Přejít na obsah


Fotka

THE DARK SIDE IS COMING SOON


Nejlepší odpověď kulhal , 22 říjen 2014 - 12:40

Všechno bylo už řečeno, nic nového jsem neobjevil, přesto přihodím i já svůj názor.

Už dávno jsem pochopil, že neexistuje jediný správný geocaching. Máme jednu platformu, jednoduchá pravidla, jeden název, statistiky. Ve skutečnosti tu však běží několik her vedle sebe: hra na FTF, hra pro sběratele, hra pro kutily, hra na objevování zajímavých míst, hra spolčovací (eventy a různá sdružení), hra na překonávání terénních či intelektuálních překážek, hra na co nejvíc nálezů ve statistikách a další. Tahle různorodost je základem úspěchu celého geocachingu. Každý si vybere to své, většina z nás se zapojí do více her, a naše zapojení v jednotlivých hrách se v čase vyvíjí. Zůstáváme na jedné platformě, ale často letos hrajeme úplně jinou hru než třeba vloni.

Vše je v pořádku dokud se hráči jednotlivých her dokáží navzájem tolerovat a respektovat. Problémy začnou vznikat v okamžiku, kdy se příznivci jedné hry začnou vyvyšovat nad ty druhé. T5káři ohrnují nos nad vším s T<4. Výrobci roztomilých dekorovaných krabiček se pošklebují nevzhledným L&L schránkám. Sběratelé CWG začnou povyšovat svá pravidla nad ta všeobecná. Milovníci vlastivědy mluví o pravém smyslu geocachingu (do téhle skupiny mimochodem patřím velmi často i já). A velmi často vzniká nepochopení mezi příznivci velkých čísel ve statistikách a těmi ostatními.

Za sedm let své hráčské existence jsem prošel snad všemi GC hrami. Vím, proč tuhle hru mám rád a vím, co je pro mě jen ztráta času. Mám kamarády mezi zarytými příznivci všech rozměrů této hry - a většinou je dokážu pochopit nebo si dokonce tu jejich hru občas zahrát. Nikdy jsem se sice nepokusil strávit celý den v autě se zastavováním a vyskakováním každých 161 metrů, ale neberu to těm, kteří to považují za smysluplně strávený čas. Hrají prostě svou hru, snad tu jedinou, kterou jsem si zatím nevyzkoušel.

Přesto powertraily a série nemám rád.

Prvním důvodem je to, že často narušují křehkou rovnováhu mezi naší hrou a vnějším prostředím. Hodně keší = hodně lovců, hodně lovců = vyšší riziko sporu s místními obyvateli, myslivci, ochranáři, trampy a dalšími uživateli krajiny. To ohrožuje nejen série a powertraily samotné, ale celou hru. Objevují se nová pravidla a regulace, které dříve nebyly nutné. Komplikuje se vztah s úředními autoritami, který je dnes založený jen na tiché toleranci.

Druhým důvodem je to, že ve velkém množství sériových keší se začínají ztrácet ty „obyčejné“. Třeba si nikdy neodlovím keš věnovanou kapličce u cesty ve východních Čechách protože se tomuhle koutu krajiny zdaleka vyhnu. Spousta dalších lovců si tu keš odloví, ale kapličky si ani nevšimnou a v logu se omezí na „díky za další ze série“ – což autora asi dost znechutí. Bohužel začínáme kopírovat vývoj, který jsem před 3-4 lety začal pozorovat v USA: Zelená vlákna proplétajících se powertrailů na mnoha místech zamořila mapu natolik, že u geocachingu vytrvali jen hráči jediné hry – té na počet bodů. Ti ostatní postupně odpadají, otrávení sériovou nudou. Powetrailem občas projede profesionální lovec bodů, ale turista, lezec nebo rodina s dětmi už plánuji své aktivity jinak než nad geomapou. Místní geokomunity se tomu sice snaží bránit různými způsoby, například vydávají tištěné průvodce po zajímavých keších, aktivně propagují seznamy doporučených keší – skutečnost je však taková, že geocaching v USA v posledních dvou letech upadá.

Bohužel si myslím, že k téhle situaci směřujeme i my. Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
214 odpovědí na toto téma

#121 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2014 - 20:15

Zvláštní, že takové parádní akce jako byla Zubatá žába se nevejdou GS do škatulky pravidel, tak to zakážou. A tohle se jim do škatulky vejde, tak to může být. Ale do pár týdnů tady budeme mít zase nechtěnou publicitu. A taky by mě zajímalo, co chtěl schvalující revírník o keších vědět, já musel dokládat svolení CHKO u jedné, svolení obecního úřadu u druhé a přesunout třetí kvůli myslivci krmícím divoká prasata.


  • 17

#122 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 7:25

Moje zkušenost s JTJPT jak jsem ho dnes zažila - rok od založení po návštěvě cca 1 500 kačerů.

Chtěla jsem si vylepšit profil, zatím mám maximum nalezených keší 20 a na další odznak potřebuji 50. Měla jsem z toho trochu obavy- rozježděné krajnice u lesa, spousty odpadků. rozhrabané okolí keší, když místní obyvatelé zahlédnou GPS, určitě mi začnou spílat a hrozit pěstí...

V 9 hod parkuji na doporučených souřadnicích u čísla 1 a nasedám na kolo. Les se probouzí, ptáci zpívají, zlátnoucím listím se paprsky slunce pokoušejí proniknout mlhou. Vyrážím na cyklostezku k Hájovně, keš mimo PT, po několika minutách se proti mně řítí auto. Kačer? Ne, to si místní zajeli do lesa pro dříví. Po zalogování kešky vyrážím na trail. Keše jsou podél cesty, kde je jen malý provoz, nevidím žádné známky, že by někdo vjížděl do lesa. Vedou k nim pěšinky, ale okolí je netknuté, jak by ne, když jsou všechny upevněny víceméně stejně, bez maskování. Nikde není třeba hrabat , přehazovat kameny a pitvat pařezy. Cesta pokračuje Svatojiřským lesem, užívala bych si ji, ale každých 200 m musím slézt z kola  a zalogovat.  :) Pak vesnice, tam keše nejsou  a zase les, hinty jsou dub, buk, modřín, borovice, už je poznám podle kůry. Les voní medem, táborákem a při logování slyším, jak padá listí. Takhle to pokračuje asi k 50. keši. Tam se cesta mění. Vede od vesnice k vesnici mezi poli, hinty jsou švestka a jabloň. Šlapu, občas potkám jiné cyklisty , na loukách se pasou ovce, koně a krávy- ty mají zvonce jako někde v Alpách. Krabičky jsou u silnice,  na místech, kde nemohou nikomu vadit a lze je zcela nepozorovaně zalogovat.  U 70. keše se otáčím zpět a autu - mám to 15 km, ještě se zastavím v Loučeni na náměstí v cukrárně. Dávám si zmrzlinu politou horkou čokoládou a kafe se šlehačkou. Zatímco čekám , až čokoláda ztuhne na křupavou krustu, čtu si zdejší forum a říkám si, jestli ti debatující vůbec vědí, o čem mluví. Jestli na tom trailu byli.

Jak píší owneři, ...krajina, kterou máme rádi.... a já celkem chápu proč. 

 

Ohledně trasy u JTJPWT mám podobnou zkušenost, že se jednalo o docela pěknou cestu (alespoň na začátku lesem, pak poli) a na kole to byla docela pohoda. Při návštěvě keší okolo cesty i celkem pěkný výlet, když to člověk nepřeháněl a dal za den max. těch 50-120 keší na kole... Ovšem nemůžu souhlasit, že vše bylo v pořádku, protože min. 5% keší bylo buďto v pytlících nebo náhradních krabičkách atp. Sami jsme tam nějaké doplňovali... Hlavně ke konci JTJPWT byly rozkradené skoro všechny keše (asi je tam někdo krade záměrně). Většinou jsme v jednom dni potkali min. 3-5 výprav a to jsme se na tento PWT vypravili na kole letos na jaře po půl roce provozu. Trochu je mi divné, že teď píší kačeři, že potkávají na novém PWT jen cca 1 tým. Ovšem i tehdá stejně jako dnes jsme přímo od těch, co jsme potkali slyšeli, jak viděli své nicky na krabičkách, u kterých nebyli.

Stejně jako tento PWT je v celkem pohodové krajině na kolo.

 

Ovšem odlov autem?

Za mne - nikdy... V sobotu jsme jeli ráno na event a protože ještě nikde nebyli logy, zajeli jsme si 5 km přes cíp tohoto PWT, jestli tam náhodou nestihneme být první... Samozřejmě jsme první nebyli, před námi už 2 různá razítka jednoho týmu, ale když jsem viděl, jaký odlov autem je, nechápu, že to někoho může bavit... Po dvanácti keších co jsme měli na trase jsem byl otrávenej a raději jsme rychle jeli dál na event a daleko více jsem si užil při odlovu asi 4 keší za celý další den... Jen jsem si říkal, ještě že byla sobota ráno a nikdo tam nejezdil.

 

Viděl jsem to i na FCPT (První český powertrail u Náchoda). Tenkrát jsem to dal také na kole. Ovšem když kačeři na úzké silničce zastavili za více jak 90° levotočivou zatáčkou, kde vlevo byla skála vpravo u svodidel, takže vůbec nemohli být vidět, to jsem si říkal, že to už je hodně risk... Pak se chlubili, jak tu stovku dali pod 4 hodiny. My to jeli i s pár kešema okolo na kole asi 6 hodin. 

 

PWT jsou hodně bodů za málo času. Hodně toho dělají sami kačeři způsobem, jakým loví PWT - a ten je dán tím, jak je PWT udělaný... A tyto dva (JTJPWT a DSGK) jsou udělány tak, že to svádí:

- K odlovu co nejvíce keší za co nejkratší dobu - tj. autem se zastavováním na nebezpečných místech na kraji silnice

- přenášení kešek

- když nenajdu, dám náhradní, i když je třeba vedle

- Jednotné logy ve stylu: "Díky za sérii DSGK" i na keškách v okolí, a to dosti širokém (zaznamenal jsem podobné logy u JTJPWT na keškách u Hradce Králové), které autory daných keší opravdu "potěší", když dotyční nejsou schopní logovat alespoň těch pár jiných keší normálním logem

- Nadměrnou zátěž okolních keší a jejich archivování (Češovské valy GCP0VX, Fogel house GCY8X6 (Archivační log "Ten power trail uz mi fakt vadi...") )

- Zablokování pěkného místa pro normální keš s pěkným listingem (např. posezení u křížku s výhledem atp.)

 

K argumentu uctívačů PWT, že normální kešku si nepamatují, ale zážitek z PWT si pamatují celý život? Ano, zážitek ze 400 bodů z celého dne ano, ale jednu z toho PWT? To by mě zajímalo, jestli si nějakou dotyčnou z toho PWT vybavíte! Určitě ne, max jako souhrn všech 400, nebo souhrn toho dne, a to bych neřekl, že je to samé jako zážitek z jedné keše... Třeba výlety po Šumavě si taky pamatuji jako skvělý zážitek, i když umístění některých keší, které byly "obyčejné" mi splývá. Stejně jako u PWT je to zážitek z výletu, ne z jednotlivé keše.

 

Raději bych, kdyby tyto PWT už nevznikali, případně někde hodně daleko od mého domova, aby mne to nesvádělo k odlovu, když budu chtít odlovit keše v okolí... A řekl bych, že stejný názor po debatě s pár lidmi na eventu má i spousta dalších, jen to sem nenapíší... Stejně jako já si PWT nakonec odloví kvůli tomu, že to mají blízko, aby jim nezacláněl na mapě, ale byli by raději, kdyby nebyl.


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 20 říjen 2014 - 7:26

  • 12

#123 Fukar

Fukar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 9:02

Střetávají se tady názory zarputilých příznivců i odpůrců powertrailů, ale nedá se porovnávat nějaký PWT většinou po lesních cestách, třeba loňské keškobraní na Valašsku, s tím co vzniklo tady.

Obecně proti PWT nemám nic. 

Ale znám problémy, které vznikly už při provozu JTJPT, mluvil jsem s ownery několika okolních keší a vím, co si o tom myslí někteří místní obyvatelé. Já tady totiž bydlím a mám zpětnou vazbu i od lidí, kteří jezdí každodenně po silnicích osázených powertrailem.

Naštěstí většina z nich vůbec netuší, proč ti magoři stojí na krajnici silnice, kde se auto skoro nedá objet, nebo za zatáčkou. Je to nejenom omezuje, ale i přímo ohrožuje. 

Samozřejmě to platí jen o některých úsecích, nedá se to říct o celé trase.

Stejnou, nebo alespoň podobnou zpětnou vazbu museli mít i autoři. Nebo jen ucvrnkávali blahem z logů na bonusu? Nevím.

Důležité je co udělali.

Nasázeli do stejné oblasti dalších 400 kousků. 

A opět na silničky široké tak pro jedno auto a opět za zatáčky zarostlé křovím nebo stromy.

Abych byl konkrétní, tak jsem viděl oblast kolem Kacákovy Lhoty a Vysokého Veselí.

Kdyby autoři vybrali opravdu bezpečné úseky, místa s pěkným výhledem (sami píšou, jak mají tuto oblast rádi a jak se jim tady líbí, takže taková místa určitě znají) místa, která neomezují místní obyvatele, pak by tady mohlo být krásných třeba 150 mikrošek a nikdo by proti nim neřekl vůbec nic.

Ale tohle? 


  • 18

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.


#124 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 221 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 9:12

Zvláštní, že takové parádní akce jako byla Zubatá žába se nevejdou GS do škatulky pravidel, tak to zakážou. A tohle se jim do škatulky vejde*, tak to může být. Ale do pár týdnů tady budeme mít zase nechtěnou publicitu. A taky by mě zajímalo, co chtěl schvalující revírník o keších vědět, já musel dokládat svolení CHKO u jedné, svolení obecního úřadu u druhé a přesunout třetí kvůli myslivci krmícím divoká prasata.

*podtrhnul jsem já

 

Nevejde, protože určitě nemají splněno to druhé pravidlo z Geowiki, jak jsem už připomínal:

2. Před ukrytím jakékoliv geocache získej povolení vlastníka nebo správce pozemku bez ohledu na to, zda bude umístěna na soukromém či veřejném majetku. Přihlášením listingu geocache se zaručuješ, že máš náležité povolení ukrýt svoji geocache na vybraném místě.

 

Docela by mě zajímala odpověď revs, proč toto, na 2. místě uvedené pravidlo, vůbec existuje, když není vyžadováno ani u kontroverzních keší.

Že je tento PT kontroverzní, o tom nemůže být sporu, viz. např. toto vlákno.


  • 3

#125 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:27

*podtrhnul jsem já

 

Nevejde, protože určitě nemají splněno to druhé pravidlo z Geowiki, jak jsem už připomínal:

2. Před ukrytím jakékoliv geocache získej povolení vlastníka nebo správce pozemku bez ohledu na to, zda bude umístěna na soukromém či veřejném majetku. Přihlášením listingu geocache se zaručuješ, že máš náležité povolení ukrýt svoji geocache na vybraném místě.

 

Docela by mě zajímala odpověď revs, proč toto, na 2. místě uvedené pravidlo, vůbec existuje, když není vyžadováno ani u kontroverzních keší.

Že je tento PT kontroverzní, o tom nemůže být sporu, viz. např. toto vlákno.

 

Tenhle bod se uplatňuje jen v případě, kdy je to nutné. Spíš se tu spoléhá na zdravý selský rozum. Já mám jednu T5 v Brdech a nejdřív jsem se musel podívat na mapu, čí ten les je. Kdyby byl soukromý, chtěl by po mně revírník povolení od toho, komu strom patří. Keš je ale v lese státním, takže žádné potvrzení nechtěl. Tady to bude stejné, stromořadí hrušek vedle silnice bude patřit krajské správě silnic. Kdyby se mělo žádat o povolení ke každé keši, některé velké úřady by pak na to potřebovali zvláštní kešařské oddělení. 


  • 0

#126 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:28

....

- Nadměrnou zátěž okolních keší a jejich archivování (Češovské valy GCP0VX, Fogel house GCY8X6 (Archivační log "Ten power trail uz mi fakt vadi...") )

- Zablokování pěkného místa pro normální keš s pěkným listingem (např. posezení u křížku s výhledem atp.)

 

....

 

Podíval jsem se na tu keš Fogel house do logů a docela jsem se divil. Lidi tam fakt psali logy typu díky za tak velkou sérii a za její údržbu a tak podobně. Přitom nerozlišují, že je to úplně jiná keš.


  • 1

#127 Raraku

Raraku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:37

Podíval jsem se na tu keš Fogel house do logů a docela jsem se divil. Lidi tam fakt psali logy typu díky za tak velkou sérii a za její údržbu a tak podobně. Přitom nerozlišují, že je to úplně jiná keš.

To je bohužel "normální", mám jednu keš nedaleko Dalmatinů a v době největších návštěv téhle série, logovali někteří specialisté všechno stejným logem, bylo jim úplně fuk, že to se sérií vůbec nesouvisí.


  • 1

#128 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:39

To je bohužel "normální", mám jednu keš nedaleko Dalmatinů a v době největších návštěv téhle série, logovali někteří specialisté všechno stejným logem, bylo jim úplně fuk, že to se sérií vůbec nesouvisí.

Neúcta k ownerovi.


  • 3

#129 see.bee

see.bee

    XXX

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:46

Pokud se loví podobné velké série, tak podle mne je většina kačerů zblblých a jsou rádi, že zalogují sérii v pořadí, jak ji odlovili. Pochopitelně, pokud se naskytla po cestě nějaká další "běžná" krabička drive-in, tak k ní dá dosti podobný log.

Zkusil jsem alespoň část PWT, který vznikl koncem minulého roku. Je to o bodech, jak si nahnat statistiky, kolik krabiček má odloveno za den atd. nic víc.


  • 0

#130 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:53

Lovci tohoto se tady občas ozvou, a řeknou, proč tam jeli lovit. škoda, že se neozve taky owner, proč tohle zakládá, i když to tady určitě čte.

 

Přitom několika malými PWT by podle mě udělal radost mnohem větší skupině kačerů. Moc se mi třeba líbily Opičí hory u Žďáru nad Sázavou nebo Knoflík. Taky jsem si docela užil BF, protože jsem tam poprvé nesl malého kačera Franišišku v kapse na břiše. Všechno to byly fajn výlety. 


  • 3

#131 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:57

že za ty petky by měli krásnou dovolenou ve Španělsku

 

Kolik stojí taková nevyfouklá PETka, když vyfouklá i s obsahem se dá sehnat za 3 Kč?


  • 1

#132 JeDie

JeDie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 12:58

Kdyby ti co jedou PWT autem lovili jen ten trail, dodržovali předpisy a doporučení tak prosím, ale většina se dostane do transu, kdy prostě odloví vše po cestě jako hejno kobylek a to mě osobně vadí nejvíc. Ty logy k archivovaným keším, viz příspěvky výše pak mluví za vše... :(


  • 1

#133 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:01

To je bohužel "normální", mám jednu keš nedaleko Dalmatinů a v době největších návštěv téhle série, logovali někteří specialisté všechno stejným logem, bylo jim úplně fuk, že to se sérií vůbec nesouvisí.

 

A bude hůř, když GS zavedl tlačítko pro zkopírování předchozího logu.


  • 0

#134 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 452 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:04

A bude hůř, když GS zavedl tlačítko pro zkopírování předchozího logu.

to si děláš srandu...doufám


  • 2

#135 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:27

Jo, takovéto logy čtu hodně často. Pár které jsem našel za pár minut hledání...

 

Keš 15 km od nejbližší keše JTJPWT: http://coord.info/GLF0K9HC

Poděkování autorům PWT (autorovi keše vůbec!), spoluúčastníkům lovu atp.

 

A to je jen jeden z mnoha logů, které často čtu, když si otevřu některou keš v HK, Poděbradech, či do 20 km od PWT někde cestou...

 

Keš od autora, který dělá moc hezké schovky, takže jeho keš je určitě moc pěkná: http://coord.info/GLF8AHEG, jen má smůlu a je na PWT.

 

Ale když se kouknu, ony ty keše zalogované stejným způsobem pak jsou i daleko dál: http://coord.info/GLEYKYWE

 

To se pak ani nedivím, že tolik kačerů má diamantový odznáček Autora v Bagdegen, když zalogují PWT takovým to způsobem 400x stejně 500 slov...


  • 2

#136 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 169 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:39

A bude hůř, když GS zavedl tlačítko pro zkopírování předchozího logu.

 

Nějak se mi vybavil cimrmanovic Blaník: "...Smyle, proč to děláš? Proč tak plácáš?" :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

 
 

 

 


#137 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:39

Kolik stojí taková nevyfouklá PETka, když vyfouklá i s obsahem se dá sehnat za 3 Kč?

Je to 658 keší. Spousta z nich se bude mockrát obnovovat. Mockrát bude owner vyměňovat logbooky. A tu fůru silniček od Polabí do Podkrkonoší na kole neprojede.


  • 0

#138 ptacopysk

ptacopysk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:44

Jo, takovéto logy čtu hodně často. Pár které jsem našel za pár minut hledání...

 

Keš 15 km od nejbližší keše JTJPWT: http://coord.info/GLF0K9HC

Poděkování autorům PWT (autorovi keše vůbec!), spoluúčastníkům lovu atp.

 

A to je jen jeden z mnoha logů, které často čtu, když si otevřu některou keš v HK, Poděbradech, či do 20 km od PWT někde cestou...

 

Keš od autora, který dělá moc hezké schovky, takže jeho keš je určitě moc pěkná: http://coord.info/GLF8AHEG, jen má smůlu a je na PWT.

 

Ale když se kouknu, ony ty keše zalogované stejným způsobem pak jsou i daleko dál: http://coord.info/GLEYKYWE

 

To se pak ani nedivím, že tolik kačerů má diamantový odznáček Autora v Bagdegen, když zalogují PWT takovým to způsobem 400x stejně 500 slov...

 

Nejde jen o logy, takoví kačeři, kteří "nemají čas" napsat log ke konkrétní keši (kolik času zabere napsat dva řádky?), zřejmě nebudou ani "mít čas" keš pořádně zavřít, uložit, zamaskovat, dát pozor na kolemjdoucí atd.


  • 0

#139 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 13:55

Nějak se mi vybavil cimrmanovic Blaník: "...Smyle, proč to děláš? Proč tak plácáš?" :)

 

Omlouvám se, nebyl to GS, ale GC little helper. Prostě se mi tam možnost zkopírovat předchozí log nově objevila, nenapadlo mě, že to může mít na svědomí nějaký skript.


  • 0

#140 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 286 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2014 - 14:18

Kolik stojí taková nevyfouklá PETka, když vyfouklá i s obsahem se dá sehnat za 3 Kč?

Při nákupu cca 5000 kusů cca 2.70Kč normální malá PET, ještě menší PET 200 ks po 3,30Kč. Paleta už je někde u 1,80Kč a od známého, který dělá ve stáčírně vody stojí prý PET 0,80Kč. Připočti si k tomu dopravu a je to vše. Já jsem platil za 8 velkých krabic 670 korun.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama