Přejít na obsah


Fotka

OSM TOPO mapa pro Garmin

garmin linux mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
168 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2018 - 15:08

Je nejaka rozumna cesta, jak hlidat nebo byt automaticky upozornen, ze je nova verze?


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 248 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2018 - 17:44

landuse:farmland je z mapy vypusteny zamerne, aby byla mensi, nebo ve stazenych datech ČR tohle není?

 

Já jen, ze se podle toho dobre odhadují meze v polích, nebo i dosud nezmapovane cesty. ostatne i informace, ze plocha není obyčejná louka ale pole, je pro pohyb v terénu důležitá. Proto bych se primlouval za pridani, i s vedomim, ze mapa nebude tak subtilní.


  • 0

#23 Sasik+Dan

Sasik+Dan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 9:39

Zdravím, po instalaci zatím nejnovější verze do BaseCampu mi to dělá tohle - při různých přiblíženích různě, při některých vůbec ne - chyba mezi židlí a klávesnicí nebo jinde?

 

Zdraví Sasík

 

 

 

Přiložené miniatury

  • VasaM_Basecamp.jpg

  • 0

#24 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 110 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 10:40

landuse:farmland je z mapy vypusteny zamerne, aby byla mensi, nebo ve stazenych datech ČR tohle není?

Zdar, landuse: farmland v geofabrik datech je, ale možná VasaM řešil to co já u mapek do listingu - jak to renderovat, aby to nebylo obtěžující. Čekám, že v budoucnu se to objeví, že se to hodí souhlasím.

  • 0

Lovím zážitky a zakládám pro body.

 

#25 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 738 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 15:03

Je nejaka rozumna cesta, jak hlidat nebo byt automaticky upozornen, ze je nova verze?

 

V tuto chvíli ne. Na druhou stranu, cca za týden odlítám do ciziny a nějakou další aktualizaci map předpokládám až během srpna/září. Generátor je na Gitu, takže není problém s tím, kdyby se někdo pustil do automatického generování. Popř. má-li někdo zájem o vlastní vývoj i během prázdnin, tak mi napište a já můžu zpřístupnit Git.

 

landuse:farmland je z mapy vypusteny zamerne, aby byla mensi, nebo ve stazenych datech ČR tohle není?

 

Ani ne tak záměrně, jako omylem... Už jsem zjistil, proč se nevykresluje (špatné pořadí v TYP souboru) a opravil to.

 

Novinky:

  • Znovu jsem opravil pojmenovávání luk jejich ID a nejen jich, např. i sady. U sadů se nově v popisu vypisuje i typ pěstovaného ovoce (nutno dodat, že u většiny sadů to není definováno).
  • Opravil jsem zobrazováni nazvu/typu cesty, pokud po ni vede turistická/cyklistická trasa. Nově se vykreslí oba názvy.
  • Doplnil jsem popis typu cesty - možná by se hodilo to dále poupravit, nenapadali mě vhodná slova:
    • grade1 Cesta je vyasfaltována, nebo má jiný pevný povrch (panely, litý beton, velmi dobře zhutnělý štěrk apod.) => Zpevnena cesta
    • grade2 Cesta Víceméně pevný povrch, obvykle ze štěrku smíšeného s různým množstvím písku, bahna a hlíny. => Sterkovana cesta
    • grade3 Cesta Rovnoměrný mix tvrdých a měkkých materiálů, téměř vždy nezhutněný povrch. => Lehce zpevnena cesta
    • grade4 Cesta Spíše měkký povrch. Nezpevněná cesta převážně pokrytá hlínou/pískem/trávou, ale obsahující i nějaké pevné materiály (cihly, kameny, udusaná hlína, ...). => Temer nezpevnena cesta
    • grade5 Cesta Měkký povrch. Nezpevněná cesta, postrádá pevné příměsi, s povrchem z trávy/půdy/písku. => Nezpevnena cesta
  • <žádná hodnota> Cesta Není-li uvedena značka tracktype, pak je cesta vykreslena čerchovaně (viz napravo). => Neznama cesta
  • Přidal jsem nejvyšší úroveň oddálení
  • Začal jsem vykreslovat typ lesa (listnatý, jehličnatý, smíšený) - opět často v datech není definováno
  • Vykresluji pole
  • Změna stylu:
    • křoviny - už nejsou tak výrazné
    • golfového hřiště - už by se nemělo plést s loukou
    • zeleně/zahrad - chybně se vykreslovali místo toho křoviny

Nová mapa se právě nahrává na Google disk.


Tento příspěvek byl upraven od VasaM: 19 červen 2018 - 15:07

  • 3

Mapy pro přístroje Garmin: www.osmg.brazovic.cz (GitHub, RSS)


#26 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 15:12

Parada. Dekuji za upravy a elan, s kterym jsi se do toho vrhnul.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#27 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 15:22

A já jsem si mapu zrovna včera stáhl do navigace :(

 

Ale ne, rád si ji stáhnu znova a snad i co nejdříve vyzkouším v terénu :)


  • 0
Jde se lovit!

#28 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 21:23

Tak jsem si zkusil tu mapu vygenerovat doma. Moc těmto věcem nerozumím, teda spíš na to koukám jak husa do flašky, ale udělal jsem vše podle návodu a ono to funguje. To je super, mít možnost si kdykoliv vygenerovat aktuální mapu.
Díky
A koukám, že ta dnešní mapa vypadá zas o dost líp, než ta stažená předevčírem.
  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#29 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 5:38

Navrhoval bych u krovin trochu zvetsit to kolecko. Pro me je temer neviditelne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 7:04

Mapa se mi libi cim dal tim vic. Uz jsem ji prohlasil za "hlavni" misto dosud pouzivane garmini TOPO PRO a uz mi nezbyva zabyvat se jen prkotinami. :)

 

Neni ta ikonka trochu zbytecna, kdyz je to znazorneno plochou, ktera je navic na GPS daleko citelnejsi? A proc kdyz zapichnu spendlik do plochy sportoviste, je mi sdeleno, ze jde o louku? (Toto je problem vice ploch a car, treba vrstevnice. Poradi vykreslovani, priority?)

 

https://openstreetma....04019/14.53421

 

Hostivar.jpg


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 738 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 10:02

Navrhoval bych u krovin trochu zvetsit to kolecko. Pro me je temer neviditelne.

 
Zvětšeno
 

Mapa se mi libi cim dal tim vic. Uz jsem ji prohlasil za "hlavni" misto dosud pouzivane garmini TOPO PRO a uz mi nezbyva zabyvat se jen prkotinami. :)

 

Jsem rád, že se líbí a pokud už zbývají jen prkotiny, je to ideální :-). 

 

Neni ta ikonka trochu zbytecna, kdyz je to znazorneno plochou, ktera je navic na GPS daleko citelnejsi?

 

Ikonka je fajn např. pro vyhledávání. Omezil jsem ale její vykreslovaní, takže teď ji mají pouze sportoviště a stadiony, ale ne už všechny sportovní plochy.
 

A proc kdyz zapichnu spendlik do plochy sportoviste, je mi sdeleno, ze jde o louku?

To je otázka spíš na Garmina... Možná proto, že plocha sportoviště nemá přiřazený žádný popis? Ten jsem přidal, tak snad to začne fungovat...

 

Toto je problem vice ploch a car, treba vrstevnice. Poradi vykreslovani, priority?

 

Vrstevnice mě zlobí. Zkoušel jsem jim přiřadit jiné ID i hodnotu a ani v jednom případě to nepomohlo tomu, aby bylo možné je vybrat. Navíc v Basecampu vše funguje, takže se to blbě ladí...

Jediné, co můžu ovlivnit je úroveň, od které se prvky vykreslují a pořadí vykreslování ploch.


  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: www.osmg.brazovic.cz (GitHub, RSS)


#32 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 10:13

Vrstevnice mě zlobí. Zkoušel jsem jim přiřadit jiné ID i hodnotu a ani v jednom případě to nepomohlo tomu, aby bylo možné je vybrat. Navíc v Basecampu vše funguje, takže se to blbě ladí...

Jediné, co můžu ovlivnit je úroveň, od které se prvky vykreslují a pořadí vykreslování ploch.

 

A kouknout do Garminiho TYPu? Tam se to chova podle ocekavani. I na teto mape, ktera je generovana z OSM, mi to pise treba "150 M". Tak treba i tam by slo vzit inspiraci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#33 VXP

VXP

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 10:41

Když jsme u těch prkotin, tak ve verzi 0.20 zmizely hřiště (asi pod vrstvy louky)...

 

v první verzi to bylo ok a teď tam zbyl jenom plot a ty menší hřiště bez plotu tam ani nejsou... pro srovnání mapa od Dave_luv - je to na Žižkově - Parukářka.

 

Přiložené miniatury

  • Screenshot 2018-06-20 11.36.16.jpg
  • Screenshot 2018-06-20 11.36.28.jpg

  • 0

#34 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 738 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 11:00

A kouknout do Garminiho TYPu? Tam se to chova podle ocekavani. I na teto mape, ktera je generovana z OSM, mi to pise treba "150 M". Tak treba i tam by slo vzit inspiraci.

 

Mrkl jsem na ten odkaz a TYP soubor je stejný, data v IMG taky - tedy aspoň jsem na žádný rozdíl nenarazil...

 

Když jsme u těch prkotin, tak ve verzi 0.20 zmizely hřiště (asi pod vrstvy louky)...

 

Díky za report, opravil jsem pořadí vykreslování.


  • 1

Mapy pro přístroje Garmin: www.osmg.brazovic.cz (GitHub, RSS)


#35 VXP

VXP

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 18:02

A ještě jedna prkotina :)

 

nevím, kolik je v ČR vypouštěcích kanálů a jak konkrétně vypadají... ale tenhle na souřadnicích N49 46.143 E17 07.764

je prostě jenom trubka pod zemí o průměru 1,7 m, která na povrchu má jenom občas nějakej vlez ... a přitom se na mapě vykresluje už od zoomu 1,5 km... takže je mnohem výraznější, než hlavní silnice :)

 

takže by stačilo aby se vykresloval třeba až od zoomu 500 m, nebo ještě míň


  • 0

#36 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2018 - 6:57

zkouším generovat mapu, ale selhává to na stahování hgt, protože je server rmd.neoknet.com nějak nefunkční. Děje se to jen u mě a dá se to kdyžtak postahovat jinde?


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#37 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2018 - 7:50

V tuto chvíli to pouštím pod linuxem. Vrstevnice jsou generovány pomocí phyghtmap, který je napsaný v Pythonu a nějak se mi pod Windows nepodařil zprovoznit, i když by teoreticky fungovat měl. Ale ty stačí vygenerovat jednou, ty se přeci jen nemění ;).
Mapu generuje mkgmap psaný v Jave (verze 8), ten jsem pod Windows nezkoušel, ale asi není důvod, proč by nefungoval... Z toho plyne, že mám skript psaný v bashi, ale v případě potřeby by asi nebyl problém to přenést i na windows.

 

Ve Windows 10 neni problém si z MS Storu nainstalovat Debian a po doinstalaci příslušných balíčků to spustit tam. Akorát je potřeba upravit skript, protože je tam python3.5 a je potřeba si dát pozor na odřádkování skriptu, já to stahoval z gitem ve windows a změnilo to odřádkování na cr+lf, což bash nepobral


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#38 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 738 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2018 - 8:22

zkouším generovat mapu, ale selhává to na stahování hgt, protože je server rmd.neoknet.com nějak nefunkční. Děje se to jen u mě a dá se to kdyžtak postahovat jinde?

 

Narychlo mě Google vyplivl tento web: https://dds.cr.usgs..../SRTM3/Eurasia/. Ono úplně nejlepší by bylo donutit phyghtmap aby nestahoval *.tif, ale už ty *.hgt soubory, jelikož je umí taky zpracovat, ale zatím to obcházím takto.

 

Ve Windows 10 neni problém si z MS Storu nainstalovat Debian a po doinstalaci příslušných balíčků to spustit tam. Akorát je potřeba upravit skript, protože je tam python3.5 a je potřeba si dát pozor na odřádkování skriptu, já to stahoval z gitem ve windows a změnilo to odřádkování na cr+lf, což bash nepobral

Ano to není. Já sice používám Windowsí Ubuntu, ale je to prakticky to stejný...

 

Jinak uvědomil jsem si, že jsem udělal základní bezpečnostní chybu a postnul na Git svoje přihlašovací údaje. Tak jsem heslo změnil. Takže pokud vám to bude hlásit neplatný *.tif soubor, tak se přihlašujete mými starými údaji!


  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: www.osmg.brazovic.cz (GitHub, RSS)


#39 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2018 - 9:06

zdá se mi to, nebo v mapě nejsou vodní nádrže? 


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#40 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2018 - 10:54

Prinejmensim Hostivar tam je. Nebo jsem si ten pojem vodni nadrze vylozil jinak nez ty?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama