Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 3 Hlasů

a:Drake 5.00


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
363 odpovědí na toto téma

#341 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 342 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 17:06

Já bych se silně přimlouval za jiné barvy na tlačítkách. Šedá na bledě modré se fakt nedá číst  :(


  • 1

#342 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 8:08

Já bych se silně přimlouval za jiné barvy na tlačítkách. Šedá na bledě modré se fakt nedá číst  :(

 

Pod to se podepisu. Pred takovymi 4 roky jsem cetl cokoli a kdykoli. Dnes uz oci nejsou to, co byvaly, a protoze bryle mam kratce, jeste jsem si nezvykl je miz vzdy pri sobe. (On ten predpis o pristupnosti webu ma neco do sebe. Ale to poznavam az ted.)


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#343 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 739 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 9:09

Jojo, driv jsem v metru precetl cas na hodinach prez cele nastupiste, ted ani omylem....)

Kazdopadne, co me ale na a:Drake ted nejvic vadi, je ztrata funkcnosti po prechodu z Android 5.1 na 6.0.1 Predtim to nepadalo, proste parada. Ted je sw vicemene nepouzitelny :-( Skoda...


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#344 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 819 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 9:51

Já bych se silně přimlouval za jiné barvy na tlačítkách. Šedá na bledě modré se fakt nedá číst  :(

Ja si furt rikal kde mate ty tlacitka, safra to jsem tak slepy, ze je nevidim. Az po chvili mi to doslo, ze to je tmavy motiv. No ten jsem pouzil presne 1 den a pak se zas vratil k svetlemu motivu a to prave kvuli te sede na svetle modre, kde jsem spis tusil co tam je napsano. A tak se tez primlouvam  k jine barve, treba cerna na svetle modre, to by uz bylo videt.

 

P.S. az uz od mlada mam v ridicaku napsane bryle nutne, ale v metru ten cas na hodinach pres cele nastupiste stale (zatim) prectu ;) . A to se mne fura lidi, co bryle nenosi a nikdy nenosila, pta kde ze jsou ty hodiny, ze tu zadne nevidi :blink: .


  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0

 

S úsměvem jde vše líp


#345 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 639 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 13:27

Ty barvy a ikony byly ve čtyřce lepší. Bohužel, módní trend jsou nevýrazné, vyblité barvy
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#346 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 149 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 13:36

Většina ikon je stejná už od dvojky, ty, které se berou přímo ze systému se pochopitelně změnily, ale to je dané snahou držet se standardního vzhledu systému. Na to tmavé téma se podívám, sám ho nepoužívám, tak mi to nějak uniklo.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 30 červen 2016 - 13:38

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#347 Pascall.CZ

Pascall.CZ

    Pascall.CZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 20:25

Uvod chci podekovat za skveli nastroj pro kacery.

A ted k problemu co mne a kolegu optezuje. Pri pouzivani aplikace se casto stava, ze z aktualni kese se aplikace vrati do hlavniho menu (doje k spadnuti). Tento problem uz mame delsi dobu nekolik verzi. Oba mame mobily od Samsungu (ja S5 android 6.0.1, kolega Note 4 android 5.0.1).


  • 0

#348 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 22:12

To mi delalo na XV s 4.3 i na Z3c s MM... 


  • 0

#349 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 639 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 22:47

Známý problém, bohužel nikdo neví co s tím.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#350 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 104 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 5:49

Taky mi to dělá na všech verzích. Ale zase není to takový problém.


  • 0

#351 Pascall.CZ

Pascall.CZ

    Pascall.CZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 7:41

Taky mi to dělá na všech verzích. Ale zase není to takový problém.

 

Tak to asi nelovis nejaky Power Trail :( Zdrzje to brutalne !!


  • 0

#352 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2016 - 23:01

Pokud vím, blbne to jen s offline mapami. Když přepneš na online, nepadá.


  • 0

#353 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2016 - 10:35

Tak už delší dobu také používám verzi 5 (konkrétně tedy 5.11) a měl bych tu pár věcí na opravu/úpravu. Většinou se jedná o drobnosti až zbytečnosti :)

 

  • Barva písma na tlačítkách v tmavém režimu (už zmíněno)
  • Bylo by možné filtr rozšířit i o navštívené waypointy? Tedy že by se v mapě vůbec nezobrazovali? To bych si i zapnul zobrazování všech waypointů... I když, současný stav přeškrtlého waypointu je také užitečný.
  • Dále mapa: první problém je, pokud přepnu na vektorovou mapu, která má špatně nastavenou cestu k souboru (např. proto, že jsem mapu smazal). V tuto chvíli program nekontroluje existenci souboru a rovnou se ho pokusí otevřít, tudíž skončí chybou. Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na důvod těch neustálých pádů...
  • Bylo by možné do mapy přidat i indikaci stahování mapových podkladů? Řešil jsem takto google letecké mapy a nevěděl jsem, zda je chyba v adrese, v připojení nebo zda a: drake vůbec něco dělá... Mohl by např. v případě problémů s mapou místo mapového podkladu vykreslit dlaždice s nápisem dané chyby (chybná adresa souboru, chybná adresa map, žádné připojení, ...)
  • Když už jsem u mapy, tak je tu ještě dávný problém s listováním tahem. Osobně bych jako nejjednodušší řešení viděl možnost v nastavení na vypnutí tohoto ovládání. Na velkých displejích s vyšším rozlišením se to chová asi lépe, ale můj 4' telefon je na to prostě malý... Takže vždy, když chci posunout mapu a chytnu ji úplně na kraji, tak se akorát přepnu na vedlejší záložku a ještě mi vyskočí seznam nejbližších keší (jelikož jsem dlouho podržel prst na mapě...)
  • A nakonec detail keše:
  • Začnu posunem keše na finální souřadnice. Je to fajn fičura, kterou používám tak dlouho, že na ni občas úplně zapomínám. U mysterek nebo multin funguje výborně, tam ikonku v mapě podbarví zeleně a já vím, že tam je přímo finálka, ale u jiných typů se tak už neděje. Např. u eventů. Jistě, kdo by dával finálku eventu? Ale ono stačí, aby byl putovní a už to jede... No a já jsem měl na starost navigaci, takže místo abychom dojeli na místo srazu, tak jsme skončili v cíli... Takže si myslím, že by bylo fajn zeleně podbarvovat VŠECHNY posunuté finálky. :)
  • Hlavní: bylo by možné výrazněji podbarvit datum aktualizace pokud je starší než např. týden (popř. volitelná hodnota v nastavení). Vzhledem k tomu, že přes GC.Live se archivované keše nestahují, tak se snadno stane, že je keš v databázi vedená jako aktivní a ona je přitom už v archivu...
  • Waypointy: Jak už jsem kdysi psal, bylo by fajn do dialogu po kliknutí na wp přidat i položku "Vypočítat souřadnice" tedy pouze těm waypointům, které by měli zadaný vzorec v řešiteli. A když už jsme u řešitele, měl bych dvě prosby. Za prvé, bylo by možné ho naučit rozpoznat vložený vzorec, i když je napsaný na jeden řádek? I když, on to není zas takový problém ho rozdělit na dva řádky. Mnohem větší problém je (a nelovit ve více lidech, tak bych na t pěkně dojel), že celý řešitel používá pouze celá čísla a tudíž, při celočíselném dělení platí 8/3=2... No a při tom to v drtivé většině případů neznamená nic jiného, než, že mám chybu v datech. Bylo by možné přidat kontrolu na celočíselné dělení a v těchto případech vypsat chybu?
  • A pa mě napadla ještě jedna fičura. Označování waypointů za navštívené je fajn a rád to začnu používat. Jen to tlačítko na označení je pěkně zašité... Mít ho tak v dialogu po kliknutí na wp nebo ještě lépe přímo v kompasu při navigaci by bylo super ;)
  • Kompas: Ukazuje spoustu údajů, ale hint mezi nimi není. A přitom mi přijde jako užitečnější než nick ownera?
  • Logy: Tady mě trochu vadí, že pokud dám aktualizovat logy, tak se staré smažou a stáhnou  se nové. Při špatném připojení to občas končí tím, že se nové nestáhnou, ale zato staré jsou už smazané... Ale co je horší, tak to, že občas mám logy připravené z domu, to znamená např. stažených posledních 100 logů ke keši, stažené logy přátel apod. A o to vše touto aktualizací přijdu. Bylo by možné (např. volitelně v nastavení) zachovávat i staré logy? Většinou mi stačí si jen zjistit, zda za ten týden, co mám stará data, nepadlo nějaké DNF. A přitom to pro mě znamená ztratit tyto cenná data. A pak by tam asi mělo přibýt tlačítko na smazání logů?
  • Tagy: Vím, že tagy jsou spíše pro práci v PC než na mobilu, ale přesto bych měl menší prosbu na přidání pár funkcí. Teď jediné, co se s tagem dá udělat je ho smazat nebo vytvořit nový... Co takhle přidat možnost "Upravit tag" a pak ještě např. "Kopírovat hodnotu tagu" Narazil jsem na to, když jsem potřeboval stáhnout fotohint. Na slabém připojení se obrázek stahovat nechtěl a tak jsem chtěl adresu zadat přímo do prohlížeče (Opera Mini) a nezbylo mě nic jiného, než ji po kouscích přepsat... :(

 

Tak to by bylo tak vše. Jak jsem psal, vesměs se jedná o drobnosti ale jejich zavedení by zvedlo uživatelský komfort ještě o něco více...

 

Díky za super program


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#354 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2016 - 13:05

Ad navstivene wayponty - nastaveni - mapa a zaskrtavatko navstivenych waypointu. Neni to to, co postradas?:)
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#355 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2016 - 20:47

Tam mě to hledat nenapadlo. Díky za tip! :)


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#356 geoborg

geoborg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2016 - 9:27

Zdravím. Chci se zeptat znalých..... přišel jsem o databázi v telefonu, a o nejnovější databázi geogetu. Po synchronizaci telefon-pc-net mi počet nálezů ukazuje o 3 méně než je skutečnost podle webu. čim to je? dá se to nějak spravit?


  • 0

#357 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 342 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2016 - 9:41

Zdravím. Chci se zeptat znalých..... přišel jsem o databázi v telefonu, a o nejnovější databázi geogetu. Po synchronizaci telefon-pc-net mi počet nálezů ukazuje o 3 méně než je skutečnost podle webu. čim to je? dá se to nějak spravit?

protože máš duplicitní logy, smazat na webu

http://project-gc.co...g&submit=Filter


  • 1

#358 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2016 - 9:44

Pokud to není duplicitami, založ novou prázdnou databázi a stáhni znovu všechny nalezené keše.

Pokud souhlasí stažené nálezy z webem, ulož si všechny nálezy jako seznam, přejdi do "normální" databáze geogetu, a otevři tenhle seznam. Výsledkem by mělo být, že uvidíš záznamy označené jako nalezené a pár řádků buďto chybějících (bez popisu) a nebo neoznačených jako nalezené. Pak jsou dvě možnosti - stáhnout znovu listing se všemi logy (pokud ty nálezy jsou z hodně daleké minulosti), nebo ty nálezy označit ručně.

 

Řešila jsem stejný problém, a u mě to nebylo duplicitami, jen se mi z nějakého důvodu pár nálezů v "normální" databázi nestáhlo. Ta prázdná databáze to vyřešila.


  • 0

#359 geoborg

geoborg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2016 - 9:48

zkusím dík........


  • 0

#360 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 948 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2016 - 13:42

.... přišel jsem o databázi v telefonu, a o nejnovější databázi geogetu

OT: takhle nějak si představuju konec světa....proto mám db zálohovanou asi na třech místech....a ještě v GG zálohy databáze tři dny zpátky....


  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama