Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.3.1.10


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
443 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 342 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 7:44

Po dloooouhe dobe jsme se odhodlili k vydani nove verze Statoru. Co je noveho? To hlavni:

  • pridali jsme Diagnosticky profil - ten zadnou statistiku nevytvari, ale projde vasi databazi a pokusi se v ni najit chyby, ktere vypise i s odkazem na strucny navod k jejich odstraneni
  • pres 30 novych modulu, takze s celkovym poctem jsme uz skoro na stovce. Kdyz k tomu pridate moznost zmeny parametru u kazdeho z nich, vznika nepreberne mnozstvi vatiant pro to, jak bude vase statistika vypadat
  • uplne nove puntikate mapy - kazdy uzivatel si muze krome preddefinovanych vyrezu a vzhledu nastavit svuj vlastni vyrez mapy i vzhled
  • moznost vytvaret prepinace - na jednom miste statistiky bude v danou chvili zvolena jen jedna ze zvolenych moznosti (treba je tak mozne postupne prepinat mezi mapami vylovenych zemi, matrixovymi tabulkami sestavenymi jen z vybranych typu kesi, ... no, vsak vy si uz nejake vyuziti najdete

 

Dalsich zmen a oprav je mraky a dotkly se skoro vseho, co ve Statoru bylo. Nedeste se, zmeny tohoto typu jsou hlavne uvnitr.

 

Ale pozor! Grouspeak zmenil stranku se zobrazenim profilu, statistiku zobrazuje v tagu <iframe>. To ma zasadni vliv a na posledni chvili to prispelo k dalsimu opozdeni vydani nove verze. Museli jsme upravit styly a hlavne vyradit pouziti jejich css souboru ze souboru Start.html. Pokud tedy pouzivate svuj vlastni soubor Start.html a mate v nem odkaz jejich puvodni ccs soubor, vyhodte jej (ten odkaz), protoze jinak bude leccos spatne zobrazeno.

 

Dalsim dusledkem <iframe> je to, ze prestaly byt zobrazovany statistiky, ktere maji uzivatele ulozeny na vlastnim serveru. GS je vklada pomoci nejakeho ASP scriptu, ktery zjevne nepodporuje tag <object>. Ale zjistil jsem, ze muzete svou statistiku vlozit pomoci tagu <iframe> (ktery drive GS filtroval a nepovoloval). A svete div se, u takto vlozene statistiky funguji i javascripty. Abych dal priklad, tak ja pouzivam tento kod:

<iframe src="http://gord.8u.cz/Geocaching/Profily/Gordici/Statistics.php"
  width="100%" height="7600px" frameborder=0 scrolling="auto">
  Chyba nacitani profilu. Statistiku naleznete
  <a href="http://gord.8u.cz/Geocaching/Profily/Gordici/Statistics.php">zde</a>
</iframe>

Dekuji  vsem, kteri se na vyvoji nove verze podileli: kiReGPS, Petulinka1, DrakMrak. Bez nich by to urcite nevypadalo tak, jak to vypada.

 

A ostatnim preju do noveho roku, abyste si Stator opravdu uzili a bez chyb delal to, co od nej ocekavate.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 leden 2016 - 8:02

  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#2 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 7:58

Zrovna jsem pred chvili spustil Geoget a vsimnul jsem si aktualizace. Diky vsem za cas, ktery jste tomu venovali a ja jdu zkouset co je noveho :-)
  • 0

#3 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 8:07

Díky, díky, díky, v dokumentaci statoru byla spousta odkazů na verze, které ještě nebyly vydány. Teď už to pojede. Těším se na MapPinboard a vylepšení SQLTable. A myslím, že vy se máte na co těšit, až si k tomu v klidu sednu a začnu si s tím hrát....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#4 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 660 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 8:10

Taktéž moc děkuju za čas a práci. Těším se na průzkumový víkend. :)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 342 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 8:10

Díky, díky, díky, v dokumentaci statoru byla spousta odkazů na verze, které ještě nebyly vydány. Teď už to pojede. Těším se na MapPinboard a vylepšení SQLTable. A myslím, že vy se máte na co těšit, až si k tomu v klidu sednu a začnu si s tím hrát....

 

No, toho se prave bojim. :) Urcite jsme si pres dlouhe ladeni nevsimli spousty chyb ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 342 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 8:15

A kdyz si budete hrat - docela by me zajimalo, kolika z vas najde Diagnosticky profil nejaky problem, jestli jsme nedelali zbytecnou praci.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 leden 2016 - 8:16

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 8:32

A kdyz si budete hrat - docela by me zajimalo, kolika z vas najde Diagnosticky profil nejaky problem, jestli jsme nedelali zbytecnou praci.

Pokud to vyhodí upozornění, že labky nemají v db log, tam u mě k tomu určitě dojde. Každopádně to není zbytečná práce, obzvlášť pokud tam ty kontrolní pravidla půjdou průběžně přidávat.


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 342 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 8:41

Pridavani, odebirani, uprava pravidel je jen uprava profilu, vesmes pridani, odebrani, uprava SQL dotazu.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 908 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 9:16

Diky vam vsem, ze vyrobou Statoru podporujete Geoget. Odvedli jste poradne velky kus prace! :)


  • 1

#10 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 9:56

Díky moc všem co se podílí na Geogetu i Statoru.
  • 0

#11 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 660 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 10:14

Dívám se na Gordův profil (až se konečně načetl :D) a puntíkaté mapy vypadají fajn. A ještě jsou přepínatelné.

EDIT: až teď jsem objevil to klikání po rocích na mapce ČR. Pěkná vychytávka, to si do profilu dám. :)


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 08 leden 2016 - 10:34

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 342 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 10:20

Prepinatelne si muzes sam udelat co te napadne.

 

A ze se muj profil nacita dlouho? Cpu si do nej prevaznou vetsinu veci, aby je uzivatele mohli videt v realu. Tak to je dan za to. Problemem je velke mnmozstvi volani Googlovych grafu a pak mapy.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 leden 2016 - 10:24

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 660 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 10:26

Mimochodem, teď jsem zahlídl graf jednostupňových sektorů (challenge 360) - zatím pro něj nejdou nastavit jiné než domácí souřadnice?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 342 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 10:38

Nejdou. Nenapadlo nas to :-D


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 949 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 10:48

Mimochodem, teď jsem zahlídl graf jednostupňových sektorů (challenge 360) - zatím pro něj nejdou nastavit jiné než domácí souřadnice?

ale zase souvisí s odznáčkem v BadgeGenu :) "The 360 Degree Cacher"
BearE.png


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#16 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 12:18

Dívám se na Gordův profil (až se konečně načetl :D

Gordův profil, moc pěkný template - a tak mě napadla jedna kacířsko/lenošská myšlenka - jde ze statoru vyexportovat nastavení statistik tak, aby pokud si je někdo jiný načte, tak se mu vytvořili stejné jen s jinými čísly? A ano chápu, že ve statistikách můžou být odkazy a funkčnosti, které si původní uživetl udržuje a spravuje nějak jinak. Pokud to jde, byl bys Gorde ochotný podělit se s námi o definici tvých statistik?


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#17 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 406 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 13:10

Zkouším nový Stator, zatím je to bezva. jen mám dotaz - na Gordově statistice je tabulka Žebříček (Pořadí v ČR, Evropě, světě). Jak tam tu tabulku dostanu?


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#18 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 247 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 13:12

Mimochodem, teď jsem zahlídl graf jednostupňových sektorů (challenge 360) - zatím pro něj nejdou nastavit jiné než domácí souřadnice?

 

Jak píše Gord - zatím nejdou. Ale ne, že by nás to nenapadlo, bylo tu o tom dokonce kdysi nějaká diskuze. Problémem je, že úhly ke všem nalezeným od HC připravuje Stator globálně pro všechny moduly, kdežto směry od zadaného bodu by si musel modul spočítat sám. Takže ne že by to nešlo, ale je to složitější. Pokud bude (masový) zájem, doplníme...


  • 0

#19 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 247 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 13:13

Zkouším nový Stator, zatím je to bezva. jen mám dotaz - na Gordově statistice je tabulka Žebříček (Pořadí v ČR, Evropě, světě). Jak tam tu tabulku dostanu?

 

Je to (nová) sekce v modulu Numbers. Přidej si ji v nastavení modulu...


  • 0

#20 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 949 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 13:14

Zkouším nový Stator, zatím je to bezva. jen mám dotaz - na Gordově statistice je tabulka Žebříček (Pořadí v ČR, Evropě, světě). Jak tam tu tabulku dostanu?

Vlez si do modulu Numbers (do nastavení) a zapni si ho - zřejmě je standardně vyplý...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama