Přejít na obsah


Fotka

Proč se honit za body?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
172 odpovědí na toto téma

#121 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 17:48

Jinak ale beru v podstatě cokoliv, co mi nabídne víc než jen bod...

Chapu. Takze vlastne jinak receno ignorujes akorat tradicky 1/1. Jinak beres vsechno, protoze cokoliv jinyho z pohledu caching points nabidne vic nez bod ;) :D


  • 0

#122 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 18:40

A proc do ciziny?

 

Unique caches in Czech Republic: 34415

 

Ale souhlasim, ze "honibodi" si zde na foru asi respekt neziskaji, stejne tak zdejsi "teoretici" zcela urcite nebudou respektovani pocetni vetsinou aktivnich kaceru.

 

Mě by zajímalo, jak dlouho bys i při tempu nasazení těch na špici hledal kešky pouze v ČR. Řekl bych, že minimálně 2x tak dlouho. Problém je, že pokud bys luštil poctivě, procházel multiny poctivě, určitě bys nestihl v ČR odlovit tolik kešek za takový poměr času, jako ti dotyční "na špici" Krom toho spousta kešek není snadno dostupných a musí se pro ně kus jít. A pokud necháš auto někde na silnici a nejedeš autem (čtyřkolkou atp. kamkoliv, i když tam třeba není zrovna zákaz, ale jen lesní či polní cesta), tak ti to prostě trvá déle, než na tom PWT. A i to luštění většiny mysterek by dotyčným zabralo daleko více času...

Samozřejmě vím, všichni si zajdou i na obtížnější keše, ale většina těch, co odlovili prostě musí být těch "rychlovek". Jinak se to nedá stíhat. 

 

A k těm penězům - já osobně plánuji dovolenou s rozpočtem tak 10 tisíc na 14 dní (i zahraniční zvládli jsme za 8 tisíc i cestu do Norska a Švédska za severní polární kruh), takže dát 50 tisíc za cestu do Ameriky je pro mě zatím dost drahý špás, to si raději nejdříve procestuji krásy naší rodné hroudy, která je také moc krásná... A že nemám těch 10 tisíc nálezů mě až ani tolik nemrzí :-) To si raději nejdříve ušetřím něco do budoucna pro rodinu :-).

Ale jak tu už někdo řekl, vše je otázkou priorit... Já si ale dám peníze raději na něco jiného. Ovšem mít dost peněz a nemuset pracovat - určitě bych více cestoval a tím pádem měl i více nálezů. Takže jistá závislost na penězích tu určitě je... Někdo, kdo má daleko do kapsy těžko bude hodně cestovat...


  • 1

#123 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 19:15

Samozrejme ze je to jednodussi, ale kdyz se kouknes na cisla nekterych prednich ceskych lovcu, zjistis ze PWT zabiraji jen velmi male procento, rozhodne mene nez polovina z celkoveho poctu nalezu. Za den se da najit na pohodu 50 kesi a nemusis chodit na trail nebo serii.

 

Nadruhou stranu je pravda, ze u nas mame velmi male mnozstvi serii a PWT. PWT dokonce zatim jenom jeden, ale za to ve vybornem stavu. Serii je taky pomálu, ale rozhodne se budu hadat, serie jako je GeoZem nebo Alkeho serie kolem Tocniku jsou rozhodne vyrazne (a to je velmi slabe slovo) lepsi nez nejaka skarpovka, ktera ma sice pribeh v listingu, ale listing samotny je tak dlouhej, ze ho stejne (az na vyjimky) nikdo necte.

 

1) Víš, je zajímavé, že já si myslím, že sérií atp. je u nás už moc. Kamkoliv se koukneš - nějaká série. V těch sériích často zapadnou odkazy na pěkná místa, protože vypadají jako součást série. Většina sérií je bohužel jen na krátko. V mých očí jim ubírá to, že autoři se o ně nechtějí starat a dělají je kvůli efektu "hodně FP bodů" za to, že jsou keše blízko u sebe...

 

2) Počet odlovů za den - je to o způsobu lovu. Pokud jedeš autem kamkoliv, co nejblíže keše, kde si vyběhneš a jdeš jen pro keš a nic jiného tě nezajímá - pak se dá v klidu dělat těch 50 keší za den. Já osobně jsem při normálním lovu - když jsem nenavštívil nějakou sérii, dal většinou tak 20-30 keší za den - protože jezdím na kole či pěšky a jen zřídka, když spěchám a je cestou nějaká keška, kterou mám vyluštěnou a chci se na ní stavit, zajíždím až k ní. Skoro by mě zajímalo, jak zvládáš dát 50 kešek za den, pokud nejsou v nějaké sérii, musíš občas třeba půl hodiny dohledávat, protože jsou špatně zaměřeny uprostřed lesa, nebo k nim musíš kilometr jít... A podobných jistě nebude v ČR menšina! Už jen poměr mysterek a multin u předních lovců také vypovídá to, že se zaměřují hlavně na ty tradičky, které se dají odlovit rychleji...

Stačí se podívat na project-gc.com, žebříček kačerů se dá vyfiltrovat i podle nálezů kešek v dané zemi! http://project-gc.co...c&submit=Filter


  • 1

#124 Aranyafëa

Aranyafëa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 19:27

A ze všeho nejhorší, jsou trpaslíci.


  • 4

#125 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 19:57

Z toho posledního odkazu a jeho srovnáním s celkovým počtem nálezů člověk snadno zjistí, že nejvýše celkově postavený s nadpoloviční většinou nálezů je až 7. VelkyVezir (cca 11,5 tisíce z celkem cca 20 tisíc). Tito "honibodi" se totiž opravdu logicky zaměřují na ty snadnější keše, např. Filemoni mají více jak 3/4 keší do D/T 2/2 a k tomu 86 % tradiček; Oak Family 90,6 % tradiček a cca 21 tisíc z celkem 26 tisíc max. D/T 2/2, třetí v celkovém pořadí werg cca 81 % tradiček a cca 19 tisíc z celkových cca 24,5 tisíce s D/T max. 2/2. Když si to porovnám např. s mou statiskou, tak tradičky 83 % (kolem těch 75 - 85 % to bude asi u většiny kačerů), ovšem max. D/T 2/2 mám cca 800 z 1800 keší.


Tento příspěvek byl upraven od hanska: 12 prosinec 2013 - 19:58

  • 0

#126 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 20:24

Teda že vás to baví, lustrovat ostatním statistiky a pohoršovat se tu nad tím, tu nad jiným. Někdo loví jen tradičky protože ho nebaví luštit, no a? To jim ty body závidíte?

Kašlete na to, vždyť je to jen hra :)


  • 6

#127 Myškin

Myškin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2013 - 22:17

Jasně, všichni si to hrozně užíváme. Nejlépe třikrát denně, po jídle a zapít velkým douškem vody. K ČERTU se sto keškama za den, raději si najdu tři krabičky! Jedna sice má prasklý víčko po pár návštěvách, protože na to někdo přede mnou hodil velkej bugr, z logbooku je salát a na výměnu je tam použitá náplast na kuří oka. Toť pravý underground! Další multina mě sice nutí počítat kolik má hustotu dřevo použité na lavičkách za něž městské zastupitelstvo dal 15000 kč za kus a ještě se chlubí na webu, že něco udělalo pro občany. Škoda, že sou ty lavičky přímo u dálnice a proto vedle musí být klec s kanárkem pro případ nebezpečí. Třetí keška a vrchol dne přestavuje mikrovka věnovaná základní škole jehož listing vás seznámí s tím kolikrát byla přestavěna školní kuchyně(v tu chvíli saháte po svém revolveru s myšlenkou, že si zkrátíte utrpení tím, že si proženete hlavu kulí), která je umístěná naproti oknu za nímž sedí u stolu nervní školník který nemá pochopení pro vaši stupidní hru a posílá vás do horoucích pekel a ten stupidní zakroucenej lokbook má aspoň pět metrů a nejde vůbec zpátky vrátit do krabičky! Buďte k sobě hlavně upřímní a přiznejte si, že po návštěvách některých keší si musíte nalévat třesoucí se rukou velkýko panáka vizoura a doufat, že vás nebudou strašit ve snech.

Co na tom, že má někdo o 20 tisíc keší víc než vy?! Na toho vážně nikoho nezbalíte (zkoušel jsem to několikrát a vždy to skončilo fiaskem) A zahrádku si tim taky nepohnojíte. Ta cifra nemá ve skutečným světě hodnotu ani co by se za nehet vešlo. Nebo si snad někdo myslí, že je to něco jako hlava Medusy kterou ten nejlepší získal a ukázal ji ostatním a tím je navždy proměnil v kámen?


  • 5

#128 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2013 - 0:20

Hele, o penězích to možná trošku je, ale pokud jsi ochoten je obětovat, tak proč ne - vejlet do států se vejde na 14 dní v klidu (naprostém klidu) do 50000 Kč. A to se zdaleka nemusíš žinýrovat a můžeš utrácet téměř zač tě napadne. My jsme si půjčili auto s trojlitrovým motorem na týden, najezdili X kilometrů (pravda, ne za kešema), nešetřili na jídle, nešetřili na zážitcích (jako jo, za 200 dolarů do disneylandu jsme fakt nešli, ale na Canaveral za padesátku nebo kolik to bylo) jsme v klidu šli, na potápění taky.

Pak za pár dolarů přelet do NY a i tam to bylo v pohodě (a to je prej drahý město).

 

Pod padesátku jsme se vešli s velkou rezervou.

 

Myslím, že takovej vejlet k Bajkalu taky asi nebude úplně zadarmo a cesta na Maledivy taky nebude zadarmo (a i tak tam kešeři z ČR jezdí).

 

A evropský akce jsou proti tomu téměř zadarmo (navíc se dají dělat dost budgetově), největší problém tak vidím v čase, toho je málo. 

Řešíte na kolik výjde kešování v cizině? Opravdu to tam není drahý, ale musíš si to umět zorganizovat a pak zakešuješ i na Maledivách ;) Např. východ není drahý, měsíc výjde 25-30 kkč podle destinace a množství atrakcí.

A když jsem byl na podzim vybarvit BeNeLux, tak mě to vyšlo levněji, než kešovat u nás okolo HC. Neb na 1 keš jsem v průměru ujel 7 km autem (2x PWT na kole), což doma nedám ani omylem.


  • 0

#129 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2013 - 3:52

Řešíte na kolik výjde kešování v cizině? Opravdu to tam není drahý, ale musíš si to umět zorganizovat a pak zakešuješ i na Maledivách ;) Např. východ není drahý, měsíc výjde 25-30 kkč podle destinace a množství atrakcí.

A když jsem byl na podzim vybarvit BeNeLux, tak mě to vyšlo levněji, než kešovat u nás okolo HC. Neb na 1 keš jsem v průměru ujel 7 km autem (2x PWT na kole), což doma nedám ani omylem.

Přesně tak, na US byla nejdražší letenka (a čas, ale to jsem si taky zorganizoval, akorát jsem končil v jedný práci a začal dělat něco pro nějakýho klienta), je to celkem daleko. Ale Benelux je za rohem, do Eindhovenu jsme před pár rokama letěli asi za 1500, dražší byly i jízdenky vlakem po Nizozemsku.

Totéž severský země, tam se dá taky dostat za pár korun.

A měsíc, to bych nedal, to už by mi přišlo příliš dlouhý, navíc bych na to asi nebyl ochoten obětovat tolik času.


  • 0
:)

#130 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2013 - 13:26

Nejlepe si tuto hru uzijete, kdyz se nebudete starat o statistiky ostatnich. Nejak mi pripada, ze u nas se rozsiruje tezka choroba "statsfilie". Neni to zadna sranda onemocnet touto chorobou. Leceni je velmi narocne a casto i nemozne. Lek neexistuje. Nemoc nastupuje pomalu. Zacina tim, ze zkouknutim statistik si reknete "Vazne nechapu, jak to mohl dat ... " nebo "Tolik jich nemohl najit, to je divne ...."  a podobne uvahy. Tezke stadium nastava, kdyz nemocny zalozi vlaknu s otazkou treba "Kacer XY nasel tolik kesi za den. Mysliste si, ze to nasel poctive?" Je dobre tu chorobu poznat, co nejdriv a hlavne ji nerozsirovat. Je to dost nakazlive.


  • 6

#131 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 644 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2013 - 14:00

Z toho posledního odkazu a jeho srovnáním s celkovým počtem nálezů člověk snadno zjistí, že nejvýše celkově postavený s nadpoloviční většinou nálezů je až [mnoho slov vynecháno]  většiny kačerů), ovšem max. D/T 2/2 mám cca 800 z 1800 keší.

Když spojím tvoje dva příspěvky - jsou kačeři, kteří za svoje peníze letí do ciziny ve svém volném čase, tam polykají prach pouště a sbírají tradičky do obtížnosti 2/2 včetně tempem, na které by byl hrdý i čínský dělník v montovně králíčků Duracellů, nic kromě filmovek a logbooků a asfaltu silnice celou tu dobu, na rozdíl od jiných, nevidí a domů si přivezou spoustu bodů do statistiky.

 

Kde je v tom problém? Závidíš jim to?


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#132 hanska

hanska

    honzak83

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2013 - 15:24

Když spojím tvoje dva příspěvky - jsou kačeři, kteří za svoje peníze letí do ciziny ve svém volném čase, tam polykají prach pouště a sbírají tradičky do obtížnosti 2/2 včetně tempem, na které by byl hrdý i čínský dělník v montovně králíčků Duracellů, nic kromě filmovek a logbooků a asfaltu silnice celou tu dobu, na rozdíl od jiných, nevidí a domů si přivezou spoustu bodů do statistiky.

 

Kde je v tom problém? Závidíš jim to?

Závidět jim nemám co, spíše mi je jich líto...Ale zase lepší taková závislost než strkat desítky tisíc do automatů, drog apod.


  • 2

#133 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 644 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2013 - 15:41

Závidět jim nemám co, spíše mi je jich líto...Ale zase lepší taková závislost než strkat desítky tisíc do automatů, drog apod.

 

Tak jim to přej a neřeš je tu pořád dokola. Myslet si, že víš, co je pro ostatní nejlepší, je hodně kluzká cesta do pekel. Litovat je vůbec nemáš proč - jsou dospělí a odpovědní sami za sebe. A navíc je to zjevně baví.


  • 8

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#134 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 13:57

Ze své zkušenosti můžu říct, že prvních 100-200 keší byla především honba za body. Ale jak jsem  pronikal do GC tak jsem začal měnit strategii. Už nejde především o body, ale primárně o zábavu ze hry. Mám strašně rád když jedeme někam na dovolenou a já mám načtené informace z listingů a vím kam jít, co tam je atd.  Nebo když se jdeme projít někde, kde jsem už odlovil a můžu dát k dobru historii místa atd. Ostatní stojí a poslouchají a já vím, že to má určitý smysl. To je prostě skvělý zážitek. A jestli má někdo 300 keší za den. Tak ať má. Já jedu svojí cestičkou. 

 

Každý má na GC něco a nemyslím si že většina lidí pase po bodech. Ale pokud někdo takový existuje určitě to nemá lehké. :D   Konec konců je to každého věc. Pokud se ke krabičkám chová správně a nekazí pověst GC.


Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 17 prosinec 2013 - 14:01

  • 5

#135 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 16:51

Tak jim to přej a neřeš je tu pořád dokola. Myslet si, že víš, co je pro ostatní nejlepší, je hodně kluzká cesta do pekel. Litovat je vůbec nemáš proč - jsou dospělí a odpovědní sami za sebe. A navíc je to zjevně baví.

 

Ale tady přece nejde o to vnucovat někomu něco, co je "pro něj nejlepší". Pokud jedni mají "právo" na to, dělat si co je napadne, tak druzí mají stejné právo říkat, co si o tom myslí. Zvláštěpak, když je to často na, nebo spíš dost za hranicí pravidel hry, fair play i selskýho rozumu.


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#136 pyxis.praha

pyxis.praha

    ... dosíci dlásen ..

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 19:24

Ale tady přece nejde o to upírat komukoliv právo říkat co si myslí.

Myslím, že Taxoft jen upozornil na stálé opakovaní jednoho a téhož názoru. A onou kluzkou cestou do pekel je pro něj možná časté paušální obviňování založené jen na základě pocitu, domněnky, nebo jakési "logické úvahy".

Je jistě pochopitelné, že je každý přesvědčen o tom, že ten jeho názor je tím jediným správným, je i pochopitelné, že majitel takového názoru se chce se svým duševním skvostem pochlubit. Proč ale tyto myšlenkové exkrementy trousit stále dokola?

 

Nelze nevzpomenout citátu:

"Proces morální očisty, periodické to hody spravedlnosti tu a tam, zdá se, rozličnými společnostmi cloumající, zvrhne se nezřídka - snad díky mlhavému vymezení kritérií čistoty - v pouhé předávání štafety svinstva."

 

Ale tady přece nejde o to vnucovat někomu něco, co je "pro něj nejlepší". Pokud jedni mají "právo" na to, dělat si co je napadne, tak druzí mají stejné právo říkat, co si o tom myslí. Zvláštěpak, když je to často na, nebo spíš dost za hranicí pravidel hry, fair play i selskýho rozumu.


  • 2
Kešky Járy Cimrmana - web - mapa

#137 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 19:41

Já to vezmu stručně: na co body? :D Sbírat kvůli nim nemá žádný smysl....Traily - je caching jako každý jiný spojený se stejnými zážitky, kdybych na ně "musel" kvůli bodům - připadal bych si jako debil. Být první? - zase: na co? Někdo být první musí, silně ale pochybuji, že to dělají pro nějaké body...

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 17 prosinec 2013 - 19:56

  • 0

#138 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 21:18

Ono to pro body nikdo nedělá. Ale bez bodu tam jaksi nikdo nejde:-))  Takže vlastně ten stále dokola omýlaný "zážitek" , bez bodu vlastně není ono a málo koho zajímá:-)) Proč jít někam bez bodu, když jde jít jinam, za bod...?  Takže mi to přijde jako debata - co bylo dříve? Vejce, nebo slepice...? :-))))))


  • 0

#139 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 21:31

Asi jsem hodně divná, ale poměrně často jdu na keš bez bodu - když přijede někdo vzdálenější a dělám mu doprovod, tak prostě jdu na keše, které už sama mám odlovené a nemám s tím nejmenší problém ( jdu o kousek pozadu, nechám hledat a jen mírně naťuknu, když o to někdo požádá ) - sice bych v tu dobu mohla vyrazit někam, kde by to bylo za bod, ale když je s partou nebo některými jedinci legrace, proč ne? A nejsem jediná, jiní se zase takhle chovají ke mně. Počet nálezů pro mě má menší důležitost než zábava. Každý to máme jinak. Co já vím, jestli za dva roky nebudu jezdit jen po PVT v poušti ? Nebo naopak chodit jen na dlouhé multiny? Kdo ví, dneska ani já netuším, co mě bude bavit. Život mě naučil, že už moc neříkám  NIKDY BYCH...


  • 2

#140 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2013 - 22:17

Asi jsem hodně divná, ale poměrně často jdu na keš bez bodu - když přijede někdo vzdálenější a dělám mu doprovod, tak prostě jdu na keše, které už sama mám odlovené a nemám s tím nejmenší problém ( jdu o kousek pozadu, nechám hledat a jen mírně naťuknu, když o to někdo požádá ) - sice bych v tu dobu mohla vyrazit někam, kde by to bylo za bod, ale když je s partou nebo některými jedinci legrace, proč ne? A nejsem jediná, jiní se zase takhle chovají ke mně. Počet nálezů pro mě má menší důležitost než zábava. Každý to máme jinak. Co já vím, jestli za dva roky nebudu jezdit jen po PVT v poušti ? Nebo naopak chodit jen na dlouhé multiny? Kdo ví, dneska ani já netuším, co mě bude bavit. Život mě naučil, že už moc neříkám  NIKDY BYCH...


Vubec divna nejsi. Delam totez a na pekne misto ci krabku se rad vratim. Loguju na internet jen abych vedel, kde vsude jsem byl, ctu si rad listing odlovenych krabek. Znam i lidi, kteri sbiraji a na internet neloguji nic....
  • 1




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama