Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.17 - Josef II


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
113 odpovědí na toto téma

#21 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 13:07

A nebude lepší, když se přestěhuješ se stolem a inventářem kanceláře na to parkoviště? Už začnou teplé dny a bude to tam snesitelné, navíc na čerstvém vzduchu. A bude to sedět s aDrakem! :)


  • 1

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#22 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 15:39

Jsem asi na stope a Solim asi trefil hlavickou o hrebicek.

 

Ted mi neslo ani napsat log. Pri vstupu na stranku pro jeho zapis to zhavarovalo (errorlog jsem poslal). Nenasel jsem jinou cestu nez prepnout na starou mapu. Po zalogovani, navratu nove mapy a dalsich pokusech a padech mi najednou telefon napsal, ze ma malo pameti!

 

Takze me napada, ze se od predchozi verze nejak vic zvedla potreba pameti pro zobrazeni nove mapy (ale netusim, proc to pada i u funkci, ktere novou mapu nepouzivaji) a nebo to s tim souvisi jen napul a jeste nekde (po padech) zustava nejake smeti v pameti, ktere ji s kazdym padem ubere az to zacne hlasit i system.

 

Mam 1 GB pameti a normalne mam kolem 200 MB volne, ted mi to hlasilo 95 MB volne pameti.

 

Zkusim nejak probrat bezici aplikace a zkusit pamet uvolnit. Ale kdyby to bylo pameti a uvolneni pomohlo, tak se mi jednak nelibi to chovani a druhak ten narust pameti od predchozi verze. Ze bych si chtel kvuli aD kupovat novy telefon, to tedy ne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#23 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 16:29

Mam 1 GB pameti a normalne mam kolem 200 MB volne, ted mi to hlasilo 95 MB volne pameti.

 

Zkusim nejak probrat bezici aplikace a zkusit pamet uvolnit. Ale kdyby to bylo pameti a uvolneni pomohlo, tak se mi jednak nelibi to chovani a druhak ten narust pameti od predchozi verze. Ze bych si chtel kvuli aD kupovat novy telefon, to tedy ne.

 

Pameti to asi nebude. Me to pada v Beta mapach i pri volnych 1.4GB.

Jinak pouzivam "ADrake Plus" na androidu 7. Predchozi verze sice obcas padala (a mela ruzne nedostatky), ale v tehle verzi jsou Beta mapy jasna smrt.  :)


Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 21 březen 2018 - 16:30

  • 0

#24 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 19:50

Tak jsem dnes testoval a:Drake asi 1 hodinu v terenu. Nasel jsem 4 cache a a:Drake fungovalo bez jakehokoliv zadrhele. Jen jsem si nejak nevsiml jak se chova zoom, ale asi dobre jinak bych si neceho vsiml, vic si toho budu vsimat v sobotu.

 

Jen jedna vec ktere jsem si vsiml. Na posledni cache jsem tukl na "Zrusit navigaci" a nic se nerzusilo, dal mne to navigovalo na tu posledni cache. Ale pote co jsem jsem se vratil na vychozi menu a znova zapnul mapu, tak uz jsem nebyl navigovan na posledni cache.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#25 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 21:35

@Gord - pamětí to opravdu není, padá to, protože se nová mapa snaží zpracovat polohu a není tam test, zda je objekt s polohou platný. Jelikož GPS vůbec nevypínám, tak jsem si toho nevšiml. Týká se to samozřejmě jen té nové mapy.

 

Jinak tahle verze by měla být v nové mapě o něco úspornější, protože popisky keší se dřív dělaly jako bitmapy, tj. velké, teď jsem se naučil jak ten text vypisovat přímo, takže tu pomocnou bitmapu už nepotřebuju.

 

Za upozornění na špatné zrušení navigace děkuji.

 

Publikoval jsem novou verzi, tyhle dvě chyby jsou opravené.

 

K té diakritice - na Androidu je v podstatě jediné možné řešení vytvořit v tabulce pomocný sloupec s textem v normalizované podobě, tedy bez diakritiky, a hledat podle něj. To je ovšem v tomto případě problematické jednak z hlediska kompatibility databáze s GeoGetem a pak je taky otázka, jak případně ten sloupec naplnit. Musel bych při startu kontrolovat, zda tam je a pokud ne, tak to vytvořit a naplnit a to by trvalo dlouho. Podle mě ty komplikace nevyváží přínos. Mimochodem, pokud si nejste jistí, zda je použito písmeno s diakritikou nebo bez, napište podtržítko "_". Není to sice moc elegantní, ale funguje to - například "p_lno_n_ rychl_ _punty".


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#26 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 22:04

...

 

Za upozornění na špatné zrušení navigace děkuji.

 

Publikoval jsem novou verzi, tyhle dvě chyby jsou opravené.

 

...

Dik, ta navigace se uz rusi.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 22:14

Ciste teoreticky - kdysi jsem nekde videl navod, jak v Androidu pouzit vlastni build Sqlite mkisto toho systemoveho. Pak by tam mohly jit pouzit UDF funkce na tu diakritiku, ba i RTREE pro rychle nahledavani kesi podle souradnic.

Ale s Androidem v tomhle zadne zkuseniosti nemam, takze nevim, jak moc je to narocne, a jestli to nema nejaky hacek.


  • 0

#28 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 22:15

Já ho taky viděl a četl, ale na rovinu říkám, že do toho nejdu, možná kdysi za svobodna...

:)


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 21 březen 2018 - 22:17

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 22:49

Takže podtržítko je wildcard?

Já vyhledával vždycky filtrem, že je tam jiné hledání, podstatně jednodušší, jsem si všiml až později.

A to s tím stolem na parkovišti jsem pozoroval taky, dokonce se chytla GPS a byl jsem naprosto přesně tam, kde před půl hodinou, tj. o kilometr jinde. Ale to dělaly i mapy.cz, to bylo tedy HW nebo vnitřním SW Androidu, Adrake s tím neměl nic společného.


  • 0

#30 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 7:17

Dík za informaci s podtržítkem jako zástupcem jednoho znaku. Potom zřejmě bude fungovat i % (procento) jako wildcard pro řetězec neurčené délky, že?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#31 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 8:14

Jasně, uvnitř je prostě LIKE, % na začátek a na konec se přidává automaticky.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 248 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 8:42

Já ho taky viděl a četl, ale na rovinu říkám, že do toho nejdu, možná kdysi za svobodna...

:)

 

Proc? Moc předelavek v programu, jine API?

 

Zrovna koukam, ze Sqlite uz i sam distribuuje zkompilovane Sqlite pro Android:

 

sqlite-android-3220000.aar
(4.84 MiB)   A precompiled Android library containing the core SQLite together with appropriate Java bindings, ready to drop into any Android Studio project.

 

Ani to by neusetrilo nejakou praci? Viz. posledni prispevek tady:

https://stackoverflo...-module/6203722


  • 0

#33 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:11

Po ranu jsem ulovil jednu cache a a:Drake slapalo jak ďas, takze za mne plna spokojenost.

 

Jen vecer jsem neco hledal na mape a jak jsem ji posouval sem a tam, tak mi v jednu chvili zmizely vsechny ikonky (problikly a hned zmizely) az na jednu uprostred mapy a nic se nanacetlo a ani kolecko v rohu nebylo, tak jsem posunul mapu dal a uz se kolecko roztocilo a cache se nacetly. Asi jsem byl na nejakem hranicnim bodu kdy jsem prave opustil jednu oblast a jeste nevlezl do druhe oblasti. Stalo se mi to asi dvakrat, ale pokladam to za banalitu.

 

Jinak chvalim to nacteni vetsi oblasti nez je viditelna na displeji, takhle mi to nacte finalni souradnice mysterek z okoli (s tim jsem mel vzdy problem, ze jsem musel najet do mist kde jsou originalni souradnice, tuknout na finalku a pak zazoomovat)


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 22 březen 2018 - 10:44

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#34 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:13

Potvrzuji, ze ted uz to s novymi mapami nepada. Dekuji za rychlou opravu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#35 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 248 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:17

Už se mi několikrát stalo, naposledy včera s předposlední verzí, že jsem se při koukání po mapě dostal do stavu, že se mi nechtěly ty keše načítat. prostě koukam na prazdnou mapu, kolečko se netočí a nic.

 

Asi by mi bohate stačil nějaký hmat, tlačítko, kterým bych si načtení keší ručně vynutil. Ted totiž musím mapou najet nějak hodně stranou, aby se mi to načetlo, a pak zase zpět.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 22 březen 2018 - 9:17

  • 1

#36 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:21

HaLuMo, přesně tohle jsem chtěl napsat taky. I mně se (docela často) teď stalo, že keše z mapy zmizely a musel jsem posouvat nebo zoomovat.

Já bych se pro tlačítko, které načtení keší do mapy vynutí, moc přimlouval.
  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#37 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:27

Myslim, ze tohle jsem resil zmenou meritka mapy na mensi a zpet nebo skokem na sranku s logy a zpet. Pak se kolecko zase roztocilo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#38 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:44

Ne vždycky napoprvé, ale i tak jsou to dvě kliknutí, tohle by bylo jenom jedno.


  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#39 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 375 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2018 - 9:59

Ne vždycky napoprvé, ale i tak jsou to dvě kliknutí, tohle by bylo jenom jedno.

Proste by to chtelo refresh tlacitko. Taky bych se za nej primlouval! :-)


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 9.0 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#40 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 375 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2018 - 8:53

Ja bych mel dve prosby, ktere by nejen me asi zlepsily uzivatelsky komfort:

 

1) Pokud si dam zobrazit spojnice waipointu s kesi, mohla by ona byt tenci, pripadne napriklad prerusovana?

 

2) Kdyz chci zalozit novy waipoint a souradnice mam z jine aplikace v clipboardu, tak aby sly "pejstnout", podobne jako v Geogetu.

 

A jeden dotaz mimo vyse uvedene. V Locusu funguje automaticke nacteni map stejneho typu. To by bylo taky super. Napriklad kdyz clovek prejizdi hranici....

 

Kazdopadne se jedna o drobnosti. V soucasnosti si s a:Drakem rochnim blahem, jak vse funguje :-)


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 9.0 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama