Přejít na obsah


Fotka

Oregon 700

garmin návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
79 odpovědí na toto téma

#1 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 12:58

tak máme vonku nový Oregon 7OO

dozatím v US. Cena 399.99USD

https://buy.garmin.c...prod550460.html

 

 
  • 2
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 16:57

Zaujala mne prekryvna vrstva s radarovymi srazkami. Jen mi neni jasne, kde v tom terenu sezenu Wifi, ze ktere by to ty data mohlo stahnout? :huh:


  • 0

#3 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 17:51

Zaujala mne prekryvna vrstva s radarovymi srazkami. Jen mi neni jasne, kde v tom terenu sezenu Wifi, ze ktere by to ty data mohlo stahnout? :huh:

Z mobilu si uděláš hotspot :)


  • 1

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 18:28

Takze vyhodu dlouhe vydrze Garmina vymenis za to, ze ti to vyzdime mobil. Rikam to uz od Monterry - zoufale tomu chybi SIM karta a mobilni datove prenosy.


  • 3

#5 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 18:41

Takze vyhodu dlouhe vydrze Garmina vymenis za to, ze ti to vyzdime mobil. Rikam to uz od Monterry - zoufale tomu chybi SIM karta a mobilni datove prenosy.

Tak s tím souhlasím to by byla parádní výhoda.


  • 0

#6 LuLuk

LuLuk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 8:32

Právě včas. Můj oregon 300 už mele z posledního :-)


  • 0
GARMIN OREGON 300 (HTC HD2)
nejen GeoAlbum http://lukasludvik.rajce.net

#7 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 8:47

Tá simka ti bude asi vieš na čo. Ak tam nedajú kvalitný soft ako ho nedali do Monterri tak ti je prístup na net na nič. Uvidíme ako to bude v tomto, možno sa zlepšili.

Keď nevieš aktualizovať, logovať a pod. priamo z O700 tak je to ako Monterra. Našťastie Monterra je na droide takže tam mám aj adrake a plná spokojnosť, simkami nechýba.

Keby to bolo nutné tak na fone hotspot a zaktualizujem. LOgujem doma cez wifi.

Ovšem keby garmin dal sw podobný adrake a pracoval by s gg  tak super  :D

to asi od garmina nehrozí


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 8:51

O700 ma mit podporu gc.live... zahledl jsem stahovani PQ, i primo vyhledavani kesi na webu, logovani...


  • 0

#9 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 10:08

With a Wifi connection or through the Garmin Connect Mobile app on a compatible smartphone, all of the new Oregon handhelds will have wireless integration with Geocaching.com for Geocaching Live. Users will be able to wirelessly download cache descriptions, logs and hints, even if they’re out in the field. Once a geocache is logged as found, it will be automatically uploaded to the user’s Geocaching.com profile. Premium Geocaching.com members will also be able to sync their geocaching lists directly to their device. Users can even use the LiveTrack feature to broadcast their location to family and friends and let them know they’ll be the first to find a new geocache.

Toto mohla mať už Monterra a k tomu slot na simku. Ani fon by som nepotreboval


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 554 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 11:54

Nevím, ale pokud musíte mít zapnutý i telefon, pro wifi, nebylo by jednoduší se na ty např. meteomapy podívat přímo na tom telefonu? A případně další info ke keším si zjistit taky tam?

Jsem prozatím bez chytrého telefonu, ale trochu se bojím, že vývoj v navigacích půjde tak daleko, že je od smartfounu nebo levnějšího foťáku nebude možno rozeznat. Aby to nedopadlo jako Google chrome - při uvedení rychlý a nenáročný prohlížeč (na systém nenáročný), po letech vývoje obluda, která mi spolehlivě starší PC zpomalí až k nepoužitelnosti,.

Když je to outdoorová navigace, potřebuju výdrž, přesnost, citlivost a odolnost. Ne facebook a skype, prohlížeč videí, hry, apod.

Ale někdo to asi vidí jinak, je to jeho věc, zákazníky si to najde.


  • 6

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 12:29

 

Toto mohla mať už Monterra a k tomu slot na simku. Ani fon by som nepotreboval

 

 

Jeslti nebude problem v tom, ze by si ti uzivatele misto toho koupili rovnou Android v obrnenem tele za polovinu ceny... ;)


  • 3

#12 trotak

trotak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 17:57

700 mela mit SIM, ale operatori v USA se proti tomu postavili. Takze by Garmin musel mit licenci pro provoz telekomunikaci, coz v USA neni tak jednoduchy jako u nas.


  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#13 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 18:39

Proč by se operátoři měli cukat proti vlastnímu kšeftu? Tomu nerozumim. SIMKY by musely být od některého z nich a to i kdyby vznikl třeba globální "virtual" Garmin. Vždyť i mnohé lokační služby/zařízení v sobě mají nějakou SIMKU a výrobce určitě žádnou licenci mít nemusí.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#14 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 19:12

Už si s ním nějakou dobu hraju, budu o něm psát. Zpočátku to bylo dost problematické, Garmin zjevně až do konce finalizoval komunikaci s GC.com: padalo to, u PQ se stahovaly jen hlavičky, ne kompletní informace, nedařilo se stáhnout keše v okolí. Před několika dny se stabilita výrazně zlepšila, například zobrazení okolních krabiček na stisknutí tlačítka je výborné. Zrovna teď ale zase nemohu stáhnout připravené PQ, abych ověřil, jestli se něco změnilo i tam.

 

Nebo další nepříjemný bug: Dávkové logování posílalo na gc.com logy v opačném pořadí: od nejnovějších nálezů ke starším. Nelogoval se navíc čas nálezu, ale čas logu, takže u celé dávky je pak stejný a pořadí je v háji. Píšu raději v minulém čase, ještě budu muset prověřit, jestli Garmin toto chování neopravil. 

 

Počasí mi nechce stáhnout data. V druhém pohledu na mapě se objevuje jakoby hranice meteoradaru, ale nic na něm – na radar.bourky.cz teď přitom vidím nějaké srážky. 

 

Oproti firmwarově vyladěnému Oregonu 6xx je tohle zase boj úplně od začátku. EDIT: Ale týká se to vlastně jen těch internetových funkcí. Offline záležitosti jsou už propracované z minula.

 

Mimochodem má lepší „dashboard“ pro geocaching. Nahoře je v záložkách vedle výpisu hned mapa, filtr se přesunul dolů. Je to mnohem praktičtější než na Oregonu 6xx. Obrázky:

 

https://dl.dropboxus...Screen A 09.png

https://dl.dropboxus...Screen A 12.png

 

A mapa má nové geoikonky:

 

https://dl.dropboxus...Screen A 32.png


Tento příspěvek byl upraven od marekl: 01 červenec 2016 - 19:33

  • 3

#15 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 19:34

Až napíšeš recenzi rád si jí přečtu. Dej prosím vědět.


  • 0

#16 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 19:38

Mám to skoro hotové, ale ještě počkám, co Garmin udělá s firmwarem v příštích týdnech. Vážně se tam věci mění pod rukama. Zatím se stejně neprodává.


  • 3

#17 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 19:46

Jasně, počkám si. :)


  • 0

#18 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 20:10

Proč by se operátoři měli cukat proti vlastnímu kšeftu? Tomu nerozumim. SIMKY by musely být od některého z nich a to i kdyby vznikl třeba globální "virtual" Garmin. Vždyť i mnohé lokační služby/zařízení v sobě mají nějakou SIMKU a výrobce určitě žádnou licenci mít nemusí.

Protože nevíš jak fungují operátoří mino Evropu. Je to úplně jinak a nedivím se jim. Tím bych debatu ukončil, jinak to je na přesun na jiný web.


  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 20:13

hele, nejsou ty ikonky a ovladaci prvky na tom displeji nejake moc velike? (oproti O600...)


  • 0

#20 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 20:26

Které ikonky? Keše jsou na mapě naopak menší než dřív. Ovládací ikony v horní a spodní liště jsou stejné, jen mají ostrý stín místo gradientu, který je na 6xx. Jsou tam ještě různé další detaily, třeba zasouvací panel nahoře na mapě je už od kraje ke kraji, nemá vlevo a vpravo pár pixelů.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama