Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 3 Hlasů

a:Drake 5.00


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
363 odpovědí na toto téma

#21 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 134 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2015 - 19:32

<sarkasmus>Zdá se mi, že ikonky pod mapou jsou pořád ještě vidět, když je šero. Moderní "provzdušnění" designu stále není dokonalé. Navrhuji kombinaci barev #FEFEFE na pozadí #FFFFFF...</sarkasmus>

Jinak za půlhodinu používání spadla aplikace jednou, opět bez jakýchkoli vstupů, během pohybu.


  • 2

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#22 mike_btk

mike_btk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 8:35

Nová verze na Samsung S3 mini:

- nefunguje vyhledávání

- ikony keší jsou velké a rozostřené

 

Lze nějak jednoduše provést downgrade?


  • 0

#23 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 670 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 9:42

Ikony kesi jsou velke proto, ze mas nastaveno zvetseni mapy (asi 2x). Zmen si na 1 a budes mit ikony male.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#24 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 220 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 10:36

Ikony kesi jsou velke proto, ze mas nastaveno zvetseni mapy (asi 2x). Zmen si na 1 a budes mit ikony male.

Dobrý nápad, ale s číslem jsi mimo. Já tam měl "automaticky" a to odpovídalo ručně nastavené "3". Tak jsem dal "2", škoda že není možné "2.5". Hodnota "1" je nesmyslně malá blecha.
  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#25 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 376 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 10:37

To padani, jakoby bez priciny, je asi zatim jedine, co mi vadi.


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#26 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 670 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 11:06

Dobrý nápad, ale s číslem jsi mimo. Já tam měl "automaticky" a to odpovídalo ručně nastavené "3". Tak jsem dal "2", škoda že není možné "2.5". Hodnota "1" je nesmyslně malá blecha.

 

Ona by asi nevadila ani ta mala blecha, kdyby ikony nebyly tak nevyrazne. Na nekterych mapovych plochach se dost ztraceji i ty vetsi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#27 JereGEO

JereGEO

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 20:36

Dnes mě a:drake Plus 5 potrápil. Je pocitově o dost pomalejší, ale s tím se dá žít. Párkrát spadnul. Mno, to se ještě asi vyladí.

Ale přestal mi několikrát načítat/aktualizovat současnou polohu. Dělám to tak, že se mrknu na mapu, dám zamknout telefon a jdu. Po nějaké době ho vytáhnu, abych zkontroloval, jestli jdu správně, odemču, ale stále mi to ukazuje starou polohu na mapě a ne a ne se to aktualizovat.

Naštěstí jsem si prozíravě nechal free verzi 4ku, takže jsem mohl odlovit, co jsem chtěl. Jinak by to dnes asi bylo trošku trápení


Tento příspěvek byl upraven od JereGEO: 12 srpen 2015 - 12:06

  • 0

#28 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 22:14

mrknu na mapu, dám zamknout telefon a jdu. Po nějaké době ho vytáhnu, abych zkontroloval, jestli jdu správně, odemču, ale stále mi to ukazuje starou polohu na mapě a ne a ne se to aktualizovat.

 

To mi dělá taky a dělalo mi to už i u testované verze 5 (ne Plus). Myslel jsem si, že je to nějaké „specifikum“ mého telefonu, tak jsem to nikde nehlásil.

Mně vždycky v této situaci pomohlo vrátit se do hlavního menu a dát si zobrazit údaje o GPS. Téměř okamžitě se chytil signál a na mapě bylo zase všechno v pořádku. Jestli je to problém aplikace, tak je to poněkud nepříjemné a stálo by za to to opravit.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#29 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2015 - 22:36

Ale přestal mi několikrát načítat/aktualizovat současnou polohu. Dělám to tak, že se mrknu na mapu, dám zamknout telefon a jdu. Po nějaké době ho vytáhnu, abych zkontroloval, jestli jdu správně, odemču, ale stále mi to ukazuje starou polohu na mapě a ne a ne se to aktualizovat.


Souhlas, mám stejný problém. Stačí vyskočit z mapy a znova se do ní vrátit. Při pěší chůzi pohoda, ale v autě dost nebezpečné a otravné (nevim, kde jsem, zda jsem odbočku už nepřijel). Nemáte někdo uloženou starou Plus verzi?

Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 08 srpen 2015 - 22:41

  • 0

#30 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 764 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2015 - 11:43

Tohle zatuhávání polohy dělá i mě, včera jsem to více testoval. Nesouvisí to s externí GPS, dělá mi to i s interní. Mám Galaxy Nexus s androidem 4.3.

Osvojil jsem si z mapy/kompasu přepnout na kartu Logy a pak zpět a už se poloha zas aktualizuje. Až do zamknutí telefonu... :(


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#31 blackjohn

blackjohn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2015 - 14:43

Kromě známých chyb mi v Plus nefunguje Live hledání seznamu keší, pořád to načítá jako Databáze. Keše v databázi aktualizovat jdou.
Rozsvícení baterky znamená okamžitý pád, ve starší verzi to fungovalo. (mám historickou Xperia Ray s A2.3.7)
A to posouvání do stran mi moc nevyhovuje, při projíždění mapou se občas dostanu do okolních záložek. Kdyby to šlo volbou vypnout?
Při mapě teď není vidět jméno aktuální keše, což dřív bylo. EDIT-teď jsem si všiml, že vidět je o řádek níž.
U ostatních změn jde spíš o zvyk.
Free verzi jsem si nechal starou, takže můžu testovat obě.

Tento příspěvek byl upraven od blackjohn: 09 srpen 2015 - 15:29

  • 0

#32 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2015 - 15:22

To mi dělá taky a dělalo mi to už i u testované verze 5 (ne Plus). Myslel jsem si, že je to nějaké „specifikum“ mého telefonu, tak jsem to nikde nehlásil.

Mně vždycky v této situaci pomohlo vrátit se do hlavního menu a dát si zobrazit údaje o GPS. Téměř okamžitě se chytil signál a na mapě bylo zase všechno v pořádku. Jestli je to problém aplikace, tak je to poněkud nepříjemné a stálo by za to to opravit.

Hlasim, ze tehle problem se objevuje i u me v Pro verzi na Motorola Moto G s A5.0.2


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#33 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2015 - 15:45

a ted jsem jeste koukaldo field notes, ze mi dologu jako cislo nalezu dava stale stejne cislo. mozna to bude tim, ze jsem logoval jeste v AD4, ale exportoval v AD5 ... - posledni dva zaznamy jsemlogoval v AD5 a ty uz jsou cislovane dobre


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#34 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 221 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2015 - 9:31

Ona by asi nevadila ani ta mala blecha, kdyby ikony nebyly tak nevyrazne. Na nekterych mapovych plochach se dost ztraceji i ty vetsi.

Taky mi to trvalo, nez na S4 mini jsem dosel k poznani, ze zvetseni mapy automaticky asi nefunguje jak ma. Velikost 1 manualne mi vyhovuje, kdezto cokoliv od 1.5 vedlo k strasne zvetsenym ikonkam.

=> Dotaz: jak funguje to automaticky:)


  • 0

#35 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 221 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2015 - 9:33

Tohle zatuhávání polohy dělá i mě, včera jsem to více testoval. Nesouvisí to s externí GPS, dělá mi to i s interní. Mám Galaxy Nexus s androidem 4.3.

Osvojil jsem si z mapy/kompasu přepnout na kartu Logy a pak zpět a už se poloha zas aktualizuje. Až do zamknutí telefonu... :(

Souhlas, vcera mi taky zlobilo. Nacetl jsem ze SMS novou kesku a hlasil mi vzdalenost 6km, misto 459m. Po vypnuti a:Drake a zpet se to vzpamatovalo. Kesku umistil v mape nekam jinam.


  • 0

#36 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 221 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2015 - 9:37

Takze vcera jsem rano poprve jel na 5 poznamky pro vzorce. Kdyz jsem na strance listingu potahl za roletku, prepnul na vzorce a napsal zjistene hodnoty, tak se to neulozilo. Jedine co fungovalo bylo vytvorit novy WP, a primo na aktivite pro vypocet souradnic tam ty indicie zapisovat.

 

Dale pokud jsem mel aktivni data, tak jsem nemohl skrolovat v listinku, porad mi svitilo v notification bar, ze a:Drake provadi download (ceho?) a listing se porad resetoval na zacatek. Takze jsem musel vypnout data,, abych mohl cist co za indicie mam zjistovat.

 

Pady aplikace mensi nez v bete, ale obcas se objevi. (min. 1 hlaseny zkrs system:)

Pro test jednalo se o tuto kesku: https://www.geocachi...aspx?wp=GC4E60T


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 11 srpen 2015 - 9:35

  • 0

#37 cobra 11

cobra 11

    cobra 11

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2015 - 17:47

Včera jsem potřeboval vyhledat keš pomocí tagu, ale napsalo mi to, že tomuto výběru neodpovídá žádná keš. Doma v Geogetu jsem je vyfiltroval.


  • 0

#38 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 670 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2015 - 18:22

Tagy: zkontroluj si Souhrn v nastaveni filtru.

 

Nicmene jsem si vyzkousel, ze sice poprve mi kesky podle tagu najde, ale kdyz zmenim hodnotu tagu pro vyhledavani, dava mi stale tytez (puvodne vyfiltrovane) kese. Po restartu aD najde spravne.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 srpen 2015 - 18:23

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#39 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 134 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2015 - 11:54

Další problémy:

Stiskem na mapě si nechám zobrazit menu se všemi dostupnými body. Vyberu finále mysterky. Ukáže se mi ikona a červená navigační čára. Po usnutí mobilu a znovuzapnutí ikona z mapy zmizí, někdy zůstane červená čára na místo, někdy ne. Vyberu stejnou keš znova. Ikona se někdy zobrazí, někdy ne. Čára někdy zůstane, někdy ne. To už máme čtyři varianty - a rozložení variant je rozhodně v neprospěch zobrazení potřebné informace.

 

Jako zdroj dat používám výhradně databázi - proč tedy program odněkud něco stahuje?

 

A ikonka vyhledávání nedělá vůbec nic, ať ji aktivuji libovolnou dobu.


  • 0

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#40 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2015 - 12:07

Za me nejzavaznejsi problem je zamrzavani pozice, jak bylo popsano par prispevku vyse a caste pady. Nepodarilo se mi vypozorovat, co je pricinou. Ale jednou se mi na mape zacalo zobrazovat min a min bodu, az aplikace spadla.

A navrh na zlepseni
- navstivene waypointy. Bylo by super mit moznost navstivene v mape vubec nezobrazovat.
- u mapy se mi stava, ze pri posunuti doprava/doleva mi to skoci na jine okno, coz je naprd. Mozna kdyby to slo u mapy vypnout? Mozna je to jen o zvyku.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama