Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Motorola Defy+ - zkušenosti


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
51 odpovědí na toto téma

#21 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2012 - 10:22

Dostal jsem dotaz na Cyanogen i pres SZ, odpovim radeji verejne, at to je uchovano pro pripadne dalsi zajemce.

Nejprve klasicke varovani: NASLEDUJICI POSTUP JE JEN NA VLASTNI NEBEZPECI, NERUCIM ZA FUNKCNOST ANI SPRAVNOST. POKUD NEVITE CO DELATE, RADEJI SE DO TOHO NEPOUSTEJTE. MUZETE SI TAK ZNICIT ZARIZENI.
Rozhodne se do toho nepoustejte, pokud absolutne neumite anglicky (coz asi nehrozi, kdyz pouzivate Defy s oficialni anglickou ROM :))

Takze: Pro zacatek, bavime se o Cyanogenmod 7.2, coz je Android 2.3.7. Jak je to s CM9 (ICS) netusim, zatim nehodlam experimentovat. System mam z tohoto prispevku: http://forum.xda-dev...34&postcount=54. Odkaz na stazeni vede sem: http://defy-cm.net/d...us-cm7-nightly/, kde staci stahnout nejnovejsi verzi, aktualne je to ta z 27.1.2012.

Pred tim, nez se do neceho pustite, doporucuju na xda precist patricne thready, ktere poodkryvaji neco z pozadi Defy, konkretne http://forum.xda-dev...d.php?t=1216982 a http://forum.xda-dev...d.php?t=1054447. Z techto dvou threadu prevazne vychazi i muj postup, ale postup uvedeny tam mi uplne 100% nefungoval, proto tu nabizim to, jak jsem postupoval ja (doluju to z pameti, tak mozna ten postup neni vsude uplne presny, ale viz varovani na zacatku prispevku).

A co se instalace tyce:
Postupoval jsem podle navodu pro Defy, slo jen o to najit spravne utilitky. Obecne je postup nasledujici:
1) Root zarizeni
2) Instalace bootmenu
3) Zaloha
4) Instalace CM

K jednotlivym bodum:
1) Root
Navody obvykle doporucuji SuperOneClick, me nefungoval. Nekde jsem ale nasel zminku o alternativnim software, konkretne ke stazeni zde: http://forum.xda-dev...76&d=1325678726
K uspesnemu rootu je potreba v nastaveni zarizeni povolit USB debugging (Applications -> Developement -> zaskrtnout prvni zatrzitko). Pak staci spustit v PC davku runme.bat a root by mel probehnout.
2) Bootmenu
Tady je to trosicku slozitejsi, navody se ruzni, me fungovala instalace bootmenu v0.6.1 pres adb shell, nicmene tahle apk by to mela resit snaze a primo ze zarizeni: http://forum.xda-dev...d.php?t=1032212. Je potreba povolit instalaci apk z neznamych zdroju (Settings -> Applications -> zaskrtnout Unknown sources), nahrat apk do zarizeni a nainstalovat.
3) Pokud vse probehne v poradku, melo by se po restartu telefonu, jakmile pri startu sviti modra LED, dat zmacknout tlacitko volume down (nebo up, ted nevim presne ktere), a melo by se objevit bootmenu. Pokud ano, je to na dobre ceste. Udelejte zalohu systemu, je to nekde v tom bootmenu menu, nevim ted presne kde.
4) Nasledne, nahrejte na kartu stazeny .zip s cyanogenem. Doporucuju ho prejmenovat na nejaky kratsi nazev, treba cm72.zip, minimalne to + v nazvu by mohlo delat problemy.
Bezte zpet do bootmenu, zvolte aktualizaci systemu, ze SD karty, vybrat ZIP na SD karte. Vyberte cm72, potvrdte instalaci. Melo by vse probehnout bez problemu.
Nasledne, pokud vse pujde dobre a nenahlasi to zadnou chybu, je potreba provest wipe dat, jsou na to dve polozky v menu. Nasledne by melo stacit rebootovat a CM7 by mel nabehnout.
V tehle dvou krocich se lisim od ostatnich navodu, ktere radi, ze se ma napred udelat wipe dat, a pak teprve instalovat. Me to tak nefungovalo, az obraceny postup ano.

Pokud neco selze, mate nekolik moznosti:
1) Prijit na chybu a opravit ji. V tomhle smeru nemuzu pomoct, je to na vasi vlastni iniciative. Google obvykle hodne vi, forum na xda vi taky dost.
2) Obnovit zalohu vytvorenou pres bootmenu - na to je v bootmenu taky nejaka polozka.
3) Pokud selze uplne vsechno, existuje tu jeste moznost preflashovat celou ROM pres utilitku RSD Lite, coz je oficialni Motorola utilitka slouzici k flashovani celych firmware treba v servisech a tak.
Google vi, kde ji stahnout. Pak si sezente SBF zalohu systemu, viz zde: http://forum.xda-dev...ad.php?t=966537. Pomoci te utilitky ji pak zkuste preflashovat. Melo by to probehnout bez problemu, ta utilitka je urcena pro reseni vsemozne poskozenych instalaci, takze by to mela zvladnout opravit.
4) Pokud nic z toho nezafunguje, pak je mi lito :(

Na zaver jeste nekolik poznamek:
- Baterka se nedobiji na vic jak cca 80%? Nainstalujte update uvedeny v tom prispevku, odkud jste stahovali CM7.
- Fotak je prevraceny? Nainstalujte update uvedeny v tom samem prispevku
- Chybi google aplikace? Nainstalujte odsud: http://goo-inside.me/gapps/.

Tak to je snad vse. Pokud by byly dalsi dotazy, muzu pripadne zodpovedet, ale nehodlam nikoho vodit za rucicku, na to bych ten postup musel zopakovat na svem telefonu, abych presne vedel jednotlive kroky, coz nehodlam delat.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#22 humpolik

humpolik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2012 - 22:55

Ahoj Niximor(e), mám jeden dozat: Můžeš prosím napsat, zdali jsi zkoušel Google Navigation na originálním firmware? Jde mi o to, zda existuje způsob, jak tuto navigaci nechat mluvit česky na anglickém systému. Většina komentářů na webu tvrdí, že na originálním firmware jde pouze angličtina (potažmo jazyky obsažené v systému - což ale čeština není). Děkuji.
  • 0

#23 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2012 - 6:49

Vzhledem k tomu, ze ja s anglictinou nemam problem, tak me nenapadlo ani resit, jak navigace mluvi. Ale popravde receno tu navigaci jsem sice spustil, ale nikdy mi nemluvila, takze ani nevim, co za hlas to pouziva.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#24 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2012 - 22:23

Ahoj, měl bych několik dotazů pro majitele tohoho telefonu: 1) Jak je na tom displej s čitelností na slunci? 2) Je automatická regulace jasu použitelná? (Hlavně jestli displej při určitých podmínkách divně neproblikává) 2) Jak je na tom displej s reakcemi na dotyk? Někde jsem četl o špatné odezvě v rozích displeje, ale to mohl být špatný kus... 3) Jak kvalitně působí krytky konektorů po delší době? Přecijen budu telefon nabíjet každý den a hlavně cestou do/z práce poslouchám hudbu... 4) Z jakého důvodu nevyhovuje originální ROMka (kromě Motoblur)? Nechci už telefon, který musím stále řešit a štourat do něho jen proto, aby byl použitelný a alespoň trochu svižný... Takže bych plánoval jen ROOT, pokud by byla originál ROM použitelná a i motoblur a účet u motoroly bych přežil... Díky moc za odpovědi :)
  • 0

#25 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 0:27

1) nemam problem 2) funguje v pohode (tj. na slunku vidim, v mistnosti vidim taky), jen v noci dost sviti, osobne bych uvital aby v noci byla mene intenzivni. 2) (:)) nezaznamenal jsem zadny problem 3) Kvalitne moc nepusobi, nicmene i pres neustale dobijeni stale i kryt USB drzi. 4) To je hodne individualni samozrejme :) Pokud ti bude vyhovovat, neni duvod cokoliv menit. Me treba Motoblur vytacelo k nepricetnosti jak se vsude vnucuje misto googlu, u ktereho mam kontakty uz nekolik let, tak slo pryc. A rozhodne bych zpatky z CM nemenil, ruzne drobnosti co CM nabizi dokazi potesti :) Ale ja jsem stoural a hlavne mam hrozne rad, pokud veci funguji bez nutnosti delat nejake kompromisy.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#26 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 9:42

Díky moc za odpověd ;)

niximor napsal/a:
4) To je hodne individualni samozrejme :) Pokud ti bude vyhovovat, neni duvod cokoliv menit. Me treba Motoblur vytacelo k nepricetnosti jak se vsude vnucuje misto googlu, u ktereho mam kontakty uz nekolik let, tak slo pryc. A rozhodne bych zpatky z CM nemenil, ruzne drobnosti co CM nabizi dokazi potesti :) Ale ja jsem stoural a hlavne mam hrozne rad, pokud veci funguji bez nutnosti delat nejake kompromisy.


Na Motoblur jsem nakonec zběžně koukal po napsání mého příspěvku v manuálu... Dle FAQ na webu by se měly kontakty na googlu obousměrně synchronizovat... Kalendář by se měl synchronizovat také. Poštu vyřeší případně jiná aplikace.

Výrobci se často snaží udělat něco univerzálního, lepšího a jednoduššího, až se to zvrhne k věci, které je těžké přijít na kloub a má zcela jinou logiku, na které je nutné přijít...


Jinak já jsem taky šťoural, ale po několika měsících ladění telefonu, kdy jsou stále nějaké problémy (buď s recovery, které maže při restartu obě partition z karty či poškozuje SD-EXT oddíl a nebo se samotným CM, ve kterém je vždy několik chyb, ať už se jedná od stable a nebo nightly...) bych chtěl telefon, který mi bude vyhovovat pouze s rootem a bude stabilní (i za cenu ztráty vychytávek z CM, které jsou úžasné...)

Největší problém ale asi je, že od mého telefonu lidi už raději utíkají a tím se zmenšuje počet testerů a vývojářů... S Defy+ je (doufám) stabilita CM někde jinde a s minimem závažných bugů...

Zkoušel jsi u CM nastavit ručně podsvícení v Nastavení Cyanogenmod > Zobrazení > Automatické podsvětlení> Úrovně světla?
  • 0

#27 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 9:50

Tuhle volbu tam nemam, mam tam budto zatrzitko Autoamtic brightness, nebo pokud ho odskrtnu, tak se objevi slider, kde muzu uroven nastavit manualne. Oboji naraz nejde :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#28 kryshtof

kryshtof

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 12:21

přidám taky pár poznatků : 1) v pohodě 2) na regulaxi používám https://play.google....id=com.vito.lux 2) to se mi taky nestalo 3) viz niximor, nevypadá nic moc, ale drží 4) mám zatím orig romku, jen jsem se kvůli problémům s kontakty při druhé "instalaci" vyhnul přihlášení k motoblur účtu a pak jsem postupně freeznul/odinstaloval spoustu aplikací, které nepoužívám/nechci. Jinak jsem maximálně spokojený - zejména s výdrží, kdy mi při úsporném režimu (na noc letadlo, 10min hovoru/den, 10 sms/den, 2G režim s vyplými daty, wifi zapínám jen když potřebuji - 2x-3x denně na chvíli) vydrží odhadem tak týden (po 6 dnech měl ještě 33% baterky - 53m hovoru, 331m wifi on, 112m screen on). Prakticky mi vydrží tak 4 dny - záleží, jak moc si hraju a lovím kešky (s BT GPS, takže taky úsporné)
  • 0
Motorola MB526 Defy+ (Locus) + Qstarz BT-Q1000X a geopesa Naru

#29 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 18:41

niximor napsal/a:
Tuhle volbu tam nemam, mam tam budto zatrzitko Autoamtic brightness, nebo pokud ho odskrtnu, tak se objevi slider, kde muzu uroven nastavit manualne. Oboji naraz nejde :)


Já to mám u sebe takhle, ale je možné, že tohle nastavení na CM pro Defy+ není... (A u mě tohle nastavení neřeší nic, protože senzor reaguje v podstatě jen na úplnou tmu a na malé světlo se už tváří, jako bych na čidlo svítil halogenem :()

kryshtof napsal/a:
přidám taky pár poznatků :


Díky za další poznatky ;)

Jelikož denně poslouchám cca 2,5 hodiny hudbu a u toho minimálně polovinu času s mobilem něco dělám, mám stále zapnutá 2G data, vyřizuji za den několik mailů, cca 15-30 minut volání, sms jen okrajově, když už tak gtalk, několik hodin wifi a každou druhou noc zálohování a nahrávání zálohy na dropbox, takže počítám nabíjet každý den (a někdy raději i v práci, když končím dřív a vím, že budu telefon hojně využívat až do večera). Ale možná mě motodefy+ potěší natolik, že tu noc jak nebudu zálohovat nebudu muset ani nabíjet...

Hlavně teď rozdýchávám absenci poutka na šňůrku. Ne že bych musel mobil nosit na krku, ale už hodně krát mě zachránila mobil před pádem z ruky... A taky se líp hledá, když je mobil někde na stole pod papíry B) Koukal jsem, že na některá pevná pouzdra by asi šla přidělat, ale chtělo by to vyzkoušet jak moc to pouzdro drží....
  • 0

#30 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2012 - 15:57

Tak jsem ji objednal za 5177,- od VF, tak kdo o ní přemýšlí bez dotace od operátora, tak má jedinečnou šanci...
  • 0

#31 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2012 - 15:59

To me nakrkli. Nedavno jim tenhle model zmizel z nabidky a najednou je zpatky za takovou podpasovou cenu
  • 0

#32 olmiq

olmiq

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2012 - 16:33

Osobně mám na Defy+ nainstalované MIUI (www.miui.cz komplet v češtině). Výborně funguje automatické nastavení jasu displeje, vše naprosto nesrovnatelné s originálním softwarem, který je těžkopádný a hromada věcí mu chybí. V autě nabíjím bezproblémově originál Nokia nabíječkou přímo do USB portu telefonu. Na XDA je k dohledání čínská ROM, přes kterou je možné v pohodě downgradovat jádro Androidu, pokud se chcete vráti zpět (normálně to nelze, "přepálit" musíte minimálně stejnou verzi, jinak se dočkáte černé smrti :) - ale jak píše Niximor, vždycky pomůže RSD Lite, která telefon pozná i když je prakticky mrtvý a minimálně originální ROM tam vrátíte. Jen POZOR na to, abyste neměli při pokusech příliš vybitou baterku. Bez systému se telefon nenabíjí a jste ztraceni - baterku je tak možné nabít jen v jiném telefonu.
  • 0

#33 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 21:57

Defy+ už mám delší dobu doma, ale vůbec se mi to sem nechtělo psát, protože mám problém popsaný zde, takže restartování když jsou zapnutá 3G data... Mám teď trvale 2G (což tady na vesnici není problém) a přemýšlím co s tím. Buď reklamovat (což se mi nechce) a nebo root (což se mi taky nechce, protože nevím s jakou pravděpodobnější to nemůže být HW závada) a nebo čekat, zda na to motorola nevydá nějaký update (ale to skoro pochybuji)...

Neoficiální ROMku teď už snad ani nechci (samozřejmě že toho nabízejí víc, ale stock rom mi dokonce i relativně vyhovuje... Samozřejmě mi chybí root s možností zálohování a odinstalací nebo zmrazení systémových aplikací...)

Motoblur mi v telefonu ani nijak nevadí a nic mi nevnucuje, vše mám v pohodě na googlu (universal inbox či sociální sítě nepoužívám). Líbí se mi, že nemusím používat nějakou aplikaci z makretu s možností lokalizace telefonu, jeho vymazání a také jeho uzamknutí při výměně simky - jediná možnost je factory reset přes recovery...
  • 0

#34 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2012 - 15:28

Pro případné majitele nových kousků - zdá se, že zatím nejde rootnout novější Defy+ (Android 2.3.6). Ani jedním ze zmíněných nástrojů.
  • 0

#35 lentom

lentom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2012 - 18:43

Ono to časem dopadne... Ale dříve asi Defy pošlu na reklamaci ohledně 100%ního restartu se zapnutou 3G sítí, občas se totiž restartuje i na 2G síti...
  • 0

#36 Maxinoha

Maxinoha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 5:23

cufik_team napsal/a:
Pro případné majitele nových kousků - zdá se, že zatím nejde rootnout novější Defy+ (Android 2.3.6). Ani jedním ze zmíněných nástrojů.


Ale jde, přečti si můj článek Jak naučit Motorolu Defy+ česky
  • 0

#37 piposek

piposek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2012 - 11:23

Maxinoha napsal/a:

cufik_team napsal/a:
Pro případné majitele nových kousků - zdá se, že zatím nejde rootnout novější Defy+ (Android 2.3.6). Ani jedním ze zmíněných nástrojů.


Ale jde, přečti si můj článek Jak naučit Motorolu Defy+ česky


Potvrzuji, že tento návod je funkční. Dostal se mi do ruky Defy+ s 2.3.6 a ještě k tomu nějakou modifikací pro německé O2 a žaden problém.

Snad jen na mé PC nešlo nainstalovat Android SDK R12 z udávaného linku, tak jsem vyřešil instalací Android SDK R20 přímo z webu a všechno jelo.

Jak je telefon vhodný pro geocaching z mého hlediska popíšu až po nějakých zkušenostech v terénu. Díky za návod.
  • 0

#38 olmiq

olmiq

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2012 - 13:21

Teď, když je původní MIUI pro Defy prakticky mrtvé (poslední v2.4.20), máte někdo zkušenosti s jinými ROMkami, myšleno hlavně co se týká funkčnosti v GC, běhy aplikací, dobití baterie na 100% apod.? (CM9, CM10 ...)
  • 0

#39 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 207 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2012 - 13:30

Tusim ze Mikrom pouziva ROM z dilny Cyanogen, ten by ti asi povedel vic.
  • 0

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X


#40 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2012 - 14:55

Ja pouzivam uz par mesicu CM9 NIGHTLY-jordan a naprosto v pohode. Pomalu uz ve me hloda cervik prejit na CM10. ;-)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama