Přejít na obsah


Fotka

Zákaz hromadných akcí


Nejlepší odpověď ladislavappl , 19 April 2020 - 22:44

    Všimli jste si nenápadné zprávy, že pokladní v našich hypermarketech prakticky nejsou nemocné koronavirem? A že těch několik nakažených se prokazatelně nakazilo jinde, než v obchodě od zákazníků?

    Sdělovací prostředky jsou teď "samé protilátky" proti koronavirové infekci. Že je prý má jen malé procento populace, jiní odhadují číslo 40 a více procent, odborníci i členové vlády se v televizních vystoupeních  upínají na testování protilátek v desetitisícových souborech ... Na výsledky máme čekat jak na smilování a že pak konečně budeme vědět na čem jsme a pak prý snáze s koronaviry zatočíme. Těšíme se, až nás bude 60 % promořeno a pandemie se zastaví, protože viry už nebudou mít koho infikovat.

    Co se ale podle mne vytrácí, je právě důraz na nespecifickou imunitu, kterou připravované testování neodhalí. To znamená schopnost populace se ubránit nejen koronavirům, ale všemožným virovým (nebo bakteriálním) nemocem. Specifické protilátky totiž začnou jisté druhy bílých krvinek (hlavně B-lymfocyty) vyrábět až za několik dní. Do té doby nás chrání několik obranných linií nespecifické imunity (buňky retikuloendoteliálního systému, makrofágy "požírající" viry, proteiny komplementu, interferon, lymfocyty a další).

    Ale vraťme se k těm prodavačkám. Lze se oprávněně domnívat, že už je jejich imunita vytrénovaná neustálým a dlouhodobým stykem se zákazníky s rýmou, chřipkou a dalšími virovými infekcemi, takže si s těmi pár viry, které proniknou rouškami "dárce" a "příjemce" snadno a rychle poradí. A asi nejen prodavačky.Také proto si myslím, že uvolnění "rouškové morálky" a nedodržování odstupů o Velikonocích atd. se nějak dramaticky neprojeví a že další postupné uvolňování restrikcí je namístě.

    Zajímavé jsou malé počty nakažených seniorů v ČR v porovnání s jinými zeměmi. Pořád je vyšší nemocnost lidí ve středním věku než seniorů (výjimkou jsou ústavy pro seniory s velkou koncentrací osob na jednom místě). Vzpomínáte na nedávné výroky některých ekonomů (i MUDr. Šmuclera), že nejlepší by bylo zavřít všechny seniory do koncentrač   do lázní nebo aspoň do jejich bytů a zakázat jim vycházet ven po dobu několika měsíců? Kdyby k tomu došlo, tak se okamžitě zhroutí např. péče praktických i odborných lékařů, sester a pomocného personálu zdrav. zařízení, která ještě fungují díky pracujícím v důchodovém věku. A z Parlamentu a Senáty by zbyly žalostné trosky...

Přejít na celý příspěvek


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
950 odpovědí na toto téma

#781 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 02 May 2020 - 22:31

Kdyby podnikatel nezaspal dobu, mohl místo potisknutých triček na eventu prodávat z eshopu roušky potisknuté ještěrkou. Prostě mu nevyšel podnikatelský záměr, to se stává. Ať se připraví na tu druhou vlnu epidemie lépe.

Ty mi opravdu prijdes nejakej zamindrakovanej. Co mas porad s tema trickama? Zkus se trochu zamyslet. Priprava a prodej probihali a stale probihaji. Z puvodniho terminu je gigac posunutej o pul roku, protoze nikdo nema kristalovou kouli a nemohl vedet jak to zvladneme. Stejne jako ted kdy do gigace zbyva vic nez 4 mesice. Pochybuju, ze organizatori jsou vedeni touhou po zisku. Usporadat jakykoliv event, pokud to neni tlachani nekde navzastavce, je docela narocne. Takze prestan odsuzovat lidi a zkus spis pristoupit k veci trochu pozitivneji.
  • 11

#782 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8795 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2020 - 5:32

Připravovali jsme výstavu. I s chlebíčky na úvod. Vernisáž nám zrušili, chlebíčky jsme museli sežrat sami. A vzápětí zavřeli i tu výstavu. Kolega připravoval velkou akci, rekonstrukci historické bitvy. Taky to šlo celé do kytek. Možná se něco z těch příprav dá použít za rok, ale zdaleka ne všechno. A takto dopadla spousta akcí, nejen kvůli viru. Třeba nasmlouvaný a vyprodaný koncert zahraniční hvězdy se na poslední chvíli ruší kvůli onemocnění nebo zranění. Nebo venkovní festival má malou účast kvůli dešti. Nebo lyžařský areál prodělá kvůli tomu že byla teplá zima a nenapadl sníh. Podnikatelské riziko je v takovýchto případech dost velké a tak to málokdy dělá někdo, kdo by byl ekonomicky (likvidačně) závislý jen na té jedné akci.


  • 4

#783 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2020 - 7:38

Ja to tričko na gigáč už mám doma a je pěkné. Je to placené dopředu, tak tam bych problém neviděl, spíš bude problém u lidí co si to chtějí vyzvednout na eventu.

A vlastní giga-mega event. Ty co jsem navstívil a byly vícedenní, tak tam jsem byl překvapen, že tam vlastně nikdo není (jen organizátoři a asi 20 kačeru k tomu), neb všichni byli rozběhlí po doprovodných akcích. A jejikož jsem mířil jen na ten event, tak jsem se zalogoval, podíval na pár zajímavostí a zas šel, neb nebylo s kým prohodit pár slov. Něco jiného je když se dělá jen ten event bez doprovodných akcí, tam se pak lidi houfují jako na nějakém festivalu.


  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

 

S úsměvem jde vše líp


#784 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2292 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2020 - 9:34

Já bych raději, aby podnikatel přistoupil ke svému podnikání zodpovědněji, tzn. 14 denní karanténa pro účastníky eventu, nebo žádný event. 

Já myslím, že na nějaké rozhodování je ještě čas. V době přesunu na září bylo jasné, že původní termín možný nebude., zatímco nový třeba jo. Teď je sice pravděpodobné, že event neproběhne ani v náhradním termínu (když v srpnu chtějí mít povolené akce maximálně do dvou stovek osob, těžko to v září navýší na 5725, což je aktuální počet přihlášených) - ale těžko nyní vymýšlet další náhradní datum, když nikdo neví co bude. Takže to beru tak, že ten listing prostě jen visí na webu, stejně jako tam visí tři nedisablované listingy eventů na příští týden.

 

Podnikatelské riziko je v takovýchto případech dost velké a tak to málokdy dělá někdo, kdo by byl ekonomicky (likvidačně) závislý jen na té jedné akci.

Tady bych se zrovna toho "málokdy" obával. V systému je 1744 kódů pro trackovatelné předměty s gigaeventovou tématikou. Když budeme počítat jako průměrnou výrobní cenu 300kč, v těchto předmětech momentálně Hoblikovi "visí" přes 500 000. Podobnou částku může mít vloženou v předmětech pro Maze, dalších třeba 100 000 v předmětech netrackovatelných. A to mluvíme jen o výrobní ceně předmětů, které nejspíš měly svým prodejem zaplatit i nějaké další výdaje. Zatímco třeba při Geocoinfestu v roce 2013 byla na eventovém webu dvacítka značek geoshopů, které se svým sponzoringem (případně pronájmem prodejních stolů) na tyto výdaje skládaly, Giga se jeví vyloženě jako one-man projekt (nebo one-shop, chcete-li). Dá se tedy předpokládat, že mu v tom visí třeba dalších 300 000 za výrobu "kulis", pronájem místa a podobně. Když to sečtu dohromady, myslím, že pro OSVČ to zrovna není zanedbatelná částka.

 

Dokonce si je koupi i kdyz gigac vubec nebude. O to vetsi to bude rarita, treba jako u raritnich znamek s chybou. Totez coiny. Muze byt problem ze v tom budou lezet penize delsi dobu nez se planovalo. Ale myslim ze ty veci se nevyhodej. Je to normalni komplikace jako kazda jina.

Tím bych si zrovna nebyl moc jistý. Známka s chybou by nebyla raritní, pokud by těchto chybových známek vznikly desetitisíce. Navíc vycházím ze dvou případů:
- V Německu se měl v roce 2010 konat Garmin GPS festival. Groundspeak nakonec neschválil tuto událost jako event (řada jiných témat vyjma geocachingu a otevřeno i široké veřejnosti), takže geocoiny šly znovu do výrobny, kde se škrtala ikonka Mega. Řekli bychom raritka jak něco, přesto tyhle geocoiny ještě dnes není problém sehnat.

- Ještě jednou se vrátím ke Geocoinfestu 2013. Snad ještě vloni na svém webu organizátoři nabízeli v hojném množství eventové geocoiny, hrnky, svítilny, odznaky a další. Pak to z webu najednou ze dne na den zmizelo. Je možné, že jsem prošvihl nějakou velkou výprodejní akci - spíš si ale myslím, že ty věci skončily jako neprodejné někde na smetišti.


  • 6

#785 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2020 - 15:08

Ja teda nevim, co se tu resi. Resp. tu vidim jednoho cloveka, co ma ocividne nejaky osobni problem s hlavnim organizatorem. Uvedomte si, ze se bude jednat o velkou akci, ktera je poradana ve spolupraci s Prahou a dalsimi partnery. Opravdu si nekdo mysli, ze by akce probehla nacerno? Jako vazne? Takhle velka akce vzdy bude muset probehnout v souladu se zakony a vsema narizenima. Tohle nebude sraz adolescentu nekde za barakem. Takze jedine, co je relevantni resit je skutecnost, jestli vy, jakozto jednotlivci, na tu akci (az bude) dorazite. A to je na kazdeho preferencich a zvazeni.

Za me kloboucek vsem, co se na te akci podileji. Zejmena tem, co ted musi resit krizovy scenar a pouzivaji vestecke koule. Takze minimalne za me diky.
  • 12

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#786 zdenys64

zdenys64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2020 - 16:46

Já bych raději, aby podnikatel přistoupil ke svému podnikání zodpovědněji, tzn. 14 denní karanténa pro účastníky eventu, nebo žádný event. 

Hoblík určitě ví co dělá. Ty tady blafeš už týden o trikách a coinech. Pokud to vidíš tak černě s pandemií, nejlíp bude odstěhovat se do hospody Na Mýtince a nebo jdi na maliny nejméně na 10 let. Tam ti bude hrozit pouze vzteklina od dravé zvěře !


Ja teda nevim, co se tu resi. Resp. tu vidim jednoho cloveka, co ma ocividne nejaky osobni problem s hlavnim organizatorem. Uvedomte si, ze se bude jednat o velkou akci, ktera je poradana ve spolupraci s Prahou a dalsimi partnery. Opravdu si nekdo mysli, ze by akce probehla nacerno? Jako vazne? Takhle velka akce vzdy bude muset probehnout v souladu se zakony a vsema narizenima. Tohle nebude sraz adolescentu nekde za barakem. Takze jedine, co je relevantni resit je skutecnost, jestli vy, jakozto jednotlivci, na tu akci (az bude) dorazite. A to je na kazdeho preferencich a zvazeni.

Za me kloboucek vsem, co se na te akci podileji. Zejmena tem, co ted musi resit krizovy scenar a pouzivaji vestecke koule. Takze minimalne za me diky.

Moje řeč !!!


  • 1

#787 Sven Gumby

Sven Gumby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 323 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2020 - 19:11

Zaráží mě, kolik ostřílených kozáků tady startuje na příspěvky tak profláklého trolla.


  • 0

#788 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 4:26

:-) Á, už tu dlouho nebyla potisknutá trička!


Ale vážně:

Už to tu zaznělo, v létě akce pro 200 lidí, žádné koncerty a najednou by v září prošla akce pro vic než 5000 lidí? Jsem realista - sice bych zábavu všem přála, ale nepřijde mi to reálné a ani moc rozumné. Osobně mám jasno - nejsem nejmladší a život mě pořád baví....
  • 0

#789 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1224 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 7:23

Ja to tričko na gigáč už mám doma a je pěkné. Je to placené dopředu, tak tam bych problém neviděl...

Jo, furt ta trička ;)

Ale tohle výše napsal Solim, tak jestli to tak je, proč byla vůbec prezentována jejich výrobcem jako problém?

Možná se to netýká všech, něco je třeba do volného prodeje, nevím. Ale tričko ke 20. výročí si asi nikdo nekupuje jen čistě na ten rok, že ho úderem silvestrovské půlnoci zahodí. Tak by si ho asi někdo koupil i "prošlé" (třeba aspoň jako výraz solidarity). Každopádně je to opravdu to podnikatelské riziko, jako že na sjezdovce nebude v zimě sníh (a takových pár v nižších polohách poslední zimu bylo, že skoro nejezdily - byznys asi tak srovnatelný s megagigáčem, tj. pro hospodářství země limitně se blížící nule).

 

GS se chová rozumně, možnost pořádání eventu ke stejnému výročí posunul až do konce r. 2021. Takže se 20. výročí může slavit i s více jak rok a půl dlouhým zpožděním...


  • 0

#790 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 7:38

Trošku mimo GC, ale do tohoto vlákna se hodí.

Tak se zdá, že u nás už bude relativně normální běžecký závod. http://www.mkseitl.cz/archiv/6127

Já se zatím rozhodně nezúčastním.


Tento příspěvek byl upraven od Beetovy: 04 May 2020 - 7:38

  • 0

#791 hoblik

hoblik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 456 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 7:59

K tomu podstatnému:

 

- gigaevent připravují desítky lidí, že by šlo o one-man projekt je naivní představa

- ty desítky lidí to dělají ve svém volném čase

- celé to navazuje na mnohaletou práci týmu okolo GPS Maze

 

Co se týče konání eventu v nějakém konkrétním termínu - mohu zopakovat pouze to, co již dříve zaznělo: O tom zda, kdy a v jaké formě bude možné akci realizovat nerozhodujeme my, ale příslušné úřady.

 

Howgh


  • 14

Hoblíkovo geocoiny, nevelký geocaching blog a T5 geocaching


#792 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 661 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 8:45

To je přesně ono, jak můžete srovnávat profíky z lyžařských středisek s nadšenci, kteří to dělají ve svém volném čase a za svoje peníze? Dělají to pro nás a vy je za to pranýřujete...


  • 3

#793 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 13:18

Už to tu zaznělo, v létě akce pro 200 lidí, žádné koncerty a najednou by v září prošla akce pro vic než 5000 lidí? Jsem realista - sice bych zábavu všem přála, ale nepřijde mi to reálné a ani moc rozumné. Osobně mám jasno - nejsem nejmladší a život mě pořád baví....

https://echo24.cz/a/...sest-tisic-lidi


  • 0

#794 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1224 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 13:33

Aktualizováno  ;) 


  • 0

#795 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 13:37

Nojo, asi tý kritiky bylo moc, každopádně ta aktualizace je velmi nová záležitost :D.


  • 0

#796 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 13:39

Tak u nás v okolí první eventová vlaštovka. GC8K0RR


  • 0

#797 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 13:51

O tom zda, kdy a v jaké formě bude možné akci realizovat nerozhodujeme my, ale příslušné úřady.

 

No právě, takže nerozumím tomu, proč není event přesunut na další rok, když do konce října je zákaz akcí nad 1000 osob. Na gigáč je přihlášeno takřka 6000 lidí!


  • 2

misha_in.png


#798 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 13:54

Nojo, asi tý kritiky bylo moc, každopádně ta aktualizace je velmi nová záležitost :D.

 

Ačkoliv Agrofert je mi silně proti srsti, tak tady nevidím nic špatného. Všechny festivaly s přesunem čekaly na vyjádření vlády a do té doby se vše připravovalo bez omezení. Teprve jakmile bylo jasné, že se akce konat nemůže, byla přesunuta, nebo zrušena. Stejně tak je to u Čapího hnízda, ne?


  • 0

misha_in.png


#799 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 14:00

Tak už se publikují první eventy.


  • 0

#800 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2020 - 14:25

Jj, od rána byly keše, ted se Sopdet pustil do eventů.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama