Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

c:geo


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1961 dandu1

dandu1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2023 - 9:09

Prosím nevíte jak stáhnout všechny mé chybějící nálezy do Geogetu?

Geocaching.com mi ukazuje správný počet nálezů (6687), ale v Geogetu mě jich pár chybí (6676).

V Geogetu mám i všechny LAB keše (tady počet souhlasí)

Díky za radu

 


  • 0
DANDU1

#1962 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 842 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2023 - 10:34

Patří to do jiného vlákna, zde se řeší cGeo.

 

Pokud jsi překročil dobu po kterou ti to stáhne funkce   Databáze / Import / Aktualizovat vaše logy

tak musíš použít funkci o položku výše (nemá vytaženou ikonu do lišt) Databáze / Import / Stáhnout vaše logy


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#1963 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2023 - 7:09

Nebo pouzit plugin https://www.geoget.c...ualizace_nalezu


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1964 chudejka

chudejka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2023 - 23:11

Ahoj. Přestalo mi z chrome fungovat odesílání keší do c:geo, přestože mám v Tampermonkey script Send to c:geo aktivní. Po kliknutí na odkaz Send to c:geo vyskočí okno s hláškou Registr first! Žel, na stránce http://www.cgeo.org/send2cgeo.html, kde bych ráda provedla znovu registraci, nemám odkazy Register browser a Add device... funkční. Co si pamatuji, mělo by se po kliknutí otevřít okno pro zadání hodnot. Což se neděje. Odkazy vůbec nereagují. Máte, prosím, pro mne radu? Díky.


  • 0

#1965 KulisekW

KulisekW

    KulisekW

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 234 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2023 - 0:41

Ahoj,

zkusil jsem se podívat u sebe a pokud kliknu na Add device se objeví vlevo od toho pole pro zadání pinu a pokud kliknu na název svého prohlížeče (neb jej mám zaregistrovaný), objeví se mi Change browser name. Žádné samostatné okno se neotevírá (a snad ani nikdy neotevíralo?), ale pole pro zadání se mi normálně objevují.

Stav je platný k času napsání tohoto příspěvku. Firefox 110.0, Greasemonkey 4.11, internet v domě je od O2.


  • 0

#1966 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2023 - 5:25

S Chrome mi to nefunguje už někdy od loňska. Ale zkusím to znovu odpoledne až přijedu domů a dám vědět jestli tam není nějaký fígl
  • 0

#1967 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2023 - 15:24

Aha, tak jsem přišel na fígl  :P  (pro Chrome)

Na stránce http://www.cgeo.org/send2cgeo.html klikni pravým myšítkem na Register browser ... následně Otevřít odkaz v novém okně. A pak už normálně zaregistruj prohlížeč, po úspěšné registraci zadej PIN z c:geo a je to


  • 0

#1968 chudejka

chudejka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2023 - 23:44

Vřelé díky :wub: , fígl zafungoval!


  • 0

#1969 EP-CZ

EP-CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2023 - 14:52

Na úvod se omlouvám, jestli se mě 2 dotazy již řešily, nicméně odpověď na ně nenalézám - proto se ptám :-).
1. Je možno v c:geo hromadně aktualizovat kešky? Pokud něco zaloguji na počítači, tak na mapě v c:geo se stále tváří jako nenalezeno a nacházím jen možnost aktualizovat každou jednu kešku.
2. Je možno při navigaci ke kešce zapnout nějaké zvukové upozornění, když se k ní budu blížit? Abych nemusel stále koukat na telefon a vyndal jej z kapsy, až se prostě přiblížím.
  • 0

#1970 Loskatos

Loskatos

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2023 - 15:17

1. V seznamu keší vpravo nahoře 3 tečky > spravovat kešky > aktualizovat vše
2. nastavení > Obsah mapy a chování > Upozornění na vzdálenost (musíš mít zapnuté Rozšířené nastavení)


  • 0

#1971 EP-CZ

EP-CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2023 - 16:25

Děkuji za reakci. Upozornění jsem nastavil, snad budu v terénu úspěšný :-).

Jen s tou aktualizací mám stále problém - uvedené se týká pouze uložených keší. Mně jde o to, že když si zobrazím mapu, tak na ni jsou stále zobrazené ikony kešek, jakože neulovených, přestože jsou ulovené a zalogované na PC. Já bych nějak potřeboval aktualizovat právě kešky (jejich zobrazení) na mapě.
  • 0

#1972 Loskatos

Loskatos

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2023 - 17:20

Ale tam by mělo stačit třeba oddálit a přiblížit mapu,aby se keš včetně podrobností znovu načetla z webu. Tzn. mít povolenou živou mapu, v pořádku data, atd. u čerstvě ulovených keší to může chvíli trvat, ale v řádu minut.
A jinak - pokud c:geo používáš dlouho, tak doporučuju v nastavení smazat osamocená data. Nastavení > Offline zdroje > dole Údržba > Odstranit osamocené soubory.


  • 1

#1973 EP-CZ

EP-CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2023 - 17:36

Paráda, vyřešeno, moc díky! To oddalování a přibližování nepomohlo, ale jakmile jsem smazal ty osamocené soubory, tak je vše OK. Ještě jednou díky!
  • 1

#1974 EP-CZ

EP-CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2023 - 9:29

Tak si tak zkouším ona upozornění a jsem nějak zmaten... Jde nastavit, aby to jednou píplo, když se blížím k jedné konkrétní keši (tu co mám např. zobrazenou na radaru)? Já tam stále zápasím s tím, že buď mě to pípne 1x, ale vždy, když je cokoliv v dosahu a nebo u té jedné keše to pak pípa stále dokola...
  • 0

#1975 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2024 - 8:55

Taky bych měla dotaz: Opakované pípání neva, logicky to bude pípat opakovaně, když se budu motat pořád na stejné k pípání nastavené vzdálenosti.

Ale nejde mi nastavit, aby to pípalo na pozadí. Mobil mi ani nenabízí získávání polohy c:gea na pozadí. Mám možnost buď zakázat získávání polohy úplně, nebo jen při používání. Tedy s obrazovkou a kešemi na ní. Což je blbé, chodit či jezdit na kole pořád s rozsvícenou obrazovkou.

 

Máte to tak i ostatní úživatelé c:gea? Je to vlastnost aplikace, nebo jen mého pitomého telefonu?


  • 0

#1976 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2024 - 9:00

Taky bych měla dotaz: Opakované pípání neva, logicky to bude pípat opakovaně, když se budu motat pořád na stejné k pípání nastavené vzdálenosti.

Ale nejde mi nastavit, aby to pípalo na pozadí. Mobil mi ani nenabízí získávání polohy c:gea na pozadí. Mám možnost buď zakázat získávání polohy úplně, nebo jen při používání. Tedy s obrazovkou a kešemi na ní. Což je blbé, chodit či jezdit na kole pořád s rozsvícenou obrazovkou.

 

Máte to tak i ostatní úživatelé c:gea? Je to vlastnost aplikace, nebo jen mého pitomého telefonu?

Aplikace se při prvním dotazu na oprávnění ptá, jestli má být oprávnění trvalé, jednorázové nebo při používání aplikace. Mělo by jít dodatečně změnit.

 

Já to mám v telefonu: Nastavení - Umístění - Oprávnění aplikace. Tam je seznam aplikací rozřazený v kolonkách:

Povoleno pořád

Povoleno pouze při používání

Pokaždé se zeptat

Nepovoleno


  • 0

#1977 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2024 - 9:04

To v oprávnění pro aplikaci c:geo nemám. Mám jen to, co jsem napsala. Jen ty dvě možnosti, co jsem napsala.

 

Cestu nastavení - umístení nemám vůbec. Mám jen nastavení - aplikace - správa aplikací nebo povolení. A tam nikde to nejde jinak, než jsme napsala.

 

Nicméně to tedy znamená, že je to mým telefonem. Díky.


Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 10 leden 2024 - 9:07

  • 0

#1978 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2024 - 9:22

To v oprávnění pro aplikaci c:geo nemám. Mám jen to, co jsem napsala. Jen ty dvě možnosti, co jsem napsala.

 

Cestu nastavení - umístení nemám vůbec. Mám jen nastavení - aplikace - správa aplikací nebo povolení. A tam nikde to nejde jinak, než jsme napsala.

 

Nicméně to tedy znamená, že je to mým telefonem. Díky.

Omlouvám se, asi byla odpověď nepřesná. Zkoušel jsem si blíž proklikávat a v kolonce "Povolit vždy" mám pouze aplikace od google. Pokud si rozbalím c:geo (i cokoliv jiného), mám na výběr pouze:

* Při používání

* Pokaždé se zeptat

* Nepovolovat

I když se dostanu do nějaké pokročilejší nabídky, není tam (narozdíl od třeba google map) možnost "Přístup k poloze na pozadí". Stejně tak nemůžu povolit přístup na pozadí pro mapy.cz. Takže naopak to vypadá, že google umožňuje přístup na pozadí pouze svým aplikacím :-(.

 

Bohužel jsem to nikdy takto podrobně nezkoušel, vždycky právě jezdím s rozsvícenou obrazovkou.

 

Na druhou stranu používám někdy "Sports Tracker" - ten je rovněž oprávněním v kolonce "Při používání aplikace" a ten zaznamenává polohu i v případě, že je telefon zamčený.

 

Pokusím se příležitostně otestovat.


  • 1

#1979 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 122 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2024 - 10:11

Google zmenil pravidla a pro trvale zjistovani polohy, bere to jako riziko uniku osobnich informaci, a je k tomu potreba specialni povoleni. A aby to povolili, vyzaduji od autora aplikace zvlastni elaborat o tom, proc to vlastne aplikace potrebuje. Je to sileny opruz a spousta aplikaci to zatim pro nove androidy neziskalo. Zrejme je c:geo jednou z nich.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1980 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2024 - 10:23

Google zmenil pravidla a pro trvale zjistovani polohy, bere to jako riziko uniku osobnich informaci, a je k tomu potreba specialni povoleni. A aby to povolili, vyzaduji od autora aplikace zvlastni elaborat o tom, proc to vlastne aplikace potrebuje. Je to sileny opruz a spousta aplikaci to zatim pro nove androidy neziskalo. Zrejme je c:geo jednou z nich.

Díky, to jsem nevěděl. Otestuju u sportstrackeru, ten má stejná oprávnění jako c:geo a jsem si jistý, že zaznamenával i na pozadí...


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama