Přejít na obsah


Fotka

Diskuze o smysluplnosti googlicich cachi


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
90 odpovědí na toto téma

#81 Betax

Betax

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)
  • LocationBrno, Vysočina

Publikováno 06 únor 2009 - 19:42

To MarekL: Sakra taky by me zajimal Mitak. :) Vcera v noci jsem mu posilal odkaz do diskuze primo na mail.. Psal, ze se vyjadri dnes.. A taky psal, ze by nedaval disable.. Tak cekam na rozvedeni myslenky.. :) Jinak ctu to cely den a koukam, ze v prumeru se vsichni shodnou. Neco s tou cachi zkusime udelat, uvidime..
  • 0

#82 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2009 - 20:30

cinca2008 napsal/a:

polerok napsal/a:
Zhrnul bych to: Mysterky typu "vygůgli tunu žvástů a cinců ......


Co máš proti cincům,co :@ !!??

Všechno! :D
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#83 mauricie

mauricie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2009 - 22:00

Komu se to nelíbí, at si záda políbí... Nikde není povinnost odlovit všechno. Osobně nesnáším mysterky s podmínkou "o ničem", jedna taková je GC19C84. Ale to že se nelíbí mě, ještě nutně neznamená, že by se měla zrušit. Spoustu lidí potěší, že si můžou připsat laciný bodík za mysterku. Ale jinak mi ani ty s podmínkou nevadí, pokud je ta podmínka alespoň trošku zajímavá a může obohatit mě, ostatní kačery, nebo alespoň autora (což u té zmíněné postrádám). GC je otevřený pro všechny. Někdo má rád drive-in, jiný rád v přírodě, někdo adrenalin, další rád luští složité hlavolamy a někoho potěší, že se formou hry dozví něco nového (a k tomu právě slouží podobné mysterky). Nikdy se nikomu nepodaří udělat keš, která by se líbila všem! Tak to hoď za hlavu a užívej si GC tak jak tobě vyhovuje. A kešky dělej takové, jaké by udělali radost tobě, kdybys je našel. Vždycky se najdou stejně praštění lidé, kteří to ocení. :)
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#84 MiTi1

MiTi1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2009 - 22:05

Ja bych svuj nazor vyjadril asi takto: tematika kese me nezajima a nebavi. Nicmene uz se tu ozvalo par lidi, kteri maji opacny nazor, ze si ji radi vylusti. Ja si treba nakonec taky dam tu praci. Rozhodne bych na miste Betaxe tedy kes nerusil a nechal tak, jak je. Ostatne dala praci, a nelip vypovidajici je pocet nalezu po nejake dobe. Pokud se tema nekomu nelibi, at to necha byt. Reviewri urcuji, zda kes neni v rozporu s pravidly GC a my si tu v Cesku zavedeme jeste cenzory, kteri budou schvalovat, jestli je kes dostatecne atraktivni. Nenech se, Betaxi, rozhodit a stuj si za svoji kesi. Mirek
  • 0

#85 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2009 - 0:20

Tak jo děcka, jsem tady.

Pročetl jsem si celou diskuzi a než začnu trpělivě odpovídat těm, kteří se snaží argumentovat a na oplátku urážet ty nicky (čteno česky), kteří se v tomto fóru ocitli jen aby se jako obvykle pouze vyhranili proti mě (ahoj kaote), tak naznačím pár základních stanovisek, na které se bohužel asi zapomnělo.

Pro Evičku a Betaxe:
Mám odlovené všechny vaše kešky, dvě z nich jsem pochválil, další považuju za skvělou, ale kvůli mimořádným okolnostem, jsem se při jejím odlovu vůbec nemohl keši věnovat a teď napíšu čtvrtý log, konečně aspoň trochu kritický a hned je z toho několik stran na fóru ? Proč tolik povyku ? No dobře, a teď vážně: Máte u mě zmrzku, zas jsem o něco slavnější ;)

Celé toto vlákno je o archivaci, proto zodpovím otázku. V mém logu není ani zmínka o tom, že bych tuto kešku nejradši archivoval (k mým mystery-hříchům z mládí jsem se ale zachoval jinak). Celé to mělo sloužit jen jako apel, aby si lidi, co chtějí udělat mysterku, zvolili zábavnější formu. Proto jsem naivisticky volal po „radosti z luštění“. Nováčci dobrou mystery mězi vším tím balastem ani nenajdou, nemají pak inspiraci a zakládají podobné nesmysly. Nechtěl jsem keš archivovat, jen jsem žádal, aby se lidi před vytvořením kešky zamysleli a řekli si, jestli ostatní OPRAVDU bude bavit nebo to bude jen bod. Toto platí obecně pro googlící, IŤcké nebo „puzzle“ keše. Nevím, proč by se toto vlákno mělo točit jen kolem googlících. Posrat nebo povznést se dá cokoliv.

K samotné keši: Spousta lidí se tady vyjádřila v tom smyslu, že „oborové“ kešky a genetika ano, ale jiným způsobem. To je podstata problému. „FISH, AFP, SP1, PAPP-A, uE3, TRED, HR-CGH, 46,X,i(Xq), MLPA, RT-PCR nebo SSCP“ opravdu moc zábavné nejsou. V úvodu je keška označena za vědomostní, ale pokud chcete, aby z toho lidi něco měli, tak nemůžete přeskočit středoškolské a vysokoškolské vzdělání a šoupnout tam věci rovnou ze specializované diplomky. Z toho není moudrý nikdo.

A teď něco pro tupou masu, která mi svým nekonečným omýláním („Co nadává kokot ? Nikdo ho tam chodit nenutí ?!“) přijde víceméně bez názoru. Berte to trochu jako vysvětlení a trochu jako vztyčený prostředník. Nemáte šanci nic změnit:
Jak velmi vtipně a bystře podotknul Cinca (ještě se k tomu vrátím): Patřím mezi geocachery, kteří loví všechno. A teď budu mluvit i za jiné, jsem si jistý, že se v tom opět někdo pozná: Děláme to proto, že je geocaching náš primární koníček a nález krabičky nás baví (všimněte si, že v logu jsem umístění označil za dobré a poděkoval jsem). Dali by jsme se označit asi za nejvíc infantilní sortu geocacherů, protože pro nález svého pokladu a následné poměřování pindíků pomocí statistik jsme ochotní udělat mnoho. Prostě jako malí kluci (plus pár holek ;)). Bohužel se jakýmsi nedopatřením stalo, že jsme dospělí a máme závazky. Proto nás naše životy nutí držet se svých home coordinates a lovit kolem nich. Nejdřív najdeme ty poklady, které se nám líbí a pak i ty, které hledáme kvůli závislosti z hledání. No a souhrou těchto okolností máme víc nálezů než ostatní, což nám naše nedozrálá ega (čau Daine :D) léčí natolik, že si o sobě myslíme, že máme hodně zkušeností a máme odvahu veřejně kešky mezi sebou porovnávat. Někteří lidi ale bohužel porovnání (resp. prohru své keše) nedokážou unést a pak vznikají podobné vlákna (teď nemyslím zrovna Betaxe, tam jde naopak a zářný případ touhy po sebereflexi ;)) „Ignore-list“ považuju za srabárnu. Já chci keš odlovit, i když mě nebaví a nemám na to, proto abych si dokázal, že jsem to nějak zvládnul.


Pokud jste se dostali až sem, o čemž pochybuji, tak jste udělali velmi dobře, protože začínám odpovídat na jednotlivé příspěvky, což bude konečně zažehnutí plamínku pro ten správný flameWAR !!! MUHAHAHAHA MUUHAAHAAHAAHAAHAA ;)

Paullow napsal/a:
I u nás v Praze máme podobné a mnohem horší kešky, i u nás v Praze máme podobné a horší remcaly, kteří kazí ostatním hru.

Nazdar ňoumo, těma pražskýma remcalama máš na mysli ty, kteří vědí o geocachingu prokazatelně víc než ty (ve všech ohledech) ? Čím kazí hru ? Tím že se snaží svými komentáři čistit zrno od plev ?

Berudilek napsal/a:
Tak tohle mi prijde docela v pohode mi ted v HK mame dobrej ulet http://www.geocachin...89-378ba7ccabd8 Jenom jsem to zbezne probehl ale uz ted vim ze tohle opravdu jen tak nekde vygooglit nepujde :o((

Oproti tomuhle je „Rybička“ vynikají keška :)

Betax napsal/a:
A proto nechapu, ze u nasi WiFiCaChE si zadny biolog nevyleva srdce: "ja tomu vubec nerozumim, nic mi to neprineslo". Proc to tak je?

Protože je to keška s praktickým úkolem a v dnešní době se k WiFi musí umět připojit i biolog, aby si chudák mohl vygooglit info pro "Rybičku" :D

Alleekatze napsal/a:
S Mitákem souhlasím tak napůl. A není to jenom proto, že se dosti svinským způsobem otřel o nás ajťáky. Mitáku, ne všichni ajťáci jsou tvorové, pro které svět začíná a končí u počítače. Někteří také třeba chodí i do posilovny, a zlí jazykové tvrdí, že případná fyzická potyčka se mnou by pro ně dopadla špatně. Asi teď řekneš, že dělám ramena, ale jsi to ty, kdo mne nazval sviní.

Omlouvám se inteligentním IŤákům. Těma sviňskýma jsem měl na mysli ty, kteří zakládají kešky víceméně jako exhibici (protože ze své podstaty IŤáctví jsou někdy velmi divní). A kupodivu i mezi těmito mám geocacherské kamarády. Celé je to o tom to nepřepísknout. Jak říká KDU-ČSL "Třikrát a dost !" :D Protože pak už je to napřeshubu i u kamaráda. Mohli bysme nějak uzákonit, že každý IŤák má právo jen na jednu exhibiční mysterku a ne na celou sérii s exponenciálně rostoucí obtížností :) P.S.: Jestli se chceš poprat, tak klidně můžem, stejně se potom spolu ožerem, tak co :) P.S.2: Zlí jazykové i o mě tvrdí, že jsem IŤák, když mám za sebou Teleinformatiku :@

Rufuc napsal/a:
Toť vše. Jen nechápu, že se nad ní tak drsně rozčiluje člověk, kterej založí keš, jejíž jediný smysl je v tom, že kačer dojde k JEHO rozestavěnýmu baráku a ještě má udělat fotku, v jakém stádiu stavba je. Mohl bych napsat něco ve stylu Mitakova logu v Rybyčce.Čili spoustu proč?? k čemu??

:D Jestli účel té kešky nechápeš, tak to zkusím vysvětlit ještě jednou a jednodušejc: Nafta je drahá a moje auto hodně žere. Bydlím daleko. Přečti si znovu listing B) Ale je fakt, že nad touto keší se pozastavoval i Minarjo, když ji (bez připomínek) publikoval, že něco takového si může dovolit asi jen Miták :P

watchick napsal/a:
Zdravím, k tomuto bych jen dodal toto:
máš 2 možnosti:
1) cache disablovat (archivovat)
2) ignorovat ty prudily

Tímto bych chtěl říci, že pokud bys t cache nedisabloval, tak budou mít ostatní kecy pořád, jakmile jí ale archivuješ, tak jí zase všichni milujou...

Znám to na vlastní kůži, prostě nikdy se neshodneš ani s polovinou...
Jestli ti tě to podpoří, udělal bych to samé

Po tom 2 A4kovém logu bych autora buďto zastřelil, nebo cache archivoval...

Na 2. stranu musím říci, že po publikaci cache je nejlepší odjet na měsíc na dovolenou, vrátit se, smazat logy a brát v potaz až ty nové, kdy chodí normální lidi, a né nafoukaní rádoby machři, s tisícovými konty bodů...

Ještě jsem teda neslyšel o případu kdy by owner dělal cache proto, aby někomu znepříjemnil život, nebo mu jakkoliv uškodil... Jakákoliv cache pokud se o ní autor stará je přínosem!!!

:D:D:D CzekoCowboy tiše sedí v koutě a bledne závistí. Máme tady nového patnáctiletého mesiáše, který po dvou měsících a stovce nálezů v Praze, které se dají udělat za dva dny, založil 15 (!) kešek, z nichž už byly první dvě archivovány :):D:D SEŠ HUSTÉÉJ !!! STŘÍÍÍÍÍÍKÉÉÉÉJ !!! :D:D:D

Hobako napsal/a:
To Betax: Nenechej se rozhodit Mitakem. I ja jsem se dostal na jeho black list s mou keší Pro prvnacky. Tehdy jsem dokonce vyhrál soutěž! Cituji s dovolením z Mitakova logu: "Tamtadadáááá ! A titul o nejblbejší mysterku tohoto týdne vyhrává keš "Pro prvnácky"". A podívej se na logy.
Jak říká můj kamarád - není nic lepšího než špatná pověst. Po této diskuzi se Ti pohrnou zájemci o odlov. Je jich určitě dost. Tak neblblni a znovu ji aktivuj!
P.S. Až po chvíli mne trklo, že jsem v pondělí odlovil Teslu a že je Tvoje. Moc pěkná!

Honzo, moc si to bereš. Z tvých 14ti kešek mám 13 odlovených a víc než polovina se mi líbila a k většina ostatních mám zdravý neutrální vztah. To že potom uděláš keš, ze které by byl blbý nejen dospělý, ale i každý prvňáček, to se holt stává. Bohužel to byl zářný případ těch mysterek, kdy si autor vymyslí svoji vlastní šifru a ostatním nad tím zůstává rozum stát. Protože počet možných řešení podobných nesmyslů se limitně blíží nekonečnu.

cinca2008 napsal/a:
...stejně mi to nedá,abych ještě nepřipsal :)
1. Když vím,že to nechci luštit a googlit,nechám to být (mě to třeba zrovna nebaví).
2. Nebo vygooglím,najdu a pak zapíšu do logu,že mě to sice moc nebavilo,ALE protože jsem už závislák,MUSEL jsem tu keš prostě odlovit !
3.Nebo taky vygooglím a najdu,nepřiznám,že jsem závislák,ale protože jsem sám na sebe naštvaný,že jsem MUSEL tu keš mít,tak napíšu sakra záporný log,přičemž se tvářím jako bych mluvil za všechny kačery na světě (viz. mitak).;)

:):) Pravda pravdoucí, jen jsem explicitně očekával, že už všichni prostě vědí, že jsem závislák.

Vojcek 1986 napsal/a:
Vubec bych nazor jednotlivce neresil, proste nema si co vyskakovat. My jsme Geocaching a basta :D

:D Your resistance is futile. All your base are belong to us. :D

Jitka_F napsal/a:
Doplňuji: Neberte mě jako mitákovic přisírku, ale když já fakt mám v oblasti kešek většinou stejnej názor jak on.

I některé brněnské kamarády nechávám v tomto vlákně nepovšimnuté, i když se mě zastávají, ale tobě prostě musím poděkovat za podporu. :) (neironicky)




Mno, o pár minut jsem to v pátek (jak jsem Betaxovi slíbil) nestihnul. Pokud mám shrnout věc na celou problematiku do jediné věty: Nechci nikomu nic zakazovat, jen jsem chtěl vyzvat geocachery, aby každá keš, kterou zakládají, byla zábavná pro co největší počet lidí - ve stylu "Dyť já ten fotbal nedělám pro sebe" (Ivan Horník)




.
  • 0

#86 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2009 - 0:31

Je tady! Nezklamal. Už můžu jít klidně spát.
  • 0

#87 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2009 - 0:34

Dobrou noc, Marku.
  • 0

#88 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2009 - 0:55

Jojo, pohádka akorát na dobrou noc.:D:D Taky už jsem se začínal bát, jestli jsi třeba cestou s odpadkáčem nepotkal skákající kočku.:)
  • 0

#89 mauricie

mauricie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2009 - 1:48

Berudilek napsal/a:
Tak tohle mi prijde docela v pohode mi ted v HK mame dobrej ulet http://www.geocachin...89-378ba7ccabd8 Jenom jsem to zbezne probehl ale uz ted vim ze tohle opravdu jen tak nekde vygooglit nepujde :o((


Tak si vygoogli nebo někde vypuč zákon o dani z nemovitostí (možná ho najdeš i v práci v kanclu). Je to celkem brnkačka, a pokud někdy budeš chtít bydlet ve vlastním, tak se ti to může hodit!

Jde to ještě jednodušeji, ale nechci kazit autorovi radost.:D
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#90 moucha111

moucha111

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2009 - 8:38

Přes rozdílnost názoru přispivatelů byla tato diskuze ukončena velice slušně t.j. důstojně a přiměřeně dospělým lidem a to mě těší ze všeho nejvíc. Tím, že se diskuze nezvrhla na bohapusté napadání je jasný signál, že s českým geocachingem ta není vůbec špatné a hledači dokáží přes rozdílnost názorů slušně debatovat na rozdíl od politických deviantů.;) Mitakova odpoveď má hlavu a patu a to je fajn. Díky všem to byla dobrá diskuze.Ahoj všichni.:D
  • 0

#91 Betax

Betax

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)
  • LocationBrno, Vysočina

Publikováno 07 únor 2009 - 10:49

Amen. :) Dekujeme vsem a zamykam..
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama