Přejít na obsah


Fotka

GeoGet script FinalWP

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
21 odpovědí na toto téma

#1 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 10:01

//tomy.22: založil jsem jsem na žádost uživatelů tento thread, který jsem oddělil od jiného threadu.

 

Některé příspěvky jsou upraveny, tak aby v novém tématu měli smysl. Stále však vyjadřují původní názor uživatele. Ty příspěvky, které po rozdělení byly nesmyslné, jsem smazal. Pokud jsem někde udělal chybu, máte možnost buď si svůj příspěvek upravit a nebo mi napsat SZ a koukneme společně na to co by bylo vhodné upravit.

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

:-) a na toto máme plugin, který ti oznámí že od okamžiku kdy sis tu finálku uložil se změnil listing :-)
 

 

Ahojky,

mohl by jsi sem dát o který plugin se jedná, díky.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 25 leden 2015 - 19:49

  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#2 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 10:52

Ahojky,
mohl by jsi sem dát o který plugin se jedná, díky.


http://geoget.ararat...lwp?s[]=finalwp
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 10:57

Díky, tenhle plugin pouzívám. Myslel jsem, ze je neco nového co mi uniklo.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 11:35

On ma ten plugin nevyhodu, ze "stare" souradnice indikuje jen u finalek. Jiz delsi dobu mam v planu jeho upravu, aby indikoval stare souradnice i u kesi, ktere nemaji finalku. Zatim je to jen v planu. Ale treba, kdyz jsem to sem ted napsal, me to prinuti se na to podivat driv :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 11:54

Gorde, to jako myslíš indikace posunu tradičky ? Nebo změny souřadnic jiných waypointů ? Nějak v tom nevidím smysl, ale třeba jen špatně uvažuju.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 12:04

Ted se uvazuje jen o vypoctenych finalovych souradnicich a jen ty se kontroluji proti casu zmeny v listingu. Ale klidne muzes vypocitat souradnice stage. V tom pripade vsak zadna kontrola neprobiha a nic se neindikuje. Moje predstatva je takova, ze kontrola bude probihat u vsech WP, ktere maji zakaz prepisu pri importu a indikovat se bude vypocteny FWP (pokud existuje) nebo jiny vypocteny WP (vsechny budou stejnou ikonou, tam asi nema smysl je rozlisovat). Ikona obecneho WP bude u kese zobrazena jen pokud bude starsi nez listing a keska neni nalezena.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 24 leden 2015 - 12:08

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 529 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 12:09

Tento plugin jsem neznal a hned jsem ho vyzkoušel. A hned mi ukázal změnu u jedné blízké, na kterou se chystám, ale zřejmě jde jen o nějakou nevýznamnou změnu v textu. Šikovné. ještě kdyby tak se daly indikovat změny listingů bez nutnosti jejich kompletního stahování...


  • 0

#8 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 13:51

Gord: Je fakt, že tato kategorie mysterek či multin je špatně podchycená, pokud si člověk tu stage neoznačí jako final tak o ní vlastně ani neví. Nepočítám slabou změnu podbarvení v seznamu. Muselo by se to opravdu testovat na ten příznak přepisu a je otázka zda by to mělo smysl u odlovených - tam je předpoklad že už je doplněn finalwp takže by to zřejmě nemělo smysl kontrolovat. 

Neřeší se tím práce v terénu, kdy na rozdíl od finálky nemám na první pohled žádnou informaci o připravených souřadnicích stage. Proto tyhle keše vůbec nemám rád.

Asi by to nebyla velká práce, možná se nad tím hlouběji zamyslím. Docela to vidím tak, že největší práce bude ta nová dvojice ikonek.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 24 leden 2015 - 13:54

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#9 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 14:12

Já mám škrtnuté prakticky všechny finálky, včetně nedávno vypočtených. Ale checker souřadnice potvrzuje.

 

Hodilo by se snadné potvrzení správnosti, zatím jsem přišel jen na otevření WP a opětovné uzavření tlačítkem OK.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 19:07

Neřeší se tím práce v terénu, kdy na rozdíl od finálky nemám na první pohled žádnou informaci o připravených souřadnicích stage. Proto tyhle keše vůbec nemám rád.

Asi by to nebyla velká práce, možná se nad tím hlouběji zamyslím. Docela to vidím tak, že největší práce bude ta nová dvojice ikonek.

 

Asi neni problem upravit si exportni script tak, abys mel u WP poznamku o (ne)aktualnosti, treba tucne a cervene, nebo doplnit pismenko/znak ke jmenu WP - tam, co se ted dava D (disable), A (archived) nebo F (found) dat treba O (olld).

 

Co se ikonek tyka, tak ja nejsem zadny vytvarnik, proto to bude hodne jednoduche. Jde mi o informacni hodnotu ne o uznani ve vytvarnych kruzich ;)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 19:16

Já mám škrtnuté prakticky všechny finálky, včetně nedávno vypočtených. Ale checker souřadnice potvrzuje.

 

Hodilo by se snadné potvrzení správnosti, zatím jsem přišel jen na otevření WP a opětovné uzavření tlačítkem OK.

 

Priznak neaktualnosti se ziskava porovnanim casu aktualizace WP a casu aktualizace listingu.

 

Cas aktualizace listingu se meni s kazdym importem v pripade, ze se lisi kiontrolni soucet importovaneho listingu proti tomu ulozenemu v databazi. To muze mit v zasade 2 duvody:

 

  1. opravdu doslo ke zmene obsahu listingu
  2. listing je importovan z jineho zdroje nez byl ten ulozeny v databazi. To je totiz dalsi vymyslenost GS - stejny listing ma pri ziskani ruznymi cestami jiny obsah.

 

Je mi lito, ze se porad vymlouvam(e) na ten server, ale cim vic clovek pronika do tech dat, tim vic mu pripada, ze jsou to budto amateri vetsi nez ja, ignoranti nebo naprosti lemplove. Rekl bych, ze uz koncepce obsahuje znacne mezery.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2015 - 22:54

Mohu potvrdit - nedávno jsem aktualizoval pár keší jiným způsobem než normálně a hned jsem měl F škrtnuté.

 

Nešlo by tu kontrolní sumu počítat nějak jinak? Aby se eliminovaly změny díky různému původu listingu.třebas vynechat veškeré HTML a neviditelné znaky, snad by to pomohlo.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 9:57

To je spis otazka na Halumu, ja nezkoumal v cem se presne lisi. Ale vynechani HTML neni spravna vesta. Muze se zmenit obrazek se sifrou a vynechanim HTML tagu prijdes o dulezitou zmenu. Kontrolni soucet bude v tomto pripade to nejmensi. Vetsi problem bude v tom, ze GG nebude zobrazovat aktualni listing.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 10:46

gORD: máš samozřejmě pravdu. S těmi obrázkovými zadáními jsem nepočítal.

Koukal jsem na ten FinalWP - a zjistil jsem že v dokumentaci nemohu spoustu z těch hodnot najít.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 10:56

tak predne, uz si vubec nepamatuji, v cem se to lisi, ani co byla ta "jina cesta", kde se to lisilo....

 

Nicmene hash listingu ma jeden primarni ucel - rychle zjistit, jestli mam v ruce totez co v databazi. Kdyz pred tim budu listing zbesile preprocesovat a upravovat, tak to uz zase moc rychle nebude. Takze s mirou...


  • 0

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 11:17

gORD: máš samozřejmě pravdu. S těmi obrázkovými zadáními jsem nepočítal.

Koukal jsem na ten FinalWP - a zjistil jsem že v dokumentaci nemohu spoustu z těch hodnot najít.

 

Jahych hodnot?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 11:26

A vubec, nemeli bychom tuhle resit v nejakem uplne jinem vlakne?

 

Taky už mne napadlo, že by si ten plugin zasloužil samostatné vlákno.

 

Zkusím otestovat, jak se to chová. Zatím tedy načtení keše skrz API a následné načtení z GPX souboru neaktuálnost nenastavilo. Počkám na PQ soubor.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 11:30

Tady nejsem moderator, pozadej Tomyho.


  • 0

#19 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 529 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 12:03

Asi neni problem upravit si exportni script tak, abys mel u WP poznamku o (ne)aktualnosti, treba tucne a cervene, nebo doplnit pismenko/znak ke jmenu WP - tam, co se ted dava D (disable), A (archived) nebo F (found) dat treba O (olld)

To není špatný nápad, podívám se, jak je napsané exportní makro, už jsem ho kdysi upravoval. Písmeno navíc by asi vhodné nebylo, ale poznámka červeně jako je teď Pozor, v listingu zdůrazněna klíčová slova, by od věci nebyla. Ale ještě potřebnější by (pro mě) byla poznámka Pozor, listing je starší než půl roku. Protože mockrát jsem šel s neaktualizovaným listingem do Prčic.


  • 0

#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2015 - 12:17

To není špatný nápad, podívám se, jak je napsané exportní makro, už jsem ho kdysi upravoval. Písmeno navíc by asi vhodné nebylo, ale poznámka červeně jako je teď Pozor, v listingu zdůrazněna klíčová slova, by od věci nebyla. Ale ještě potřebnější by (pro mě) byla poznámka Pozor, listing je starší než půl roku. Protože mockrát jsem šel s neaktualizovaným listingem do Prčic.

 

Oboje se da udelat. Akorat ja pouzivam sva exportni makra, ne ty od Medwyna. Takze kdyz udelam zasah u sebe, tobe to bude k nicemu :(


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama