Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.17 - Josef II


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
113 odpovědí na toto téma

#101 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2018 - 12:36

Mně to upozornění funguje spíš náhodně... Jednou ciknkne, pak zase ne... a to nic neměním, tak nevím, čím to.

Ja bezne po zalogovani kese vyskocim do hlavniho menu a pak se vratim zpet na mapu a kesuji dal. V tomto pripade mi mobil "cinka" spolehlive!


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 8.1 - GeoGet - Locus Pro / a:Drake   :ph34r:


#102 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 595 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2018 - 12:36

Problém s načítáním i ukládáním dat mohu potvrdit. Mám pocit, že v některé z předchozích verzí to nebylo tak markantní. Teď o víkendu to bylo někdy až frustrující. Kdyby se nejednalo o práci s databází v telefonu, skoro bych řekl, že čím horší datový signál v terénu, tím pomalejší načítání / zápis. Ale nejspíš to byla jenom souhra okolností.

 

O víkendu jsem narazil na zajímavou chybu.

 

Díky vysokému FUP mám neustále zapnutá data. O víkendu jsem se pohyboval v oblasti s velmi špatným signálem, takže systém sice hlásil mobilní internetové připojení, ale prakticky bylo nepoužitelné. To by my ani tak nevadilo, protože a: Drake mám přepnutý do offline režimu (databáze + vektorová mapa). Jenže když jsem otevřel poslední keš, tak naběhlo pouze načítající kolečko a nic. V případě mapy naběhla jen bílá obrazovka. Nepomohlo ani sestřelení programu. Zkusmo jsem vypnul data a najednou vše začalo fungovat - mapa i listing se načetl okamžitě. Takže předpokládám, že se před načtením keše (mapy) volá nějaká kontrola na internetové připojení, která nemá nastavený timeout a selhala.

 

Potvrzuješ i moji zkušenost, kterou jsem sem psal v březnu a kterou jsem si znovu potvrdil včera. Ale mně pomohlo a:Drake sestřelit, tedy abych byl přesný - vynutit ukončení přes správce aplikací.

 

Proto svůj příspěvek znovu opakuji a prosím Luďka, aby to prověřil. Předem děkuji.


  • 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#103 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 976 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2018 - 20:08

Jo, je tam něco divného kolem stahování obrázků. Schválně ho zkuste v nastavení vypnout (Keš - Povolit stahování a ukládání obrázků), co se stane.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#104 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 10:36

Ja ted zacal pouzivat HUAWEI P20 PRO s Android 8.1 a pozoruji nasledujici chovani. Dam navigovat na kes, vypnu display telefonu. Kdyz po chvili odemknu telefon, tak je GPS stale na pozici pred uzamcenim! Pak jakoby skoci na spravne souradnice. Dal jsem nevypinat GPS, povolil vse v telefonu, ale stale nic :-( Zkusil jsem nainstalovat Locus a tam to na pozadi pozici refresuje! Nevim, s Android 8 nemam zatim zkusenosti....


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 8.1 - GeoGet - Locus Pro / a:Drake   :ph34r:


#105 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 282 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2018 - 11:27

O víkendu jsem narazil na zajímavou chybu.

 

Díky vysokému FUP mám neustále zapnutá data. O víkendu jsem se pohyboval v oblasti s velmi špatným signálem, takže systém sice hlásil mobilní internetové připojení, ale prakticky bylo nepoužitelné. To by my ani tak nevadilo, protože a: Drake mám přepnutý do offline režimu (databáze + vektorová mapa). Jenže když jsem otevřel poslední keš, tak naběhlo pouze načítající kolečko a nic. V případě mapy naběhla jen bílá obrazovka. Nepomohlo ani sestřelení programu. Zkusmo jsem vypnul data a najednou vše začalo fungovat - mapa i listing se načetl okamžitě. Takže předpokládám, že se před načtením keše (mapy) volá nějaká kontrola na internetové připojení, která nemá nastavený timeout a selhala.

Vcera jsem na to nahodou tez prisel nekde u hranic s Nemeckem. Vypnul jsem data, jak se tu pise, a mapa hned naskocila.


  • 0

HONOR 9, Android 8.0.0, EMUI 8.0.0, a:Drake 5 + O SM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#106 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 5:10

@hlavsic Mám Android 7.0 a dělá mi to také, pravděpodobně to dělá šetřič baterie. Když přidám a:Drake do vyjímky - položka - Žádné omezení, tak to už funguje normálně.


Tento příspěvek byl upraven od Jarda Hlávka: 23 duben 2018 - 5:12

  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#107 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 554 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 9:50

O víkendu jsem narazil na zajímavou chybu.

 

Díky vysokému FUP mám neustále zapnutá data. O víkendu jsem se pohyboval v oblasti s velmi špatným signálem, takže systém sice hlásil mobilní internetové připojení, ale prakticky bylo nepoužitelné. To by my ani tak nevadilo, protože a: Drake mám přepnutý do offline režimu (databáze + vektorová mapa). Jenže když jsem otevřel poslední keš, tak naběhlo pouze načítající kolečko a nic. V případě mapy naběhla jen bílá obrazovka. Nepomohlo ani sestřelení programu. Zkusmo jsem vypnul data a najednou vše začalo fungovat - mapa i listing se načetl okamžitě. Takže předpokládám, že se před načtením keše (mapy) volá nějaká kontrola na internetové připojení, která nemá nastavený timeout a selhala.

 

Potvrzuji, dělá mi to taky. Ono když se třeba 5 min počká, kolečko se dotočí a listing se načte...


  • 0

#108 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2018 - 9:53

@hlavsic Mám Android 7.0 a dělá mi to také, pravděpodobně to dělá šetřič baterie. Když přidám a:Drake do vyjímky - položka - Žádné omezení, tak to už funguje normálně.

No jo, ale v 8.1 je setreni baterie zase nejak predelany (vic veci sam kontroluje system) a zatim se mi to nejak nepodarilo sestelovat :-( Na 7.0 jsem to taky dal do vyjimek a fungovalo, tady zatim bojuji.....


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 8.1 - GeoGet - Locus Pro / a:Drake   :ph34r:


#109 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 18:00

Je tady nekdo, kdo pouziva a:Drake na Android 8 (nejlepe 8.1)? Funguje vam refresh polohy na pozadi (viz me predchozi prispevky)? 

 

Prijde mi, ze je problem jen s a:Drake. LOCUS funguje naprosto korektne. Pouziva hodne funkci "upozorneni na priblizeni k bodu" a nyni me a:Drake neupozornuje :-(


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 8.1 - GeoGet - Locus Pro / a:Drake   :ph34r:


#110 Tryskomys

Tryskomys

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 11:37

Je tady nekdo, kdo pouziva a:Drake na Android 8 (nejlepe 8.1)? Funguje vam refresh polohy na pozadi (viz me predchozi prispevky)? 
 
Prijde mi, ze je problem jen s a:Drake. LOCUS funguje naprosto korektne. Pouziva hodne funkci "upozorneni na priblizeni k bodu" a nyni me a:Drake neupozornuje :-(


  • 0

#111 Tryskomys

Tryskomys

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 11:40

Mám stejný problém Honor 9, android 8.0
Též používám hodně signalizaci, ale bohužel s novým androidem 8 je tuto funkci nemožné používat.
  • 0

#112 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 282 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 12:16

Ted jsem zjistil, ze se mi na Honor 9 propasoval android 8.0 a tež mi to vypína GPS a tak po zapnuti a:Drake nejdřív hleda polohu a pak prejede na mape na misto kde se prave nachazim a tak upozornovani na priblizeni nefunguje.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 27 duben 2018 - 17:55

  • 0

HONOR 9, Android 8.0.0, EMUI 8.0.0, a:Drake 5 + O SM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#113 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 12:34

Ja si toho nejdriv nevsimnul, ale pak jsem proficel jednu kesku a zacal sem patrat. Jinak Locus mi funguje na pohodu. Tak jsem se, doufam na chvili, vratil k Locusu :-(


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 8.1 - GeoGet - Locus Pro / a:Drake   :ph34r:


#114 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 14:39

Už jsem to tu jednou řešil a dostal odpověď, že řešitel vzorců pracuje jen s celými čísli, nicméně nešlo by přidělat dělení 1000, když se počítají minuty včetně desetinné části a teprve nakonec se to vydělí 1000, aby z toho vyšly správné souřadnice. Teď je tu zas nová cache, která to tak má https://www.geocachi...licka-v-potepli a to nemluvím o spoustě kešek staršího data, kde jsem si ty vzorce takto připravil (ještě bez té vědomosti, že to tak nejde) a pak je musím při výpočtu upravovat.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama