Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.17 - Josef II


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
113 odpovědí na toto téma

#61 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2018 - 19:39

Databáze se smaže jen v případě odinstalace, ale to je standardní vlastnost Androidu, který po aplikaci uklidí. Jinak není důvod, proč by se databáze mazala.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#62 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 541 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2018 - 21:56

Spíše bych řekl, že ztratil konfiguraci. Mně to dříve dělalo na telefonu, kde muselo být maximum data na uSD kartičce, a když byl nějaký kontaktní problém tak se to vrátilo na default. Už ten telefon nemáme.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#63 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 090 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2018 - 9:51

Databáze se smaže na začátku kopírování do telefonu. A při selhání operace "kopírování" to už tak i někdy zůstane (někdy zůstane troska nové databáze).


  • 0

#64 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2018 - 9:55

To je samozřejmě pravda, ale to není záležitost a:Drake, ale systému resp. uživatele.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#65 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 090 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2018 - 9:58

Jasně, může jít jak o problém Androidu (nejspíš), tak i Windows, nebo odkud tam data kdo posílá.


  • 0

#66 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2018 - 15:13

Tak po dnesnim kesovani, bych se opravdu VELMI primlouval za refresh tlacitko! Klidne bych navrhoval nahratit zarovku refreshem....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#67 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 340 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2018 - 17:38

Já po kopírování databáze koukám, jak je velká. Přesto může dojít k omylu, protože Windows přes ten protokol vidí klidně i databázi, která tam není, která tam kdysi dávno byla. Takže nejlepší (a to dělám i na Oregonu) je po nahrátí aplikaci spustit a najít si tam poslední přidanou keš. Tím vím, že je to správně.


  • 0

#68 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 541 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2018 - 22:41

K tomu pomalému načítání keší - podle mého názoru to dělá nový mapový engine. Když přepnu na starý, tak keše naskakují okamžitě,

Na druhou stranu, starý prakticky nezvládne online google ortho, když už se dlaždice po dlouhé době dotáhne tak mapu nelze posouvat - místo posouvání mapy se mi přehazují okkna programu. A to zase s novým enginem funguje báječně.


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#69 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 047 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2018 - 6:34

I v poslední verzi přetrvává potíž v komunikaci s databází, kdy se kolečko točí a točí a... tentokrát se mi to stalo ve filtrech na záložce Tagy.

 

Přiložený soubor  Screenshot_20180325-092628.png   54,26K   0 Počet stažení

 

A novinkou pro mě bylo, že mi aDrake zamrzl i bez očividného načítání dat z db (ale možná to bylo v pozadí). Stalo se mi to o víkendu dvakrát (jednou to bylo určitě ve vektorové mapě, ale podruhé už nevím...). Vždy jsem aDrake musel násilně sestřelit. Teď si vzpomínám, že při tom prvním případu (u kterého si nevzpomínám, v které obrazovce to bylo), nakonec po zběsilém ťapání po displeji ve snaze aDrake nějak probudit na mě nakonec vyskočila možnost Send feedback (mám anglický UI), který jsem odeslal (napsal jsem do popisku slovo "zamrzl", jestli si dobře vybavuju :-)). To samotné odeslání diagnostické zprávy aDrake samozřejmě neprobudilo, takže po chvíli mi systém znovu nabídl možnosti a já už zvolil Kill application (či tak nějak).

 

Jinak aDrake sloužil pěkně a pár keší jsme spolu našli (i nenašli - jedno DNF v kopcích - ale to není jeho vina :)) A hlavní je, že data, co jsem nasbíral (waypointy, tagy nebo poznámky ke keším) se mi doma přenesly do Geogetu, to je super.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#70 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 746 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2018 - 7:11

Problém s načítáním i ukládáním dat mohu potvrdit. Mám pocit, že v některé z předchozích verzí to nebylo tak markantní. Teď o víkendu to bylo někdy až frustrující. Kdyby se nejednalo o práci s databází v telefonu, skoro bych řekl, že čím horší datový signál v terénu, tím pomalejší načítání / zápis. Ale nejspíš to byla jenom souhra okolností.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#71 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 557 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2018 - 8:18

Ohledne posilani error logu bych mel dotaz. Asi v zavislosti na havarii jsou 2 ruzne zpusoby odeslani formulare. Jeden je cerne okno, kam rovnou pisu zpravu. Druhy je bila informacni zprava a dotaz, zda chci poslat log, zda mi ale, ze to nejde autorovi, ale nekam googlu. To bude asi take duvod, proc se mi zda, ze logy z toho druheho zpusobu se k tobe, Ludku, nedostanou. Nebo se pletu?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#72 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 674 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 13:16

Opět jsem narazil na problém s <gpxg:Found>.

 

V terénu jsem stáhl listing keše a hned se zalogoval se starším datem (jednalo se o předpublikační nález). V a:drake vidím datum nálezu správné, na gc.com po exportu logu je také správné, ale když vyexportuji gpx a naimportuji jej do GeoGetu (příp. synchronizuji), dostanu datum nálezu 9.6.2018 4:00. Je to jasné, neboť v gpx mám řádek: <gpxg:Found>2018-06-09T04:00Z</gpxg:Found>

 

Pořád nechápu, kde se tenhle vadný údaj vezme... Stává se mi to skoro při každém druhém exportu u několika (většinou 1-2) keší.


  • 0

#73 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 13:36

A jaký je správný datum a čas?


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#74 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 674 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2018 - 19:51

A jaký je správný datum a čas?

 

22.3.2018 19:00. Pro jistotu přikládám vyexportované GPX

Přiložený soubor (y)


  • 1

#75 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 624 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2018 - 10:21

tak teď jsem narazil na další problém s galerií - u kešky GC7KYC4 se neukazuje hint pro první stage a místo obrázku je tam jen velký bílý obdélník a to jak pro obrázek s názvem "stitek - 1.stage" tak pro ten duplicitní s url https://img.geocachi...f9332dddaf8.jpg
  • 0

#76 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2018 - 20:53

Tak asi mohu popsat kroky, kdy na 100% a:Drake u me spadne. 

Na mape vyberu kes a dam na ni navigovat. Dokud prochazim moznosti dole (Mapa, Listing, Waypointy,...) tak je vse ok. V okamziku, kdy vyskocim do hlavniho menu (uvodni obrazovky) a chci otevrit posledni aktivni kes, tak dojde k padu a odeslani hlaseni. 

Tato situace nastava pouze s novym systemem map (beta).

Kdyz vezmu obcasne, ale docela caste, zmizeni kesi z mapy, tak beta verze map je pro me nepouzitelna.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#77 mirekmuller89

mirekmuller89

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 92 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2018 - 21:07

Tak nějak asi i u mě nastane stejný problém jako u hlavsice ... několikrát jsem posílal error log s komentářem načítení mapy... :-( Hodněkrát se mi i stane, že se ukáže pouze mapa a keše nikde... po přiblížení a vzdálení se po delší době ukážou. Co se ale děje docela pravidelně... když otevřu nějakou, většinou nikdy neotevřenou keš, dám zobrazit listing ukáže se mi nahoře v liště stahování, přitom listingy mám stažené do offline použití... je to jenom načítání onoho offline listingu nebo to opravdu stahuje nějaká data??


  • 1

#78 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 557 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2018 - 7:42

A nestahuji se treba obrazky?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#79 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 557 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2018 - 11:07

Podle sousedniho vlakna obsahuje tema paws_4 (asi i jina temata) moznost (ne)zobrazovat nektere prvky/oblasti. Podle tehoz vlakna se zda, ze a:Drake zobrazuje i implicitne nezobrazovane prvky. Bylo by mozne doplnit moznost vyberu zobrazeni tech prvku, u kterych dava tema vyber zobrazovat/nezobrazovat? Uz se tu jednou zminovaly turisticke a cyklostezky, ted je to CHKO. Myslim, ze by bylo dobre to resit nejak systematicky, tedy aby si uzivatel mohl vybrat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#80 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 541 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2018 - 16:08

No podle mého názoru by bylo dobré oddělit téma od mapy. Tj abych si vybral mapu a nějakou rychlou volbou mohl přepínat témata.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama