Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 3 Hlasů

a:Drake 5.00


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
363 odpovědí na toto téma

#41 spelda

spelda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 9:45

Motorola Defy+, Android 2.3

 

1, Vyhledavani take nedela nic, pri delsim stisku se objevi jen hlaska "search" (nexus 7, Android 5 je funkcni)

2, "Stahovani z netu" se spusti pravdepodobne prepnutim na listing a neskonci drive, nez ukoncim cely AD. Pracuji pri tom s databazi

3, Po prepnuti na stahovani z live (konkretne z filtru vyhledani live) nevim jak se prepnout zpet na hledani z databaze. Ikona hledani z databaze na radku neni a ta co tam je nic nedela  ;) . Na tabletu (Android 5) pri testovani byla jeste jedna ikona, ktera hledala v databazi/live a druha byla zrychlene hledani. Nezbyva nez vlizt do nastaveni dat a tam prepnout na databazi.

4, Ztraci se zadana data z poznamek (hlaseno v testovani). Toje asi pro mne nejhorsi zjisteni, zpatky behat s papirem v ruce se mi nechce, i kdyz uznavam, ze obcas se i ten papir hodi

5. Zustal nezahrnuty cito event do eventu (pri filtrovani nezobrazeni eventu se cito dal zobrazuje)

 

Mel jsem nastaveni aktualizace na automat a nekopcim si verze. Kde bych prosim nasel aktualni verzi 4? Na downloadu je posledni 4_00b1 s datem funkcnosti k 1.7.2013

Dik


  • 0

#42 pangogo

pangogo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 12:30

Tak uz mam po letech spokojenosti s V4 tu novou petku...

 

Vypada hezky, to mohu rici:)

 

Co mi vadi/nefunguje:

 

1. Sirsi horni label (ubira misto pro mapu)

2. Neukladaji se poznamky (tady diky za upozorneni od speldy), coz je vec na kterou jsem si zvykl a povazuji to za zakladni a kriticky problem nove verze

 

Jinak urcite krok spravnym smerem.Takze hlavne DIKY!


  • 0

#43 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 13:58

Předem se musím omluvit, zdaleka nestíhám reagovat na všechno.

Teď jen k těm poznámkám - potřebuji to trochu lépe popsat, zkoušel jsem to během testování i teď a poznámka se mi uložila, jak má.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#44 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 711 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 14:37

Taky se mi to neuložilo:
aDrake 5.00 Plus
Otevřu listing keše, vytáhnu roletku, zapíšu poznámku, opustím keš, opět ji otevřu a poznámka je prázdná.
Stačí to takhle?
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 14:50

Na aD bez plus se zapnutymi plusovymi funkcemi jsem si overil, ze pokud zapisu poznamku a pak vlezu na jinou "zalozku" u teze kesky (hlavni, mapa, tagy, ...), poznamka se ulozi. Pokud primo z te zalozky kesku opustim, poznamka se neulozi (i kdyz roletku napred stahnu zase dolu). Duvod asi chapu - opusteni znamena ignorovat zmeny a tedy poznamku neukladat, ale muze to byt trochu matouci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 748 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 17:20

Ahoj,

nechci sem přímo házet instalačku, ale kdo chce, tomu mohu mailem poslat A: Drake v4.22 Pro. Doufám, že tato nabídka Ludkovi nevadí?


  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#47 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2015 - 17:24

Luďku, nemusíš se omlouvat, časem určitě ty chybky vyladíš, myslím, že všichni uživatelé GG jsou Ti za aDraka vděčni.

 

Používal jsem teď tři dny novou pětkovou verzi, měl jsem ji puštěnou celý den a Oregona jsem nepoužil.

 

Pády aplikace jsem měl asi dva, nebo tři, ale to se mi stávalo i s předchozí verzí. Také mi zlobila aktualizace polohy a nastavení filtrů (vlastně asi čehokoli) se mi projevilo až po restartu aplikace, což je trochu nepohodlné. Poznámky mi fungovaly, ale já se vracel zpět na mapu.

 

Jo, taky se občas z ničeho nic objevila hláška "načítám data" a po chvíli zase zmizela, bez nějakého výsledku, či problému.

 

Zapínání svítilny mi funguje bez problémů.

 

Jestli Ti k něčemu je informace, že používám S5mini s v. andr. 4.4.2 a plus verzi aDraka nevím, ale pro mne je potěšitelné, že na plně nabitou baterii v režimu letadlo vydrží se stále zapnutým displejem celý den a je v držáku na představci kola daleko použitelnější než zmiňovaný Oregon. Děkuju za skvělej program a s opravami nespěchej, i s chybkami je nová verze použitelná.  


  • 0

#48 spelda

spelda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2015 - 5:28

omlouvam se, nereagoval jsem, neb jsem slavil a dekuji Gordovi, ze srozumitelne popsal co delam blbe .
  • 0

#49 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2015 - 12:01

Ahoj, zde postuji poznatky za cca týdenním zkoušením, rozhodně nebrat jako kritiku, spíš to s čím jsme měl největší problémy:

 

a) časté pády aplikace

B) častá hláška "načítám data" přitom se ve finále nic nenačítá

c) na mapě se mi nezobrazují všechny keše...... dříve jsem měl zobrazené třeba velké město, nyní se mi nenačtou třeba ani 3 keše ve vesnici

d) při posouvání mapy bych volil delší interval pro možnost "založit nový waypoint, popř. výběr keše". Kolikrát jen posunu mapou a ihned mi mobil zavibruje s nabídkou keší v okolí

e) zrušil bych možnost posouvat panely je-li zobrazena zrovna mapa. Opět při posouvání mapy mi to dost často skočí na listig, nebo kompas.

 

Jinak další drobnosti jsem zatím nepostřehl, toto bylo asi nejmarkantnější.


  • 0

#50 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 312 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2015 - 17:10

Já jsem zjistil, že v ostré verzi jsou velké problémy s AdHoc waypointy. Když na něj chci navigovat, tak se mi nedaří ho zobrazit v mapě - mapa uletí kamsi do Tramtárie.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 17 srpen 2015 - 17:10

  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#51 mgrkelly

mgrkelly

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2015 - 19:13

Verze free:
vyhledávání mi z horní lišty funguje, ale nefunguje mi prostá aktualizace stavu keše. Ostatní druhy aktualizace fungují (listing, logy).
  • 0

#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2015 - 16:20

Pokud mam obrazky ulozeny v *.imc souboru a jsou na ne odkazy pod listingem i jsou zobrazeny v listingu, aDrake je zobrazi jen pod listingem. To je neprijemne, protoze nekdy neni poznat, kde ma byt ktery v listingu zobrazen a kdyz je nejak komentovan nebo jej mam najit po trase, nevim, jak jakym pismenem je obrazek v listingu oznacen, ...


Tento příspěvek byl upraven od gord: 18 srpen 2015 - 16:25

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#53 spelda

spelda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2015 - 20:20

Já jsem zjistil, že v ostré verzi jsou velké problémy s AdHoc waypointy. Když na něj chci navigovat, tak se mi nedaří ho zobrazit v mapě - mapa uletí kamsi do Tramtárie.


Adhoc WP pri snaze o navigaci na ne v AD vzdy naviguji na posledni zobrazenou kes. Pri vyuziti sdileni souradnic (napr. mapy.cz, navigace..) je vse v poradku. Po zobrazeni Adhoc WP v mape pri dalsi volbe menu Adhoc WP zustane nastavena mapa misto jejich seznamu. Nez si to clovek uvedomi je chvilku zmaten co se deje.
  • 0

#54 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 278 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2015 - 22:02

Par veci, na ktere jsem narazil po upgrade a:Drake na 5.00...

Vzdalenost ke kesi .. strida se 50km/1km.. spravne je 1.. Takto divne to fungovalo i v predchozich verzich.

Nenacitaji se nektere obrazky, nenacitaji se segmenty online map. Stejny problem jako v predchozi verzi.. Indikace sitove komunikace potvrzuje, ze aplikace se ani o nic nepokousi.. Neodchazeji zadne pozadavky. Presto v nove verzi a:Drake je nove zobrazena v notifikacni liste ikona, ze program neco "stahuje" i kdyz nestahuje. Kdyz ve stejnou dobu zkusim tutez kes zobrazit ve web prohlizeci nebo Locusu vse se nacte bez problemu.. Po pak dalsich pokusech se nekdy podari a obrazky nebo segmenty mapy se nactou.

Nefunkci vyhledavani jedne kese.
Dlouhe stisknuti lupy nefunguje. Ikonka v titulni liste take ne.

Mizejici poznamky/indicie i pri regulernim ukonceni po editaci.

"Nacitam data. Prosim cekej." se objevuje pri prokliknuti kese kde se nema co nacitat.. (listing bez obrazku..) Nepomuze ani ukonceni aplikace, hlaska se objevi znovu..
Napriklad GC4YYAC se takto nacitala 6 minut.

Ad hoc wayoointy .. pri zvoleni ze seznamu se nic nestane .. adrake dale naviguje na predchozi bod. Ale pri zvoleni adhoc wp primo z mapy je funkcni.

Zvetseni mapy .. u vektorovych map konecne vse citelne, ale u ulozenych bitmapovych lze volit mezi prijatelnou velikosti, kde jsou ikonky prilis miniaturni. Nebo je vse obrovske a mapa pokryva maly kus a nelze odzoomovat (situace, kdy mapovy soubor neobsahuje nizsi zoom).

Navic pri zmene priblizeni mimo obsazene zoomy mapy nasleduje pad aplikace.

Pri zmene mapy na jinou, ktera neobsahuje predchozi priblizeni nasleduje pad aplikace.

Pri stisku tlacitka vyhledavani nasleduje casto pad aplikace... pravdepodobne v situaci, kdy zobrazene vysledky hledani by byly mimo pokryti aktualne zvolene mapy.

Pri zvoleni navigace na nejaky bod z mapy se neobjevi cervena cara dokud se nezmeni zoom..

Pri pokusu o posun v mape do strany dojde k nechtenemu preskoku na sousedni "stranu". Aktivni oblast na kraji stranky je prilis siroka.

V mape zobrazene "z" kese zabiraji listy prilis mista. Pri zobrazeni mapy z hlavniho menu je situace lepsi o nezobrazenou spodni listu ikonek.

Kdyby Google Play umoznoval downgrade vyuzil bych ho... Bohuzel posledni Plus verzi 4.22 jsem zazalohovanou nemel.. :(


Tento příspěvek byl upraven od bender-king: 18 srpen 2015 - 22:28

  • 0

#55 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2015 - 7:01

Jak to tady tak sleduji, tak nejsem sám, kdo se utápí v problémech s novou verzí. Nebylo vypuštění ostré verze trochu předčasné? Nestála by Luďku za zvážení republikace předchozí verze na Google play jako upgrade, alespoň do doby, než se odladí největší chyby?

 

Osobně si moc vážím práce, kterou pro nás děláš téměř zadarmo. Adrake byl pro mně nástroj, na který se mohu v terénu vždycky spolehnout, ale teď už se vždy, když vyrážím ven, trochu bojím, čím mně zase překvapí.


  • 1

#56 spelda

spelda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2015 - 13:34

Testovalo se dost dlouho, ale ted je holt sirsi zaber kombinaci pristroju, androidu a uzivatelu :)

Pokud to sleduju, tak se vetsinou opakuji stejne chyby a se vsemi se da zit. I ta poznamka se uz da ulozit, kdyz se soustredim. Za sebe - vydrzim u 5.00


  • 1

#57 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 312 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2015 - 13:57

spelda: Dovolím si mírný nesouhlas, v Google+ skupinách moc reakcí Luďka na hlášené problémy nebylo, takže v podstatě ani nevíme zda ty připomínky bral v potaz. Osobně jsem měl jedinou betu a ani nevím zda nějaká další existovala.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 19 srpen 2015 - 13:58

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#58 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2015 - 17:51

Ahoj všichni,
používám aktivně adrake 5 od bety, čili spoustu měsíců, občas  to bylo složitější, ale Luděk asi usoudil, že už nazrál čas. Databázi mám velkou, ČR+okolí, často aktualizovanou.
 
Moje problémy seřazuju podle mé závažnosti, ale jak tak koukám do vlákna, všechno už tu bylo reportováno:
 
1. Pády aplikace - v naprosto náhodných okamžicích, u map, při přepnutí funkce, při vyhledávání v databázi, po usnutí. Rád bych poslal nějaké debugovací informace, jenom nevím jak a co, stačí to poslat ty systémové informace z okamžiku pádu (a-drake přestal pracovat .....)?. U androidu vím o jádru a možnostech debugu houby.
Pokud to padne, obvykle stačí návrat do předchozího stavu aplikace - třeba z padlých map se to samo vrátí na úvodní menu a můžu poslední akci opakovat a obvykle projde bez problémů. Dost často se to děje při ukládání Field Notes, ale obvykle se uloží, keška se označí jako nalezená a pak to padne. Řekl bych, že to u mě nějak souvisí s nabitím a teplotou, u částečně vybité baterie po dlouhém provozu (hodiny) to nastává častěji. Možná nějaké wakelocky nebo jiné šílené parametry třeba ohledně vícejádrových procíků, nevím. Zdá se,, že oproti betě se počet pádů mírně snížil, ale mohl by to být jen můj dojem.
 
2. Zapomínání poznámek - přesně je to tak, že než v ADraku opustíte kešku po zapsání poznámky, musíte se přepnout ještě v té kešce na jinou záložku, pak už si adrake poznámku spolehlivě zapamatuje. Už to mám takhle zažité, ale otravuje to, jeden dotyk navíc.
 
3. Stahování online informací, map, obrázků. To je podivné, na wifi to chodí úplně bez problémů vždycky. Na "rychlém" datovém spojení (LTE, 3G) se zdá, že to chodí taky. Na pomalém to někdy část stahne, pak se úplně přestane snažit (kromě běžící šipky ve stavové liště viz dále) nebo se o stahování vůbec nezačne pokoušet.
Ale pozor - poté, co to přestane chodit na datovém spoji, pak se připojím na wifi, tak to někdy také nejde ani na wifi a pomůže zase až restart telefonu. Jako by se něco zavěsilo na to zařízení (modem), ale v androidu, ne jen v adraku.   Zajímavé je, že po restartu telefonu se dotáhne další kus nebo všechno.
 
4. Na mapě se nezobrazí vůbec žádné kešky. Obvykle stačí změnit měřítko a už se objeví. Ne příliš častá chyba, ale vždycky se vyděsím.
 
5. Jestliže něco v terénu stahuju, na stavové liště vlevo nahoře stále bliká šipka stahování, dokonce i po vypnutí adraku. Snad je to jen kosmetika.
 
Ale jinak už bych bez adraku asi neulovil nic, dík Luďku, obrovská práce.
 
Nevím, jestli to k něčemu je, ale info o hw+sw:
OnePlusOne 1
Cyanogen OS version: 12.0
Android version: 5.0.2


  • 0
Všechno je možný.

#59 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2015 - 19:55

spelda: Dovolím si mírný nesouhlas, v Google+ skupinách moc reakcí Luďka na hlášené problémy nebylo, takže v podstatě ani nevíme zda ty připomínky bral v potaz. Osobně jsem měl jedinou betu a ani nevím zda nějaká další existovala.

 

Alpha a beta verzí bylo dohromady 16, testovalo se od loňského listopadu a účastnilo se asi 50 lidí. Připomínky se snažím zpracovávat, ale ne vždy se podaří problém zopakovat nebo najít příčinu a řešení. Kdybych měl čekat, až bude aplikace dokonalá, nevyšla by nikdy. Na odstranění hlášených problémů se pracuje.


  • 5

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#60 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2015 - 6:18

Na odstranění hlášených problémů se pracuje.

 

Je nějaká predikce, kdy by asi tak mohla opravená verze vyjít? Chraň bůh, že bych tě chtěl honit, jen abych se případně zařídil... Díky


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama