Přejít na obsah


Fotka

TOPO CZECH pro 2013


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
443 odpovědí na toto téma

#421 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2015 - 11:33

Proste musis si tu mapu v pocitaci odemknout:

 

V Basecampu jdi do menu Mapy -> Spravovat mapove produkty. Tam se prepni na zalozku Odemknout regiony, a tam tukni na tlacitko Pridat. Budes tam mit jen dve policka.. do prvniho dej ten klic ziskany od Garminu, druhe policko je pro tvoji poznamku. To proto, ze kdyz mas vice GPSek, tak kazda ma svuj klic, takze si podle poznamky treba poznas, ktery klic je pro koho.

 

Po odemknuti musis mapy znovu nahrat do GPSky, aby se tam nahrala odemknuta.


  • 0

#422 Ondra_Martina

Ondra_Martina

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2015 - 20:38

Proste musis si tu mapu v pocitaci odemknout:

 

V Basecampu jdi do menu Mapy -> Spravovat mapove produkty. Tam se prepni na zalozku Odemknout regiony, a tam tukni na tlacitko Pridat. Budes tam mit jen dve policka.. do prvniho dej ten klic ziskany od Garminu, druhe policko je pro tvoji poznamku. To proto, ze kdyz mas vice GPSek, tak kazda ma svuj klic, takze si podle poznamky treba poznas, ktery klic je pro koho.

 

Po odemknuti musis mapy znovu nahrat do GPSky, aby se tam nahrala odemknuta.

  

Zkusil jsem to a napíše - Mapový produkt není nainstalován. 

 

Když jsem šel na instalaci, tak to oznámí - Pro toto zařízení nebyly nalezeny žádné odemknuté mapy.

 

Problém může být v tom, že ty mapy nejsou v počítači, ale ten soubor z počítače mi za žádnou cenu nejde nahrát do Base campu. Asi jsem amatér :))


  • 0

#423 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2015 - 20:43

Tak si z te stranky, kde jsi ziskal odemykaci kod, stahni taky instalacku te mapy, a tu si do pocitace nainstaluj!


  • 0

#424 Ondra_Martina

Ondra_Martina

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2015 - 22:11

Díky, nainstalováno. Píše to, že jsou i v navigaci, akorát, když ji zapnu a dám mapové informace, tak jsou tam pořád na výběr tři, které tam byly od začátku. Zkusím ještě venku, jak se ty mapy budou zobrazovat, jestli nebudou jiné. 


  • 0

#425 parda

parda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2018 - 18:18

Ahoj,

resim podobny problem. Novy Etrex30 bez mapy na karte a bez CD s instalackou. Pouze kod kod na stahnuti Topo czech z garmin.com. Po nekolika pokusech s prohlizeci nakonec mapa stazena na kartu. Pak nasledovalo nekolik marnych pokusu o jeji otevreni v pristroji a premistovanim mezi kartou a pameti nebo obojim ;) az jsem se dostal k BaseCampu. Jako spokojeny uzivatel Mapsource jsem zatim nemel duvod tenhle program pouzit,ale jak jsem pochopil,tak mapa by se mela otevrit pres tento program. Bohuzel jedine co jsem zjistil je to,ze mapa je nainstalovana jak v pameti,tak na karte,ale pokud si zapnu gpsku,tak se objevi hlaska ze mapa je zamknuta.Zkusil jsem vyse uvedeny postup,ale skoncil jsem u kodu pro odemceni. Jediny kod (8mistny),ktery mam je ten na krabici a ten nefunguje( zrejme slouzil jen pro stazeni). Jeste jsem objevil na pamet.karte slozku Id.txt kde je neco jako kod o 32mistech,ale ani ten nefunguje. Tusi nekdo jak tu mapu odemknout?  


  • 0

#426 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 105 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 9:23

Stáhni si už odemknutou nebo použij odemykátor :-)
Důležité je, že jsi zaplatil a máš na to doklad.


  • 0

#427 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 748 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 11:31

Nebo se vykašli na Garmina a použij OSM. Vím, není to sice odpověď na tvoji otázku, ale vzhledem k tomu, že mapa je stará už 5 let a Garmin ti jako platícímu uživateli akorát háže klacky pod nohy, přijde mi to jako nejjednodušší řešení. Udělám si tu malou reklamu na svůj projekt: http://www.geocachin...mapa-pro-garmin


  • 4

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#428 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 077 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 12:11

Stáhni si už odemknutou nebo použij odemykátor :-)
Důležité je, že jsi zaplatil a máš na to doklad.

Nakonec jsem to vyřešil 2015 stejně, protože mapa byla na kartě, kam se nedala nahrát už ani žádná další, a zkopírovat na jinou to nešlo....

Takže aby Garmin věděl, proč si další mapu od nich už patrně nekoupím.

Srovnatelnou mapu tam teď mám z OSM, je zadarmo, a bez těch obstrukcí legálního uživatele. A je aktuální, a ne dva roky zastaralá už v době vydání.


  • 1

#429 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 553 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 12:17

Taky jsem na tom podobně, z legální TOPO2010 jsem nedavno přešel na Openstreet a připadá mi to lepší. Alespoň ve větším přiblížení. Při oddálení je tam toho moc, což je možná tím, že jsem to ještě pořádně nenastavil. Ale tu Topo tam pochopitelně pořád mám, jen nemám moc důvod ji zapínat.


  • 0

#430 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 482 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 13:20

Sice trochu OT, ale já ten problém s odemykáním map do Garmina a problémy se samotným Garminem vyřešil už někdy před 6-ti lety kdy se mi zas po 2,5 roku odporoučel Garmin do věčných lovišť (už čtvtý nebo pátý). S vidinou, že zas zaplatím 10 tisíc za nový Garmin a zas budu někde žebrat, zda mi aktivují mapu za 4 tisíce do nového přístroje jsem rovnou  zprovoznil a:Drake v mobilu, který jsem stejně sebou tahal a naučil se GeoGet a od té doby mám klid od "zákaznické" podpory Garmina a už se nikdy nevrátím, neb to co nabízí Android, Garmin nikdy nenabídne. Jen občas vzpomenu na mapu Topo Pro, která byla v lesních pěšinách fakt podrobná.


  • 2

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#431 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 14:35

 jsem rovnou  zprovoznil a:Drake v mobilu, který jsem stejně sebou tahal a naučil se GeoGet a od té doby mám klid od "zákaznické" podpory Garmina a už se nikdy nevrátím

Jsem na tom podobně. Stařičkou Dakotu10 tahám s Topo2013 na výlety, kdy by vybití mobilu mohlo být kritické nebo na vodu. A do zahraničí i na Dakotu používám OSM mapy.


  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#432 parda

parda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 17:17

Jen pro upřesnění - jedná se o mapu Topo v3 (2017). Jako kdybych se jednalo o mapu z roku 2013,tak bych asi opravdu použil něco z OSM. Tohle vlákno jsem použil, protože tu Haluma popisoval postup odemykání. Takže se omlouvám za případnou mystifikaci ;) 

Mapu se mi nakonec podařilo rozchodit přeinstalací přes Garmin Expres. 

 

Jinak mě fascinuje co všechno jsem musel do compu stáhnout,abych se dočkal nějakého výsledku. Kde jsou ty doby, kdy stačilo stáhnout mapu do Mapsource a vybrat si je to co člověk potřebuje.. 


  • 0

#433 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 20:43

Ono to tak donedávna porad bylo. To jen Garmin v posledních letech dělá všechno pro to, aby si jej už nikdo nekupoval.

Nicméně mapsource je už pěkných pár let mrtvý produkt, Basecampu jej ale funkčně nahrazuje. I v něm si muzes z mapy vybrat jen kus a ten nahrát do gps... ale umí i ukázat mapu, kterou mas v gps, aniz bys ji měl v počítači.

A tehdy u českého Garminu dostal někdo bozi nápad, že vlastně ta instalace mapy do pocitace není potřeba...
  • 2

#434 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 136 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 21:37

Šolim a tarmara mě potěšili, protože ač blondýna, došla jsem k naprosto stejnému názoru a jedu podobným stylem na Androidu: Locus a GG. Oregon450 sice po domácí opravě tlačítka stále jede od roku 2012 s mapami 2013, ale očekávám každou chvíli, že odejde do věčných lovišť. Osobně mi vyhovuje tablet 7, GPS je přesností srovnatelná s Garminem. Co bych dala na nového Garmina mi bude stačit na solidní telefon, který bude vybavený podobně jako tablet, kdyby náhodou......Vybírám si trochu i podle výdrže baterie, ovšem v dnešní době PWB už není ani tohle problém. Njn, Garmin zákazníky odrazuje sám.....


  • 0

#435 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 949 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 29 srpen 2018 - 7:25

Postupně jsem si koupil čtyři Garminy s topo pro mapama. Dvě z nich O650 a O450 s doživotní aktualizací map na 450 jsem měl aktualizaci jednou, pak už bohužel out of time a na O650 aktualizace dvě. Ovšem nahrát si mapy do Mapsource z karty nijak nešlo. Tak jsem si sehnal mapy odblokované a hlavně instalovatelné a hotovo. Dokonce mám pocit, že omezovat zakoupený SW produkt na jeden HW je v rozporu s unijním právem. Microsoft taky musel couvnout a umožnit instalovat své produkty na jiné počítače.


  • 0

#436 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 553 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2018 - 9:53

Doživotní a out of time?

Já se na doživotní nebo dlouhou záruku dívám vždy podezřele.

Koupil jsem tiskárnu a než doběhla záruka, firma zavřela krám a zmizela z republiky.

Tady bych čekal něco podobného, např. změnu datového formátu s přechodem na novou produktovou řadu a "dočasná" podpora starších.

Ono na rozdíl od automapy je aktualizace turistických map prakticky zbytečná. Moc se to nemění a pěšinky ani na topomapě někde nesouhlasí, turistické trasy se mění jen lokálně a nakonec vedou tam, kam mají, jen třeba obejdou místo lesní těžby, apod. A životnost papírových map, které bývají totálně zastaralé, ale používají se do roztrhání, je mnohem větší než životnost elektronické.


  • 0

#437 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2018 - 10:00

Ona ta jejich dozivotni aktualizace se tyka "zivota te konkretni GPS". Takze to tak dlopuhe neni. ;-)


  • 0

#438 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2018 - 11:43

Ono na rozdíl od automapy je aktualizace turistických map prakticky zbytečná. Moc se to nemění ...

Nerekl bych. Podle TOPO 2015 jsem sel po ceste a ejhle na ni stoji tovarna. Velmi neprijemne 3 km pri jejim obchazeni. A po ceste by to bylo urcite nejmene dvojnasobek, protoze si tovarna "privlastnila" tech cest vic.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#439 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2018 - 14:16

osobne moc OSM nevyužívam, radšej od Garminu ale keď treba tak aj OSM. Zoznam stránok odkiaľ čerpám

https://www.navigati...aps-garmin-gps/


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#440 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 839 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2018 - 14:19

Bohužel turistické cesty jsou u Garmina zastaralé už v době koupení.

Měl jsem zkušenost, s Garminí mapou starou max. rok (jako že byla označena rokem, v kterém se to stalo, max. rokem předchozím). Podíval jsem se na GPSku, ke kešce jsem měl jít po turistické trase a až přejdu potok v lese, bude někde ta keš. Šel jsem, nedíval jsem se, najednou koukám, konec lesa, jdu stále do kopce a já koukám, že jsem dokonce na druhé straně hranic, na té turistické značce, která byla přeznačena přes Polsko, takže jsem byl už skoro kilometr jinde, protože turistická trasa šla na druhou stranu a mě nenapadlo to kontrolovat podle GPSky. Po příchodu do vesnice jsem zjistil, že je to označené na zdejší turistické mapě na ceduli a cedulky ukazatelů byly staré taky 2 roky...


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama