Přejít na obsah


Fotka

Komínové cache


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
155 odpovědí na toto téma

#41 station2381

station2381

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 10:37

To je stále povídání ANO či NE, ale mě by jen zajímalo jak by se tvářili ti lidé, kteří jsou pro, ve chvíli, kdyby tam opravdu vlezl někdo, kdo na to nemá, či až nahoře zjistil, že na to nemá a spadl by? Tady se může stát opravdu cokoliv. Co pak napíšete? Že byl hlupák, že tam lezl? Že ho nikdo nenutil? Lidi jsou ruzní a vždycky se najde někdo, kdo nebude respektovat nějaká pravidla, bezpečnost apod.. A kde je zaručeno, že je ten komín naprosto v pořádku? Že všechny cihly, držáky apod..budou držet tak jak mají? Pokud lezu na skálu, tak jsem si vědom toho, že támhleten kámen by se mohl třeba uvolnit a že toto místo není určené pro nějaké lezení. Ale co když se mi pod nohou uvolní příčka u žebříku na komíně, které jsem věřil a spoléhal na to, že tam je z toho důvodu, aby mě udržela? Normálně uvažující člověk by tuto keš vůbec nebral v potaz. Nestrkám prsty do zásuvky..nelezu na komín. Proto dávám za pravdu reviewerům, protože to mají v hlavě srovnané a na triko nějakého blbce si určitě nevezmou. Dobře chceš keš na komíně?: Pozvi si statika, ověř si majitele, povolení, informuj veškeré IZS složky v okolí co se zde do budoucna bude dít apod.. Pak něco zakládej. Pan petelik si ulovil nějakou kešku na komíně a mermomocí chce mít také svojí vlastní. Co k tomu dodat. Pokud někdo chce 5hvězdiček, tak si může vylézt na komín i bez keše. A pak se může postavit třeba i na hlavu :)
  • 0
www.rcmonstr.ic.cz

#42 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:00

Geohorse Reviewer napsal/a:

petegeo napsal/a:
Ne, prave jen jako normalni geocacher, mam k dispozici pouze listing

.....ale to by samo už nebylo tak zajímavé pro fóra. Dál se k této cache vyjadřovat nebudu, neb jí není třeba dávat jakékoliv vysvětlení, které by jí ohintovalo....

Ze ja jsem psal jeji GC kod... :(:(:(
Pouzil jsem ji jako priklad, jenze aby tu z toho nebylo silene flame. To je spis na nejaky pokec u piva...:) nebo u caje.. :(
Snad se nekdy do te Plzne na nejaky taky dostanu... ;)



station2381 napsal/a:
....Nestrkám prsty do zásuvky..nelezu na komín.

Proc to tak hrotit...:o Kvuli cache ...nosim krizovy sroubovak, rozebiram elektro krabicky na sloupech. Otviram zvenku pridelane zasuvky na elektrorozvadeci.... Proc? Preci abych mohl zalogovat... :D:D:D (Konkretni GC kody uz pro jistotu nenapisu... :D:D:D)
  • 0

#43 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:09

Pazitka napsal/a:
A tak pouze pripojim svuj nazor na to, ze lezeni na komin nema IMHO nic spolecneho s geocacahingem a jeho puvodni myslenkou a tim je vytahnout lidi do prirody, na krasna mista. ... Proto si myslim, ze tato, a dalsi podobne podobne extremni zalezitosti by meli zustat skryte v malem okruhu jejich vyznavacu. Autorum a vyznavacum kominovych kesi doporucuji prestup ke kominarum, skalolezci necht zustanou u svych vrcholovych knizek, potapeci u svych jeskyni a geochaching necht zustane u pohodove turistiky. To je moje prani!

Děkuji, tak nějak to cítím i já. Jedna věc je mít v okolí nějaké netradiční zpestření (skála), druhá, že mnoho skal už určitě není určeno pro výlety do přírody, třeba s dětmi. Horolezci byli před GC, potápěči také - pro svůj koníček geocaching nepotřebovali. Už teď se děsím, koho napadne dát keš na dno každé přehrady, s obhajobou, že když můžou lidi plavat po povrchu, proč by kačeři nemohli prozkoumávat dno, jde přeci o něco hodně adrenalinového a rozhledny, kapličky a jiné tradiční keše už prostě nejsou in ;).
  • 0

#44 Geohorse Reviewer

Geohorse Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:12

petelik napsal/a:
Mily Geohorse Reviewere.



Milý Petelíku... no, takže já napíšu za sebe... je to asi na osobní komunikaci, ale když už to chceš mít na veřejnosti proč ne.

Já jsem při hlasování byl proti tvé cache.

1. Nemám problém s tím zda tam je či není voda, leze se 5-10-20-30 metrů, je o tom, že tvůj ten komín jaksi není a zvýšená návštěvnost (defakto povětšinou laické veřejnosti lezoucí na komín za vidinou bodu) zvyšuje riziko. Kdyby byl ten komín tvůj tak veškerá rizika a vysvětlování na policii až si tam někdo rozbije kokos půjdou jen na tebe. Takhle do toho dostáváš další osoby (obec) a chceš abychom ti to legalizovali.

2. Na komíny nelezu... nemám s tím zkušenosti a nevím co to obnáší a tak mám jen analogii s lezením na stožáry BTSek, tam je to nelegální a hrozí pokuta. Když jsem googlil jak je to s lezením na komíny narazil jsem na http://www.kominari.cz/
Tam jsem se mj. dočetl že "Jakýkoli výstup na komín bez doprovodu člena Svazu českých komínářů je nelegální!" Cache by měla být legálně dostupná všem cacherům né jen členům nějakého spolku či skupině.

Dál k tomu nemám co dodat... samo jsem mohl zavolat na příslušný OÚ a zjistit pod smyšleným příběhem (např. využití komínu pro instalaci antén) jejich názor na lezení na komín či kontaktovat a poprosit o názor pana Kukačku ze SČK, ale cache jsem na starost neměl a pak si myslím, že toto jsou činnosti, které si měl udělat ty jako owner a nám výsledek napsat do review note.
  • 0
ICQ: 340776686

#45 ZuZu-18764

ZuZu-18764

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:41

Tady to spis vypada na urazenou jesitnost autora. Presne to se resilo kdyz se vybiral novy rewiever. Ze bude muset celit podobnym napadanim. Kdyz tu kesku neschvali, tak ji proste neschvali. Tak si vymyslim jinou nebo se na to vykaslu. Ale dohadovat se po mailech a pak si tady stezovat, jaky jsi chudinka, ze ti nepustili do sveta uzasnou vymazlenou kesulku....OMG panove, co takhle vratit se ke korenum a vyrazit do lesa? Co je tak uzasneho na tom, lozit po komine? Pekny vyhled? Na to je rozhledna. Adrenalin? Na to jsou jine sporty. Pripadne pokud trvate na kominech, tak se pridejte k jiz zminene skupince. Pred nejakou dobou jsem cetla clanek, ze lezeni po kominech je nelegalni a prave proto existuje skupina, ktera po nich leze bez povoleni, v noci a podobne. Jen pro ten pocit... A to chcete z geocachingu delat nelegalni zabavu? A jak by se owner citil, kdyz by mu tam nekdo sletel? Kdyz si vzpomenu na svoje obcasne pokusy lezeni, tak dole jsem byla uplne v pohode a uz v deseti metrech jsem se totalne zasekla. A to jsem byla jistena. Takze pokud by se mi zatocila hlava, spadnu a zhoupnu se. Jenze tady bych sla na kokos a byla v lepsim pripade mrtva...
  • 0
Kazda keska se da zdolat v sukni, ale roky dokazovani jsou pryc.

#46 petelik

petelik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:49

ZuZu napsal/a:
Tady to spis vypada na urazenou jesitnost autora....

Kdyz nechci ci neumim diskutovat, tak je nejjednodussi se snazit druhou stranu zesmesnit ;) Je to take jednodussi, nez si celou diskusi procist ..
  • 0

#47 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:55

ZuZu, Station2381

Zas to neextremizujme. I na komín se dá lézt bezpečně a s jištěním. Také je to na většině takových keší důrazně doporučováno.
Ani něčí požitek z vylezení nahoru bych nezatracoval, stejně jako smysl geocachingu může mít každý úplně jiný. To by fakt už nemohly být cache ani na skalách, ostrůvcích řek a podobně.
Hlavně ale nemotejme dohromady dvě různé věci. Za neschválením této cache nestojí její možná nebezpečnost... aspoň ne sama o sobě.
  • 0

#48 station2381

station2381

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 11:56

ZuZu napsal/a:
Tady to spis vypada na urazenou jesitnost autora.
Presne to se resilo kdyz se vybiral novy rewiever. Ze bude muset celit podobnym napadanim. Kdyz tu kesku neschvali, tak ji proste neschvali. Tak si vymyslim jinou nebo se na to vykaslu. Ale dohadovat se po mailech a pak si tady stezovat, jaky jsi chudinka, ze ti nepustili do sveta uzasnou vymazlenou kesulku....OMG
panove, co takhle vratit se ke korenum a vyrazit do lesa? Co je tak uzasneho na tom, lozit po komine? Pekny vyhled? Na to je rozhledna. Adrenalin? Na to jsou jine sporty. Pripadne pokud trvate na kominech, tak se pridejte k jiz zminene skupince.
Pred nejakou dobou jsem cetla clanek, ze lezeni po kominech je nelegalni a prave proto existuje skupina, ktera po nich leze bez povoleni, v noci a podobne. Jen pro ten pocit... A to chcete z geocachingu delat nelegalni zabavu? A jak by se owner citil, kdyz by mu tam nekdo sletel?
Kdyz si vzpomenu na svoje obcasne pokusy lezeni, tak dole jsem byla uplne v pohode a uz v deseti metrech jsem se totalne zasekla. A to jsem byla jistena. Takze pokud by se mi zatocila hlava, spadnu a zhoupnu se. Jenze tady bych sla na kokos a byla v lepsim pripade mrtva...


Naprostý souhlas.
  • 0
www.rcmonstr.ic.cz

#49 station2381

station2381

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:00

alkes napsal/a:
To by fakt už nemohly být cache ani na skalách, ostrůvcích řek a podobně.
Hlavně ale nemotejme dohromady dvě různé věci.


Zvláštní...já bych řekl, že skály, ostrůvky apod..vs komín jsou dvě různé rozdílné věci. Skála, ostrůvek apod. je přírodní věc, a pokud to není něčí pozemek, tak pak i veřejnosti přístupná lokalita. Kdežto komín musel někdo postavit a nevím o tom, že by byl veřejnosti legálně přístupný.
  • 0
www.rcmonstr.ic.cz

#50 petelik

petelik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:05

Geohorse Reviewer napsal/a:

petelik napsal/a:
Mily Geohorse Reviewere.

Milý Petelíku... no, takže já napíšu za sebe... je to asi na osobní komunikaci, ale když už to chceš mít na veřejnosti proč ne. ...


Je dost skoda, ze nelze (nebo lze ??) listing necache vcetne komunikace zverejnit. Minimalne by z toho vyplynulo (alespon pro ty, co by si to precetli cele), ze jsem za cache nijak nebojoval, nikoho neosocoval, naopak, kdyz mi DarkLord R. oznamil, ze budete rozhodovat spolecne, jeste tyz den jsem krabku z komina pokojne sundal, neb vysledek jsem si dovolil odhadnout ;)
Jedine, co nemuzu stale ve sve zabednenosti pochopit, proc nemohu dostat odpoved na jednoduchou otazku popsanou vyse ... Vzdyt se prece nejedna jen o kominy, pouzivam ho zde jako priklad, jako precedens pro dalsi mozne cache ..??
Nebo se chcete vsichni dozivotne spokojit jen s pomnicky, vyhlidkami apod. ? Nic proti nim, ale vyvoj v jakekoliv oblasti lidske cinnosti sel vzdy cestou experimentu - dobre, kominy ne, nemam s tim nejmensi problem, ale kde je ta lehce plovouci hranice ???
A jeste poznamka k tem starostlivym o zdravi bliznich (a nemyslim to ironicky, kazdy ma svrchovane pravo na svuj nazor) - v pripade souhlasu majitele vyskoveho objektu ono riziko hypotetickeho urazu ci nedej Boze smrtaku bude mensi ???
  • 0

#51 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:05

station2381 napsal/a:
Zvláštní...já bych řekl, že skály, ostrůvky apod..vs komín jsou dvě různé rozdílné věci. Skála, ostrůvek apod. je přírodní věc, a pokud to není něčí pozemek, tak pak i veřejnosti přístupná lokalita. Kdežto komín musel někdo postavit a nevím o tom, že by byl veřejnosti legálně přístupný.

No však právě a o to tu celou dobu jde.
  • 0

#52 petelik

petelik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:15

alkes napsal/a:

station2381 napsal/a:
Zvláštní...já bych řekl, že skály, ostrůvky apod..vs komín jsou dvě různé rozdílné věci. Skála, ostrůvek apod. je přírodní věc, a pokud to není něčí pozemek, tak pak i veřejnosti přístupná lokalita. Kdežto komín musel někdo postavit a nevím o tom, že by byl veřejnosti legálně přístupný.

No však právě a o to tu celou dobu jde.


Tady se rad necham poucit, neb nejsem v legislative nijak kovany ..;)
Je-li komin ci jakykoliv jiny objekt volne pristupny, neoploceny, nijak nezajisteny, neni tam zadna cedule, proste nejsou ze strany majitele ucineny naprosto zadne kroky pro to, aby byl pripadny navstevnik varovan, zastaven apod., je nekde receno, ze napr. lezeni po takovem objektu (a nemyslim poskozovani !) je nelegalni?
A nemusim snad zduraznovat, ze popisuji realny stav tohoto komina :)
  • 0

#53 station2381

station2381

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:16

petelik napsal/a:

Nebo se chcete vsichni dozivotne spokojit jen s pomnicky, vyhlidkami apod. ? Nic proti nim, ale vyvoj v jakekoliv oblasti lidske cinnosti sel vzdy cestou experimentu - dobre, kominy ne, nemam s tim nejmensi problem, ale kde je ta lehce plovouci hranice ???
A jeste poznamka k tem starostlivym o zdravi bliznich (a nemyslim to ironicky, kazdy ma svrchovane pravo na svuj nazor) - v pripade souhlasu majitele vyskoveho objektu ono riziko hypotetickeho urazu ci nedej Boze smrtaku bude mensi ???


Já se s tím pomníčkem klidně spokojím, pokud nebude můj pod komínem:) Ale nemyslíš, že od komínů je to už menší krůček k vysílačům, stožárům vysokého napětí apod? Je to přece nebezpečnější a těm pár bláznům se zavděčíš. Nebo pro koho ta keš vlastně měla být?

Souhlas majitele neřeší vůbec nic ohledně úrazu, ale když není něco Tvoje, tak přece potřebuješ souhlas ne? Než tam pošleš lidi, kteří tam budou lézt.

Schválením takovéto keše zvyšuješ jen riziko nebezpečí, že se opravdu stane, že se někdo "jen zraní". Jak zde bylo již psáno..a co oko nazasvěceného mudly? Kterému přijde divné, že někdo leze po komíně a zvedne telefon? Ty to tam pak přijdeš vysvětlit? Ty zaplatíš zbytečné výjezdy složek, které pak budou chybět jinde? Je to od začátku nesmysl a jen proto, že kačeři jako ty už nevědí roupama coby a vymyšlejí nebo spíše nevymýšlejí zjevně nebezpečné keše.
  • 0
www.rcmonstr.ic.cz

#54 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:17

petelik napsal/a:
...dobre, kominy ne, nemam s tim nejmensi problem, ale kde je ta lehce plovouci hranice ???

Na tvou jednoduchou otázku asi ale neexistuje úplně jednoduchá odpověď.
Abys tím třeba nedocílil, že se opravdu stanoví jasná a stabilní hranice, která ale bude daleko za hranou směrem k umírněnějším keším. Protože jiná všeobecná hranice (např do 8m na výškových stavbách) podle mě nejde stanovit. Stejně se bude muset vždycky posuzovat případ od případu. Ale tady je asi odpověď opravdu hlavně na reviewerech.
  • 0

#55 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:23

petelik napsal/a:
Tady se rad necham poucit, neb nejsem v legislative nijak kovany ..;)
...

Viz má otázka o pár příspěvků výš. Víc k tomu bohužel nemám co dodat.

edit: A ta otázka samozřejmě nebyla myšlena jen z pohledu člověka, co tam leze, nebo majitele cache, ale například i z pohledu obce, na jejímž pozemku komín stojí.
  • 0

#56 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:24

petelik napsal/a:
Tady se rad necham poucit, neb nejsem v legislative nijak kovany ..;)
Je-li komin ci jakykoliv jiny objekt volne pristupny, neoploceny, nijak nezajisteny, neni tam zadna cedule, proste nejsou ze strany majitele ucineny naprosto zadne kroky pro to, aby byl pripadny navstevnik varovan, zastaven apod., je nekde receno, ze napr. lezeni po takovem objektu (a nemyslim poskozovani !) je nelegalni?

Bohuzel, zakon č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny
paragraf 63 odstavec 3. ... nesmis tam ani vstoupit.

§ 63
Přístup do krajiny

(2) Každý má právo na volný průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, pokud tím nezpůsobí škodu na majetku či zdraví jiné osoby a nezasahuje-li do práv na ochranu osobnosti28) či sousedských práv.29) Je přitom povinen respektovat jiné oprávněné zájmy vlastníka či nájemce pozemku a obecně závazné právní předpisy.30)

(3) Práva podle odstavce 2 se nevztahují na zastavěné či stavební pozemky, dvory, zahrady, sady, vinice, chmelnice a pozemky určené k faremním chovům zvířat. Orná půda, louky a pastviny jsou z oprávnění vyloučeny v době, kdy může dojít k poškození porostů či půdy nebo při pastvě dobytka. Zvláštní předpisy nebo tento zákon mohou oprávnění podle odstavce 2 omezit nebo upravit odchylně.31)

(4) Při oplocování či ohrazování pozemků, které nejsou vyloučeny z práva volného průchodu podle odstavce 3, musí vlastník či nájemce zajistit technickými nebo jinými opatřeními možnost jejich volného průchodu na vhodném místě pozemku.
  • 0

#57 station2381

station2381

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:40

petelik napsal/a:

Tady se rad necham poucit, neb nejsem v legislative nijak kovany ..;)
Je-li komin ci jakykoliv jiny objekt volne pristupny, neoploceny, nijak nezajisteny, neni tam zadna cedule, proste nejsou ze strany majitele ucineny naprosto zadne kroky pro to, aby byl pripadny navstevnik varovan, zastaven apod., je nekde receno, ze napr. lezeni po takovem objektu (a nemyslim poskozovani !) je nelegalni?
A nemusim snad zduraznovat, ze popisuji realny stav tohoto komina :)


Když už jsi chtěl nějaké ty paragrafy.
Tak tady máš dva z mnoha pro ty co by to povolili, schválili apod. a stalo by se pak nějaké neštěstí:

§223 z.č. 140/1961 Sb.,
Kdo jinému z nedbalosti ublíží na zdraví tím, že poruší důležitou povinnost vyplívající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona, bude potrestán...atd..

Opravdu bych chtěl být ten, kdo bude rozhodovat zda to pustit či ne. Ještě, že nejsem, protože žádná diskuse by v tom případě vůbec nevznikla.

§180 z.č. 140/1961 Sb.,
Kdo z nedbalosti způsobí nebo zvýší obecné nebezpečí atd.....

Určitě by se pak našel nějaký ten paragraf pro ty co by to neštěstí vyšetřovali. A věřím, že ty budeš ten první, který se bude třást v koutě a říkat, ale vždyť já nic..já jsem to jen kliknul na internetu. Za to můžou ti co to schválili. Zde se od začátku musí přemýšlet, že se může něco stát. A ne naopak, ale vždyť se přece nic nestane. U všech těch kačerů budu stát a hlídat je. A když si náhodou někdo ublíží, tak neměl tam lézt, nikdo ho nenutil. To je fakt tak jednoduché.
  • 0
www.rcmonstr.ic.cz

#58 ZuZu-18764

ZuZu-18764

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:42

petelik napsal/a:

ZuZu napsal/a:
Tady to spis vypada na urazenou jesitnost autora....

Kdyz nechci ci neumim diskutovat, tak je nejjednodussi se snazit druhou stranu zesmesnit ;) Je to take jednodussi, nez si celou diskusi procist ..

a z ceho usuzujes, ze jsem ji necetla?
  • 0
Kazda keska se da zdolat v sukni, ale roky dokazovani jsou pryc.

#59 ZuZu-18764

ZuZu-18764

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:53

to petelik: Asi takhle. Nevim, jak jsi pochopil muj prispevek, ale asi ho beres jako utok na svou osobu. Tim neni... Pokud uz bych mela na neco utocit, pak na fakt, ze vznikaji bud skolni okapovky nebo adrenalinove kesky. Nerikam, ze se GC nema nekam posunout. Ale ja bych ho rada videla smerem jakym se vydal treba Hradnik a jeho mostova cache. Nesouhlasim prilis s keskama typu Styx a Epsilon (mam je odlovene). Nebo High voltage, kde je krabicka (nebo alespon byla) umistena primo na sloupu vysokeho napeti. Takze muj nazor je, ze ti to povolit nemaji 1) nespolehej se na to, ze kazdy kacer odhadne svoje schopnosti 2) najdou se lidi, kteri polezou nahoru bez jisteni,aby dokazali, ze to jde 3) lezeni po kominech opravdu neni uplne povolena zalezitost 4) na koho bude, kdyz nejaky kolemjdouci zavola policii nebo budou kacera povazovat za sebevraha? A byla myslena PM nebo pro vsechny?
  • 0
Kazda keska se da zdolat v sukni, ale roky dokazovani jsou pryc.

#60 station2381

station2381

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2009 - 12:56

ZuZu napsal/a:
to petelik:
Asi takhle. Nevim, jak jsi pochopil muj prispevek, ale asi ho beres jako utok na svou osobu. Tim neni... Pokud uz bych mela na neco utocit, pak na fakt, ze vznikaji bud skolni okapovky nebo adrenalinove kesky.
Nerikam, ze se GC nema nekam posunout. Ale ja bych ho rada videla smerem jakym se vydal treba Hradnik a jeho mostova cache. Nesouhlasim prilis s keskama typu Styx a Epsilon (mam je odlovene). Nebo High voltage, kde je krabicka (nebo alespon byla) umistena primo na sloupu vysokeho napeti.
Takze muj nazor je, ze ti to povolit nemaji
1) nespolehej se na to, ze kazdy kacer odhadne svoje schopnosti
2) najdou se lidi, kteri polezou nahoru bez jisteni,aby dokazali, ze to jde
3) lezeni po kominech opravdu neni uplne povolena zalezitost
4) na koho bude, kdyz nejaky kolemjdouci zavola policii nebo budou kacera povazovat za sebevraha?
A byla myslena PM nebo pro vsechny?


Bereš mi slova :D
  • 0
www.rcmonstr.ic.cz




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama