Přejít na obsah


Fotka

Nove LABky (oficialni jmeno je Adventure Lab)

geoget groundspeak doporučení

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1237 odpovědí na toto téma

#361 jardavera

jardavera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 8:13

Přiděluje je GS...


Přiděluje a také ruší. Včera mi po měsíci bezchybného fungování zmizely z mapy moje labky Ostravská divadla. Zaslán dotaz do Seatlu.
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .


#362 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 888 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 9:43

Nebude jen nějaký problém se zobrazováním? Když se podívám přes apku, vidím Vídeň a okolí, stejně tak Mnichov s labkami, ale východní část Moravy ne, mám jen jednu čtvercovou dlaždici mapy.
  • 0

#363 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 10:33

Nová LAB:

 

Brumovské výhledy + bonus keš GC8G7T9

Přiložený soubor (y)


  • 1

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#364 jardavera

jardavera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 11:01

Nebude jen nějaký problém se zobrazováním? Když se podívám přes apku, vidím Vídeň a okolí, stejně tak Mnichov s labkami, ale východní část Moravy ne, mám jen jednu čtvercovou dlaždici mapy.


Nene, moje labky zmizely i v builderu, který se užívá na jejich vytvoření.
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .


#365 jessie.r

jessie.r

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 468 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 12:20

No potěš, to je tedy divný... Dej vědět, jak to pokračuje!
  • 0

#366 SiMateam

SiMateam

    SiMateam

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 12:32

Ahoj,

webové stránky o českých LAB (sites.google.com/view/gclab) bylo nutné rekonstruovat. A proto až do 7. 12. 2019 nebudou fungovat. Omlouvám se Vám.

 

SiMateam


  • 0

#367 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 888 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 22:30

Ještě mě napadla taková drobnost, která by nám ulehčila přehled, kde které LABky jsou - u názvů, kde není jasné místo ( např. Plaminkovo putovánín ) přidávat na konec zkratku okresu. To by byla malá prosba na ownery - pokud bude LABek přibývat, bylo by to praktické. Včera jsem se s jedním ownerem na eventu setkala a zapomněla se zeptat, jestli by mohl za Zaniklé rybníky přidat JH. Pokud je v názvu město, je to v pohodě, ale u jiných pojmenování člověk musí rozklikávat.
  • 0

#368 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 709 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 22:59

V GeoGetu mam sloupec Kraj a druhy Okres a tam hned vidim kde ta LABka je, a v terenu tu LABku vidim v mape, tak k cemu by bylo to pridavani zkratky okresu? Navic by to svazovalo ownera v kreativite pri tvorbe nazvu cache. Ja osobne vse vyhledavam v mape nikoliv v databazi a tak nazev je pro mne podruzna informace. Ale je mozne, ze mam jiny nahled na svet.

Přiložené miniatury

  • LAB.jpg

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#369 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 415 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2019 - 23:53

Od toho update, kdy pridali do aplikace mapu, se mi uz tento pozadavek nezda tak podstatny
  • 1
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#370 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 122 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 7:14

V GG je to jasné, při odlovu je nutné používat mobil a tam v aplikaci mapa je. Spíš se mi zdá nevhodné, že pokud není zapnutá GPS (dívám se na to doma, v bytě, satelity nejsou, navíc JÁ GPS zapínám jen když to potřebuju) tak se mi mapa nazoomuje na celý svět. Výhodnější by bylo nazoomovat ji na blízké okolí. Ale v Americe to asi vidí jinak.


  • 0

#371 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 888 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 9:16

Ano, v GG je to jasné. Ale pokud někam jedu, třeba neplánovaně a mám sebou jen mobil.....buď musím prohledávat celé okolí ( nemám problém popojet do cca 30 km) nebo rozklikávat v seznamu v apce. Tady by mi přišlo užitečné vidět okres.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 25 listopad 2019 - 9:17

  • 0

#372 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 709 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 9:48

Hmm tak to bude asi boj s vetrnými mlyny, přesvědčit autory LABek aby přidaly do názvu okres. Navíc když když se o publikaci LABek dozvíš až po jejich publikaci. V té aplikaci pro prohledání okolí používám mapu a na ní vidím LABky +-100km okolo sebe během pár sekund a teprve když vidím, že tam je něco zajímavého, tak na tu LABku kliknu a zkoumám co je zač.

 

P.S. ten sezmam LABek v aplikace jsem se dosud nenaučil používat.

 

P.S.2 ještě si vzpomínám jak jsme se vždy dohadovali odkud je to auto, v dobách kdy se na značkách používali okresy. Já těch 77 okresů dodnes nedám z hlavy dohromady a tak i dnes bych s tím měl problém, pokud bych u toho neměl informaci o kraji ve kterém je ten okres.


  • 1

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#373 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 122 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 11:35

Pokud jde o geoget, je takový problém si ty jednotlivé body přejmenovat a ten okres si tam dopsat? Moc toho není.


  • 0

#374 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 913 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 12:48

Pokud jde o geoget, je takový problém si ty jednotlivé body přejmenovat a ten okres si tam dopsat? Moc toho není.

navíc to lze udělat jedním UPDATE příkazem, kdy se jméno okresu vezme z tagu a na dvoupísmennou zkratku se převede dle mapovací tabulky....  https://www.eprehled...spz_vozidel.php


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#375 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 888 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 13:48

Pánové, psala jsem o apce, přes kterou se hraje. ;-) Ne každý používá GG. Když už mají LABky svou apku, mohly by mít od začátku přehledný systém.

Šolim: Hm, asi jsem byla od dětství od otce vycvičená - bavili jsme se určováním, odkud které auto je včetně slovenských okresů, tam už bych dneska asi dost pohořela.
  • 0

#376 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 16:34

Petrs11 vyzobal data z jedne serie LABek v Drazdanech (diky!), ja je slepil do prilozeneho GPX. Dalsi dve serie LABek z Drazdan budou nasledovat.

Přiložený soubor (y)


  • 1

#377 jardavera

jardavera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2019 - 21:52

No potěš, to je tedy divný... Dej vědět, jak to pokračuje!

Dopadlo to následovně:

 Hello jardavera
Thank you for contacting Geocaching HQ.
We didn't take any action. I am not seeing a completed Adventure on your account, but an active credit to build one. Maybe you forgot to save your progress when you were building your Adventure?

Což je totální pitomost, labky fungovaly více jak měsíc a měly cca 80 lidí, kteří to měli kompletně odlovené. Ano, mám tam nyní jeden kredit pro založení labky. Před zmizením to bylo My adventures (1) Ostravská divadla, credit 0. Tož nevím.......mohu další sérii vytvořit, ale zas po měsíci zmizne???

Přiložené miniatury

  • LAB.jpg
  • OD.jpg

Tento příspěvek byl upraven od jardavera: 25 listopad 2019 - 21:58

  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .


#378 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 709 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2019 - 6:44

No tak to je pěkné. Vypadá to, že se labky samy od sebe vypařily :o . Asi se v tom zas štourali, něco se nepovedlo a tak vytáhly zálohu měsíc starou. No to člověk z daleké ČR asi neovlivní, ale dobé to není.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#379 jardavera

jardavera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2019 - 7:12

No tak to je pěkné. Vypadá to, že se labky samy od sebe vypařily :o . Asi se v tom zas štourali, něco se nepovedlo a tak vytáhly zálohu měsíc starou. No to člověk z daleké ČR asi neovlivní, ale dobé to není.


To je asi nejpravděpodobnější vysvětlení.
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .


#380 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 122 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2019 - 8:24

zálohovat, zálohovat, zálohovat... i když nevím, jestli to tady jde. Minimálně texty. Pokud to obnovíš, tak těch 80 lidí může mít další nález, bude to nová věc. Mám zkušenosti, že dělat NĚCO podruhé, po nějaké nehodě, která mě připraví o výsledek, je velká otrava, ale trvá to podstatně kratší dobu.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, groundspeak, doporučení

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama