zatím asi ještě jeho přípravnou fázi) neznám, ale chápu těch 1000,- z obecní kasy za krabku právě jako ono nutné spolufinancování podobných projektů ze strany žadatelů o dotace a neviděl bych v tom hned nějakou černou díru s dlouhým tunelem v pozadí. Něco jiného už je vlastní ošetřování založených krabek a nakládání s jejich souřadnicemi. Nicméně pokud projdou jako oficiální keše a budou v GC.com tak potom bude jistě požadavkem Zeměmluva (zde v zastoupení příslušného revírníka) aby souřadnice nebyly šířeny veřejně bez nutnosti přihlásit se na GC.com. No a bude-li to jinak tak pak je možné aby si své schránky provozovali zúčastněné obce podle svého, ale mimo GC.com A jestliže tam budou a budou nějakým zásadním způsobem porušovat pravidla tak se ptám co nám pak jako komunitě brání takovou pravidla porušující keš rychle vypalcovat a poslat do archivu ? Nedávno se zde na fóru řešilo například i to, že byla zneaktivněna čísi keš proto, že se v místě proflákli její souřadnice a zmizelo v ní několik TC či GC. Zdá se tedy, že i takto lze legálně řešit potíže s nějakou keší. A na druhou stranu znám keše kde se musí zaplatit vstup nejen kvůli získání souřadnic, ale třeba i jen proto aby se kačer dostal do příslušného objektu a mohl si ji odlovit a nikdo se proti nim hromadně nebouří ani na ně neposílá NA logy. Existuje tedy jakýsi dvojí (trojí či vím já kolikátý) metr v českém GC ???
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#70 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 15:08

Jak do téhle hry proniknou prachy, zejména evropské, je to konec. Žádný kanál, žádné vzrůšo, nuda, šeď a obvyklí okresní šíbři. Zakládání a údržba kešek za prachy, školní akce, nákupy GPS, turistická infocentra… svět se ve vlastní pr… obrací. A u všeho vlaječka EU.
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#71 Animuk

Animuk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 15:10

Trhac napsal/a:
Jak do téhle hry proniknou prachy, zejména evropské, je to konec. Žádný kanál, žádné vzrůšo, nuda, šeď a obvyklí okresní šíbři. Zakládání a údržba kešek za prachy, školní akce, nákupy GPS, turistická infocentra… svět se ve vlastní pr… obrací. A u všeho vlaječka EU.


V Anglii jsou bohatí páni, kteří v létě den co den jezdí se čtyřspřežním dostavníkem na pravidelné trati dlouhé třicet či čtyřicet kilometrů, přestože je tato výsada stojí těžké peníze; ale kdyby jim někdo nabídl za tuto službu mzdu, jenž by zábavu změnila v práci; nechali by toho.
MARK TWAIN
  • 0
Nepropadejte panice!

#72 vlkan

vlkan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 16:08

Osobně se mi tyto projekty nelíbí.Je to vytváření další hry už v jedné hře.Viz.msgc.cz.No ale budiž.Geocaching je volnost svoboda.Každý si může lovit co chce a kdy chce.Tudíž můžu tuto keš odlovit,připsat si bodík,případně se zůčastnit soutěže.Nebo když,nechci lovit nemusím.V případě nesouhlasu mám možnost napsat Write note,třeba"Protestním neodlovením této keše vyjadřuji svůj postoj k celému projektu".Tyto logy asi budou owneři mazat.Spíš mám obavy aby nedocházelo k likvidaci keší geoextrémisty,kteří v našich řadách jsou,co si budem nalhávat.Všechno je to jen o vlastnosti,která je nám čechům vlastní.A to je závist.Závist,že někdo dostal korunku za to,že něco udělal.NO,A TO UŽ NENÍ GEOCACHING!!!Mám obavy,že za pár let budu muset poslat SMSku abych získal kód k zalogování 10ti keší.Vývoj k tomu spěje!!!Howgh!!!
  • 0

#73 syselpolni

syselpolni

    syselpolni

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 18:44

MedoMys napsal/a:

V zastupitelstvu obcí bývají lidi, které si občané zvolili pro jejich schopnost a kteří aspoň trochu přemýšlí, dokáží si zjistit, na co dávají peníze...


:D:D:D
Hledal jsem v tom nějakou ironii, ale marně.

Prodával jsi někdy něco do nějaké obce?

Ale k věci:
V podstatě je mně jedno za co si ta která obec utratí peníze, špatně je ale to, že nějaký systém dokáže připustit přiklepnutí dotací na něco podobného.
Takže:
http://www.nechtenasbyt.cz/urad/19
  • 0

#74 mirotiro

mirotiro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 094 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 18:52

Osobně si myslím, že MAS si opravdu na tom projektu chce vyprat peníze pro sebe, ale hlavně z toho co o projektu vím vidím 3 hlavní problémy... 1) keška zůstane na krku obci, každá jich má mít několik... kdo se bude starat o jejich následný chod? 2) kdo vysvětlí lidem co si půjčí GPS pravidla GS? Třeba o výměnách věcí? NIKDO... 3) proč mají být schránky součástí GC? Ať si udělají vlastní projekt, jako to je jinde u nás... Na místě obce, která chce mít na svém území kešky bych si zjistil nejbližší, kontaktoval jejího autora a první nálezce a nabídl jim podporu (viz Poníkovo marný boj o kůrovcovou kešku)...
  • 0

#75 sovidoupe

sovidoupe

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 19:10

Četl jsem jen první dvě stránky a přestalo mě to bavit, tak doufám, že nebudu opakovat něčí názor. 1. Už jen ten název vlákna mě provokuje. Takovéhle "zachraňování" mi zavání spíš nějakou propagandou...nekamenujte mě, je to spíš takový divný pocit. 2. Mám dojem, že pokud někdo bude od starostů chtít peníze a zároveň práci (nalezení zajímavostí o obci, následnou starost o keše...atp.) no prostě podle mě nemá šanci uspět. Nebo by někdo z vás někomu platil za to, že sám bude něco dělat? Teda pokud jsem to nepochopil špatně, což teda nevylučuji :o) Je fakt, že předsatva komerčního geocachingu mě taky neláká, ale když to zatím nezvládli předělat amíci, tak myslím, že to GS uhlídá i u nás :o)
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#76 peterconnery

peterconnery

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 20:04

Roman_Jaromer napsal/a:
Lidi neblbněte. Nechápu toto osočování za trochu jiný názor. Ano, některé názory se mi nelíbí, ale za to těm dotyčným nenadávám, mají "svou" pravdu, stejně jako mám já svou...

Mně osobně se NELÍBÍ podobné podnikání, protože jsem vždy považoval kačery spíše za takové "neformální" sdružení, které se nesnaží ze svého koníčku něco vydělat. Stačí mi už GS, který na nás docela rejžuje (neznám náklady na provoz jednoho serveru, ale připadá mi, že za ty služby co nám poskytuje chce až moc, přesto platím, protože je u nás nejrozšířenější a prostě má většinu keší u sebe...)

To, co dělá peterconnery je podle mě skvělá věc - dělá osvětu u těch, kteří by si mohli koupit "předražené služby". Ano, starostové by měli mít dostatečný rozum, aby se seznámili s tím, za co dávají peníze, ale uvědomte si, že obec nemá na starost jen propagaci, a starostové menších obcí jsou často normálně na plný úvazek zaměstnáni jinde, takže nemusí mít dost času se s geokešingem seznámit dostatečně! A ruku na srdce, kdo se někdy nedal přesvědčit výmluvným prodavačem a pak nezjistil, že jinde to mohl sehnat daleko levněji, ale takhle to měl "pohodlnější"...

Napadlo mě, že většina z nás kešky stejně dělá zadarmo, co udělat něco jako seznam lidí, kteří by byli ochotni se starat o kešky, které budou na námět nějaké obce a v případě, že by ta chtěla založit nějakou kešku, ale nevyhazovat za to peníze, mohla by oslovit někoho, kdo působí v tom daném regionu, který by jim vysvětlil, jak to chodí, ukázal různé typy a založil kešku, na které by se domluvili s danou obcí s tím, že obec by přispěla třeba na výdaje za výrobu (nákup) kešky či nákup propagačních materiálů uvnitř kešky?
Já osobně dělám kešky kvůli tomu, že se mi nějaké místo líbí a chci ho ukázat a seznámit s jeho historií. A udělat pár kešek navíc v obci, kde bych časem třeba také nějakou založil, tak proč ne?

Samozřejmě nesměl by se toho opět chopit nějaký podnikavec, který bude chtít dotace a třeba cestovné... Asi by to znamenalo nedělat kešky jen podle toho, jak si budou přát obce, ale vysvětlit obecním orgánům třeba to, že sem se keška nehodí, zda udělat tradičku, multinu či nabídnout různé možnosti jak kešku zpracovat (aby to pokud možno nebyla jen mikro pod lavičkou atp.)


Diky, pochopil si jako jeden z mala tady v tom vlakne o co jde. Pracuje se na tom.
  • 0

#77 peterconnery

peterconnery

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 20:10

Citecka napsal/a:
Problém konečně někdo pojmenoval - že se koordináty těchto keší dostanou i mimo stránky GS.com. na letáky v infocentru třeba. Negativní následek je jeden (a asi jediný - další mě zatím nenapadá) : cestovatelé.

TO ale může bejt dost problém.

Vzhledem k tomu, že situace se vyvíjí jak se vyvíjí a dá se proti tomu dost houby co dělat, určitým řešením, bohužel nevynutitelným :(, je uvádět v krátkém popisu keše unifikovanou větu Keš je přístupna veřejnosti, prosím nevkládejte GC a TB!
samosebou dávat důslednější poučení o kešingu jak do těchto krabiček, tak do Infocenter a dalších míst, kde budou uveřejněny.

Což se dá udělat JENOM tak, že se kačeři SAMI zapojí do činností městských úřadů, nikoli bojkotem. Stejně si je budou angažovaní zastupitelé dělat, tak ať raděj s náma.
Ono totiž když s nějakým takovým nápadem přijde OBEC, znamená to, že někdo tam má alespoň elementární zájem (pokud sám neloví) a takový člověk pomoc a informace dle mých zkušeností uvítá.

Obrátila se na mne pracovnice našeho úřadu s prosbou o radu, kam takové keše dát (jo, i u nás dostali ten bohulibý nápad). Dopadlo to tak, že jsem si s ní dal schůzku, vysvětlil jí záludnostě a nabídl pomoc s listingem, výrobou keší, dal jí typy lokací a teď to stojí na tom, až to nějak "vymyslí" a dá mi vědět. Uděláme je spolu, ale zveřejněny budou pod nickem jí založeným. V nějaké dotaci má peníze na maličkostě do keší, na materiál a na "údržbu".
Jak ta údržba bude probíhat v reálu, se teprve uvidí.

Ovšem v případě společností vzniklých viz první příspěvek, to teda nevím co s tím. Asi nic. Když ty keše budou vyhnívat, jedině NA logy.

Ale zase, ať to není jak "vypalcovávání". Poctivě.


Byt to v nasem regionu tak, jak pises, tak bych do toho sel taky. A presne stejne jako ty.
  • 0

#78 peterconnery

peterconnery

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 20:13

cufik_team napsal/a:
Pokud už je schválená dotace, tak jde spíš o to, kolik si ta která obec nechá nebo nenechá založit vlastních kešek / naučných stezek. Případně jakým způsobem bude schopná "krabky" využít. Pravděpodobně si nebude moct vybírat nic jiného, ani model GPSky, kterou dostanou. Jen počet krabek. Aspoň takto jsem to pochopil z původního příspěvku. Prostě se někdo snaží nabalit na dotaci jako takové. Budiž, o dotace v tomto smyslu se může pokusit zažádat kdokoliv. Předpokládám, že pokud je dotace schválená, tak je to proces nevratný.

Takže to není o tom, jestli někoho odrazovat nebo neodrazovat od spolupráce. Spíše informovat o možnostech, případně pomoct s nějakýma dalšíma konzultacema starostům. Jak to pro obec dokoážou nebo nedokážou využít a kolik si nechají založit "svých" krabek je věc další.

Neznám případ, že by po schválení dotace někdo akci zastavil a peníze ponechal u zdroje s tím, že od akce ustupuje.

Pokud by měl být projekt zapojen do oficiálního geocachingu, měl by samozřejmě odpovídat pravidlům GC, včetně obsahu krabek.

Infocentra bývají v některých obcích otevřená i o víkendu, pravda spíše ojediněle. Tam, kde už je turistika nějakým způsobem rozjetá. Např. Ježíškova cesta - Boží Dar. Takže tady by třeba půjčování GPSek bylo reálné, berte prosím jen jako vzor.


O dotaci je pozadano, schvalena by mela byt az podle toho, zda se do te akce zapoji dostatek obci.
  • 0

#79 peterconnery

peterconnery

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 20:30

sovidoupe napsal/a:
Četl jsem jen první dvě stránky a přestalo mě to bavit, tak doufám, že nebudu opakovat něčí názor.
1. Už jen ten název vlákna mě provokuje. Takovéhle "zachraňování" mi zavání spíš nějakou propagandou...nekamenujte mě, je to spíš takový divný pocit.
2. Mám dojem, že pokud někdo bude od starostů chtít peníze a zároveň práci (nalezení zajímavostí o obci, následnou starost o keše...atp.) no prostě podle mě nemá šanci uspět. Nebo by někdo z vás někomu platil za to, že sám bude něco dělat? Teda pokud jsem to nepochopil špatně, což teda nevylučuji :o)
Je fakt, že předsatva komerčního geocachingu mě taky neláká, ale když to zatím nezvládli předělat amíci, tak myslím, že to GS uhlídá i u nás :o)


1. Ano, nazev vlakna je dost "prepisknuty" ale neminul se ucinkem. Chtel jsem tim do diskuze dostat i lidi, kteri budou muj postoj a moji snahu zdrave kritizovat. - Nejsem Matka Tereza a nejsem neomylny. ( Nekteri maji potrebu kritizovat mne, jini zase ujizdeji na slovech jako je "komunita" nebo "kacer"...., ale s tim jsem tak nejak pocital.)
2. Tvuj dojem je mylny, par obci uz podepsalo, ty obce, ktere jsem navstivil, to nepodepsaly a radeji si nechaji schranky zalozit od kaceru.
A jak tu uz nekdo zminoval - je jich tady kolem dost schopnych a nekteri do toho radi pujdou.
  • 0

#80 sovidoupe

sovidoupe

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2011 - 10:02

Stejne se mi nechce verit, ze by takovy projekt prosel pres rewievery a pokud budou kese zaobaleny tak, aby nevypadaly komercne, je zas otazka jestli splni pozadavky tech dotaci. Priznavam, ze dotace nejsou zrovna moje parketa a psal jsem zde spis vyprovokovan nazvem vlakna, takze mas za me bod :o) Myslim, ze si to tu obcas proctu, ikdyz nevim jak pomoci, mam to preci jen trochu daleko. Pokud by neco takoveho melo projit, je asi dobre o tom minimalne vedet.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka