Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 3 Hlasů

a:Drake 5.00


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
363 odpovědí na toto téma

#321 geoborg

geoborg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2016 - 17:53

:) ...i tak se tomu v období mnoha historických událostí říkalo :)


  • 0

#322 Masa_cz

Masa_cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2016 - 11:38

Mel jsem natahany zakladni info o keskach pres Live, pak behem keskovani jsem to precvakl na zdroj dat Databaze, protoze zapinam mod letadlo, ktery celkem setri baterku. aDrake se ale porad snazil po vybrani kesky tahat data z internetu a tim, ze nemel pripojeni, tak to koncilo chybovou hlaskou invalid response. Kdyz jsem mu pripojeni na net povolil, tak nehlede na nastaveni zdroje dat proste stahoval udaje z netu. Dela to tak schvalne, nebo to je nejaka chybka?


  • 0

#323 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 149 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2016 - 11:41

Pokud máš stažené jen základní info, tak se při otevření listingu snaží dotáhnout zbytek, jinak bys toho moc neviděl. Chyba je, že jsem moc neřešil situaci, kdy si mezitím internet vypneš.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#324 Masa_cz

Masa_cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2016 - 11:49

Ja si myslel, ze to asi neco takoveho bude, dik za potvrzeni  ;)  Ted uz vim, ze to fakt dela a budu si na to davat pozor, ono to zas tak casty pripad, kdy tohle nastane, neni. Bud si to tam taham pres PQ, pak to nedela, nebo pres Live komplet, pak taky ne.


  • 0

#325 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 104 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2016 - 10:02

Jde vám exportovat FN do souboru?

Mně se a:drake tváří, jako že ho exportuje, dokonce když chci exportovat znovu, v cestě vidím soubor fieldnotes.txt už exportovaný (zkoušel jsem exportovat do více různých adresářů mobilu, takže tento soubor se mi tu při exportu v a:drake zobrazuje dokonce vícekrát, ať už v adresáři a:drake na SD kartě, tak v interní paměti telefonu, v adresáři files tak v podadresáři TMP). Ovšem když připojím mobil k PC, tak mi TC ani explorer tento soubor nikde nezobrazí! Nechápu jak je to možné! Může mi prosím někdo poradit? Dlouho jsem pro FN používal GPSku, ale neměl jsem posledně nahrané GPX do GPSky tak jsem použil mobil a teď hledám cestu jak dostat FN do PC, kde jsem je chtěl trochu upravit. Předem díky za info.

 

PS.: V PC se mi zobrazuje cesta: tento počítač: G2 mini /Interní úložiště/Android/Data/cz.adrake.plus/files (případně ještě /tmp), nebo G2 mini /Karta SD/Android/Data/cz.adrake.plus/files Přiložený soubor  SD_karta.jpg   50,13K   0 Počet stažení, kde vidím soubory jako třeba aDrake.ini atp., ale nevidím soubor fieldnote.txt (ani jiné varianty po přejmenování).

V mobilu se mi zobrazují dokonce 3 možné cesty:

/storage/sdcard0/Android/data/cz.adrake.plus

/storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus (předpokládám,že toto je odkaz, který vede do interní karty a simuluje kartu, tj. je shodný s předchozí adresou).

/storage/external_SD/Android/data/cz.adrake.plus, Přiložený soubor  Screenshot_2016-06-15-11-02-24.png   97,47K   0 Počet stažení kde se mi dokonce zobrazí i podadresář fieldnotes, který se mi však také na PC nezobrazí (přitom mám zapnuté zobrazení skrytých souborů).

 

Pokud jsem to dal do jiných adresářů, než cz.adrake.plus tak mi a:drake havaroval.

 

Předem díky za pomoc.


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 15 červen 2016 - 10:16

  • 0

#326 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2016 - 10:16

Taky jsem s tím měl probém a Haluma mi poradil, že po exportu je potřeba zařízení úplně vypnout a znovu zapnout a pak se soubor objeví.


  • 0

#327 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2016 - 10:50

Mne se implicitne dela v cz.adrake/files/fieldnotes. Ale s MTP zarizenimi je problem v tom, ze zmena se ne vzdy promitne i na pripojene PC. Typicky je potiz pri vytvoreni nebo vymazani souboru nebo adresare. Je potreba "refresh" pripojeni a pokud to ovladac nedela sam, je treba zarizeni odpojit a pripojit. Vetsina ovladacu to nedela protoze by musela na sebe prebirat "monitorovani" filesystemu a reagovat na jeho zmeny. (Nahodou se zrovna v pouziti techto funkci hrabu. ;))


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#328 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 104 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2016 - 11:33

Díky moc za snahu o radu. Ale bohužel ani restart mobilu nepomohl.  Přiložený soubor  SD_karta 2.jpg   60,14K   0 Počet stažení

 

Jen si říkám, jaké je to pěkně "pitomé", takovýto způsob... Přitom já to zkoušel už doma, pak jsem to zkoušel v práci (takže jsem to připojil na jiný počítač) a stejně to nebylo. Před pořízením snímku z PC byl kabel několikrát odpojený...

I ten postup s restartováním celého mobilu mi přijde úplně "debilní". Kterej blbec tohle vymyslel? 

PS.: Vím, že je to vlastnost OS Androidu, ale tohle je přímo neskutečné! Dřív, když se připojil Android jako externí disk, bylo to 10x rychlejší (dnes občas se kopírování třeba na 5 minut sekne a pak najednou pokračuje), nebo se při mazání musí mazat 10x zas a znovu, protože to napíše chybu:-( Kdyby tak šlo vrátit původní správu souborů...


  • 1

#329 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2016 - 11:46

Neni to vlastnost Androidu, je to vlastnost MTP zarizeni, resp. jejich ovladacu. MTP se nechova jako blakove zarizeni. Dalsi vec je, ze Win si ty seznamy souboru udrzuji v cache a proto je nutne refresh teto cache na Win (restart telefonu to nevyresi).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#330 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 267 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2016 - 11:58

Pripojovani jako mass-storage melo jednu velkou nevyhodu - souborovy system neni vubec delany na soucasny pristup z vice ruznych zdroju. Takze aby se ten soubrovy system nenavratne neposkodil, muze byt pripojeny bud jen k mobilu, nebo jen k pocitaci. Takze se to delalo hlavne na pametove karty, ktere po dobu pripojenu nebyly v mobilu videt. A ruku na srdce, nektere apliakce by to asi nerozdejchaly, kdyby jim najednou zmizel kus dat!

 

Proto tohle zmizelo, a preslo se na MTP, kde se k datum pristupuje na urovni celych souboru zpusobem, ktery nevyzaduje odpojeni uloziste od mobilu. Takze se tim da hrabat i ve vnitrni pameti a za behu aplikaci. Jinymi slovy, ten MTP driver v mobilu je vlastne jen dalsi bezici aplikace, ktera nejaky soubor precte a odesle ti ho po dratu. Problem je ten, ze ta apliakce se nekdy nedozvi o tom, ze nekdo jiny nekde zmenil soubor, a tak posila predchozi stav.

 

viz. https://code.google....detail?id=38282


  • 0

#331 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 104 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2016 - 6:29

Dík za vysvětlení. Jen s tím MTP mám věčně potíže. Asi dělám něco špatně. Explorer soubory i přesune, ale třeba TC s manažerem je umí jen kopírovat a při mazání je často ani nesmaže a hodí chybu. Často to trvá hodně dlouho, než se vůbec načtou, a pak kopírování 100 MB trvá třeba 5 minut. Ale třeba to je jen mým telefonem, nebo mým způsobem práce...


  • 0

#332 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2016 - 8:47

TC ma 2 moznosti prace s MTP - budto pluginem nebo "nativne". Kterou verzi pouzivas?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#333 staller

staller

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2016 - 12:01

Mtp me trapilo i s adrake sync do Geogetu. Od te doby co pc komunikuje s telefonem pres ftp si nemuzu stezovat. Jen se Ti pritom nedobiji telefon:-)
  • 0

#334 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 639 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2016 - 12:41

Dnes jsem zjistil, že pokud mám odlovenou multi/mysterku, tak se mi od ní nezobrazuje final waypoint, ten se zobrazuje jen od neodlovených. Zobrazí se jen v případě že ho v keši vyberu a dám na něj navigovat.Je to nový bug/feature, nebo jsem někde něco omylem zprasil v konfiguraci ?
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#335 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 149 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2016 - 12:51

Dnes jsem zjistil, že pokud mám odlovenou multi/mysterku, tak se mi od ní nezobrazuje final waypoint, ten se zobrazuje jen od neodlovených. Zobrazí se jen v případě že ho v keši vyberu a dám na něj navigovat.Je to nový bug/feature, nebo jsem někde něco omylem zprasil v konfiguraci ?

 

Zkontroluj si co máš v nastavení na záložce Mapy v položce Waypointy v mapě a pochopitelně taky záleží na tom, zda si necháváš ikonu kešky přesunout na finálku.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 16 červen 2016 - 12:52

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#336 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 639 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2016 - 13:10

Ok, dík. Na první pohled se to zdál dobrý nápad, ale v praxi ke zlosti.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#337 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 10:43

Tak teď jsem se setkal s potřebou, aby řešitel vzorečků uměl faktoriál - ve vzorečku je (X+1)! - bylo by možné tuto funkci přidat?


  • 0

#338 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 680 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 10:55

A když už faktoriál, tak taky odmocniny a vytahování jednotlivých cifer z odmocněných hodnot! Viz. všechny kešky od Ladislavppl. Tohle ověřovat ručně je fakt opruz :wacko:

 

Cituji:

"Zjištěné hodnoty dosaďte do výrazu  X*Y + Z + 89  a z výsledku vypočtěte druhou odmocninu. Dostanete číslo ABCDEFGH. Desetinné čárky si nevšímejte a číslici H nezaokrouhlujte. Pak už jen dosaďte: N 50° (39.439 – 0.EFD)´       E 13° (42.804 + 0.HGC)´"


  • 0

#339 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 149 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 11:28

Asi vás nepotěším, a:Drake je na jednoduché výpočty, kterými lze pořešit většinu keší. Na zbytek existují kalkulačky. Ano, vím, že je to práce navíc, ale kvůli několika speciálním případům mi nestojí za to programovat univerzální a geniální řešitel vzorců.

 

PS: po spočítání té odmocniny stačí do aD napsat ABCDEFGH=12345678


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 29 červen 2016 - 11:29

  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#340 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 104 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 13:17

Já osobně Luďku děkuji za to, že tu je aleespoň nějaký výpočet. Vzorec se dá napsat tolik různými způsoby, že na to snad ani nelze udělat jednotný nástroj. Viz. ten zmíněný příklad.

 

U podobných výpočtů klidně napíšu do logu, že nechápu složitost výpočtů v terénu. Osobně mám sice 2 multiny založené v r. 2007, kde se luští přes morseovku (tam to nechávám, vzhledem k tomu, že spousta to takto už luštila a nechci měnit obtížnost), ale jinak se od té doby snažím u všech, aby výpočty byly co nejjednodušší, pokud možno dosadit číslo.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama