Přejít na obsah


Fotka

OSM TOPO mapa pro Garmin

garmin linux mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
200 odpovědí na toto téma

#181 VXP

VXP

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2019 - 11:10

Šlo by aktualizovat Španělsko a přidat Portugalsko? :)

děkuji předem...


  • 0

#182 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 524 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2019 - 17:03

Teď jsem si stáhnul novou mapu ČR z 25.7. a nesouhlasí mi SHA1. TotalCommander mi spočítal b7ef443e0d01378fe547d3c122c2f5df01b52c65, a z webu jsem si stáhnul 213d81cb21fc738d320dc128bac033933463012c. Tak kde je chyba?

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 09 srpen 2019 - 10:10

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#183 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 524 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2019 - 18:08

Tak už asi tuším kde je chyba - na serveru není verze mapy z 25.7. ale verze, kterou jsem si stáhnul už 7.5.

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 08 srpen 2019 - 18:10

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#184 Redak

Redak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 29 srpen 2019 - 9:45

Ahoj, 

bude nějaká nově vygenerovaná verze? Navíc jsem zahlédl, že openstreet map mají i novou verzi routovatelných tras, zřejmě přidali mostky a ještě nějaké drobnosti.

 

Můžeš prosím vyzkoušet tuto mapu? Moje vychází právě z nich, tak jestli je problém u mě nebo obecně v mapách.
 

Vyzkoušeno, vše v pořádku - v seznamu map je vidět název, zobrazují se všude texty, u bodů v mapě taky, zobrazuje názvy ulic

zkoušeno v Garmin edge 1000 přesně na tomto: https://garmin.v0174..._2019-06-03.zip

 


  • 0

#185 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2019 - 19:19

Mapa je to skvělá. Hlavně ten skript. Trošku jsem si vše upravil, aby mi to více vyhovovalo :-) Tzn odebral některé(většinu) POI, smazal ty nápisy nad cestama a silnicema a tak :-) Takže za mě super! A moc děkuju :-) Už si dělám i svoje oblasti a vlastně jsem to celé překopal :-) ale vzhledem k tomu, že jsem totální PC looser tak nemít ten skript ani bych si nešrtl... 


  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#186 kozohroch

kozohroch

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2019 - 22:04

Můžu poprosit o vygenerování nové verze mapy Česka? Od srpna se leccos změnilo. Díky.


  • 0

#187 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 856 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2019 - 9:01

To mi pripomina... to routovani pres kruhove objezdy stale nefunguji. (Routuje to jako pres serii normalnich krizovatek, ne jako pres kruhac.) Jak se tak koukam do zdrojaku, tak jsem nabyl dojmu, ze ve stylu uplne chybi generovani kruhacu. Cekal bych tam nekde neco jako:
 

# Roundabouts
junction=roundabout & highway=trunk [0x0c road_class=3 road_speed=2 resolution 18 continue with_actions]
junction=roundabout & (highway=primary | highway=primary_link) & mkgmap:fast_road=yes [0x0c road_class=4 road_speed=2 resolution 24 continue with_actions]
junction=roundabout & highway=primary & mkgmap:fast_road!=yes [0x0c road_class=3 road_speed=2 resolution 19 continue with_actions]
junction=roundabout & (highway=secondary | highway=secondary_link) & mkgmap:fast_road=yes [0x0c road_class=3 road_speed=2 resolution 24 continue with_actions] 
junction=roundabout & highway=secondary & mkgmap:fast_road!=yes [0x0c road_class=2 road_speed=2 resolution 20 continue with_actions]
junction=roundabout & highway=tertiary [0x0c road_class=1 road_speed=1 resolution 21 continue with_actions]
junction=roundabout & highway=unclassified [0x0c road_class=1 road_speed=1 resolution 21 continue with_actions]
junction=roundabout & !(highway=unclassified|highway=tertiary|highway=secondary|highway=primary| highway=trunk) [0x0c road_class=0 road_speed=1 resolution 22 continue with_actions]
junction=roundabout {set access=no}

  • 0

#188 keiw

keiw

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2019 - 14:12

@VasaM, aktualizujte prosím mapu Polska.

 

Tuto mapu používám na hodinky Garmin a je můj oblíbený. Díky za dobrou práci.

(Lituji, nevím česky, používám Google Translator)

 

 

@VasaM bardzo proszę o aktualizację mapy Polski.

Używam tej mapy na moim zegarku Garmin i jest moją ulubioną. Dziękuję za dobrą robotę.

(Przepraszam, nie znam języka czeskiego, używam Google Translator).


  • 0

#189 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 856 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2020 - 19:13

Vyzkoušel jsem opravu generování kruháčů, a funguje mi to. Viz. můj pull-request na GitHubu.


  • 0

#190 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 790 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2020 - 12:13

Pár drobných změn:

  • Díky HaLuMovi za kruhové objezdy, změna je na GitHubu a generuje se i nová mapa.
  • Na GitHub jsem zároveň nahrál i novou verzi skriptu. Došlo ke změně struktury souboru se státy a přejmenování argumentů. Ovšem do budoucna se bude lépe rozšiřovat.
  • Oprava RSS
  • Další změny jsou na cestě...

  • 1

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#191 sk.fikus

sk.fikus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 16:46

Ahoj,

skusil som nahrat mapy do Edge 830 a namiesto textov vidim to co posielam v prilohe. :( Neviete prosim poradit co s tym? Ma to nieco spolocne s kodovanim? Skusil som aj nakopirovanie .img suboru, aj nahranie cez BaseCamp + MapInstall, oboje s rovnakym vysledkom. V BaseCamp vidim mapy normalne. Inak vypadaju krasne, moc rad by som ich pouzil.

Diky,

Michal

 

Přiložený soubor  482.bmp   232,75K   53 Počet staženíPřiložený soubor  494.bmp   232,75K   24 Počet staženíPřiložený soubor  502.bmp   232,75K   21 Počet staženíPřiložený soubor  566.bmp   232,75K   19 Počet stažení


  • 0

#192 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 856 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 17:20

Ze ty sis stahl unicode verzi mapy? To nedelej!


  • 0

#193 sk.fikus

sk.fikus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 18:27

No praveze som nestiahol unicode pretoze viem ze tie nefunguju. Mi pride ako keby Edge 830 nepoznalo ani CP1250 kodovanie.

Stiahol som si generator, zmenil kodovanie na latin2 a po vygenerovani map mi to teraz funguje ok. Akurat nemam v textoch diakritiku, ale to mi nejako zasadne nevadi. Mozno som nieco pri zmene kodovania neurobil uplne spravne. Pridal som "code-page: latin2" do mkgmap-settings.conf a potom code-page=latin2 do python/areas.py Mozno by ste mi vedeli poradit co s tym aby bola diakritika aj v textoch v mape?


Tento příspěvek byl upraven od sk.fikus: 11 únor 2020 - 18:46

  • 0

#194 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 790 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2020 - 20:47

edge 1000

 

Edge 1030

 

Edge 1000

 

Edge 830

 

 

Tak to vypadá, že všichni máte stejný problém, přičemž společným prvkem je řada Edge. Na vině je nejspíše absence podpory pro kódování 1250. Díky sk.fikus víme, že funguje kódování latin2 - bohužel z nějakého důvod mkgmap odstraní z mapy diakritiku (byť by v tomto kódování měla fungovat). Nahrál jsem mapu s tímto kódováním na web a budu rád, když si ji vyzkoušíte a potvrdíte její (ne)funkčnost.


  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#195 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 856 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2020 - 9:08

Mám za to, že se provádí transkripce, tedy znaky, které zvolené kódování nemá, se převedou na podobné znaky. Tak se třeba ze 'ž' stane 'z'.

 

No, a pokud by to kodovani 'latin2' neznalo, nemohlo by jej to pochopit jako 'us-ascii'? (A transkripcí se ořezala diakritika?)

 

Doporucil bych udelat pokus s kodovanim 1252. Kdyz Garmin nekde umi cestinu ve 1250, tak bych cekal, ze se budou drzet ANSI normy. Pak by zmizely hacky, ale carky by mohly zustat.


  • 0

#196 sk.fikus

sk.fikus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2020 - 9:55

Tak to vypadá, že všichni máte stejný problém, přičemž společným prvkem je řada Edge. Na vině je nejspíše absence podpory pro kódování 1250. Díky sk.fikus víme, že funguje kódování latin2 - bohužel z nějakého důvod mkgmap odstraní z mapy diakritiku (byť by v tomto kódování měla fungovat). Nahrál jsem mapu s tímto kódováním na web a budu rád, když si ji vyzkoušíte a potvrdíte její (ne)funkčnost.

 

Skusil som a je to to iste, ako ked som si ju vygeneroval vcera sam - diakritika chyba. Ale ona diakritika uz nie je ani v BaseCamp, takze mi pride ze Garmin Latin2 ignoruje uplne. A unicode nefunguje v zariadeni presne z dovodov ako boli uvedene myslim uz aj v tomto fore, kvoli DRM. Garmin odjakziva nenavidim za to, ze byva(lo) lahsie ich mapy niekde ukradnut a cracknut, ako odomknut a pouzit legalne zakupene. Teraz uz to dopracovali do stavu, ze korektne s unicode nejdu ani opensource mapy. To je taky Microsoft styl ala Garmin toto. :(

Kazdopadne dakujem milion krat za vybornu pracu, je uzasne, ked si mozem vygenerovat mapy akejkolvek krajny diky Tvojej praci, diakritika ma nejako netrapi, super super! Este dufam, ze raz ked mi decka aspon trosku odrastu tak ze budem pouzivat aj ine lokacie ako CR/SR. :-D

 

Mám za to, že se provádí transkripce, tedy znaky, které zvolené kódování nemá, se převedou na podobné znaky. Tak se třeba ze 'ž' stane 'z'.

 

No, a pokud by to kodovani 'latin2' neznalo, nemohlo by jej to pochopit jako 'us-ascii'? (A transkripcí se ořezala diakritika?)

 

Doporucil bych udelat pokus s kodovanim 1252. Kdyz Garmin nekde umi cestinu ve 1250, tak bych cekal, ze se budou drzet ANSI normy. Pak by zmizely hacky, ale carky by mohly zustat.

 

Suhlasim, ja si myslim ze to proste spravi fallback do ascii. Skusil som rozne moznosti pre mkgmap ako by tam mohla byt latin2 code page zadefinovana, ale vzdy som skoncil bez diakritiky - aj v BaseCamp, aj v samotnom Edge zariadeni. Takze teraz mam dilemu ci si necham latin1 alebo radsej ascii (mozno mat radsej vsetko bez diakritiky ako ju mat ciastocne, uvidim). 1250 samozrejme pada, kedze to minimalne Edge 830 nepozna vobec (mimochodom 830tka je najnovsi Edge aky je momentalne na trhu). Skusim casom este ako sa 1250 chova vo Fenix 6X.


  • 0

#197 Kafac

Kafac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2020 - 22:10

Zdravím, mohl by mě někdo polopaticky vysvětli jak dostanu Českou Top mapu (https://www.osmg.bra...ps/CZ_VasaM.img) do hodinek Garmin Fenix 5X Sapphire? Ať dělám co dělám, tak mě to prostě nefunguje....


  • 0

#198 Redak

Redak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 06 květen 2020 - 18:02

Tak to vypadá, že všichni máte stejný problém, přičemž společným prvkem je řada Edge. Na vině je nejspíše absence podpory pro kódování 1250. Díky sk.fikus víme, že funguje kódování latin2 - bohužel z nějakého důvod mkgmap odstraní z mapy diakritiku (byť by v tomto kódování měla fungovat). Nahrál jsem mapu s tímto kódováním na web a budu rád, když si ji vyzkoušíte a potvrdíte její (ne)funkčnost.

 

Pecka, img s latin2 šla nahrát , spustit..pohybovat se v ní.  Edge 1000.

 

PS: mám i origo topo v3 2017 a schvalne jsem koukal, a tam jsou take nazvy ulic bez diakritiky...

 

Tak budu zkoušet v terénu, zřejmě si budu muset v edge ubrat detaily v nekterych mistech, stačí mi v lese zelená bez stromů :-)

 

Edit: v lese jdou na edge špatně vidět malé lesní cestičky, barva lesa a stejne tak budov v meste je moc vyrazna a cesty se vedle toho ztrácí, místo aby vynikaly. Nejsem znalý úprav map, mám možnost si nějak tyto vlastnosti upravit a pak vygenerovat IMG?


Tento příspěvek byl upraven od Redak: 06 květen 2020 - 21:41

  • 0

#199 TomekW

TomekW

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2020 - 9:49

Tak to vypadá, že všichni máte stejný problém, přičemž společným prvkem je řada Edge. Na vině je nejspíše absence podpory pro kódování 1250. Díky sk.fikus víme, že funguje kódování latin2 - bohužel z nějakého důvod mkgmap odstraní z mapy diakritiku (byť by v tomto kódování měla fungovat). Nahrál jsem mapu s tímto kódováním na web a budu rád, když si ji vyzkoušíte a potvrdíte její (ne)funkčnost.

 

First of all, thanks a lot for creating such high quality and detailed maps. Especially a clearly visible marked trails' colors is an advantage of those maps compared to others I've tried.

 

I can confirm that maps do not work on Edge 830 correctly due to encoding problems. Would it be possible to regenerate other maps (I am particularly interested in Poland) in different encoding as well?


  • 0

#200 kozohroch

kozohroch

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2020 - 16:01

Jen jsem chtěl poprosit o vygenerování aktuální mapy pro ČR - od února už uběhlo hodně času. Díky předem.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama