Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.15


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
104 odpovědí na toto téma

#41 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2017 - 23:23

Tak jsem se pustil do testování map a narazil jsem na několik problémů:

  1. Má někdo funkční odkaz na google fotomapy?
  2. Na předchozí bod naráží otázka, zda funguje stahování online map i ze zabezpečených stránek (https), tedy jestli mám něco špatně nastavené nebo to nefunguje.
  3. Na závěr nevím, jestli jsem špatně hledal, ale někam mi zmizela nabídka na obnovení viditelné mapové oblasti.

Každopádně aplikace mi zatím nepadá a jinak vše funguje skvěle. Díky


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 12 listopad 2017 - 7:54

  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#42 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 7:59

Nastaveni smajliku obsahuje drobny preklep (mistno -> misto).

Podle toho, kde je to nastavitelne, rekl bych, ze se ne/bude zobrazovat ikona/smajlik pri zobrazeni listingu. Ale tam je ikona kese bez ohledu na nastaveni (coz to mi vyhovuje!). Pak je moznost smajlika ve zobrazenych seznamech kesi - tam se to meni v zavislosti na nastaveni. A posledni moznost, ktera me napada, je zobrazeni v mape. Tam se to taky meni v zavislosti na nastaveni. Takze to umisteni polozky v ramci menu nastaveni do casti Listing povazuji trochu za matouci, protoze to je jedina cast, kde se to nastaveni neprojevuje.

 

Ackoli nemam zaskrtnuto v nastaveni logu "Po exportu smazat log", kdyz exportuju FN na web, ze seznamu cekajicich logu mi ty logy zmizi. Takze co vlastne ta polozka v nastaveni znamena?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#43 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 8:06

Ha, jdu aktualizovat, diky! :)

S tema smajlikama to byl fakt jenom dotaz - uz se mi parkrat stalo, ze autor udelal neco podobnyho nechtene, tak jsem se radsi zeptala :)

Jinak vcera behem hledani se mi opakovane podaril "pad", pricemz mi okno oznamilo, ze "Crashtest has crashed", coz me teda trochu pobavilo :D Nuz, hlaseni jsem odeslala, CatLog jsem bohuzel vytesnila z hlavy, za coz se omlmuvuju, zapomnela jsem ho i pustit :/


  • 0

#44 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 8:07

@Gord

- Překlep opravím, díky.

- Uspořádání nastavení se ještě bude měnit, taky se mi nezdá ideální, ale večer jsem už neměl sílu, ale chtěl jsem dát k dispozici funkčnost.

- Po exportu konceptů smazat log se týká uložení do souboru, pokud tě napadá lepší formulace, sem s ní. Pokud odesíláš logy na web, mažou se vždycky, protože tím je to vyřízené a změnit už z a:Drake nejdou. Přesněji se přesouvají do hotových logů.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#45 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 8:08

@Petulinka - přidání možnosti do nastavení zabralo asi 15 minut, takže žádný problém.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#46 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 8:14

"Po exportu logu so souboru log smazat (po exportu na web bude smazan vzdy)"

 

Nastaveni - tak od toho je to beta, ne? Hlasim veci, ktere mi nepripadaji uplne OK a tak nejak ocekavam diskusi k tomu.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 listopad 2017 - 8:15

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#47 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 9:31

Souhlasím a děkuju za konstruktivní připomínky.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#48 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 20:58

Jak se vám líbí takto uspořádané nastavení?

Přiložený soubor  nastavení.jpg   122,23K   13 Počet stažení


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#49 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 21:48

Má někdo funkční odkaz na google fotomapy?

 

Zkus http://mt.google.com...{x}&y={y}&z={z}


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2017 - 23:44

K tem odkazům na mapy... neni treba zebrat o odkaz, staci si ho opsat z nastavení Geogetu. ;)
  • 1

#51 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2017 - 23:11

Vypustil jsem další mírně upravenou betaverzi.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#52 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 1:33

Tak jsem dnes vytáhl na jednu keš a : Drake a musím říct, že už nepadá. Kromě toho jsem si hrál s nastavením map a měl bych pár dotazů/návrhů:

 

  • Na testování map byla ideální možnost "Obnovit viditelnou oblast" ta bohužel v této verzi chybí - předpokládám, že by nemusel být problém ji tam vrátit
  • Stejně tak položka s informacemi o mapě v předchozí verzi ukazovala i interní souřadnice - takže šlo snadno otestovat, zda mi daná mapa funguje v prohlížeči, to mi opět v této verzi chybí
  • Chtěl jsem nahlásit chybu s vektorovýma mapami v případě, že je soubor neplatný, ale tak to vypadá, že poslední verze to opravuje? Díky za rychlou opravu

Kromě toho mě napadlo jedno možné vylepšení. V detailu trakovacích předmětů se vypisuje GC kód keše, v které se nachází. Bylo by možné vedle toho vypsat i název keše? Samozřejmě jen v případě, že je v DB. Je to jednoduchý select, tak by to nemusel být problém.

 

EDIT:

Tak jsem našel chybu - byla v položce Maximální měřítko ke stažení - jeho implicitní hodnota je jedna, což zaručí, že se mapa ani nezačne stahovat.

 

EDIT2:

Ještě jsem se snažil přidat překrývanou vrstvu, ale ta mi z nějakého důvodu nefunguje. Když ji přepnu na klasickou, tak je vše OK.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 12 listopad 2017 - 7:53

  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#53 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 8:46

Dnes mi to padlo pri pozerani vektorovej mapy, lepsie povedane zastavilo sa to. Hlaska bola crash a nieco s moznostou popisat chybu. Ta cgyba sa odosle? Adrake sa potom vratil do hlavneho menu.
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#54 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 9:04

Jo, to jsem mela taky - Crash test has crashed :D 


  • 0

#55 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 21:12

Jak se vám líbí takto uspořádané nastavení?

attachicon.gifnastavení.jpg

 

Ja bych navrhoval presnejsi formulaci u posledni volby: Posunout mapu misto prechodu na sousedni stranku.

 

Jedina prvni volba nema sloveso v infinitivu, takze bych to sjednotil formulaci: Presunout kes na finalni ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#56 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 808 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2017 - 7:16

Tak taky moje troska do mlyna z vikendoveho obcasneho souziti s betaverzi:

 

Padani souvisejici s mapami jsem nezachytil ani jednou, v ostatnich pripadech mi pripada nezmeneno a mam pocit zi pada i nekdy navic, ale neumim to blize spacifikovat. V kazdem pripade pri zaznamu logu pada stale celkem bezne.

 

Referencni bod

  - je fajn, ze ted uz tlacitko na horni liste nemeni svou funkci v zavislosti na tom, zda je k dispozici pripojeni na web nebo ne. (ref.bod vs. GC.Live funkce)

  - bohuzel v mem pripade je to reseni trochu nestastne, protoze pristup na web pouzivam minimalne a zmenu referencniho bodu velmi casto, takze zmizeni tlacitka pro me znamena kliknuti do menu navic. Uvital bych tedy, kdyby tam byla tlacitka pro obe funkce stale

  - kdyz nastavim nejaky WP jako referencni bod, mapa je vystredena kolem kese, ktere ten referencni bod patri a ne kolem toho WP, coz muze byt treba u multin o kilometry jinde

 

Mapa - od zacatku aD slycham, ze by to chtelo moznost mit mapu nataceci ve smyslu "Smer pohybu nahore" misto (pro me) bezneho "Sever nahore". Ackoli to nepouzivam, pozadavku rozumim - automapy se take nataceji, tak by mel uzivatel jednotny pristup bez ohledu na typ navigace (moje zena si nataci i papirovou mapu, coz jsem nikdy nepochopil :) )

 

Dekuji za vyvoj tehle super aplikace. Nebyt ji, snad bych si ji musel sam vymyslet, ale to by urcite nebyla tak pekna  ;)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#57 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 452 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2017 - 7:40

Natáčení map jsem prostě bral, že v Adrake nejde, ale uvítal bych, kdyby šlo, zvykl jsem si na to na Oregonu. Ale nevidím to jako prioritu, natáčí se šipka a dá se na to zvyknout. Logické je to naprosto stejně, tj. každý bude preferovat to své. Ale např. mapy ze Seznamu natáčení umí. Netuším, zda u Openstreet map je natáčení trivialita, nebo nemožnost (tj. jestli by to znamenalo podstatný zásah a případně horší funčnost, např. vysokou spotřebu baterie, časté padání, zasekávání - v tom případě nemá smysl nad tím uvažovat). V mém případě bohužel by natáčení stejně fungovalo napůl, jen při pohybu, v telefonu nemám kompas.


  • 0

#58 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2017 - 7:53

Natáčení map jsem neřešil, protože pro mě je to šíleně matoucí a zásadně tu funkci vypínám. Když se mi mapa otočí a najednou nevím, kde je sever a jakým směrem se vlastně pohybuju, cítím se ztracený.

Možná to knihovna Mapsforge umí, nějaké zmínky jsem zahlédl, ale nepátral jsem po tom. Nicméně třeba na to jednou dojde. Starý mapový engine to určitě umět nebude.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#59 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2017 - 8:27

Jen drobnou připomínku k pozadí. Myslím že především majitelé OLED displejů by uvítali v nabídce kvůli menší spotřebě energie černé pozadí (tj. 0,0,0)


  • 0

#60 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2017 - 10:12

Když už se připravuje nová verze, mám jednu malou připomínku k nastavení logů.
Používám následující šablonu:
#[N], [T] ([I]/[C])
 
... kdy mi to počítá pořadí aktuálního logu k celkovému počtu logů.
Jsem zvyklý počítat logy k jednomu kalendářnímu dni. Ale v případě, že se výprava přetáhne přes půlnoc a pokračuje další den či dny, výpočet pořadí se s půlnocí neukončí a pokračuje stále dál.
Zatím to řeším tak, že vždy po půlnoci si vyexportuji stávajicí nálezy a dále začínám s "čistým" listem.
Problém je, že na to musím myslet a jednou se mi dokonce podařilo při exportu přepsat výpis ze staršího dne.
Další možnost je pak následná ruční úprava samotného "Field notes" .
 
Otázka, či prosba zní:
 
Šlo by přidat volitelnou funkci denního počítání logů?
Aby byla alternativa v počítání. Buď po dnech nebo tak jak je to nyní (určitě to někomu takto také vyhovuje). 
Děkuji.

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama