Přejít na obsah


Fotka

CsvUniImport

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
31 odpovědí na toto téma

#21 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2016 - 11:49

gord: stáhnul jsem seznam v *.xlsx a v něm smazal sloupce co nepotřebuji a jen přejmenoval sloupce pro usnadnění importu. Potom exportoval do csv odděleného středníkama. Vůbec nevím, kde se v excelu nastavuje kódování souboru :)   Po příspěvku kolegy rsc_cz jsem csv soubor převedl do utf-8 a import už funguje bezchybně. Vůbec jsem nepočítal, že tvůj script je chybný. Spíše jsem nemohl najít co mám blbbě nastavenýho.


  • 0

#22 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 364 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2016 - 12:12

Podle me jsi mel spatne nastaveno vstupni kodovani csv souboru jako utf8 misto ansi. Kdyby bylo ansi, tak se pri vytvareni gpx prevadeji stringy spravne (alespon u toho, co jsem si vcera zkousel).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#23 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 10:53

Právě řeším podobný problém. Když zkusím naimportovat přiložený soubor pomocí CSVuniimportu, obdržím po převodu do GPX před samotným importem chybové hlášení "WARN: Chybný řádek: GC1JM9Y;GE_Final;N48 40.000;E13 40.000;" a příslušný řádek nenaimportuje. Zajímavé, že když v tomto řádku změním GC kód třeba na GC1JM8Y, tak import proběhne bez chyby. WTF? Zkoušel jsem převést nejrůznější kódování, ale bez výsledku. Původní soubor je samozřejmě delší a dělá mi to asi 100 řádků, bez zjevné příčiny.

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  test.zip   170bytů   1 Počet stažení

  • 0

#24 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 708 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 11:49

A není to náhodou hláška o duplicitě ?
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#25 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 11:55

A není to náhodou hláška o duplicitě ?

 

V tom souboru jsou 2 řádky, to bych duplicitu asi nepřehlédnul :)


  • 0

#26 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 708 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 12:25

Myslím duplicitu s tím co je v databázi. Pokud máš u tohoto GC kodu waypoint se stejnými souřadkami, tak to za běžných okolností znamená duplicitu a neuloží se. Mám dojem, že to lze modifikovat v nastavení, ale mně to právě takto vyhovuje.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#27 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 12:43

Myslím duplicitu s tím co je v databázi. Pokud máš u tohoto GC kodu waypoint se stejnými souřadkami, tak to za běžných okolností znamená duplicitu a neuloží se. Mám dojem, že to lze modifikovat v nastavení, ale mně to právě takto vyhovuje.

 

Nojo, máš pravdu, tak to bude ono! Prohledal jsem celou dokumentaci a nastavení, ale nic o duplicitách jsem tam nenašel. Přitom ty importované WP mají jiný prefix než ty stávající (i když souřadnice jsou stejné). Můžeš mně prosím navést na dokumentaci, nebo kde hledat nastavení, zda se mají WP s duplicitními souřadnicemi importovat?


  • 0

#28 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 708 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 13:10

Nenašel jsem to. Asi by se muselo bádat ve zdrojáku.

Já to naopak považuju za geniální vlastnost. Pokud už v databázi takový waypoint je, tak nově nahrávaný bude s největší pravděpodobností chyba. Neřeší to, když u toho nového jsou komentáře které u původního nebyly.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#29 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 364 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2017 - 16:26

Formular obsahuje 2 rozbalovaci seznamy pro volbu toho, kdy a jake WP se maji prepisovat. 

 

Duplicita by jako chyba byt hlasena nemela, je tam odlisny vypis pri chybe a pri prepisu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#30 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2017 - 13:27

Formular obsahuje 2 rozbalovaci seznamy pro volbu toho, kdy a jake WP se maji prepisovat. 

 

Duplicita by jako chyba byt hlasena nemela, je tam odlisny vypis pri chybe a pri prepisu.

 

Máme určitě stejnou verzi? Rozbalovacích seznamů tam mám asi 5, ale žádný se netýká toho, co dělat, pokud už WP se stejnými souřadnicemi (nikoli prefixem)n v DB existuje. Pouze vyhodí výše uvedenou chybu. Teď momentálně bojuji s cr/lf znaky v poznámce u WP, což ale uniimport bere jako konec řádku a tudíž se mu posunou sloupce...


  • 0

#31 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 364 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2017 - 15:07

Dal jsem na ararat obrazek z aktualni verze, tak to porovnej.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#32 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 10:37

Dal jsem na ararat obrazek z aktualni verze, tak to porovnej.

 

Civím na obrázek, mám to stejné, ale opravdu nikde nevidím volbu ne/importovat WP se stejnými souřadnicemi, ale rozdílným prefixem. Jak psal výše Arne "Pokud máš u tohoto GC kodu waypoint se stejnými souřadkami, tak to za běžných okolností znamená duplicitu a neuloží se."


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka