Přejít na obsah


Fotka

MHD/PID jako POI v gpx


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
152 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2008 - 22:58

Ackoli jsem pred casem zalozil podobne tema, toto je obecnejsi anetyka se jen tramvaji.

Na http://gord.gringo.cz/Geocaching jsou k dispozici soubory vsech zastavek prazske MHD, resp. PID.

Velkou zasluhu na tom ma Ebik, ktery vytvoril sciript pro vytahani dat z map IDOSu. Ja uz pak jen dodal tu povestnou tresnicku a obalil to gpx tagy.
  • 0

#2 Sutech

Sutech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2008 - 23:37

Nějak mi nejde se tam dostat :( Jinak když jsem se o tom s gordem posledně bavil, napadlo mě ještě k tomu zkalibrovat (bohužel jen pro Oziho a popřípadě SmartComa) mapu pražské MHD - tak by bylo kromě GPX bodů zastávek vidět i, kam trasy vedou... Mapu lze vidět na mnoha zastávkách, bohužel fotit ji přes sklo je blbost a na stránkách DPP jsem ji nenašel - nevíte někdo, kde se dá sehnat? Třeba dp.man by mohl pomoci :)
  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 8:12

Mapy jsou k dispozici na strankach Ropidu http://www.ropid.cz/mapy/. Jsou v PDF i JPG.

Kdyz jsem to tam daval, slo se na to dostat, ted ne. Proverim co se deje.

  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 8:27

No jo, holt jsem uz byl v noci nejak mimo. Pri odpojovani od ftp serveru, kdyz jsem to tam daval, jsem jeste nakopiroval prazdny soubor :). Uz to funguje, opravdu, fakt, ted jsem to zkousel.
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 9:20

Dobra prace! Mas s Ebikem u mne jednu licenci GeoGetu zdarma. ;)
  • 0

#6 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 15:34

Podařilo se ti nakonec ten skript spustit nebo jsi to generoval z dat co jsem poslal? Ptám se přes fórum, páč si chci zařadit to téma mezi "vlastní témata". ;) Nic jako "oblíbené" tu totiž neni. :-(
  • 0

#7 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 15:43

Garmina nemám a neznám jeh omezení, ale POI které tady hledáte jsou normálně dostupné na www.poi.cz ke stažení jak v gpx tak v loc formátu a řadě dalších...
  • 0

#8 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 16:13

sobikovi napsal/a:
Garmina nemám a neznám jeh omezení, ale POI které tady hledáte jsou normálně dostupné na www.poi.cz ke stažení jak v gpx tak v loc formátu a řadě dalších...

Jenomže nejsou zdaleka kompletní a aktuální.
EDIT: a nevím jestli by bylo košér je aktualizovat daty z dpp praha
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 16:14

sobikovi napsal/a:
Garmina nemám a neznám jeh omezení, ale POI které tady hledáte jsou normálně dostupné na www.poi.cz ke stažení jak v gpx tak v loc formátu a řadě dalších...


No to prave nejsou!

To co je na POI je jen zastaraly a v mnoha pripadech jiz neplatny seznam zastavek. Nic vic.

Naopak, zde se nabizi mnohem vice informaci, hlavne o tom, ktera linka na konkretni zastavku zajizdi.
  • 0

#10 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 17:13

Sutech napsal/a:
Nějak mi nejde se tam dostat :(
Jinak když jsem se o tom s gordem posledně bavil, napadlo mě ještě k tomu zkalibrovat (bohužel jen pro Oziho a popřípadě SmartComa) mapu pražské MHD - tak by bylo kromě GPX bodů zastávek vidět i, kam trasy vedou...
Mapu lze vidět na mnoha zastávkách, bohužel fotit ji přes sklo je blbost a na stránkách DPP jsem ji nenašel - nevíte někdo, kde se dá sehnat? Třeba dp.man by mohl pomoci :)


No tak schéma z dpp (to pdf, samozřejmě po konverzi do bmp) se mi ve starém ozim zkalibrovat nepodařilo. I s polynomiální kalibrací na devíti bodech mně to dost ustřelovalo.
Varianta je stáhnout mapu Prahy z mapy.idnes.cz. Ta však není 100% aktuální. (Tramvajová konečná radlice tam sice je, ale jako konečná tramvaje č.6 a ne č.7)
  • 0

#11 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 7:56

Zajimalo by mne jestli jste to nekdo zkousel s Oregonem, jde mi o to, ze cesty na ikonky jsem upravil.Pokud dam vyhledat nejakou stanici tak ji na mape vidim i s ikonkou. Pokud se podivam na mapu jen tak, tak tak ikonky se stanicemi nejsou, jde to nejak nastavit? Docela by kolikrat pomohlo videt na mape nejakou nejblizsi zastavku. Jinak jeste bude muset nejak poresit prejmenovani, abych poznal co je tramvaj a co treba bus. V Oregonu se nazvy zobrazuji takhle : http://img380.images...mage=poimk7.jpg
  • 0

#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 9:25

HaLuMa napsal/a:
Dobra prace! Mas s Ebikem u mne jednu licenci GeoGetu zdarma. ;)


Ja 30 %, Ebik zbytek. Takze po trech novych mam jednu oicenci zdarma. Supeeer.

ebik napsal/a:
Podařilo se ti nakonec ten skript spustit nebo jsi to generoval z dat co jsem poslal? Ptám se přes fórum, páč si chci zařadit to téma mezi "vlastní témata". ;) Nic jako "oblíbené" tu totiž neni. :-(


Zatim jsem to ani nezkousel, musel bych obchazet ruzna bezpecnostni opatreni. Takze zatim jsem to udelal z tech stations.txt, cos prilozil.

Rozhodne si to ale hodlam nekde zprovoznit, abych te nemusel s kazdou aktualizaci nahanet.
  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 9:32

Skleba napsal/a:
Zajimalo by mne jestli jste to nekdo zkousel s Oregonem, jde mi o to, ze cesty na ikonky jsem upravil.Pokud dam vyhledat nejakou stanici tak ji na mape vidim i s ikonkou. Pokud se podivam na mapu jen tak, tak tak ikonky se stanicemi nejsou, jde to nejak nastavit? Docela by kolikrat pomohlo videt na mape nejakou nejblizsi zastavku.

Jinak jeste bude muset nejak poresit prejmenovani, abych poznal co je tramvaj a co treba bus. V Oregonu se nazvy zobrazuji takhle : http://img380.images...mage=poimk7.jpg


Ja pouzivam Oregona, nic jeneho nemam a zverejnuji to az kdyz mi to na nem chodi. Zobrazeni POI souvisi s nastavenim pro WP - az od urciteho rozliseni. (Zrejme pro tebe nic noveho, ale co kdyby.) Ja mam WP a tedy i POI zobrazene pro 500 metru a mene a bez problemu mi to chodi.

Tomu prejmenovani nejak nerozumim. Ja kdyz kliknu na stanici, zobrazi se mi jeji jmeno a cislo, kdyz kliknu na to, dostanu seznam linek, ktere na ni zastavuji. Tramvaj, autobus, lanovku a privoz odlisim podle ikony na mape. Co jsem nepochopil?
  • 0

#14 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 11:39

jinak nestalo by za to zeptat se chozeho, jestli by to nezaradil vlevo do projektu? at takovahle prakticka vec se spoustou prace nezapadne. kdyz tam muze byt jesterka ... ;)
  • 0

#15 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 12:02

Gord: sorry, asi jsem byl vcera nejak slepej :) maka to vsechno suprove, parada! Diky.
  • 0

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2008 - 11:35

Aktualizoval jsem POI Prazskou MHD (http://gord.gringo.cz/Geocaching) v zavislosti na zmenach platnych od 14. a 15. 12. 2008. Pokud tam najdete chyby, dejte mi vedet. Opet dekuji Ebikovi za programatorskou podporu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 116 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2008 - 12:07

Díky ti moc!
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body.

 

#18 1gato1

1gato1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2008 - 19:20

Fantazie,moc diky prakticka vec!
  • 0

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2009 - 12:00

Zjistil jsem, ze v ramci zavadeni nove funkce webu zmenil ROPID kompletne mapu a funkce do te miry, ze neni v mych schopnostech vhodne upravit programek (zrejme cely zcela predelat) a aktualizovat POI prazske MHD/PID. Poprosil jsem o pomoc Ebika jako autora puvodni rutiny pro ziskani dat z jejich puvodni mapy. Prosim vas o trpelivost, dokud si nenajde dostatek casu k nalezeni vhodne cesty noveho ziskavani dat, nezbyva nam nez pouzivat data stara.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 11:53

Tak nova verze MHD/PID pro Prahu je na svete. Trochu jsem se v tom scriptu ale hrabal, tak me, prosim, upozornete, pokud by neco nebylo spravne. Mam to vyzkousene jen v Oregonu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama